bence nevrotik kişilik insanın kendine yakışanı giymesidir..:P
narkotik kişilik gibi bişey.. . peki bana mutluluğun resmini çizebilirmisin ? neyse sıcaktan böyle oldum...bilmiyorum arkadaşım nevrotik kişiliği ama her neyse karizmatik durmakta...
nevro TİKi olan kişi varya mesela yılan deyince tıs fıs yapan bi oyuncu onun gibi,,
şaka tabiki maalesef bilmiyorum
nevrotik=ortama uyum sağlayamayan demek olsa gerek
Geçen sene psikoloji dersinde gördüştük nevroz ve psikoz ları. Hatırladığım kadrıyla psikoz dış dünya ile bağlantısı fazla olmayan, hastalığının farkında olmayan ve tadavi edilmesi güç psikolojik rahatsızlıklardı.
Nevroz ise psikolojik rahatsızlığının farkında olan, dış dünya ile bağlantısnı sürdüren ve tedavisi daha kolay olan psikolojik rahatsızlıklardı.Nevrotik kişilik ise bu tip hastalığı olan kişi.
Nevrotik kişilik özelliklerine sahip insanlar; katı, endişeli, içe kapanık, ağırbaşlı, asosyal, aşırı kontrollü ve kendisiyle ilgili olmayan sorunları bile, kendisiyle ilişkiliymiş gibi sanma özellikleri gösterirler. Nevrotik kişilik özelliğine sahip olan insanların psikolojik şiddet kurbanı olma potansiyeli daha yüksektir. Nevrotik kişilikteki insanların daha az esnek veya göreli olarak daha katı olmaları nedeniyle, psikolojik şiddete daha yüksek direnç göstermeleri beklenir.
quote:
Orjinalden alıntı: tırtılcık
Nevrotik kişilik özelliklerine sahip insanlar; katı, endişeli, içe kapanık, ağırbaşlı, asosyal, aşırı kontrollü ve kendisiyle ilgili olmayan sorunları bile, kendisiyle ilişkiliymiş gibi sanma özellikleri gösterirler. Nevrotik kişilik özelliğine sahip olan insanların psikolojik şiddet kurbanı olma potansiyeli daha yüksektir. Nevrotik kişilikteki insanların daha az esnek veya göreli olarak daha katı olmaları nedeniyle, psikolojik şiddete daha yüksek direnç göstermeleri beklenir.
İşin uzmanı geldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme