Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok teşekkür ederim farketmediğim bir çok şey söylediniz daha makineyi yeni aldım 1 hafta ancak oldu ama çok hevesliyim ki istanbulda oturunca herşeyin fotoğrafını çekmek istiyorum makine hep m de oluyor eğer çok güzel bir manzara yakaladıysam çekemiyorsam ve kaçırmak istemiyorsam otomatik moda alıyorum tripodum yok almam lazım ama bu çektiğim alanlara tripodla giremiyorum zaten iso değeriyle sürekli oynuyorum internette iso değeri arttıkça resim bozulur diye birşey okumuştum 100 -400 arası kullanıyorum genellikle üstüne pek çıkmıyorum ama önce otomatik modda çekip (mesala geceleri fotoğrafı çekemediğimde) kullandığı iso değerine bakıyorum ben o değere getirdiğimde fotoğraf aynı olmuyor diyafram enstantane değerleride birbirine yakın neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonim birisi

çok teşekkür ederim farketmediğim bir çok şey söylediniz daha makineyi yeni aldım 1 hafta ancak oldu ama çok hevesliyim ki istanbulda oturunca herşeyin fotoğrafını çekmek istiyorum makine hep m de oluyor eğer çok güzel bir manzara yakaladıysam çekemiyorsam ve kaçırmak istemiyorsam otomatik moda alıyorum tripodum yok almam lazım ama bu çektiğim alanlara tripodla giremiyorum zaten iso değeriyle sürekli oynuyorum internette iso değeri arttıkça resim bozulur diye birşey okumuştum 100 -400 arası kullanıyorum genellikle üstüne pek çıkmıyorum ama önce otomatik modda çekip (mesala geceleri fotoğrafı çekemediğimde) kullandığı iso değerine bakıyorum ben o değere getirdiğimde fotoğraf aynı olmuyor diyafram enstantane değerleride birbirine yakın neden olabilir

Rica ederim...
    M'e gerek yok. Bence A modu çok daha kullanışlıdır. A modunda basit olarak işleyiş siz diyaframı ayarlarsınız geri kalan ayarı makina yapar şeklindedir. Fakat tabi ki yine iso'ya da hükmedebiliyorsunuz. Pozlama telafisine hükmedebiliyorsunuz (+/- şeklinde ikonu olan bu müdahaleyi kullanmayı öğrenmeniz çok işinize yarar). M modunda ise hem diyafram hem de enstantane(perde hızı) kullanıcı tarafından ayarlanması gerekir. Bu ikisinin ayarlanması da daha çok zaman kaybı demektir. O sebeple A modunun çok daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Gerektiği durumda eğer arkaplan öldürülecek ise siz en düşük diyaframa alır objeye yaklaşır çekersiniz. Bir manzara çekiliyor ise ideal diyafram değeri olan F9-F13 aralığında diyafram değerine getirir çekersiniz mesela.
    - Makinanızın bir de auto iso ayarı olmalı, onu mesela 1600 yaparsanız makina otomatik çekimlerde iso1600'ü aşamaz.
    - Diyafram enstantane değerleride birbirine yakın der iken makinanın oto modda çektiği ile sizin çektiklerinizde değerler yakın ama makina iso1600'e mi çıkmış demek istediniz ? Bu da doğal olabilir, makinadaki yazılım sizin hangi şartlarda ne çekmek istediğinizi çok iyi bilemez. O yüzden programlandığı gibi en ideal sonuca ulaşmak üzere hareket eder.
    - Pozlama ve pozlama telafisi hakkında bir yazıyı da paylaşayım sizinle. Şuradan,http://www.bascek.com/2274/dogru-pozlama/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Kasım 2013; 10:31:52 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    aldığımdan beri a modunu hiç denemedim onada bakıyım bi sizden çok şey öğrendim bu gün. şimdi gidip dışarıda uygulamaya çalışıcam tripod için öneriniz var mı fazla ağır olmayan 100 150 liralık birşey?
  • quote:

aldığımdan beri a modunu hiç denemedim onada bakıyım bi sizden çok şey öğrendim bu gün. şimdi gidip dışarıda uygulamaya çalışıcam tripod için öneriniz var mı fazla ağır olmayan 100 150 liralık birşey?

Ben de öğrendiklerimi, tecrübelerimi paylaşıyorum. İnternette çok daha hızlı öğrenmeniz için çok güzel kaynaklar var. Birisi paylaştığım site. Tripod konusunda bir şey diyemem, ben de hiç tripod kullanmadım !.. Tripod ile bir yerlere gitme ihtiyacım hiç olmadı. Ciddi olarak ihtiyaç duymadım. Genellikle gerektiği durumlarda makinayı bir yere koydum, lensin altına kağıt, kutu vb. ile destek verip uygun açıya getirdim zaman ayarlı çekerek bu işi hallettim. Fakat tabi ki evde makro çekiminde falan çok gerekli olabileceğini de düşündüğüm bir araç ama hep erteledim. Alırsam da kafamda Joby GorillaPod'in d-slr için olanı var.

