Şimdi Ara

Next 2000 cis plus cihazımda uydu ayarları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Next 2000 cis plus uydu alıcısı satın aldım. Eve gelip kurdum ve şu anda eutelsat w3(digiturk'unki sanırım buydu) ve Turksat 3A yı taratmak istiyorum. Fakat ayarları yaptığımda Sinyal seviyesi olarak %80-%90 arasında gezinirken sinyal kalitesi malesef %10 da kalıyor sabit olarak. Sizce problem nerde olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler...

• Çanak ayarı menüsünde türksat uydusunda sinyal olan bir tp yi seçin ve yine o menüdeki disecq seçiminizi a,b,c,d den birine getirin.Hangisinde sinyal ve kalite olursa kayıt edin ve kanal arama yaptırın.
  • Malesef hiçbir TP ayarında (sinyal seviyesi değişmesine rağmen) kalite çubuğunda değişme olmuyor. Fakat aynı receiver ile Eutelsat W3 ü rahatlıkla izleyebiliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

Arkadaşlar Next 2000 cis plus uydu alıcısı satın aldım. Eve gelip kurdum ve şu anda eutelsat w3(digiturk'unki sanırım buydu) ve Turksat 3A yı taratmak istiyorum. Fakat ayarları yaptığımda Sinyal seviyesi olarak %80-%90 arasında gezinirken sinyal kalitesi malesef %10 da kalıyor sabit olarak. Sizce problem nerde olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler...

öncelikle menüde çanak ayarları bölümünden turksat uydusunu aktif edin..
    sonra aynı menüde şu değerlerin girin
    Transponder: 12731 V 3333 (listeden bu frekansı bulun)
    LNB tipi :Dual universal
    LNB high low : 10600/9750
    Diseqc1.0 :A-B-C-D (HANGİ porta takılıysa o doğru rakamı bulunca kalite artacaktır kalite hangi harfte arttıysa o kalsın)
    Diseqc1.1 : yok
    polarite kontrol :14/18 v
    0-12 v switch :0 V
    0/22 khz AUTO

bunları yaptıktan sonra yeşil tuşa bas kaydetsin sonra bu menüden exit ile çık ve kanal ekleme menüsüne gir oradan 12731 v 3333 frekansından NİT taramayı açık yapıp tarat sinyal varsa tüm kanalları bulur ..

bu ayarlara rağmen kalite hiç yoksa çanak,lnb,kablo ayarlarını gözden geçir sorun cihazda değil demektir ok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 20 Şubat 2009; 10:36:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.