Şimdi Ara

NEXT YE-G 5015 Aldım İlk izlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
5.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

. Lakin çok fazla kurcalamama rağmen, ana ekranda hız göstergesini bulamadım. Daha doğrusu navigasyonun hiçbir yerinde kaç km hız ile gittiğimi bir türlü bulamadım. Sonuçta navigasyon sizi hızınız ile orantılı olarak gideceği/varacağı km'yi ya da kaç saat kaldığını gösteriyor fakat hız göstergesi neden yok anlayamadım. Bu konuda sanırım ben bir nokta atlıyorum, kaç km hız ile gittiğimi tahminimce elbet bir yerlerden gösteriyordur. Çözdüğüm zaman onu da sizlerle paylaşacağım.

Harita ekranının sağ alt köşesindeki veri alanlarından birine basılı tutun bir menü açılacak buradan rotalı rotasız olarak görmek istediğiniz üç veriyi atayabilirsiniz buna araç hızıda dahil.

Teşekkür ederim, birdahaki sefer buna da dikkat edeceğim.

• Ürün linkteki değil mi?http://www.bimeks.com.tr/urun/128399/next-5015-5-0--navigasyon-cihazi.aspx#specs Bende bunu almayı düşünüyorum ama yolda çok mu parlak görünüyor ekran sıkıntısı çok yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trgladio

Ürün linkteki değil mi?http://www.bimeks.com.tr/urun/128399/next-5015-5-0--navigasyon-cihazi.aspx#specs Bende bunu almayı düşünüyorum ama yolda çok mu parlak görünüyor ekran sıkıntısı çok yaşar mıyım?

Ben çok nadir durumlar hariç sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
  • Bu cihaz işlemci hızı ve rami daha iyi olmasına rağmen diğer cihazlara göre çok ucuz neden acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyurs

Bu cihaz işlemci hızı ve rami daha iyi olmasına rağmen diğer cihazlara göre çok ucuz neden acaba ?

Belki diğer cihazlar buna göre pahalıdır
  • Büyük marketlerde her zaman farklı cihazları kıyaslama imkanı vardır; gidin bakın. İçiniz ısınarak satınalma yapın ki sonra sürprizler olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1881

Aşağıdaki kısım cihazın kendi forum sitesinden alıntıdır.Kablo neden yukarı doğru sorusuna cevap olarak verilmiştir.

''Evet doğru biliyorsunuz aylardır Test ediliyor deneniyor tüm koşullar göz önünde bulunduruluyor vs.
    Bahsettiğiniz durum hata değil tüm araçlarda şarj cihazını taktığınız çakmak yuvası standart bir yerde değil ve cihaz portatif olduğundan kullanıcılar cihazı aracın ön camının farklı yerlerine takabiliyorlar.Bu sebepten Kablo gerilip usb girişinde zorlama vs olmaması için bu pozisyonda takılıp kablonun cihazın arkasından dolaştığında kablonun gerilme durumlarında cihazdaki usb girişine daha az baskı uyguladığı ve girişteki defarmasyonun daha az olduğu görüldü.''
  • Bu cihazı almak isteyen arkadaşlara geçen 3 aylık sürede tecrübelerimin bir kısmını daha aktarmak isterim;

- Cihazı 1-2 gün çalıştırmadığınız zaman şarjı kendi kendine bitiyor. Tam doluyken de şarjı zaten yaklaşık olarak (navigasyon olarak kullanıldığında) 30dk.da bitiyor, batarya kendini sıfırlıyor.

- Bu üçlük aylık dönemde multimedya olarak cihaz beni hiç şaşırtmadı, verdiğim paraya değdi. Klipleri ve filmleri takılmadan, sorunsuz bir şekilde hala izleyebiliyorum.

- FM kalitesi tatminkar, hatta gayet iyi diyebilirim. Beni henüz hayal kırıklığına uğratmadı.

- Gözüm alışsa da, kablo bağlantı şekline ben hala uyuz oluyorum diyebilirim.

- Dokunmatik kalitesi mükemmel olmasa da oldukça iyi durumda.

- Son olarak; ben seçiciyimdir. Birşey kötüyse kendi malım diye övmeyi sevmem. O malı insanlara aldırmamak için de uğraşırım. Ama bu cihaz alınabilir kategoridedir benim için. Suya düşme, kırılma vb. bir durumda gider yine aynı cihazı alabilirim.

Umarım cihaz hakkında araştırma yapanlar bu konuya denk gelir ve incelerler. Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, herkese teşekkürler.

• Bu cihazı araştırıyorum. Almak niyetindeyim. Navking kullandım 2 sene. Biraz abartıyor olabilirim ama arayıp da bulduğum bi yer olmadı henüz.
    Yolu bilipte rota planladığım her yeri en tercih edilmeyecek yerlerden tarif etti. Sonra aselsan aldım. Sanırım bende bir teknik problem var. Rota planlattıramadım.
    İzmir de ikamet ediyorum. A noktasından B noktasını planlatmak istiyorum ama başlangıç İstanbul Beyazıt. Bir türlü beceremedim. Sonunda geri iade ettim.
    Şimdi acaba navigasyon işini telefonla mı halletmeli yoksa cihaz mı almalı karar aşamasındayım ve son olarak bu cihazı denemek istiyorum.
    Rota planlamak kolay mıdır. Sadece navigasyon kısmı ile ilgileniyorum. Multimedya sı FM özellikleri BT özelliği hiç ilgilendirmiyor. Adres bulma özelliğini de tavsiye eder misinz? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: betunal
    Sonra aselsan aldım. Sanırım bende bir teknik problem var. Rota planlattıramadım.
    İzmir de ikamet ediyorum. A noktasından B noktasını planlatmak istiyorum ama başlangıç İstanbul Beyazıt. Bir türlü beceremedim. Sonunda geri iade ettim.

Uzman; dar bir alanda yapılabilecek tüm hataları yapmış kişiye denir. Niels Bohr İmzanız hoşuma gitti Aselsanda Uzmanlık yapmışsınız muhtemelen çünkü İzmirde olduğunuz halde başlangıcı İstanbul Beyazıt yaptıysa siz GPS bağlantısı sağlayamadan cihazı iade etmişsiniz.

quote:

Şimdi acaba navigasyon işini telefonla mı halletmeli yoksa cihaz mı almalı karar aşamasındayım ve son olarak bu cihazı denemek istiyorum.
    Rota planlamak kolay mıdır. Sadece navigasyon kısmı ile ilgileniyorum. Multimedya sı FM özellikleri BT özelliği hiç ilgilendirmiyor. Adres bulma özelliğini de tavsiye eder misinz? :)

Kullanma kılavuzlarını ve bu forumda sabit konuydu herhalde DD252Admin arkadaşımızın hazırladığı konuyu okursanız rota planlaması yapabilirsiniz. Bu arada iade ettiğiniz ASELSAN da bu cihazda aynı haritayı kullanıyor BAŞARSOFT.

http://forum.donanimhaber.com/m_48494274/tm.htm -------DD252Admin Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 25 Şubat 2014; 0:04:08 >

• Burada anlatmıştım; taşıyayım. Sizin yapmanız gereken; Mevcut GPS Konumu yerine yanındaki mavi bayrak'a tıklayıp başlangıç konumunu kendiniz seçmek. Bu durumda cigaz GPS alıcıyı kapatarak sizin atadığınız başlangıç konumuna göre hesaplama yapacakır.

quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Merhaba Arkadaşlar;

Bu gün sizlere Primo Yazılımlı Cihazlarda; Navigasyonu hiç bilmeyen (benim gibi) kullanıcılar nasıl seyahat planlayacaklar onu anlatmaya çalışacağım. Hatalar affola, şimdiden söyleyeyim.

NEXT YE-G 5015 Aldım İlk izlenimlerim

Cihazımızın ilk açılış ekranında "Rotam" tıklıyoruz. Burada Harita ekranında olmanız veya olmamanız ile Uyduya bağlı olmanız gerekmemekte. Genelde kullanıcılar Rota planlamasını bu yöntemle yapmakta ve yola öyle çıkmaktadırlar. Tahmin edersiniz ki araç kullanırken oldukça dikkat dağıtıcı bir işlem.

Açılan pencerede "Rota Oluştur" dokunuyoruz.

Mevcut GPS Konunumuz burada kaydedilmiş olarak karşımıza gelecektir. Başlangıç noktamızın burası olduğunu var sayarak; (+) işaretine dokunuyoruz. Yapmak istediğimiz "Hedef" belirlemek.

Burada normal karşılaştığımız "Bul" ekranı geldi karşımıza. Sırasıyla;
    * Bilinen bir adresi kullanabiliriz.
    * Bir İlgi noktası (POI) arayabiliriz.
    * Karita üzerinde bir nokta seçebiliriz.
    * Favori kayıtlarımızdan birini seçebiliriz.
    * Yakın tarihli izlediğimiz/ziyaret ettiğimiz noktaları "Geçmiş" bölümünü de dahil ederek seçebiliriz.

Ben bu çalışmada Antalya - Dedeman Oteline bir seminere gittiğim senaryosu üzerine hazırladım.

Açılan ekranda direkt seçim yapacağınız POI Gruplarının yanı sıra, "Hızlı Arama" ve "Özel Arama" seçenekleri mevcut. Tercihinize kalmış bir durum; ben "Özel Arama" seçiyorum.

Burada hoş bir pencere karşımıza çıkmakta; bilmiyorum bu görüntü hakkında ayrıntılı açıklama yapmak gerekir mi, bu nedenle kısaca geçelim.
    * Cihazınızı en son kapattığınız ve açtığınız bölge çevresinde.
    * Bir Şehirde.
    * Oluşturmaya hazırlandığınız Rota Boyunca.
    * Varmayı planladığınız Hedef çevresinde.

Dikkat ederseniz Rota Boyunca ve Hedef Çevresinde seçenekleri aktif değil, neden? Çünkü henüz bir Rota oluşturma aşamasındayız. Bir şehir ismi tanımlamalıyım.

ANTALYA - Yazdık; maşallah leb demeden leblebiyi anlıyor cihazımız. Hem de 13 adet leblebi ihtiva eden "Sonuç" buldu. Bulduğumuzun doğruluğundan eminsek; satırın sonundaki OK! işaretine dokunabiliriz. Birden fazla seçim içinde tereddütlerimiz varsa "Sonuçlar" kutucuğuna tıklayıp aralarından tercih yapabiliriz.

Açılan POI Penceresinde "Kategori Sırasıyla" seçim yapmak mümkün, ancak biz gideceğimiz tesisin ismini bildiğimiz için "Ada Göre Bul" diyoruz.

DEDEMAN - yazdık. Bu kelime içeren 10 sonuç bulunmakta. Dokunuyoruz.

Fazlaca sayıda seçenekler bulunmakta; emin olamıyorsak "Filtrele" kullanarak daha az seçenek elde etmeyi başarabiliriz.

Ben OTEL arıyorum, gerisi önemli değil benim için. "Bitti" seçiyoruz.

Hedefimiz harita üzerinde göründü. Doğru olup olmadığını sağ üst köşedeki (İ - Information) kutucuğına dokunarak adresini ve tanımlanmışsa Telefon Numaralarını bulabilirsiniz.

"->Seç" diyoruz.

Rotamız hazır "->Git" diyoruz.

Cihazımız verdiğimiz Çıkış ve Hedef Noktaları arasında en uygun rotayı belirlemeye başlayacaktır.

Bu aşamadan sonra Rota'mız üzerinde bir çok düzeltme ve inceleme işlemlerini yapabiliyoruz. Mesela;
    * Alternatif rotaları görebiliyoruz.
    * Yol Programı seçerek hangi yolu ne kadar süre, kaç Km. vs. detaylı bilgileri ve O noktanın ayrıntılı haritasını da görebiliyoruz.
    * Rota Ayarlarımızı değiştirebiliyoruz. Örneğin; araç türümüzü ve rota hesaplama yöntemimizi de değiştirebiliyoruz.

Rota Alternatifleri Penceresinde Alternatif Rotaları Harita üzerinde görüp tercih yapabiliyoruz.

Yol Programı sekmesinde cadde/sokak/yol isimlerini ve kullanacağımız mesafe bilgisini ayrıntılı olarak alabilmekteyiz.
    Yol Programı Ayrıntıları daha da detaya inebilmekte. Biraz tecrübe kazanan kişi hiç haritaya bakmadın bu bölümde rotasını planlayabilir.

Rota Ayarları penceresinde birçok detay bulunmakta, incelememizde yarar var.

Rotamız hazır ancak bir şey unuttuk. O kadar yolu aç mı gideceğiz? İKBAL'de nefis bir yemek bu yolun buraya kadarki yorgunluğunu alacaktır.

(+) İşaretine dokunuyoruz. Amacımız; Rota içerisine bir geçiş noktası eklemek.

Açılan pencerede aşina olduğumuz "BUL" ekranı gelmekte. Tercihimize göre "İKBAL" diye aratıyoruz veya harita üzerinde işaretliyoruz veya daha önce ziyaret ettiğim yerler arasından seçiyorum.