• yunusemresa kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çok yardımınız oldu düşünücem artık
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl arkadaşlar ?
     NIKON D3100 KLUBU
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3100
    Nasıl arkadaşlar ?

Titremiş, net değil. Siz bunu zumlayarak mı çekiyorsunuz ? Zumlarsanız diyafram mecburen daralır. Bu da perde hızının düşmesine zorlar. Bu nedenle de mesela 1/160 ile çekeceğiniz fotoğrafı 1/60 ile çekmek zorunda kalırsınız ve titrek bir foto elde etme ihtimaliniz yükselir. Zumlamadan 25-30 cm.'den çekseniz daha iyi-net olur. Ayrıca çok parlak. Hangi ayarlar ile çekiyorsunuz bilmiyorum ? M modda mı ? Diyafram ve perde hızını ikisini de ayarlayarak mı ? Exif bilgilerini görebilsek sorup cevap beklemeden konuşabiliriz.
    -
    quote:

Şöyle de bir öneride bulunayım. Makro ve yakın çekimlerde fotoğraflayacağınız objenin ekranın büyük kısmını kaplaması için(yani hani çok yakına girmek için) zum yapmaya veya çok dibine girmenize gerek yok. Hem de hiç gerek yok ! Çünki makinamız zaten 14 megapixel fotoğraf çekiyor. Bizim nette paylaşacağımız fotoğrafın büyüklüğü olsun olsun en çok Full HD çözünürlük olsun veya haydi onun da 2 katı olsun. Yani nedir bu çözünürlük , 1920x1080 = 2 megapixel yada 2 katı olsun 4 megapixel(Bu da gerekmez ya ille de detay göstermek isterseniz 4 megapixel paylaşırsınız). Öyle ise zumla yaklaşarak yada 5-10 cm. dibine girerek objeyi çok büyük şekilde fotoğraflamak derdiniz olmamalı. Çünki bu sebeple zorunlu diyafram daralması = perde hızı düşmesi = titrek fotoğraf sonucunda başarısız fotoğraflar elde etmeniz büyük ihtimal. Yapılması gereken mantıklı hareket şu !..
    - Zum yapmadan lensin minimum odak mesafesi kadar yaklaşın (18-55 kit lenste bu 28cm. haydi biz diyelim 30-35cm.) , en geniş diyafram ile (18-55'de F3.5) fotoğrafınızı çekin. Sonra bilgisayarınızda objenin merkezde olduğu bir çerçevede mesela 1920x1080 pixel çözünürlükte fotoğrafı kesip alın (Burada ben 16:9 FullHD çözünürlüğü örnek verdim.). Gerekli görürseniz 3:2 yada farklı oranlarda kesme işlemini yaparsınız. Daha yüksek şözünürlükte kesip (misal 3200x1800) bunu bir de %50 oranında ufaltıp da nette paylaşabilirsiniz(bu da biraz daha net-keskin görünmesini sağlar). Bunu neden yaparız ? Çünki eğer fotoğraf makinamızın çektiği fotoğrafları bir inceleme-test fotoğrafı gibi paylaşmak değil de, çektiğimiz fotoğrafın estetiği, içeriği, tekniği konularında görüşe sunulmasını istiyor isek 14 megapixel veya işte Full HD çözünürlükten daha yüksek çözünürlükte paylaşmanın bir önemi yok.
    -
    Bu konuda bu kesme ve ufaltma işlemini yapmak için program desteği isterseniz PM ile irtibata geçebilirsiniz. Benim tercih ettiğim programlardan birisi hepinizin bildiği Photoshop ve diğeri de ACD See 7 sürümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Kasım 2013; 11:40:07 >

m modda çektim ve 55mm 800 iso f/5.6 1/20 bilgiler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3100

