Şimdi Ara

Nex F3 18-55 mi Canon 600D+ Tamron 18-200 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mart ayında uzun araştırmalar ve forumdakı arkadaslarn tavsıyelerı sonucu sony nex f3 aldım hepsıburadadan 1060 tl'ye. 9-10 aydır kullanıyorum cok memnunum fotograf kalıtesı, hafıf ve kucuk olması gbi ozellıklerı cok ıyı. Yanında 50 mm F/2 zenit ve cosınon 135mm F/2.8 manuel lenslerımde var. Kendımce cok guzel fotograflarda cektım fakat bu aralar kafam cok karısık yardım edersenız sevınırım..

Nex e mount lensler cok pahalı ve cesıtlılıgı az. Ornegın sony nin sel 18-200 lensı 1400 lira gıbı fıyatlarda. fakat canon veya nikon uyumlu sıgma 18-200 lens 700 lira. Bir ornek daha vereyım mesela sony sel 50 mm F/1.8 lens 650 lırayken canon ef 50mm F/1.8 230 lira.

Ben 10 aydır kit lens + 50 mm zenıt portre lensle kullandım. İnsan bellı bı noktadan sonra objektıf arayısına gırıyor ve nex de fıyatlar belli. Buda bende acaba makıneyı satıp canon veya nıkon gbi cok sayıda objektif alternatıfı olan bı markaya yonelsem dıye bır fıkır uyandırdı. Makıneyı 800-900 aralıgında bı fıyata satıp (sıfır fıyatı su an 1400 lira) o paraya canon 550d veya 600d body alayım ve ustune Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD ve Canon EF 50mm F/1.8 lens alıp kendımce setimi tamamlayım dıyorum.

sık sık objektıf cıkarıp takmayı seven birisi degılım her ortamda hemen objektıf degıstremıyorsunuz. Tamron 18-200 lens 470 lira makro ozellıgıde var bu genel olarak işimi görür dıye dıye dusunuyorum canon 600D gövdeyle. Bu lensde titreşim engelleme yok onu enstantane iso ayarları yaparak bı sekılde telafı ederım dıyorum kullanıma cok fazla etkısı olurmu sızce ? Zaten yanına 50mm F/1.8 de alacagım ıcın az ısıkda 50 mm i kullanırım tamronu gundelık kullanırım dıyorum.

canon 600d body 1000 lira desek tamron 18-200 470 lira canon 50 mm 230 lira. yanı toplamda 1700 liralık bı set bende makınem ve lenslerden mınımum 1000 lira elde etsem ustune 700 lıra farkla bu setı kurabılıyorum. Uzun detaylı yazdım farkındayım ama dogru bıseymı yapıyorum sızden yardım beklıyorum 700 lira az para degıl cunku :) sony nex f3 de yabana atılcak bır makıne deıl. 600d hakkında tamron 18-200 tıtresım engelleme sız lens hakkında nex hakkında yazdıgım herseyle ılgılı yorumlarını beklıyorum sımdıden tesekkur ederım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsamGün -- 4 Ocak 2014; 15:43:46 >

• .. yokmu cevap verecek kımse.
  • nexf3 ten sonra canona geçerseniz soft renkler daha kötü video kalitesi ve boyut olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz.benim tavsiyem zoomu gündüz çekimlerde kullanacağınızı varsayarsak sony hx20 gibi cihaz almanız bir diğer seçenek olabilir
  • Boyut ve agırlık benı dusundurmuyo degıl fakat zaten nex f3 de ne kadar kucuk de olsa sonucta yanımda cantayla gezmek zorundayım.. Ben canon 600d+ tamron18-200 u tasımak bana verdıgı ozgur cekım alanına bakarsak cok sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum. vıdeo da cekmıyorum zaten fotograf onemlı bahsettıgınız cıhazda cok pahalı bence hocam ve ben fotografda kalıte aramasam dslr lıke alıp hıc objektıfle ugrasmazdım zaten :) ben dslr sınıfında tavsıye ıstıyorum kompakt makıne onermıssınız gene de tesekkur ederım
  • tamron 18-270 dusundunuzmu hic ,
  • evet harıka bır lens ama cok pahalı :) yanı pahalı degılde benm butcemı asıyor dıyelım. ama 600d body yı alıp bı kenara koyup biraz kasarsam onuda alabılırm cok fark varsa arada.
  • Farkli farkli altarmarifler olusturmaya calisin mesela Sigmaninda 18-250 Var. Body olarak 550D alinabilir. hatta A37 ye falanda bakin suan 18-55 ile birlikte 1200 Tl belki hayyamda falan aadece bodt bulabilirsinizm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 2 sene 600D kullandıktan sonra satıp Nex almış biri olarak tavsiyelerimi ileteyim size.
    Bu arada 550D - 600D özellik olarak aynı makinalardır sadece 600D dönebilen ekrana sahiptir.
    600D ile birlikte Tamron 17-50mm , Canon 55-250mm ve Canon Speedlite 270EXII flaş kullanıyordum.
    Set olarak gayet güzel bir takım ama taşıması sıkıntı oluyordu.Sürekli arabanın bagajında gezer oldu son zamanlarda.
    Sonra baktımki 6 aydır nerdeyse hiç fotoğraf çekmiyorum.
    Kendi omuz çantama sığabilecek tek lensli bir makina alıp devamlı yanımda olmasına karar verdim.Telefon gibi çıkarıp istediğim zaman foto çekebilecektim.
    O yüzden tüm seti çantası ve aksesuarlarıyla birlikte sattım ve ikinci el Sony Nex-7 aldım.
    Ve şuan heryerde makinam yanımda ayrıca Nex-7 den de çok memnunum.
    Tabiki istekler farklı olduğu için benim yaptığım işlemin tersini yapmayı düşünüyorsunuz.
    O halde size Canon hakkında tavsiyelerde bulunayım.
    Öncelikle Tamron 18-200 lensi kafanızdan tamamen silin.Eğer bu lensle makinanızı kullanmaya başlarsanız tamamen bir hayal kırıklığına uğrarsınız.
    Keskinlik olarak çok vasat bir lens.Sony Sel 18-55 den sonra görüntü kalitesini hiç beğenmezsiniz.
    Unutmayın zoom aralığı ne kadar fazla olursa görüntü kaybınız o kadar fazla olur.
    O yüzden geniş açı lensi ayrı,portre lensi ayrı,tele zoom lensi ayrı olması kalite açısından daha iyi olacaktır.

