Şimdi Ara

NİKON D500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • D300S in yerine neredeyse 7 yıl sonra sonunda beklenen model geldi ama forumda ses çıkmıyor??

21 MP
    10 FPS
    NORMAL ISO -> 100-51200
    GENİŞLETİLMİŞ MOD -> 50 - 1,640,000
    HAREKETLİ VE MULTI TOUCH ÖZELLİKLİ 2,36 MDOT 3,2" LCD EKRAN
    153 AF NOKTASI 99 CROSS TYPE (KULLANICI 55 ADET SEÇEBİLİYOR ANCAK 153 NOKTADAN TAKİP EDİYOR)
    İŞLEMCİ -> EXPEED 5
    WIFI
    BLUETOOTH
    DAHİLİ FLAŞ YOK
    SD + XQD KART
    1,5X KIRPMA İLE 4K 30P VİDEO
    1080 60P .... VİDEO
    BUFFER -> 200 lossless compressed RAW, 79 uncompressed RAW for XQD card
    AUTOMATIC AF FINE TUNE
    AUTOFOCUS MODULE: CAM20KDX
    180K METERING SENSOR (D810 & D750 -> 91K)
    İÇERİDEN IŞIKLI BUTONLAR
    FİYAT $2000 MART2016 DA TESLİM:)

ışıklı butonları, auto af fine tuning'i, doğal olarak sunulan 51.200 ISO yu (Nikon kullandığım için Native ISO aralığında kesinlikle temizlenebilir neticeler alındığını iyi biliyorum hadi 1 stop aşağı insem 25,600 tertemiz demektir) ve cep telefonu ekranı gibi kullanılabilen LCD ekranı çok beğendim
    hızla işim yok 10 fps ve buffer kapasitesi beni çok ilgilendirmiyor ama meraklılarının çok olduğunu görmüştüm daha önce
    özellikle tüm kadrajı kaplayan 153 AF noktası 99 Cross ile spor ve vahşi hayat kuş için eminim mükemmel netice verecektir. kullanıcı tarafından seçilebilir AF sayısı 55 bence yeter zaten çünkü işin içine takip girdiğinde zaten seçimi makine yapıyor. Bu durumda da 153 nokta kullanılıyor.

Hemen hemen D5 in DX versiyonu gibi olmuş. Allah sahibine bağışlasın:)

• Bir arkadaşım Nikon marka fotoğraf makinasından çok şikayetçiydi. Ben de şimdi profesyonel bir makina almak istiyorum. Arkadaşımdan dolayı ön yargı oluştu. Acaba Nikon marka makinalarda genel bir sıkıntı var mı, yoksa arkadaşıma veya kullandığı makinanın modeline özel bir odaklama sıkıntısı mıydı bilmiyorum. Canon'a karşı nikon savaşı da devam ediyor sanırım.
  • sunamertt S kullanıcısına yanıt
    Bir markanın tüm ürünlerinde sıkıntı olsa varlığını 100 yıl sürdüremez herhalde.
  • Pexo P kullanıcısına yanıt
    Forumda ses çıkacak bir durum yok açıkçası. Bu profesyonel bir makine ve burada profesyonel makine kullananların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. 7D M2 düşünenler için bir alternatif oldu tabi. Hatta çoğu açıdan bayağı üstün bir alternatif. 7D M3'ün en azından 3 sene sonra çıkacağını düşünürsek Nikon tam zamanında çıkardı D500'ü. Fiyatları bir süre sonra oturur ve çok iyı satış sayılarına ulaşır.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    aslında illa almak değil konu.. d500 çıkmadan evvel daha çok konuşulmuştur herhalde.
    Nikon tarafında bugüne kadar en çok ve belki en uzun süre beklenen model olduğu için başlık açtım. benim de alacağım yok zaten
    eğer bu hıza ihtiyaç yoksa bu fiyat çok. aynısını 7DM2 için de yazmıştım ama bu gövdenin şöyle benim gibiler için 5-6 fps ve normal Buffer kapasitesi ile 1500 usd altında çıkması durumunda diğer özelliklerine bakınca D750 den tekrar DX e dönebilirdim sanki.. hareketli LCD ekrana sıcak bakmazdım eskinden ama D750 de meğer ne çok işe yarıyormuş görünce artık düz ekranlı bir model kullanmam herhalde.. üzerinde bir de dokunmatik ekran olunca tabi çekiyor insanı:) ISO buttonunu tam shutter butonu yanına almaları çok iyi bir değişiklik olmuş.. vizörden bakarken artık tüm parametreler sağ el ile kumanda edilebiliyor..
    7DM2 ye göre çok üstün bir gövde olduğu aşikar ama 7DM3 çıktığında o da D500 den üstün olacak.. Bunlar birbirleri ile didişecek bu da bize yarayacak.:)

