Şimdi Ara

Nikon 18-105 VR mi Tamron 18-200 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu lensler söyle 18-105 var bende arkadasımada 18-200 var takas yapalım dedide?
    sizce Tamron 18-200
    Nikkon 18-105 Den çok hani fark edermi?
    bird 17-70 alıcam 2 lens olucak ona gore danısıyımda...

• Konu video başlığında :)

Lenslerin f değerlerine bak! Geniş açıyımış zummuş o kadar önemli değil. f değeri düşük olanı tercih etmelisin.
    f 3.5 dense f 2.8 daha iyi gibi f 1.8 daha da iyi. Tercih meselesi tabi , ben olsam bu şekilde alırdım.

Bence Nikon birkaç adım öndedir o lensten.
  • Nikon 18-105 VR ile Tamron 18-200 arasında kesinlikle 18-105 cok daha iyi optik kaliteye sahiptir.
    18-200 gibi objektiflerden mumkun oldugunca kacınmak lazım. Carpanı fazla olan objektiflerin sonucları D-SLR makinaya yakısmayacak performanstadır.
    Sakın degismek gibi bir hata yapmayın. MTF degerlerine bakınca zaten 18-200 un ne oldugunu gorursunuz.

Hem genis hem tele bir arada objektif almaktansa 2 parcaya bolup ayrı almak daha isabetli secim olur. Bu sekilde ısık kaliteniz artar.

17-70 sigma tak gez turu objektiftir. Herseyden biraz bulunur. Genis acı, orta tele, 1:2 buyutme, en genis acıda f:2.8 gibi. Herseyden biraz bulundugu icin perfomansıda ona goredir.

Burda ne tarz calıstıgınız ve nasıl sonuclar almak istediginiz onemli. Bunları belirlediginizde objektif secmelisiniz. Portre yada macro calısan birinin gidipte 18-200 alması cok mantıksızdır. Yada anı fotografı icin gidip prime objektif almakta anlamsızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Ekim 2011; 23:58:23 >
  • Bence 18-105 i kullanmaya devam edin.18-105 i olan birinin 17-70 almasına hiç gerek yok.Epey kullandım. kit lensin yanında bile gereksiz kalıyor desem abartmış olmam. Bunun yerine sabit odaklı 135mm lens alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.