Şimdi Ara

Neverwinter Online Rehberi ve Püf Noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
52.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • !KONU GÜNCEL DEĞİLDİR! Genel bilgi amaçlı başvurabilirsiniz fakat uzun süre önce oynamayı bıraktım. P2W olduğu için bırakmıştım, steam'den takip ettiğim kadarı ile bu yönü daha da kötü olmuş. Gayet güzel bir oyun mundar edilmiş. Oyun hakkında PM atmayın, bilgim olmadığı için cevap veremiyorum. Hepinize iyi oyunlar...

    -----------------------------------------------------
    Bildiğiniz gibi Neverwinter, F2P (free to play) ve PVE ağırlıklı online bir mmorpg. Oyunun PVP kısmı mevcut ve çok zevkli olabiliyor fakat bir takım sıkıntıları mevcut. Bir sonraki modül ile PVP'ye el atmaları bekleniyor. Oyunun pvp mekanikleri çok başarılı ve zevkli, eğer gelişirse çok feci.

    Oyun hakkında pek çok bilgi ve yorum ana konuda mevcut:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74288999&p=1

    Bu arada oyunun sitesi:http://nw.perfectworld.com/ , buradan dili Türkçe seçip, oyunu Türkçe oynamak mümkün.

    Benim bu konudaki amacım, oyunun oynarken öğrendiğim bir takım inceliklerini sizlerle paylaşmak. Oyunumuz yeni başlayan bir oyuncuyu çok fazla üzmüyor, oyundaki questlerin hepsini bitirmeden bir anda level 60 (son seviye) olabilirsiniz. Sıkıntı burdan sonra başlıyor, bir anda kendinizi boşlukta hissediyorsunuz, oyun bu noktada size iyi rehberlik yapmıyor.

    Ben de bu aşamadan sonra öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle oyuna yeni başladıysan, questler hoşuna gittiyse, pvp'ye bulaşma. Level 60 olana kadar PVE dünyasının tadını çıkar. Eğer PVP'ye dalarsan çok hızlı seviye atlarsın ve seviyen yüksek olduğu için oyunun hikayesinin bir kısmını yada büyük bir kısmını kaçırırsın. Oyunda ilk karakterini lvl60 yaptıktan sonra yeni karakterler için pvp ağırlıklı olarak hızlıca seviye atlayabilirsin.

    Şimdi oyunu oynarken, zevkine göre takıl. Fakat ilk karakter yaratma ekranı çok önemli. Burada seçtiğin ırkı ve attığın ilk zarı (str, int, dex vs) sonradan değiştiremiyorsun. Burada iyi bir karakter için önce oyunun forumunu ve wiki'sini okumakta fayda var. Öte yandan tüm powerlara puan ver ve tanı, featleri incele. Daha sonra 1 adet bedava sıfırlama hakkını kullanıp, yada bu hakkı satın alarak karakterine son şeklini verebilirsin.

    Oyunun Forumu:
    http://nw-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?685-Neverwinter-Discussion

    Oyun Wikisi:
    http://neverwinter.gamepedia.com/Neverwinter_Wiki


    Oyunda iş yapan sınıflardan bahsedelim.

    1) Control Wizard (cw) partilerin ve PVE' nin vazgeçilmezi, en fazla aranan.

    2) Great Weapon Fighter (gwf) PVE' de aranır, PVP'de yenilmez.

    3) Devoted Cleric (dc) pve ve pvp için kaliteli olanları faydalıdır. Tüm takımı hayatta tutar, kendisi de dayanıklıdır.

    4) Hunter Ranger (hr) fena değil, kuvvetli bir ranger PVP'de çok iş yapabilir.

    5) Trickster Rogue (tr) kırpıla kırpıla pve'de çok aranmıyor, pvp de iyi bir tr hem ölümcül, hem maç kazandıran olabilir. İyi bir gwf ise onu pas pas yapar. PVE de perma stealth bir TR tüm zindanın tek başına geçebilir, son bossu tek başına kesebilir.