Dediğim gibi mutlaka hız konusu birinci öncelik olan Nikon ekipmana sahip kısıtlı bütçeli kullanıcılar vardır ve 6500usd D5 alacaklarına artık Nikon tarafında da ihtiyaçlarını karşılayacak çok ciddi bir DX gövde ile yola devam edebilecekler..

• Bildiğim kadarı ile sadece body fiyatı 2.000 USD civarı olacak. Bence biraz pahalı gibi. Sonuçta crop sensor bir makine.
  • Aynı fikirdeyim.. 10 fps ve 200 Raw buffer kapasitesine htiyacı olmayan için daha ucuza D750 varken bu parayı vermeye gerek yok bence de ama PRO DX gövdeler hemen hemen bu fiyatta
    D300s kullanmıştım zamanında ve 1850 usd den almıştım.. 7DM2 de 1800 USD den piyasaya çıktı.. yani olayı CROP sensör olarak görmemek lazım... 7DM2 için yapılan tartışmalarda çok kişi fiyat normal hız çok önemli yazmıştı oradan bilyorum ki hıza para veren bir ciddi bir kullanıcı kitlesi var.. artı 153 ve tüm kadrajı kaplayan AF noktaları ve Nikon un tartışmasız takip alogritması ıle tüm kadraj boyunca nasıl bir takip yapabileceğini de düşününce eminim spor, wild life ve kuş fotoğrafçılarının rüyalarına girmeye başlamıştır.
    benim D500 e keşke hızı düşük olsaydı dememdeki kasıt, Native ISO 100-51200 aralığı D810 da bile yok. hem crop gövde hem FX gövde ayarında ISO sunuyor.. Bu çok iddialı değil mi?
    hem hızı verip hemde Imaj kaliyesinden ISO dan taviz vermeyiorsa D500 gerçekten incelenmeye değer. Kısacası yaklaşık 7 sene bekleyerek çıkarttığı modelin hakkını verdiğini düşünüyorum
    Nikon kullanıcısı olan kuşçuları, spor fotoğrafçılarını çok uzun süre yeni bir gövdeye ihtiyaç duymadan götürecek bir gövde olmuş D500..
    Başta da söylediğim gibi Allah sahibine bağışlasın.
    Benim için D750 hala en iyisi:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    2 yıl önce açıldı
    İNCELEME: Nikon D800
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yazınızın büyük bölümüne katılıyorum. Zaten özellikler ve kullanım koşulları açısından D750'nin kopyası gibi olmuş. Tabi ona göre daha ileri bir teknolojiye sahip olduğu da ayrı bir gerçek.
  • Ya bu makina beni acayip heyecanlandırdı tabi dokunmatik olmasına üzüldüm büyük ihtimalle Türkiyede fiyatı d750 ile başabaş olacak. yaklaşık 5 6 ay sonra d750 almayı düşünüyordum o zamana fiyatı düşer mi acaba sizce d750 mi d500 mü yanına birde sigma 18 35 f1.8 aldık mı süper olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotocekenadam F kullanıcısına yanıt
    Bu iki makineyi karşılaştırmak ne derece doğru bilmiyorum. Segmentleri farklı en azından. APS-C format olarak düşünürseniz D500 şu anda en iyi seçenek gibi duruyor ama fiyatı yüksek maalesef.
    açıkcası ben D750 den geçiş yapmam ama elimde hala d700 olsaydı aynı fiyata D500 mü D750 mi alırdım orası hakkında kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü mereti öyle bir donatıp çıkartmışlarki FX gövdenin belki de tek avantajı ISO başarımı konusunda FX gövdelerden daha yüksek native iso aralığı koymuşlar.. DR nasıldır.. kısacası öncelikle biraz beklemek lazım DXO Mark da incelemesini yapsın..
    konu sadece sensör boyutu değil.. yepyeni AF sistemi, snap bridge, dokunmatik ekran -4ev netleme..51.200 gibi ISO... bunlar ne d750 de ne d810 da var.. zaten hız önemliyse başka bir tercih yok şu an için Nikon Cephesinde..