Bu durumda minimum almanız gereken lensler;
    Tamron 17-50mm XR Dİ, Canon 50mm 1.8, Canon 55-250mm,
    İkinci el alsanız bile maliyeti en az 1100-1200 TL civarı olur.

Ama bu maliyet benim için çok sadece tak gez lensim ve 1 adet portre lensim olsun derseniz , görüntü kalitesinden ödün verip Canon 18-135mm ve Canon 50mm 1.8 ile başlayabilirsiniz.
    Ama tekrar söylüyorum.Bu yazdıklarımdan Tamron 17-50mm hariç hiç biri Sony Sel 18-55 in kalitesini veremez

• deli26mavi kullanıcısına yanıt
    Zahmet edıp uzun uzun yazmıssınız cok tesekkur ederım. Su an nex ımıde satma asamasındayım bı karar vermem gerekıyor. Zaten benımde kararsız kalmamdaki ana etken nex f3 umden gercekten goruntu kalıtesı ıso basarımı tasıma kolaylıgı vs yonunden cok memnun olmam. Bir de ılk makınam :)

Hocam kıt lensle kullanıyorsunuz sanırım cantaya atıp gezdıgınıze gore. kit lens yeterlı olmuyor cogu yerde ne gonlunuzce zoom yapabılıyorsunuz ne makro cekebılıyorsunuz. zenıt 50 mm F/2 manuel lens aldım portre konusunda cok ışimi gordu bırde 135 mm cosınon lensım var gayet ıyıler. yanı ben yanımda zaten cantayla gezıyorum o yuzden canon 600d+ 18-200 aralıgında herhangı bır lens ve 50 mm lens toplasanız 1 kilo yapıyor tasıma konusu sorun deıl yanı :)

dedıgım gbı kıt lens yeterlı olmuyor ve sony e mount lensler cok pahalı ne kadar kalıtelı de olsa :/ canon ve nıkon ıcın o kdr cok lens varkı her fıyata ver odak uzunluguna lens bulabılıyorsunuz tamron 18-270 tıtresım engelleme sıstemlı lens bıle 900 lıra gbı fıyatlara satılıyor cok övulen bır lens mesela. canon 50 mm 200 lıraya alıyorsunuz nexde boyle bı sansımız yok tek derdım de bu.

birde işin su boyutu var hocam fotograflarda asırı bır kalıte netlık beklemıyorum bu ısten para da kazanmıyoruz ben 'tamron 18-200' bana yeter dıyordum ama sız tam aksını soyledınız. lenste tıtresım engelleme olmadıgı ıcn mı dedınz yoksa konu sadece bu degıl objektıfınde kalıtesı kötü mu ?

• Tıtresım engelleme sorunsa eger bırde soyle bır secenek var. sony a mount makınelerınde (a37 a55 gıbı) govdede hem tıtresım engelleme hemde af motorları bulunduruyor. yanı alacagımız lenste tıtresım engelleyıcı ye gerek kalmıyor buda lens fıyatlarını ınanılmaz dusuruyor. yanı sorun tamronda tıtresım engelleme olmaması ıse sony makıne alıp onune gonul rahatlıgıyla tamron takılabılır ama sız genel olarak objektıfıde elestırdınız sanırım :)
  • EsamGün E kullanıcısına yanıt
    Nex ilk maninanız ise bence satın gitsin o zaman :)
    Büyük makinalarında ayrı bir zevki var ve söylediğiniz gibi lens pazarı da çok geniş.
    Ama emin olun alacağınız 18-200 lens bir süre sonra sizi tatmin etmeyecek ve kaliteli lenslere yöneleceksiniz.
    Ama başlangıç için fiyatına göre iş görür yinede.Mümkünse Canon 18-200 IS lenside araştırın.İkinci el temiz bulursanız tamronun yerine tercih edebilirsiniz.
    En azından optik kalitesi biraz daha iyi ve netlemesi daha hızlıdır.Tamron loş ışıkta netlemede biraz daha zayıf kalır.
    Ama Canon 50mm 1.8 lensi mutlaka alın.F2 den sonra süper sonuçlar veren bir lenstir.

