Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dreamstream

merhaba herkese arkadaşlar. ben de nikon d5100 18-105 mm lensle almayı düşünüyorum. canon eos 60d ve 650d bakmışım (18-135 lens kitiyle) ama onlar pahalı geldi onlara param yetmez ben de d5100 18-105 ile alayım diyorum. zoom olarak 18-105 ile 18-135 çok fark eder mi? nikonda 18-140 mm var ama fiyat çok artıyor.

bir de fiyat olarak en uygun 1750ye buldum, cazip shop var ithalatçı garantili. sizce o şekilde almak sıkıntı yaratır mı?

Merhaba kendi konuma epeydir yazamıyordum

Size cevap yazarak döneyim.

Genel olarak giriş seviyesi geniş 18-105 veya 18-135 gibi geniş aralıklı zoomlar ile kaliteden fedakarlık edersiniz
    Verdiğiniz paraya değmez
    Çok ucuza gelecekse o ayrı

Fotoğrafçılıkta gelişmek istiyorsanız
    D5100 ile standart verilen 18-55 ile birlikte hızlı bir prime olan 35 mm f1.8 veya portre ağırlıklı çekecekseniz 50 mm f1.8 iyi olur.
    Çok daha iyi kalite fotoğraflar çıkar
    Tabi d5100 e alınacak lensler motorlu G serisi olmalı

Daha sonra para olunca 55-200 veya daha iyisi 70-300 alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 19 Mart 2014; 0:11:19 >

• Can sıkıntısından tek kareden hdr uygulaması. Peki iyi oldugu söylenemez. Daha net cekilmiş bi fotografta daha iyi sonuclar alınabilir. Tek kareden derken tek karenin camera raw ile 5 farklı pozlamanın kaydedilmesi, 5 kez pozlandırılmıs fotografın photomatix pro ile görüntünün olusturulması, photomatix ile olusturduktan sonra tif formatında kaydedip tekrar camera raw ile acılarak bi kaç düzenleme yapılmıs hali ve son olarakta photoshop ile biraz netleştirme ugulanmıstır. Orjinal raw halinide yükledim.

Nikon d 5100 , f 7,1, enstantane 1/400 lens 35 mm f 1.8 g.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 19 Mart 2014; 10:55:21 >

• Tozlu rafların arasından çıkartıp nostalji yapayım dedim.Uzun zaman önce almıştım 1 defa kullandığımı hatırlıyorum.Fotoğrafla biraz oynadım yorumlarınızı esirgemeyin her türlü yoruma açık teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitkosaner

Tozlu rafların arasından çıkartıp nostalji yapayım dedim.Uzun zaman önce almıştım 1 defa kullandığımı hatırlıyorum.Fotoğrafla biraz oynadım yorumlarınızı esirgemeyin her türlü yoruma açık teşekkürler...

Hocam gayet güzel olmuş , ama ben şu şekilde cekerdim. Kameranın askı aparatını cıkarır,kamerayı parlak siyah bi granit yada fayans üzerinde cekerek alta vuran yansımasınıda dahil ederdim.

• F2.2 , enst 1/6, iso 100, 35 mm f 1.8 g.

• Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    seçmeli renk özelliğini kullanmışsınız. fakat fotoda bozulma olmuş sanırım.
    siyah çiçeğin sarı çiçeğin üzerine gelen kısmında mavi bir çizgi oluşmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem73

seçmeli renk özelliğini kullanmışsınız. fakat fotoda bozulma olmuş sanırım.
    siyah çiçeğin sarı çiçeğin üzerine gelen kısmında mavi bir çizgi oluşmuş.

Secmeli reng özelliğini kullanmadım hocam..Photoshop ile yaptım. Rengin sarı cicek üzerine gelmesinin sebebide biraz özensiz düzelttim sanırım. Secici rengi kullansaydım renkler otururdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

quote:

Tozlu rafların arasından çıkartıp nostalji yapayım dedim.Uzun zaman önce almıştım 1 defa kullandığımı hatırlıyorum.Fotoğrafla biraz oynadım yorumlarınızı esirgemeyin her türlü yoruma açık teşekkürler...

Hocam gayet güzel olmuş , ama ben şu şekilde cekerdim. Kameranın askı aparatını cıkarır,kamerayı parlak siyah bi granit yada fayans üzerinde cekerek alta vuran yansımasınıda dahil ederdim.

