Şimdi Ara

Next 2000 Fta Usb>> YENİ SORU EKLENDİ!!>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar 2 sorum var 1)bu cihazda film izlemek için recep ivedik divx dosyasını allok'u kullanarak .ts ye çevirdim ancak belli bir süre(2-3 dk) izlerdikten sonra geri başa dönüyor.Bunun sebebi nedir?

2)Ayrıca bazı forumlarda arka plana resim konulduğunu gördüm bu nasıl oluyor? Radyo arkaplanı falan? Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirçelik -- 19 Şubat 2009; 17:56:57 >

Biricik meselem, Sonsuza varmak...

Necip Fazıl
  • rs 232 kabloyla pc ye bağlanarak pc link diye bi program vardı onunla yapılıyor
    Heybem hayat dolu, deste ve yumak.
    Sen, bütün dalların birleştiği kök;

Necip Fazıl
  • yok mu bunu bilen?

Necip Fazıl
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirçelik

Arkadaşlar dun 160 liraya nextın 2000 serisi fta usbli cihazını aldım(yeni siyah kasa).Cihaz çok hoşuma gitti. İnternetten kanal listesini usbye atıp direk açabiliyorsunuz. Ancak her güncellemede sıralama değişiyor.Ben kendi sıralamamı usbye bir dahaki seferde kaybetmemek için nasıl kaydedebilirim.? Cihaz üzerinden bulamadım.

güncel yazılımlardan biri yüklüyse usb yi cihazına tak ve usb içindeki dosyaları gösteren menü üstünde kumandadan FAV tuşuna bas ve ekranda ''file created'' yazar 1 saniyede UDB dosyasını usb içine kaydetmiş olur..
    Bu dosya senin cihazında yaptığın tüm ayarlar ve kanal datasınıda içerir istediğin zaman geri yükleyebilirsin ayarları karıştırsan kanalları silsen bile..

2000 super plus cihazlar hakkında başka sorusu olan arkadaş varsa sorabilir...

• Ben biraz geri kaldım bu konularda da. Key olayları artık bitti falan gibi söylentiler duydum arkadaşlardan. Bu 2000 Fta USB modelde öyle bir özellik var mı ? Ayrıca HD kanallar şifreli bildiğim kadarıyla çoğunlukla yani. Bu kanallar nasıl izleniyor. Bir de bir iki ay içerisinde yeni bir Receiver alacağım. Plasmayla HD kanalları izlemek fena olmazdı diye düşünüyorum. Çok fazla kanal olmaması işi sıkıcı yapar mı ? bu konularda bilginiz varsa PM atabilirseniz sevinirim.

Orjinalden alıntı: Sethh

Ben biraz geri kaldım bu konularda da. Key olayları artık bitti falan gibi söylentiler duydum arkadaşlardan. Bu 2000 Fta USB modelde öyle bir özellik var mı ? Ayrıca HD kanallar şifreli bildiğim kadarıyla çoğunlukla yani. Bu kanallar nasıl izleniyor. Bir de bir iki ay içerisinde yeni bir Receiver alacağım. Plasmayla HD kanalları izlemek fena olmazdı diye düşünüyorum. Çok fazla kanal olmaması işi sıkıcı yapar mı ? bu konularda bilginiz varsa PM atabilirseniz sevinirim.

evet emu8 ve key olayları şu sıralar pek içaçıcı değil neredeyse açılabilen şifreli kanal çok az heme hemen hiç kalmadı..
    bu sadece 2000 super plus USB modelleri için değil tüm cihazlar için geçerli bi durum..
    HD kanallar yeni yeni oluşan bir platform ve çogu söylediğin gibi şifreli..
    Bu yayınlar izleyebilmeniz şu sıralar için ya yasal abonelik yada server üyeliği ile izlemeniz mümkün
    plazma tv niz varsa 2000 super plus e-sata girişli HD receiver alabilirsiniz hd takıntınız yoksa kart ,modül ve USB girişli 2000 CIS super plus , kart ve USB girişli 2000 CX super plus, yada digiturk vs gibi üyelik düşünmüyorsanız 2000 Fta USB super plus modelini düşünebilirsin..

