Şimdi Ara

Nikon 35mm 1.8g + 50mm 1.8g + 50mm 1.8d için dxomark sonuçları garip mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arakdaşlar, nikon 35mm 1.8g ile 50mm 1.8g arasında kaldım. sonuç olarak daha keskin görüntü vermesi sebebiyle 50mm 1.8g de kanaat kıldım. Fakat dxomark sitesindeki sonuçları ya ben anlamıyorum yada bi hata var beni tereddüte düşürdü.

aşağıdaki test sonuçlarında sanki gariplik var;

http://img495.yukle.tc/image.php?id=5673lens_testleri.jpg

ben anladıklarımı anlatıyım, sizde yanlışlarımı düzeltin lütfen varsa;

Sharpness = keskinlik (rakam yükseldikçe daha keskin demektir)
    Transmission = ışık kaybı (lensten giren ışık sensöre ulaşana kadar ne kadarlık kayıp yaşıyor. bu rakam yükselirse kötüye işarettir)
    Distortion = bozulma (fotoğraf eğiminde ne kadar bozulmalar oluyor. burada rakam arttıkça bu kötüdür)
    Vignetting = kenar kararması (fotoğrafların kenar kısımlarında merkez noktasına göre hafif kararma yapması. Burada rakam çıktıkça kötüye işarettir.)
    Chr. aberration = renk sapmaları (burada obje yada nesnenin kenar kısımlarında oluşan renk sapmalarından bahediyor. genelde kırmızı renk sapması olurmuş sanırım. yani 3 ana renk doğru noktaya, yani aynı noktaya düşmemesi durumu. Burada rakam çıktıkça buda kötüye işarettir sanırım.)

şayet bu dediklerim doğru ise; lens fotoğraflarının alt kısmında POOR VE EXCELLENT yazan çizelgede yani (sanırım dxomark ın verdigi puan yeri burası) neden 35mm lens 50mm 1.8g ye göre daha yüksek puan almış. yani bölümlerdeki anlatımlarım doğruysa 50mm 1.8g nin daha yüksek not alması gerekmiyor mu?

35mm 1.8g'nin az daha geniş açı vermesinin artısından başka artısı var mı 50mm 1.8g ye göre.. anlamadım gittim. dxomark olayını bilen arkadaşlar yorum getirirse sevinirim. yoksa iyicene karışıcam ben :)

• Açıkçası aynı tereddütü ben de yaşıyorum.Benim şahsi görüşüm şöyle:

Lens kalitesi o kadar rasyonel sayılarla ölçülemeyecek kadar değişken bence.Yok 22'ymiş yok 19'muş , farklı bir sitede 50mm 1.8g yi daha yüksek puanla görürseniz şaşırmayın.Bence 35mm ve 50mm kaldıysanız (ki ben de o ikisi arasındaydım ama 50mm almayı düşünüyorum) sizin çekeceğiniz fotoğraf türüne göre alın bence.Keskinlik farkının hissedileceğini zannetmiyorum.Portre falan düşünüyosanız 50mm zaten. 35mm daha çok sokak tarzı...

50mm D ve G arasında iseniz şunu demeden geçmeyeyim , nerden okuduğumu hatırlamıyorum ama 50mm 1.8G daha güncel bir lens olduğu için aradaki fark bir tek odak motoru değil , optik eleman kalitesiymiş...Ancak 2 katlık bir fiyat farkına değer mi orasını bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: revit.hakan1999

Açıkçası aynı tereddütü ben de yaşıyorum.Benim şahsi görüşüm şöyle:

Lens kalitesi o kadar rasyonel sayılarla ölçülemeyecek kadar değişken bence.Yok 22'ymiş yok 19'muş , farklı bir sitede 50mm 1.8g yi daha yüksek puanla görürseniz şaşırmayın.Bence 35mm ve 50mm kaldıysanız (ki ben de o ikisi arasındaydım ama 50mm almayı düşünüyorum) sizin çekeceğiniz fotoğraf türüne göre alın bence.Keskinlik farkının hissedileceğini zannetmiyorum.Portre falan düşünüyosanız 50mm zaten. 35mm daha çok sokak tarzı...

50mm D ve G arasında iseniz şunu demeden geçmeyeyim , nerden okuduğumu hatırlamıyorum ama 50mm 1.8G daha güncel bir lens olduğu için aradaki fark bir tek odak motoru değil , optik eleman kalitesiymiş...Ancak 2 katlık bir fiyat farkına değer mi orasını bilemem...

Vallaha ben 500px.com dan aynı body ile çekilmiş fotoğraflara bakıyorum. 35mm daha ii gibi geliyor gözüme. Ama gel gör ki genel kanı 50mm 1.8g daha keskinmiş denilene göre. O yüzden bende 50mm ye karar verdim. 50mm 1.8d olayına gelince evet ii bir prime lens ama eski bir lens, bana kalırsa 50mm 1.8g yarı fiyat farkına deger. 35mm de ise açı olarak aslında portrede sıkıntı çıkarıcağını düşünmüyorum o kadar. Dediğim gibi 50mm 1.8g ye genel kanının netliği daha iyi demesi sebebiyle karar verdik ama gel görki bu test sitelerinin mantığını anlamadım. Aşağıdaki farklı testlerinde 50mm daha ii ama genel puanlamada 35mm daha yüksek bir puan almış. Anlamadım gittim. Bilen arkadaşlar umarım bilgi paylaşımında bulunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35 ile 50 arasında optik kalite olarak fark edilir bir durum yok ama çok farklı kulvarda objektifler. 50mm ile büyük oranda portre çalışabilirsin açıdan dolayı, 35 ile daha genel çekimler yaparsın, portrede de iş görür. Seçim senin ben sürekli portre çalışırım dersen 50, portre yanında da işimi görsün dersen 35.

Ayrıca 50 g ile d arasında optik kalite olarak kesinlikle farkedilir bir fark yok. G'de netleme daha sessiz ve hareketli dış bilezik yok. Aradaki fiyat farkına değmez. Gövde motoru olan bir makinanız varsa d alın g için boşuna fark vermeyin.
  • 50mm 1.8d ile 1.8g arasında bende görülebilecek oranda fark var diye düşünüyorum.

bu test sonuçlarında olduğu gibi;

http://www.youtube.com/watch?v=6my3DO00X28

ama benim asıl merak ettiğim dxomark sitesinin bu yaptığı testlerin karşılığı. şayet benim dediklerim gibiyse, neden puanlamada 35mm ye daha yüksek bir puan vermiş..

@madmax50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi is_system -- 15 Mayıs 2014; 9:29:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.