Şimdi Ara

Nikon COOLPIX S9050 Compact Digital Camera ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
6
Favori
36.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum hiç zoomlu çekmemişsin karanlık bölgelerdeki kumlanmalar bundada var ben pek bir fark göremedim ama manuel mod olması bir avantaj kullanacaklar için bencede ama kullanmayacaklar için 130tl fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum birde çekim hızı ne alemde nikondan daha hızlı olabilir ama çok fark varmı bilmiyorum
  • Buyrun Nikon s9050 full hd örnek video youtube dan yüklediğim içinmidir nedir hata veriyor dh video ile yüklediğimde youtube linki budur:
    https://www.youtube.com/watch?v=Er7SMHIKbRQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asewes -- 18 Nisan 2013; 16:21:53 >
  • olmuyor direk izleme nedenini bilen varmı?
  • https nin s sini silecekmişiz yahu buyrun Nikon s9050 1080p yıldızlı mod videosu

• quote:

Orijinalden alıntı: asewes

Buyrun Nikon s9050 full hd örnek video youtube dan yüklediğim içinmidir nedir hata veriyor dh video ile yüklediğimde youtube linki budur:

bu özelliklerde bir cihaz için gayet tatmin edici bir video görüntüsü ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

quote:

Buyrun Nikon s9050 full hd örnek video youtube dan yüklediğim içinmidir nedir hata veriyor dh video ile yüklediğimde youtube linki budur:

bu özelliklerde bir cihaz için gayet tatmin edici bir video görüntüsü ....

Bencede fakat nikon olsun canon olsun lens büyüklüklerini değiştirmedikleri halde habire megapiksele habire zooma yüklendikleri için fotoğraf kalitelerini beğenmiyorum belki bu para için iyi ama 200tl daha pahalı olsada 1/1,7" lensli daha düşük megapikselli 10mp mesela modeli olsa kıyarım paraya ama büyük makineli makineler 1000tlleri geçebiliyor bu paralarıda veresiye bir giriş dslr alınabiliyor 300tl civarları olan makinelerin foto kaliteleri birbirlerine benzer hep birinde birşey oluyor onda olan diğerinde olmuyor çakal bu şirketler

• quote:

çakal bu şirketler

işte buna katılıyorumm.. uzun söze gerek yok..
  • tek renk efekti çok hoş nikonda var sx220 de ve sx150 de de var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa6533

tek renk efekti çok hoş nikonda var sx220 de ve sx150 de de var mı?

sx150 de varüstelik birde renk atama modu var oda ayrı bir güzel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

quote:

tek renk efekti çok hoş nikonda var sx220 de ve sx150 de de var mı?

sx150 de varüstelik birde renk atama modu var oda ayrı bir güzel..

Yav benim diğer 2 makinedede var ne işe yarar bu renk atama tek renk falan güzel olmuyorki böyle çekimler hem sonradan programlarda yapılabiliyor ya da ben anlamadım örnek fotoğraf yükleyebilirmisiniz
  • quote:

dostum hiç zoomlu çekmemişsin karanlık bölgelerdeki kumlanmalar bundada var ben pek bir fark göremedim ama manuel mod olması bir avantaj kullanacaklar için bencede ama kullanmayacaklar için 130tl fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum birde çekim hızı ne alemde nikondan daha hızlı olabilir ama çok fark varmı bilmiyorum

Cok zoomu seven biri degilim. Ama nedense millet zoom hastasi benim ilgi alanim degil. Ben daha cok dogal fotograflar yakalamaya calisiyorum

Hangi fotograf ta hangi bolgede kumlanma varmis ben mi goremedim bir daha baktim ama bulamadim. kumlanmanin oldugu bolgeyi gosterir misin?

nikon un fotograflari cok soluk renk atama olayi veya canli renkler diye bir secenek yok mu nikon s9050 de?

ayrica cektiginiz videodada renkler de soluk. ya da ben oyle gordum bilmiyorum.

Cekim hizi derken videodan mi bahsediyorsunuz? yoksa sirali cekimden mi?

Bir fotograf ve bir video daha paylasayim sx220 den....

