Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt hakkında tedbir kararı verdi. IAAF doping şüphesiyle her iki sporcumuzun da kendilerini aklayana dek atletizmden men edildiklerini açıkladı.
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği IAAF'tan Türk atletizm tarihini değiştirebilecek bir açıklama geldi.
IAAF sözcüsü Nick Davies, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'ın doping yapma suçuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Davies 1500 metre olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in biyolojik pasaportunda dopingi işaret eden sapmalar olduğunu ve olimpiyat altın madalyasının elinden alınabileceğini belirtti.
Davies, mart ayında 60 metre salon Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt'a yapılan doping testlerinde de birden fazla bulguya rastlandığını söyledi.
IAAF sözcüsü test sonuçlarını Türkiye Atletizm Federasyonu’na ilettiklerini ve sporcuların kendilerini aklayana dek atletizmden men edildiklerini açıkladı. Her iki sporcu da ülkemizde düzenlenecek akdeniz oyunlarının kadrosuna alınmamışlardı.
Eğer Aslı Çakır Alptekin biyolojik pasaportundaki sapmalar dolayısıyla doping cezası alırsa, bu kendisinin ikinci doping cezası olacağı için ömür boyu spordan men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak ve olimpiyat altın madalyasını bir diğer Türk Atlet Gamze Bulut'a devredecek.
Alptekin 2004 yılında dünya gençler atletizm şampiyonasında da dopingli çıkmış ve 2 yıl pistlerden uzak kalmıştı.
Kariyerinde 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan Nevin Yanıt ise suçlu bulunması halinde mart ayında kazandığı Avrupa Salon Atletizm Şampiyonluğu’nu kaybedecek ve en az 2 yıl spordan men cezası alacak.
Zaten yarışmıyorlardı ki Rakipleri kaç tane yarışa katıldı Bunlar bir madalya aldılar keyfni sürüyorlar Olacağı buydu Olimpiyatlardan sonra bir sürü yarış yapıldı hiç birisine katılmadılar Ekranda olimipyat harici yarışlarda adını duyan var mı? Demeki boşuna suçlanmamışlar Demek ki olimpiyatı da tesadüfen kazanmışlar. Olimpiyat şampiyonu böyle mi olur diye eleştirmesinler diye yarışlardan kaçıyorlar
yazık valla eğer dopink kesinleşirse en az 6-7 kişinin kellesi alınması lazım buna atletizim federasyonu başkanıda dahil zira tek sporcu olsa anlarsında 2 tane sporcu bu ülke sporunun imajını kulislerde çok ciddi derecede sarsar ve bir takım ön yargıların oluşmasını sağlar.
Nevin Yanıt yakın zamanda yine 100 metrede birinci gelerek altın almıştı sanırım ama Aslı'yı başka bir yerde hiç duymadım. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa gerçekten skandaldan da öte bir durum ortaya çıkar. Çünkü neredeyse tek büyük başarın bu ve bunda da doping çıkıyor. Her şeyi geçtim, ismi bir madalya ile spor salonlarına verilmişti. Şimdi ne olacak bakalım...
quote:
Orijinalden alıntı: TiSKE
Zaten yarışmıyorlardı ki Rakipleri kaç tane yarışa katıldı Bunlar bir madalya aldılar keyfni sürüyorlar Olacağı buydu Olimpiyatlardan sonra bir sürü yarış yapıldı hiç birisine katılmadılar Ekranda olimipyat harici yarışlarda adını duyan var mı? Demeki boşuna suçlanmamışlar Demek ki olimpiyatı da tesadüfen kazanmışlar. Olimpiyat şampiyonu böyle mi olur diye eleştirmesinler diye yarışlardan kaçıyorlar
ya bir şeye de tesadüf demeyin Akıllanmadınız mı hala. Şans deyin, hasbel kader deyin tesadüf demeyin