Bu cihazlarda yeni yazılımında OTA(uydudan yazılım güncelleme) özelliği eklenmiştir yani artık usb den ve kablodan yazılım yükleme zorunluluğu yok interneti olmayanlarda yükleyebilir yazılımları uydudan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.HAWK

quote:

Arkadaşlar dun 160 liraya nextın 2000 serisi fta usbli cihazını aldım(yeni siyah kasa).Cihaz çok hoşuma gitti. İnternetten kanal listesini usbye atıp direk açabiliyorsunuz. Ancak her güncellemede sıralama değişiyor.Ben kendi sıralamamı usbye bir dahaki seferde kaybetmemek için nasıl kaydedebilirim.? Cihaz üzerinden bulamadım.

güncel yazılımlardan biri yüklüyse usb yi cihazına tak ve usb içindeki dosyaları gösteren menü üstünde kumandadan FAV tuşuna bas ve ekranda ''file created'' yazar 1 saniyede UDB dosyasını usb içine kaydetmiş olur..
    Bu dosya senin cihazında yaptığın tüm ayarlar ve kanal datasınıda içerir istediğin zaman geri yükleyebilirsin ayarları karıştırsan kanalları silsen bile..

2000 super plus cihazlar hakkında başka sorusu olan arkadaş varsa sorabilir...

hocam çok teşekkür ederim zira evimdeki 3 uyduda da sıralamam aynı bu konuda ciddi takıntım var

Necip Fazıl

• 19,02,2009...

Necip Fazıl
  • quote:

19,02,2009

Arkadaşlar 2 sorum var 1)bu cihazda film izlemek için recep ivedik divx dosyasını allok'u kullanarak .ts ye çevirdim ancak belli bir süre(2-3 dk) izlerdikten sonra geri başa dönüyor.Bunun sebebi nedir?

2)Ayrıca bazı forumlarda arka plana resim konulduğunu gördüm bu nasıl oluyor? Radyo arkaplanı falan? Şimdiden teşekkürler..

1- dosyanızın boyutuyla orantılı olarak artan .idx yardımcı dosyasınıda içermesi gerekiyor usb nin..
    cihazdan kayıt yaptığınızda bu dosyayı cihaz kendi oluşturuyor zaten kayıt boyutuyla orantılı olarak ama siz divx convert ettiğiniz için bu dosya sizde yok
    dolayısıyla ileri-geri sarma zaman vs özellikleri tam olarak olmuyor..
    elimde olan bir .idx dosyasını gönderiyorum yaklaşık 1 buçuk saatlik bir kayıt dosyası bunu convert ettiğin ts formatlı videonun içinde bulunduğu usb içine at ama bu iidx dosyasına o filmin aynı ismini vermelisin..

yani dosya ismin recep_ivedik.ts ise bu idx dosyayı recep_ivedik.idx olarak değiştir ok..

http://rapidshare.com/files/135731604/cd1_36.idx.html

2-Bunun için STB link yani yazılımı kablo ile atmamızı sağlayan programa ve rs232 com kabloya ihtiyaç var.
    ilgili programı çalıştırıp image upload bölümünden uygun pikseldeki resmi cihazına yollayabilirsin ama bu eski yazılımlarda vardı şu an varmı bilmiyorum denemedim birde usb fta cihazların hafızası 2 mb olduğu için bu özellik kaldırılacak diye duymuştum o nedenle bi bakmak lazım yinede ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 19 Şubat 2009; 19:03:36 >

• quote:

hocam çok teşekkür ederim zira evimdeki 3 uyduda da sıralamam aynı bu konuda ciddi takıntım var

bişey değil,anlıyorum

bu arada link *** şeklinde çıkmış r a p i d share olacak..

quote:

19,02,2009

1- dosyanızın boyutuyla orantılı olarak artan .idx yardımcı dosyasınıda içermesi gerekiyor usb nin..
    cihazdan kayıt yaptığınızda bu dosyayı cihaz kendi oluşturuyor zaten kayıt boyutuyla orantılı olarak ama siz divx convert ettiğiniz için bu dosya sizde yok
    dolayısıyla ileri-geri sarma zaman vs özellikleri tam olarak olmuyor..
    elimde olan bir .idx dosyasını gönderiyorum yaklaşık 1 buçuk saatlik bir kayıt dosyası bunu convert ettiğin ts formatlı videonun içinde bulunduğu usb içine at ama bu iidx dosyasına o filmin aynı ismini vermelisin..

yani dosya ismin recep_ivedik.ts ise bu idx dosyayı recep_ivedik.idx olarak değiştir ok..

http:/****.com/files/135731604/cd1_36.idx.html

2-Bunun için STB link yani yazılımı kablo ile atmamızı sağlayan programa ve rs232 com kabloya ihtiyaç var.
    ilgili programı çalıştırıp image upload bölümünden uygun pikseldeki resmi cihazına yollayabilirsin ama bu eski yazılımlarda vardı şu an varmı bilmiyorum denemedim birde usb fta cihazların hafızası 2 mb olduğu için bu özellik kaldırılacak diye duymuştum o nedenle bi bakmak lazım yinede ...

hocam seni de yoruyoruz ama olmadı ya indirip dediklerini yaptım aynı sorun devam ediyor. Başka film denedim onda da aynı sorun..

Necip Fazıl

• Estagfurullah yorgunluk ne kelime :)
    bu idx dosyası filminle oluşan orjinal dosya olmadığı için iler geri sarma işlemini ekrana görüntüyü sana vermeden yapabilir ona dikkat et..
    yani ileri geri sarabilir ama sana göstermeyebilir hızlı çekimde..
    dediğim gibi sen sarma işemini başlat biraz bekle bakalım sonra başlat işe yarayacakmı sonucu yazarsın..

Estagfurullah yorgunluk ne kelime :)
    bu idx dosyası filminle oluşan orjinal dosya olmadığı için iler geri sarma işlemini ekrana görüntüyü sana vermeden yapabilir ona dikkat et..
    yani ileri geri sarabilir ama sana göstermeyebilir hızlı çekimde..
    dediğim gibi sen sarma işemini başlat biraz bekle bakalım sonra başlat işe yarayacakmı sonucu yazarsın..

denedim dediklerini gene olmadı belli bir yerden sonra geri başa dönüyor

Necip Fazıl

• yine olmadı demek..
    bu konu hakkında başka bir çözüm yolu şimdilik aklıma gelmiyor maalesef ...

yine olmadı demek..
    bu konu hakkında başka bir çözüm yolu şimdilik aklıma gelmiyor maalesef ...

teşekkür ederim hocam

Necip Fazıl
  • rica ederim daha fazla yardımcı olabilmek isterdim bu konuda belki bir çözümü vardır ama olmadı
    Diğer sorun ise yukarıda verilen yöntemle çözülmesi lazım ama eklediğiniz .idx uzantılı dosya seyretmek istediğiniz boyuttan az olmamalı.Bu nedenle filmin boyutu kadar bir kayıt yapın ve bunu diğer tüm işlemlerinizde kullanabilirsiniz.Ayrıca son uydudan güncelleme yazılımı ile kayıt işlemlerinde (ileri sarma vs) sorunlar olduğu diğer forumlarda yazılıp çiziliyor.Buda bir neden olabilir

Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol,
    ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan08

2000 fta usb modelinde arka plan uygulama özelliği yok
    Diğer sorun ise yukarıda verilen yöntemle çözülmesi lazım ama eklediğiniz .idx uzantılı dosya seyretmek istediğiniz boyuttan az olmamalı.Bu nedenle filmin boyutu kadar bir kayıt yapın ve bunu diğer tüm işlemlerinizde kullanabilirsiniz.Ayrıca son uydudan güncelleme yazılımı ile kayıt işlemlerinde (ileri sarma vs) sorunlar olduğu diğer forumlarda yazılıp çiziliyor.Buda bir neden olabilir

bakalım doğru anlamış mıyım? şimdi diyelim convertlediğim dosya 1 gb benim idx uzantılı dosyam da 1 gbdan az olmayacak? yani uydudan usbye kayıt edeyim uzun bir süre o idx dosyasını yukarıdaki yöntemle kullanayım?
    doğru muyum?

Necip Fazıl

• Evet doğru, bu şekilde denediğinizde sorun olmaması lazım.Yanlız yukarıda yazdığım gibi uydudan güncellem yazılımı yüklü ise kayıt ile ilgili sorunlar mevcuttu.Belkide buda bir neden olabilir
    Kolay gelsin

Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol,
    ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.