PSU almanı tavsiye etmem geri gidebilir. forumda gelipde geri dönen birileri vardı. free shipping ok de gümrük problem |
Newegg.com [ANA KONU] (28. sayfa)
-
-
.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar. Newegg'ten işlemci ile ram aldım. Toplam fiyat 40k civarında. Şu an gümrükte bekliyor. DHL ile iletişime geçtiğimde müşavir tutmanız gerekli dedi. Normalde dhl'den bir maille form geliyordu doldurup gönderiyorduk işlemler ilerliyordu. Şu an değişti mi durumlar?
-
Merhaba kuzenim Kanada da bu siteden pc bileşenleri alıp uçak ile Türkiye ye gelirken yanında getirebilir mi ? Ve ekstra bir vergi gümrük vs ücret çıkar mı ?
İşlemci-anakart-ekran kartı-ram-ssd-psu
Toplam 2000 civarı Kanada doları tutuyor. (Kanada doları 24)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Tam şu sıralar bu işler biraz şaibeli. Türkiye'de yaşıyor olduğunuz gerçeğini ve her an her şey olabilirmiş gibi düşünmeyi bırakırsak eğer; Newegg'den gelen ürünler zaten ithal olarak geliyor. Müşavirlik işlemlerini vs. kargo firması sizin yerinize masrafları Newegg'e fatura ederek hallediyor. Teorik olarak alınabiliyor ve ek bir ücret ödemeden kapınıza kadar geliyor olmalı.
-
You won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated.
Manası ekstra ücretler sizden istenmeyecektir
Böyle belirtmişler ama bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 12 Ağustos 2024; 17:5:2 >
Ekstra bir şey isterlerse bize kanıtlayın size geri ödeyelim dediler.
-
Arkadaşlad vergisi ödenmesine rağmen vekaletname ve vergilendirme istemişler yarın tekrar arayacağım ...
Merhabalar,
Gümrüklü gönderiniz hakkında ithalat işlemlerinize devam edebilmek için tarafınızdan aşağıda sizlere belirtmiş ve talep etmiş olduğumuz belge ve bilgilerin iletilmesini rica ederiz,
Belge ve bilgiler aşağıdaki gibidir;
Ekte görebileceğiniz örnek evrak setine istinaden aşağıda talep edilenleri hazırlayabilirsiniz.
-İthalat Gümrükleme Talimatı (Fatura üzerindeki alıcı tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır), (2. Sayfada Bulunan KVKK Ek Sözleşme için okudum anladım yazılmasını isim soyisim imza yeterlidir.)
-Kimlik Fotokopisi,
Yukarıda bilgiler geçen bilgi ve belgeleri e-mail yolu ile iletebilirsiniz,
Ürün gümrük mevzuatı gereği TAREKS kapsamında değerlendirildiği için aşağıdaki evrakların tarafımıza asıllarının iletilmesi gereklidir, evraklar sırasıyla;
-Vekaletname(Min 1ay maks 1 yıl olarak noterden düzenleyebilirsiniz)
İmzamda bulunan Head Office mize kargo yolu ile iletmenizi rica ederiz.
Konişmento başına; Vekaletname ile yapılacak işlemlerinize ait masraf dökümü aşağıdaki gibi olacaktır. İşlem sırasında Gümrük Müşteri Temsilcisi arkadaşlarımız tarafından tahsili için tarafınıza bilgi verilecektir.
• Ithalat Masrafı: 2400₺ + KDV
• Küşat Masrafı: 900₺ + KDV
• Ardiye Masrafları ( DHL Exp. Arayarak ortalama ardiye tutarını öğrenebilirsiniz )
• Vergi Masrafı ( DTP gönderilerinde y.dışına yansıtılmaktadır)
• Vekaletname masrafı - Noter Tasdikli
İthalat işlemleri için talep ettiğimiz evraklar tarafımıza eksiksiz iletilmesi durumunda dosyanızı gümrük müşteri temsilcisi arkadaşlarımıza iletiyor olacağız, gümrük (ithalat) süreçleriniz ortalama 5 - 7 iş günü alabilmektedir,detaylı bilgileri müşteri temsilcisi arkadaşlarımız sizlere iletiliyor olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu işte bir terslik var. Normalde böyle olmuyor. DHL bütün masrafları newegg'e fatura ederek sizden de noter tasdikli vekalet almadan bu işleri hallediyor. Daha doğrusu öyle yapıyordu 2023 yılında. 2024 yılında bir alışveriş yapmadım. DHL prosedürleri değiştirmiş midir, pek sanmıyorum. Bence arayın DHL müşteri hizmetlerini. Ürünü newegg'den aldığınızı ve bütün masrafların gönderici tarafından ödeneceğini belirtin. Muhtemelen bir karışıklık oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 15 Ağustos 2024; 8:24:33 > -
Merhabalar Oğuzhan Bey,
Fatura kıymeti yani shipping dahil 1500€ geçmektedir ve vekaletname ile işleme devam edilmesi gerekmektedir.
Ödediğim vergiler ve kargo ücreti dahil 1500ü geçti ondan böyle dediler newegg ödemeyi taahhüt ederse işleme devam ederim olmaz derlerse iade etmek zorunda kalacağım.
Normalde sevkiyat için alınan ücret vergiye tabi değil diye biliyorum. Enteresan bir durum. Gelişmelerden haberdar ederseniz müteşekkir oluruz.
-
Dedim toplam ödenen ücret geçerli dedi.
-
Bizim firmalar utanır mı bilmiyorum ben müşterinin bu kadar yanında durulmasını hiç görmedim trde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 15 Ağustos 2024; 18:47:15 >
Merhabalar,
İletmiş olduğunuz görsel ve evraklar için teşekkür ederiz, gümrük işlemleriniz başlatılmıştır.
Gümrük (ithalat) süreçleriniz ortalama 5 - 7 iş günü alabilmektedir,detaylı bilgileri müşteri temsilcisi arkadaşlarımız sizlere iletiliyor olacaktır.
En son bu mail geldi sonucu paylaşırım.
Arkadaşlar noteri gidip 1140 TL vekaletname ücreti verdim onun dışında hiçbir ücret çıkmadı
Bin 140 az mı daha ne olsun
-
Monitöre vekaletname dışında 66 bin verince çok sırıtmadı tabi daha uygun bir ürün alsaydım aynı şeyi demezdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X