Şimdi Ara

New York City, 1 milyonu aşkın öğrenci için Zoom ile eğitimi yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Hiç beklemediği kadar fazla kullanıcıya bir anda sahip olan, dünyanın her yerinden her amaçla kullanılan Zoom, New York City içindeki okullarda artık yasaklı yazılım statüsünde. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın güvenlik zaafları işaret edilerek yasaklama yapıldığı belirtildi.



    New York City Eğitim Departmanı yetkilisi Danielle Filson tarafından yapılan açıklamada, güvenli bir uzaktan eğitim ortamı oluşturmak için Zoom’u inceledikleri ve açıklar sebebiyle bu kararı aldıkları belirtiliyor. Departman, Zoom yasağıyla birlikte tüm uzaktan eğitimi Microsoft Teams bünyesine taşıdığını da açıkladı. Yine açıklamaya göre Teams, aynı özellikleri uygun güvenlik önlemleriyle birlikte sunuyor. Uygulamanın yasaklanması kararını almada etkili oluşum ise New York City Cyber Command oldu. 2018 yılında oluşturulan bu yapı, şehir sakinlerini siber alanda güvende tutmayı hedefliyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Tab S6 için One UI 2.1 ile Android 10 güncellemesi yayınlandı



    Yasak kapsamında 1800 farklı okulda 1,1 milyon öğrenci artık Microsoft Teams ile uzaktan eğitimine devam edecek.








  • E-devlet'in çökmesi bunun en büyük örneği. Ben mühendislerimize güveniyorum ancak yetkililerin maalesef doğru insanlarla çalışmadıkları düşüncesindeyim. Forum kısmına girdiğimizde bu işin altından kalkabilecek ve büyük işlere imzasını atmış kişileri bulmak zor değil ama ne yazık ki yetenek yerine başka bir kriteri göz önüne alıyorlar bu konularda.
    Bazı milli eğitim müdürlükleri de bu Zoom uygulamasını öneriyor öğretmenlere , 'EBA sistemi sıkıntılı nasıl yapıyorsanız yapın bu yabancı uygulamaları kullanın, kullandırın, haftalık olarak da kullandığınızı foto VS ile kanıtlayın' diyor. Kendi sistemimizi kurup da alın, tertemiz kullanın diyemiyoruz, hazırlığımız, altyapımız böyle durumlar için sıfırmış maalesef.
  • Haksız rekabet oluşturan bir durum. Firma demek ki zamanında iyi reklam yapmışlar veya avantajlı paket/fırsatlar sunmuşlar ki bu kadar kurum tercih ediyor. Microsoft Teams almak isteseniz size Office 365 satılmaya çalışılıyor, tam suit bir ihtiyaç durumunda mantıklı, Google Hangouts'un kişi kapasitesi yeterli değil bunun dışında yalnızca konferans niteliği ile bulunan Discord, Zoom, Webex ve GoTo ürünleri kalıyor geriye. GoTo ve Zoom'u pek beğendiğimi söyleyemem, Discord zaten yapısı gereği oyuncu odaklı; Webex arayüzü ve kullanım kolaylığı açısından bence önde fakat Zoom'un bir diğer avantajı kaydı önlemesi. Ben mi yapamadım bilmiyorum ama OBS ile bile kayıt alamadım.

  • Bazı milli eğitim müdürlükleri de bu Zoom uygulamasını öneriyor öğretmenlere , 'EBA sistemi sıkıntılı nasıl yapıyorsanız yapın bu yabancı uygulamaları kullanın, kullandırın, haftalık olarak da kullandığınızı foto VS ile kanıtlayın' diyor. Kendi sistemimizi kurup da alın, tertemiz kullanın diyemiyoruz, hazırlığımız, altyapımız böyle durumlar için sıfırmış maalesef.

  • Zoom kullandık birçok sorun yaşadık. Alternatif arayışıyla eski dost Skype ye yöneldik. Oldukça stabil ve sorunsuz bir şekilde işimizi gördü.

  • Emre_z3 kullanıcısına yanıt
    E-devlet'in çökmesi bunun en büyük örneği. Ben mühendislerimize güveniyorum ancak yetkililerin maalesef doğru insanlarla çalışmadıkları düşüncesindeyim. Forum kısmına girdiğimizde bu işin altından kalkabilecek ve büyük işlere imzasını atmış kişileri bulmak zor değil ama ne yazık ki yetenek yerine başka bir kriteri göz önüne alıyorlar bu konularda.

  • Microsoft lobisi yine devrede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Discord var mis gibi; koronavirüs sebebiyle de 10 kişilik konferans şeysini 50 kişiye çıkarmıştı. Uzaktan eğitim için yeterli bir sayı. Ayrıca Discord'un sunduğu ayrıntılı ayarları, rolleri, bot ve yazılım desteğini diğer hiçbir yazılımın sunduğunu sanmıyorum. Basit bir bot ile eğitimi anında oyuna çevirebilirsiniz, sorular sorup aldığınız doğru yanıtlara göre otomatik puanlar dağıtabilirsiniz. Zaten maksat eğitimi interaktif, etkileşimli bir hale getirmek değilse, canlı yayının bir anlamı kalmıyor; hoca telefona çeksin dersi, göndersin öğrencilere.

    Lâkin ben burada meselenin güvenlik zaafı veya eğitime verilen önem olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum. "Şu uygulamaları şu sebeplerle tavsiye ediyoruz; bu uygulamaları ise şu sebeplerle tavsiye etmiyoruz" deselerdi iyi niyeti görebilirdim ama birine kati yasaklama getirip diğerini kural olarak dikte ediyorsan, burada insanda kusma isteği yaratacak kadar çirkin ve yozlaşmış anlaşmalar dönüyordur.




  • zoom ile haftasonu deneme yaptım

    şifre doğru olduğu halde kullanıcı derse katılamadı
    daha sonra aynı derse cep telefonundan eriştik ama bana pcde lazım
  • ben denedim de zoom'u bir türlü katılamadım
  • KOÜ de zoom kullanıyor ve öğrenci olarak bir sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar gayet güzel.

  • Herkes canlı yayın meraklısı oldu arkadaş, çek videoya gönder whatsapptan ya da youtube'a yükle sadece paylaştığın kişiler görsün, canlıda canlı maksat şow yapmak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam büyük resim kursunu taze bitirip buraya koşmuş ve yazmış "Microsoft lobisi yine gündemde."

    Modersyondan en büyük istirhamımdır, şu eksi oy vermeyi geri getirin artık.

  • MEB bir an önce benzer uygulama geliştirmeli muhakkak
  • bizim bakanllıgında böyle birşey yapması gerekiyor artık
  • Neden yasaklandığını anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizde hala zoom kullanıyor ama . Olayı anlamadım ben amerika neden yasakladı ki ?
  • Microsoft'un NYC Okulları için daha iyi güvenlik sağlayacağına ikna olmadım. Ancak, Çin'in siber uzayda fikri mülkiyetin adil bir oyun olduğuna saygısızlık ve kasıtlı ısrarıyla ilgili ortaya çıkan konuları dikkate alarak anlıyorum.
    http://customwritingcompany.com

  • Bu salgın sırasında, çevrimiçi sınıflar için yakınlaştırma her zaman ilk tercihti
    kostenlose klingeltone



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerremyhamston -- 3 Ocak 2021; 6:11:34 >
  • Zoom Çin menşeili bir firma diyerek bombayı yerleştirmiş olayım. 

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Web sitesinde güvenli ve en hızlı telefon zil sesleri listesini güncelleyin klingelton

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.