ama bunların yanında bahsedilen bu özellikler sizin için çok önemli değilse Nikon tarafında yarı fiyatına d7200 hala DX gövdeler arasında işinizi fazlasıyla görecektir.

yani teknik detayları okuyunca normaldir insanı heyecan basıyor:) bundan biraz uzaklaşıp neye ihtiyacınız olduğunu düşünerek gövde seçmek inanın çok daha mantıklı.. Piyasadaki en iyi gövde de sizin olmayıversin:) Sizin tüm ihtiyacınızı karşılayan gövde sizin için en iyi gövdedir.. aradaki fark ile de neredeyse 35 1,8 +, 85 1,8 + SB700 alabilirsiniz

• Ve d500 fotografium a gelir ama body fiyatı 8800 tl
    https://fotografium.com/urun/nikon-d500-body-dslr-fotograf-makinesi-9426

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotocekenadam -- 26 Ocak 2016; 2:39:15 >
    Yazınızı okuyunca gerçektende d7200 ün bana yeteceğini düşündüm zaten universite masraflari falandı filandi d7200 iyidir yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: fotocekenadam

Ve d500 fotografium a gelir ama body fiyatı 8800 tl
    https://fotografium.com/urun/nikon-d500-body-dslr-fotograf-makinesi-9426

Baktım. Stokta sıfır yazıyor ve fiyat yok şu anda. Ama o parada verilmez.

• AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Ilk koyduklarinda 8799 tl yaziyordu simdi baktim 0 tl yaziyo yanlisl8kla yaptilar galiba bencede kesinlikle o para verilmez

O paraya Mark 3 body+24-105mm alınır örneğin. Yada D800 vb.
  • Kesinlikle nikon böyle bi hataya düşmez inşaallah :) satamaz çünkü

• nikon d750 ile d500 arasında ne gibi farklar varmış.
  • Bahsedilen ilk fiyat yanlış herhalde. DSLR ler Burada USA fiyatları ile hemen hemen aynı seviyede artık (HAYYAM da)

USA BH Photo da şu anda.
    D810->$2.796,95
    D750->$1.996,95
    D500->$1.996,95 (Nisan Sonu bekleniyormuş)

etiket var.

yani burada da D750 ile aynı fiyattan satışa çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotocekenadam

Yazınızı okuyunca gerçektende d7200 ün bana yeteceğini düşündüm zaten universite masraflari falandı filandi d7200 iyidir yahu

hemde bayağı iyidir:) şunu da unutmayın D7200 DXO Mark sensor değerlendirmesinde Dinamik aralık başarımı olarak D810 un arkasından 2. sırada.. yani kelli felli bir çok FF gövdeyi dinamik aralık konusunda geride bırakmış. Üstlik DX gövde.. D500 ün sunduğu extra biraz da pro özelliklere ihtiyacınız yoksa D7200 yarı fiyatına kesinlikle işinizi fazlasıyla görür.. emin olun arkanıza bile bakmazsınız:))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.