Sx220 ile cekilen bir fotograf
     Nikon COOLPIX S9050 Compact Digital Camera ?

sx220 ile Izmir saat kulesinde cekilen bir video(Videodakilerle herhangi bir tanisikligim yoktur )

•  Nikon COOLPIX S9050 Compact Digital Camera ?

s 90 50 de acayip modlar var ne kadar başarılı bilmiyorum ama. mesela 3 fotoğraf çekiyor sonra arasından iyi olanı seçiyor filan.

veya 3-4 kare alıp birleştiriyor. gibi... otomatik yönden birçok fonksiyon var.

sürekli çekim modlarıda başarılı.

birde ge portresi gibi daha önce duymadığım modlar (gece çekiminden farklı) birsürü mod var makine tam bi muamma manuel olsa bu kadar karmaşık olmazdı. daha saymadığım birsürü ayar mod var...panorama kolay mod var birde zor mod var(nikonun büyük makinelerinde bu mod oluyor) sx220 de panorama var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa6533 -- 19 Nisan 2013; 0:06:55 >

• elbette nikonda da renk canlandırma ayarları var ve gayet başarılı sonuçlar veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sx220 de de var panorama benim icin ne kadar onemli olmasa da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain89

sx220 de de var panorama benim icin ne kadar onemli olmasa da...

valla bakarım renklerle oynanıyormu çok inceleyemedim nikon s9050 yi dediğim gibi babam için aldığımız için ama ben alsam manuel mod oldugu için senin canonu alırdım nikon 9050de renklerle oynayabiliyorsundur bakmam lazım bildiririm kullanılışı daha az karmaşık nikonun ama canonda iyiymiş birdirine denk cihazlar bence manuel olması ve fotoğraflarının daha canlı renkleri olması nedeni ile kendime alsam canonu alırdım ama basitlik isteyen bir kullanıcı nikonla hiç zorluk çekmez kumlanma mesela otobüsün lastiği üstünde siyah ksımlarına zoomlarsan noisemu diyorlar kumlanmamı küçük noktacık şeklinde bozulmalar var ama sanırım bu kalitedeki kompaktlarda oluyordur zor panaroma modu dediği kendiniz tek tek yanyana çekip panaroma maker gibi programlarda birleştiriyorsunuz diğerinde soldan sağa doğru hareket ettiriyorsunuz makineyi kendi yapıyor panaromayı ama program ile yaptıgınız panaromalar daha kaliteli oluyor söyliyim arkadaşlar örnek koyarım yarın ışıkta çekip

• bir panaroma örneği buldum gerçi fotonun orjinalini bulamadım faceden indirdim ama fikir verir bunu nikon s9050 kolay oto panoroma 180derecelikte cektim 180 dereceye tamamlamazsanız panaromayı tamamlamıyor:
    bunuda manuel panaroma asistanında yanyana cekip panaroma maker programında evde birleştirdim:

otomatik panoroma çok ince oluyor fotoğraflar kalite baya düşük oluyor bide panaroma modu olmasada olur makinelerde yanyana göz hizası çekip panaroma makerd birleştirebilirsiniz

• quote:

s 90 50 de acayip modlar var ne kadar başarılı bilmiyorum ama. mesela 3 fotoğraf çekiyor sonra arasından iyi olanı seçiyor filan.

veya 3-4 kare alıp birleştiriyor. gibi... otomatik yönden birçok fonksiyon var.

sürekli çekim modlarıda başarılı.

birde ge portresi gibi daha önce duymadığım modlar (gece çekiminden farklı) birsürü mod var makine tam bi muamma manuel olsa bu kadar karmaşık olmazdı. daha saymadığım birsürü ayar mod var...panorama kolay mod var birde zor mod var(nikonun büyük makinelerinde bu mod oluyor) sx220 de panorama var mı?

Hdr çekim varmıymış okumuştum bunu hiç denememiştim 3ayrı kontrastta çekip birleştiriyormu ne öyle birşeydi bakacağım yarın

• Arkadaşlar buraya direk resim nasıl koyuluyo? Resmi imageshacke yüklüyorum resim linkini kopyalayp s image yazısının ortasına yapıştırıyorum ama olmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: busraozgul07

Arkadaşlar buraya direk resim nasıl koyuluyo? Resmi imageshacke yüklüyorum resim linkini kopyalayp s image yazısının ortasına yapıştırıyorum ama olmuyo

imageshack yüklediğinde "direct link" teki kodu s image yazısının ortasına yapıştıracaksın.üye değilsen forum kodunun içinde de var linki.
  • öyle yapıyorum ama olmuyo

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.