m modda çektim ve 55mm 800 iso f/5.6 1/20 bilgiler bunlar

Size şöyle bir şey önereyim birkaç gün deneyin lütfen. M moda gerek yok, hiç kullanmayın. A moda alın siz sadece diyaframı ayarlayın. ISO'yu da her türlü çekiminizde mümkün olabildiği kadar en düşükte tutmaya çalışın. Mesela F5.6 olması sebebi ile (ki bunun sebebi de 55mm.'ye zumlamış olmanız tabi) perde hızı zorunlu olarak 1/20 olmuştur. Siz bir de perde hızı kazanabilmek için iso'yu yükseltmişsiniz. Yanlış seçimler sonucu kötü bir fotoğrafa imza atmışsınız ! Bu fotoğrafı A modda F3.5 zumsuz , iso 100 yada 200 ile 30 cm. mesafeden çekerseniz çok daha iyi sonuç elde edersiniz. Haa bir de şu var maksat arkaplanı öldürmek ise bu kadar da zorlanmaya gerek olmamalı. Siz arkaplanı öldüreceğim derken fotoğrafın tümünü öldürmüşsünüz ! ? Bu hızda da titretmeden elde fotoğraf çekmek ender rastlanacak olaydır. O ise yukarıda açıkladığım taktik ile çok daha iyi bir fotoğraf elde edebilirsiniz. M mod çok daha uğraştırıcı ve hata riski yüksek vede profesyonel fotoğrafçı modudur. Çünki ışık ölçümüne göre diyafram ve perde hızını her poz için ikisini birden değiştirmeniz gerekir. Bu mod günlük sık sık fotoğraf çekilecek durumlar için oldukça kullanışsızdır ve gereksizdir. Boşuna kendinizi yorarsınız. F3.5 ile 30 cm'den çekerseniz de (tabi arkaplanda yeterli mesafe var ise fotoğrafı çekilecek obje ile diğer şeyler arasında) arkaplan yeterince flu olacaktır. Hem böylece en azından önplanı çok daha net fotoğraflama şansınızı yükseltmiş olacaksınız. Bunun için çıkıp çiçek falan aramanıza da hiç gerek yok. Koyun masanıza evde var ise 2-3 kalem pili 10'ar cm. aralıkla bir düzlem şeklinde. Geçin bir ucuna lense 30 cm. mesafede iken ilk pil, odaklayın fotolayın... Sonraki fotoda 10 cm. daha yakına girin, bu sefer ortadaki pili netleyin... iso100, F3.5 olsun A modda çekin ve sonuçları gözlemleyin ve hatta paylaşın !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Kasım 2013; 19:17:50 >

Çok teşekkür ederim siz hangi lensi kullanıyorsunuz ?

18mm ile 55mm arasında ki alan derinliği kaybını kropla kazanamayan kişiye ne önerirsiniz?
    Benim tavsiyem, azcık iso'yu yükseltsin arkadaş. Çiçek çok oynuyorsa bi şekilde sabitlesin ve titretmeden çekmeyi denesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemresa

18mm ile 55mm arasında ki alan derinliği kaybını kropla kazanamayan kişiye ne önerirsiniz?
    Benim tavsiyem, azcık iso'yu yükseltsin arkadaş. Çiçek çok oynuyorsa bi şekilde sabitlesin ve titretmeden çekmeyi denesin.

Tabi , olabilir. Aslında mümkün ise, bu çiçek bir saksı çiçeği ise, içeri alınabilir de. Bunun gibi makrolarda zaman ve mekan sorunu yok ise çekilecek obje uygun zamanda uygun yere alınarak daha uygun fotoğraflama koşulları sağlanabilir.
    Aynı fikirdeyim
  • Arkadaşlar düşünen olursa Nikon uyumlu "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensim satılıktır;

http://forum.donanimhaber.com/m_84505571/tm.htm
  • Merhaba bende kingston 8gb 4 class hafiza karti var. Makina video cekerken yaklasik 1.30 dakika sonra otomatik videoyu bitiriyor. Hafiza kartindan kaynaklaniyor sanirim cunku Alirken bu hafiza kartinin fotograf cekerken sorun olmayacagini ama video cekmekte geri kalabilecegini soylemislerdi. Bana video cekerken hic sorun cikarmayacak hafiza karti onerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 1 Aralık 2013; 13:32:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetnothing

Merhaba bende kingston 8gb 4 class hafiza karti var. Makina video cekerken yaklasik 1.30 dakika sonra otomatik videoyu bitiriyor. Hafiza kartindan kaynaklaniyor sanirim cunku Alirken bu hafiza kartinin fotograf cekerken sorun olmayacagini ama video cekmekte geri kalabilecegini soylemislerdi. Bana video cekerken hic sorun cikarmayacak hafiza karti onerebilir misiniz?

Class 10 hafıza kartlarına bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: sweetnothing

Merhaba bende kingston 8gb 4 class hafiza karti var. Makina video cekerken yaklasik 1.30 dakika sonra otomatik videoyu bitiriyor. Hafiza kartindan kaynaklaniyor sanirim cunku Alirken bu hafiza kartinin fotograf cekerken sorun olmayacagini ama video cekmekte geri kalabilecegini soylemislerdi. Bana video cekerken hic sorun cikarmayacak hafiza karti onerebilir misiniz?

Class 10 hafıza kartlarına bakın

birkac yere daha baktim sordum ve kitapcigini da okuyarak gerekli hafiza kartini ogrendim. İlginiz icin tesekkurler.

• Herkese selam olsun, daha çok fotoğraf görmek isteriz sayfada

Sema Seramoni
     NIKON D3100 KLUBU

Pir
     NIKON D3100 KLUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemresa

Her zaman ki gibi yine son zamanlardan D3100'üm ile yakaladıklarım

NIKON D3100 KLUBU

Hocam süper fotoğraf

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.