Gideceğimiz tesisin "Koordinatı" da elimizde hazır bulunabilir. Şimdilerde Tatil Köyleri vs. size hemen Koordinat bilgisini verebiliyorlar veya Web Sitelerinde yazıyor zaten.

İkbal Tesislerini bulduk, "->Seç" diyoruz.

Bir geçiş Noktalı Rotamız hazır. Sol tarafta bulunan (+) işaretlerini kullanıp daha çok "Geçiş Noktası" ekleyebilir veya yanlarındaki çöp tenekelerine dokunarak silebilirsiniz.

Geçiş Noktası eklediğimiz Rotamızın son hali...

Rota Ekranında Alt-Ortada bulunan "Diğer" kutusuna dokunursanız Rota tercihleri ve Rota Üzerinde yapabileceğiniz işlemleri görebilirsiniz.
    * Rotanızı Simüle (Ön İzleme) yaparak gerçeğe yakın görüntüyle izleyebilirsiniz.
    * Rotanızı bir isim vererek kayıt edebilirsiniz.
    * Daha önce kayıt edilmiş bir rotayı yükleyebilirsiniz.

Simülasyon Ekranı Detayları; sırasıyla.
    * Bir önceki Yol Noktasına geri dönmek.
    * Simülasyonu durdurmak.
    * Bir sonraki Yol Noktasına geçmek.
    * Simulasyon Hızını Ayarlamak (1x,4x,8x,16x şeklinde katları olarak gider.)
    * Simulayonun neresinde olduğunuzu gösteren ilerleme çubuğu.

Diliyorum bir parça ışık olur benim gibi yeni öğrenenlere...

Keyifli Navigasyonlar Dilerim.

Bu özellik cihaza mahsus değildir. iGO Primo yazılım kullanan her cihaz üzerinde bu hesaplamayı planlatayabilirsiniz.

Saygılar.

• quote:

Bu cihazı araştırıyorum. Almak niyetindeyim. Navking kullandım 2 sene. Biraz abartıyor olabilirim ama arayıp da bulduğum bi yer olmadı henüz.
    Yolu bilipte rota planladığım her yeri en tercih edilmeyecek yerlerden tarif etti. Sonra aselsan aldım. Sanırım bende bir teknik problem var. Rota planlattıramadım.

Ben de İzmir'e yeni taşındım (1 yıl kadar oldu) ve İzmir yollarını bu navigasyon cihazı sayesinde öğrendim. Bazen kestirme yol diye çok saçma yollardan götürmeye çalışsan da genel olarak düzgün ve daha kolay yollardan götürüyor. Kestirme yolları ayarlardan kapatırsanız, saçma yollardan götürme durumu en aza düşüyor zaten.

• 5 sene kullanımdan sonra ne olacak ? Haritalar güncellenemeyecek bu cihazda..Başka türlü harita yükleme imkanı vardır heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 28 Şubat 2014; 9:25:01 >
  • Bu marka veya cihazla alakalı değil 5 yıl 2014 başından itibaren tüm marka modeller en fazla 5 yıl ücretsiz olacak. 5 yıl bir navigasyonu kullanan olursa 30 TL mi ne verecek ve harita alacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum benim gibi bu cihazı düşünenlere çok faydalı bir konu olmuş.
    Bugun teknosa mağazasına gittim bu ürünü almak için stokta kalmamış hafta içi gelicekmiş. Bekliyorm bakalım umarım bir sorunla karşılaşmam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müzik ve videodan bahsedilmiş bu multimedyaların sesini araba tesisatı üzerinden nasıl sağlıyor acaba bende uzun yol için alıcam çok güzel yorumlar almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

müzik ve videodan bahsedilmiş bu multimedyaların sesini araba tesisatı üzerinden nasıl sağlıyor acaba bende uzun yol için alıcam çok güzel yorumlar almış

Cihazda fm transmitter var onunla yada aracınızda AUX girişi varsa cihazın kulaklık girişinden AUX a bağlantı yaparak
  • Cihazın hayırlı olsun. Kesinlikle başarılı bir cihaz. Ben bu cihazı kullandım. En önemli özelliği çok hızlı olması. GPS sinyalı aradığını neredeyse hiç görmedim diyebilirim.

5015 eski aracımla gitti. Bende bir üst model ve bluetooth özelliği olduğu için NEXT YE-G 5035 aldım Ancak cihaz çok yavaş. Takıyorum açıyorum yaklaşık 5 dakika sonra sinyali buluyor. Yani arabada 5 dakika beklemek gerek rotayı vermesi için. Bu sorunla karşılaşan oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.