Şimdi Ara

Nikon D50Kit alıyorum. Objektif? İtitrazı olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konica Minolta Z2 Canon S2 IS derken sonunda Nikon D50 de karar kıldım. Yanlız bir kaç sorum var. Birincisi makineyiwww.butterflyphoto.com dan aldırmayı düşünüyorum. Fiyatı uygun olduğundan burayı tercih ettim. Yanlız sitede ürün için ''Nikon D50 SLR Digital Camera w/ 18-55mm F/3.5-4.5G Lens'' denilmekte. Araştırdığıma göre D50 Kit objektifi ''AF-S DX 18 - 55 mm F3.5 - F5.6G ED'' bu durumda bu iki objektif uyuşmuyor. Aslında beni en çok düşündüren D50 ile verilen ''18-55mm F/3.5-4.5G'' hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmamam. Birde sitede (Nikon D50 SLR Digital Camera w/ 18-55mm F/3.5-4.5G Lens için) önerilen aksesuarlarda 67mm lik filtreler öneriliyor. Yanlız Kit objektifi olan ''AF-S DX 18 - 55 mm F3.5 - F5.6G ED'' in filtre çapı 52mm. Benimde eski 35mm EOS 3000 imden kalan 52mm close-up lenslerim ve filtrelerim var. Doğal olarak onlarıda kullanmak istiyorum.

Bu konuda butterflyphoto nun destek bölümüne mail attım bakalım cevap vereceklermi? Birde site hakkında görüşleriniz varmı? Bugune kadar kullanan varmı?

Ayrıca D50 ye itirazı olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşsınlar...

• D70 alırsan daha iyi olur.D50 de ccd blooming sorunu var.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Resident

D70 alırsan daha iyi olur.D50 de ccd blooming sorunu var.

Bende bersoy un konusunu yeni gördüm. D70 de yokmu?
  • . ccd boolming probleminide lufen abartmayin bu her ccd sensorde olabilecek bir sorundur. antiblooming ccd sensorler genellikle astronomide teleskoplarda kullaniliyor. kisa bir sure once bende bir nikon d50 aldim ve ve su anda bini askin fotograf cektim hicbirinde bu problemlede karsilasmadim. bersoyun actigi topikteki problem cok ozel sartlarda ve bir ccd'nin limitlerinin uzerinde kullanilmasina ornektir. bu problemi normal bir fotoda yaratilabilecegini sanmiyorum.d50 d70 ayni ccd sensorleri kullaniyor arkadaslar sadece veri isleme teknikleri farkli. yani birinde ccd blooming ne kadar olusuyorsa oburundede o kadar olusacak.

lens secimine gelirsek, ben kendimde kullanmama ragmen 18-55 lik nikon kit lenslerinin ayri satilan nikon lenslerine gore oldukca ortalama urunler olduguna inaniyorum ancak eger bir nikon sahibi olmak istiyorsan bu asamada yapacagin cok fazla birsey olmadigini dusunuyorum cunku bu lenslere esi sayilacak ayri satilan 17-55 f2.8 digital lensin fiyati 1200 dolar civarinda ...

bahsettigin 18-55 f/3.5--5.6'yi bence bir kit lensine gore yeterli bir urun. canon kit lensleri gibi preview'lerde cokta elestirilmiyor en azindan . (bu yuzden canon 350d 8 mp olsa nafile).

bircok kisinin sandigi gibi slr makinayi alirim sonrada uzerine elime para gectikce objektif eklerim filan diye dusunuyorsaniz biraz yaniliyorsunuz. en basitinden 50 mm f/1.8 af normal objectifin bile bugun fiyati 120 dolardan basliyor. biraz telezoom objectiflere dogru gidersek durum makinalarin body fiyatlarinin iki uc hatta 4 katina kadar cikiyor. bunun icin slr isine basliyorsaniz yol haritasini iyi cizmeniz gerekiyor cunku hangi markadan baslamissaniz bir daha o yol uzerinde gideceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polaris -- 28 Ağustos 2005, 11:47:48 >

• quote:

D70 alırsan daha iyi olur.D50 de ccd blooming sorunu var.

Kullanan insanlar D70'de de aynı sorunun olduğunu söylüyorlar.. Benim açtığım konuda hem Nikon yetkilisinin cevabını hem de örnek resimleri görebilirsin. Ben tesadüfen farkına vardım. Sonuçta güneş resmi çekmek için almadım bu makineyi. Çektiğim 500 resmin içinden 5'inde bu tarz bir sorunla karşılaşabilirim belki.. Çok da fazla sorun etmemek lazım..
  • Bana biraz moral verin yoksa vazgeçeçem :) Peki bu sorun EOS350D de olmuyormu? Onda Cmos sensörmü var?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sarpuli

Bana biraz moral verin yoksa vazgeçeçem :) Peki bu sorun EOS350D de olmuyormu? Onda Cmos sensörmü var?

CMOS sensörlerde bu sorunun olmadığı söyleniyor...Şu an Sirkeci Yalçınlar'da World Card'a 12 ay taksitle 1800 YTL'ye Canon 350D alabilirsin.. Ama....
    1) 350D kullananlar resimlerin soft olmasından şikayetçiler.. Eğer Photoshop tarzı programları bilmiyorsan ya da uğraşmak istemiyorsan bu senini için sorun olabilir.
    2) Canon'un lensi kötü bir lens ve bunu herkes kabul ediyor. Yeni bir lens almak için en azından 300 $'ı gözden çıkarman gerekiyor.
    Bu iki neden bile beni Canon'dan vazgeçirmeye yetti..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sarpuli

Bana biraz moral verin yoksa vazgeçeçem :) Peki bu sorun EOS350D de olmuyormu? Onda Cmos sensörmü var?

Bir de şu var.. Belki çekeceğin yüzlerce resim içinde iki üç tanesinde bu sorunla karşılaşacaksın ama Canon'la çekeceğin resimlerde de başka sorunlar olacak.
    Bu sorunu çözmenin bir yolu vardır belki. (Filtre vs. gibi bir aksesuarla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_sevdalısı -- 28 Ağustos 2005, 13:13:44 >
  • Kesinlikle alman gereken makine Canon olmamalı.En azından D20 ya da 5D almayacaksan
  • quote:

Kesinlikle alman gereken makine Canon olmamalı.En azından D20 ya da 5D almayacaksan

D5 ve D20 bei aşar. D50 yi şu blooming dışında beğenedim. Peki şu sitedeki lens sorunu için ne diyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.