Şimdi Ara

niçin Türkçe dinlemiyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR.dikkatimi çekti.herkes yabancı şarkı dinliyor.Türkçe çok az.nedir bu olay.sizce Türk şarkıcılar iyi değilmi yeterince.

mesela ben şebnem ferah,emre aydın,feridun düzağaç,vega,sezen aksu... filan dinlerim.

• Onları da dinliyoruz tabi ama yabancı dediğimiz şu an global kültür.Bir fransız hem kendi dilinden dinliyor hem de ingilizce.Bir almanda.Bizde.Doğal.
  • Daha çok Türkçe dinliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Onları da dinliyoruz tabi ama yabancı dediğimiz şu an global kültür.Bir fransız hem kendi dilinden dinliyor hem de ingilizce.Bir almanda.Bizde.Doğal.

tabiki bende dinlerim ama türkçe daha önemlidir benim için.daha iyi hissettirir.

yabancılardan evanescence,placebo,seether,dido dinlerim mesela ama mesela türkçe dinliyorum dediğinizde bazı kesim tarafından "ne türkçe miben hiç türkçe dinlemem"diye tepkiler alabiliyorsunuz.ne yani türkçe bir öşarkı güzel olamazmı?
  • Rap dinlediğim için yabancı dinliyorum.
  • "Müzik evrenseldir." diyelim öncelikle.

Ben Türkçe de dinlerim. 90'lı yılların Türkçe Pop şarkıları, Türkçe Rock ve Metal (Çok az mevcut olsa da...) dinlerim. Rap dinlemem ama Türkçe Rap de iyi yollar sarfetti.

Ancak maalesef şimdiki Arabesk-Fantazi ve Türkçe Pop şarkılarının çoğuna baktıkça kafamı duvarlara vurasım geliyor. İnanın bana yabancı Pop şarkıları çok daha kaliteli. Bunları dinliyoruz hâliyle. Serdar Ortaç, Petek Dinçöz, Gülşen vs. dinleyeceğime Madonna, Britney Spear dinlerim daha iyi.
  • ben türkçe dinliyorum... bazı eski şarkılar ve rap...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç dil biliyorsunuz?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Erkin Koray
  • Türkçe Metal şarkısı da fazla yok. Nedense Türk Metal grupları İngilizce ağırlıklı söylüyor. Yukarıda iletimde de az mevcut olduğunu söylemiştim. Aslında eğitim sisteminden tutun da ekonomik duruma kadar bir çok konuya dair yapılacak Türkçe Metal şarkıları olabileceğini düşünüyorum. Yabancılar yapıyor, bizim neyimiz eksik. Öyle şeytan, satanizm, pislik gibi saçma sapan konulara girmeye gerek de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Şubat 2008; 15:45:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

"Müzik evrenseldir." diyelim öncelikle.

Hayko Cepkin ve Şebnem Ferah dinlerim Türklerden genelde... başkada bek Türkçe müzik dinlemem
  • bem techo dinliyorum . yabancı dj lerin tiesto fln. olur
    rap olarak eminem dinliyorum bi tek çok iyi gelior
    türkçe hiç dinlemiyorum hiççç.
  • sorun dil değil Türk'lerin parasızlık yüzünden çaldığı kötü melodiler ve teknik yetersizlikten dolayı yapılan kötü şarkılar.ben ingilizceyi sevmem bu yüzden söz olmayan ama tekniğin bir diğeri olan elektronika dinliyorum eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız

Trance
  • Kaliteli müzik yapsınlar dinleyelim ayrıca benim sevdiğim türleri yapan Türk yoksa ne yapabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

"Müzik evrenseldir." diyelim öncelikle.

Ben Türkçe de dinlerim. 90'lı yılların Türkçe Pop şarkıları, Türkçe Rock ve Metal (Çok az mevcut olsa da...) dinlerim. Rap dinlemem ama Türkçe Rap de iyi yollar sarfetti.

Ancak maalesef şimdiki Arabesk-Fantazi ve Türkçe Pop şarkılarının çoğuna baktıkça kafamı duvarlara vurasım geliyor. İnanın bana yabancı Pop şarkıları çok daha kaliteli. Bunları dinliyoruz hâliyle. Serdar Ortaç, Petek Dinçöz, Gülşen vs. dinleyeceğime Madonna, Britney Spear dinlerim daha iyi.

bende tam olarak müzik evrenseldir diyorum işte.iyi müzik iyidir.neden illaki 7yabancı olsun.ama insanlarda bir eziklik seziyorum.yabancı şarkı iyidir gibi.bir özentili seziyorum.

.mesela ferdiun düzağaç,emre aydın(albümü bence güzel şarkılarla dolu,çoğu kişi beğenmesede)...

• cezadan baska yabanci dinlemem
  • Benimde öyle bir arkadaşım var.Lise de dil bölümünde idi.Şimdi İng.Öğrt okuyor.Hiç türkçe müzik dinlemez.:S
  • sadece almanca dinliyom.
  • Yok öyle bir şey ya sırf Türkçe müzik dinleyen çok kişi var benim tanıdığım. Yabancı dinleyenler de Türkçe mutlaka dinliyorlardır. En azından ben öyleyim.
  • muzik zevki kisiden kisiye degisir kimseye niye yabanci dinliyorsun niye rock veya arabesk dinliyorsun denemez densede sanane denmeli
    insan hayati boyunca ayni muzikleride dinlemez dinlese bile bir gariplik vardir o kisilikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: INFIERNO

sadece almanca dinliyom.

çok iyi ediyon
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.