Yorumun için teşekkürler evet dediğin şekilde estetik açıdan daha güzel olur denemek lazım...

• Arkadaşlar photoshop cs-5 bilgisayarımda yüklü fakat raw dosyalarını açmıyor.Sanırım camera raw eklentisi lazım bizim modeller için.Bu konuda bu eklentiyi nereden bulacağım konusunda yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim.
  • fifd2005 F kullanıcısına yanıt
    merhaba yanıtınız için teşekkür ederim.

Öyleyse 18-105 ile almak yerine, 18-55 + 55-200 ile almak daha mı mantıklı olur dersiniz ?
  • Maksat anı yakalamaksa!!!!

Not : Kumru eğitimli değildir. Balkonda oğlumla otururken fıstıklarımıza ortak oldu Herkes nasibini yermiş

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 21 Mart 2014; 21:12:22 >

• Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    Şu an şoktayım gerçekten bir kumrunun bu kadar insana yaklaşması çok şaşırtıcı.Benim balkonda kumrular yıllardır yuva yaparlar,bırak bu kadar yaklaşmayı biz balkona çıkamayız.Çok güzel an fotoğrafları olmuş elinize sağlık.
  • quote:

Şu an şoktayım gerçekten bir kumrunun bu kadar insana yaklaşması çok şaşırtıcı.Benim balkonda kumrular yıllardır yuva yaparlar,bırak bu kadar yaklaşmayı biz balkona çıkamayız.Çok güzel an fotoğrafları olmuş elinize sağlık.

Çok teşekkürler. Bende nası oldu anlamadım. Bi anda balkon korkuluklarından ucarak yanımıza geldi ve iyiki 5100 üm o an elimdeydi.
  • kızımla oynarken kadraja takılanlar
    D5100+35mm f1.8
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• bir kaç tane de kızımın portrelerinden paylaşayım.
    D5100+35mm
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• dreamstream kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Bütçeye göre değişir
    55-200 var bende.
    Çocukların bir kaç resmini çektim dışarda hoşuma gitti
    Hiç fena değildi
    Ama erişimi yetersiz yani çok fazla yakınlaştırması yok
    O yüzden bir de 70-300 aldım
    Bu daha iyi

İnsan resmi çekmek için 50 mm 1.8 F prime çok iyi
    Genel maksat ve akşam çekimleri için 35 mm daha iyi

Önce sadece 18-55 alıp öğrenmek lazım
    Sonra neye ihtiyaç duyuyorsanız ona göre almak lazım
    Farklı amaçlara göre farklı fiyat ve kalitede lensler var

Öğrenmeden ve kullanmadan almamak lazım
    Ben bir de 16-85 mm aldım
    seyahatte denedim, çok güzel seyahat lensi
    Yanında birde akşam çekimleri için 35 mm prime taşımak yeterli
  • Ben de Tamron 70-300 alacağım zannederim. Başlangıçta aklımda 55-200 vardı ki aslende tam olarak kafamdan atmış durumda değilim, fiyatının çok uygun olması da tabii ki bu konuda beni yönlendiriyor bu lense, fakat; Zoom olayına biraz daha girmek adına sizin de 70-300'ü tavsiyeniz üzerine alacağım gibi gözüküyor. Şeytan diyor boyutuna, fiyatına bakma al bir 18-300 kurtul her türlü sıkıntından ama forum da geniş aralıklı lenslerin fotoğraf kalitesinden feraget ettirdiği yazılınca bu lensten vazgeçtim. O bakımdan başta 70-300'le zoom olayına girmek istiyorum. 2. olarakta zannederim bir fotoğrafçının olmazsa olmazlarından bir de prime lensle devam edeceğim düşüncesindeyim.
  • fifd2005 F kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, son olarak şunu sormak isterim, d90 mı yoksa d5100 mü? ikisini de hemen hemen aynı fiyata bulabiliyorum 18-105 lensle.
  • quote:

teşekkür ederim, son olarak şunu sormak isterim, d90 mı yoksa d5100 mü? ikisini de hemen hemen aynı fiyata bulabiliyorum 18-105 lensle.

5100 kesinlikle d90 cok eskıde kaldı artık teknolojı farkı var
  • quote:

Tabii ki D5100.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.