Bu arada ben nex-7 nin 18-55 kit lensini satıp yerine Carl Zeiss 16-70 F4 aldım.Biraz pahalı bir lens ama her yönden işimi görüyor ve 18-55 we göre en az 2 kat daha keskin bir lens.
    Kısacası ben yanımda taşımak için makinayı hiç bir masraftan kaçmadım :)
    Birde devamlı çantamda taşımadığım Canon FD 1.4 manuel lensim var.Arada bir portre çekmek için kullanıyorum.

Bu arada hepsiburada sitesinden Tamron 18-200 lensi 480 TL den alabilirsiniz.iyi fiyat bence ;)

Evet aslında benmkı bıraz da heves olabılır hep nex kullandım canon 600d daha bı fotograf makınesı gbı sankı ustundekı tuslardan ıso enstantane ayarlama ,ekranın yana acılması gıbı ozellıklerı cok ıyı ve lens ımkanı cok genıs. canon 18-200 lensınde fıyatı epey var :)

Siz guzel bır set kurmussunuz sanırım yıllardan berıde fotograf cekıyorsunuz kurdugunuz setın hakkını verdıgınızı dusunuyorum. Ben olaya daha basıt bakıyorum evet hevesım var ama cok fazla profesyonel anlamda beklentım yok. Dedıgınz lenslerı alıp taksıt taksıt 1 yıl odemek ıstemıyorum zaten bu masraflar yuzunden nex sıstemımı degıstrmeyı dusundum :)

Evet tamroun hepsıburada fıyatı hakketen cok ıyı zaten bende o yuzden tamrona takmıs durumdayım :) hocam bu lens hakketen dedıgınız gıbıyse o zaman ben gene 18-200 sevdamdan vazgecmeyıp bırazda sınırları zorlayıp tamron 18-270 veya sıgma 18-200 modellerıne cıkabılırm bunlar tıtresım engelleyıcılı modeller ve daha basarlı objektıflerdır dıye dusunuyorum. veya 600d mı dırek kıt lensle alıp yanına 70-300 almam tak cıkar derdıne ragmen daha ıyı bı tercıh mı olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsamGün -- 5 Ocak 2014; 17:30:04 >

Bence siz Tamron 18-200 den vazgeçmeyin.Yani aralığı fazla olan tak gez lensine 500 TL den fazla para vermeyin ki ilerde değiştirmek istediğinizde zararınız çok olmasın.
    Tamron 18-200 sizin için başlangıçta yeterli olacaktır.Bu tür lensleri kullanmadan ilerde alacağınız optiği kaliteli olan lenslerin de kıymetini bilemezsiniz.
    Tamron 18-270 e kesinlikle o kadar verilmez gereksiz pahalı bir lens ayrıca optik kalitesi Tamron 18-200 den daha iyi değil.
    Sigma 18-200 de Os (titreşim engelleme) özelliği olması avantajlı gibi görünüyor ama kullanmadığım bir lens olduğu için hakkında bilgim yok malesef.
    Ama çok fazla fiyat yoksa tercih edilebilir çünkü tamron 18-200 den daha iyi sonuçlar verdiğini duymuştum
    600d set mevcut. Fiyatta az biraz pazarlık yapılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederım fakat kıt lens kullanmak ıstemıyorum sadece body alıcam.
    Sizi cok rahatsız ettım sabırla verıdıgnız cevaplar ıcın tekrar tesekkur ederım :)

Sımdıde aklıma soyle bır set kurmak geldı. Sony SLT serısınden ornegın alfa 58 gbı bır body alıp ustune tamron 18-200 alayım dıyorum. sonucta govdede tıtresım engelleme ve af motorları bulunuyor bu lensın kusurlarını bı nebze kapatır ve lens daha kullanıslı bı hale gelır dıye dusunuyorum. alfa 58 ve sony nın a serısı bodyler canon ve nıkon bodylerden donanım olarak da bır haylı ustun gozukuyor. ve lens alırken de manuel lens bıle kullanabılırz. Bu fıkrıme ne dersınız son olarak ??
    Ben şahsen a58 öneririm :)

• ozeceze kullanıcısına yanıt
    600d kullanmıs bırı olarak sızınde goruslerınızı almak ısterım neden a58 onerdınız ??
    18-55 + ef 50mm + çanta tripod kasko hafıza kartı setten kastım

• A58 güzel makine, ilk onu almayı düşünüyordum, sonra 600d aldım. Boşa aldım galiba çünkü kullanacak vaktim de yok işin açığı. A58 donanım delisi bir makinedir, bayoneti uyan her lensi zehir gibi çalıştırır :D . A58 ile 600d arasındaki fiyat farkı ve sony cihazın canon cihaza göre daha az tutulmasından dolayı canon almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.