    6) Guardian Fighter (gf) kalkanı ile dayanıklı, pvp de pozisyon tutabilir, pve de yer varsa belki takıma girer :)

    Yaratacağın karakter için bilgi almak önceden işi sıkı tutmak istiyorsan, aşağıda verdiğim siteleri incele.
    Build için siteler:
    http://mmominds.com/
    http://neverwintermmo.com/
    http://nw-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?685-Neverwinter-Discussion (class forumları)


    Sonuçta oyunun özü AD kazanmak, bunun için PVE'de iş yapan bir sınıf gerekiyor. Örneğin önce bir cw yapıp onu geliştirip, ad kazanıp, sonra bir TR geliştirmek ve onu CW ile finanse etmek en mantıklısı.

    Oyunda önemli görevler sana bag (12 inventory space) , binek ve artifact verdiği görevler. Önemli görevler character progression quest olarak aşağıda verdiğim linkte mevcut
    Görev Listesi Wiki:
    http://neverwinter.gamepedia.com/List_of_quests

    Şimdi oyunda marketler var. Auction market, oyun ticaret birimi olan astral diamond (AD) üzerinden çalışan bir müzayede yeri. Burada hemen hemen herşeyi bulabilirsin. Oyunda AD kazanır kazanmaz yapılacak şey, bu marketten karakter sınıfımıza uygun, MULHORAND, isimli alabildiğimiz tüm eşyaları aşmak. Örnek bir silah, bir kolye, bir yüzük gibi. Burada arama yaparken markette equipment seçili olsun, usable by me kutusu işaretli olsun ve aramaya mulhorand yazın.

    Bu ekipmanlar sizinle birlikte 60' a kadar seviye atlayan, epic, mor ve oldukça güçlü şeyler. Bunlar size çok avantaj sağlar, üzerine yüksek seviye taş takabilirsiniz. Level 60 olunca o taşları çok çok ucuza sökersiniz. Böylece oyunun 60 seviyeye kadar en güçlü ekipmanlarını kullanırsınız kafanız rahat olur, özellikle PVP ile hızlı seviye atlamada size çok büyük avantaj sağlar. Bunların tek kötü tarafı seviye 60' da daha iyisini bulunca, bunlar çöp oluyor, satılmıyor.

    Oynarken zamanı gelince kendinize ister altınla, ister AD ile binek ve yoldaş alın. Yoldaşları geliştirin ve hepsini 15 seviye yapın. Seviye 60 da 5 adet yoldaşınız oluyor, bunları slotlarında tutunca, summon etmeseniz dahi size 25'er stat veriyorlar.

    Yoldaşlar:
    http://neverwinter.gamepedia.com/Companion

    Binekler:
    http://neverwinter.gamepedia.com/Mount

    Oyunda düşürdüğünüz mavi itemler işinize yaramıyorsa bunları markette AD karşılığı satabilirsiniz. Bu arada meslekleri ihmal etmeyin karakterinize uygun meslekler yapın, liderlik tüm sınıflara uygundur, yavaş seviye atlar ama AD kazancı sağlar. Belli seviyeden sonra daily denilen rhix adlı npc'nin verdiği görevleri yaparak AD kazanırsınız ( level 60 Lord Neverwinter da görev vermeye başlar). Bu şekilde günlük en fazla 24000 AD kazanabilirsiniz. Bu 24k seviye 60 için çerez parası, bir iyi binek 800k AD, oradan hesaplayın.


    ****

    Demek ki para kazanmak için PVE yapmalı oradan item düşürüp bunları yüksek meblağlara satmalısınız.

    ****


    Öncelikle seviye 60 oldunuz, ne yapmalı:

    1) Hoşuna giden daily görevleri yap, günlük 24 k AD getirsini boşlama.

    2) Dread Ring ve Sharandar görevlerini yap. Bu görevler karakterine ek kabiliyetler veriyor, güzel item, resource getirileri oluyor.

    3) Çok önemlisi muhakak açılan gauntlgrym bölgesindeki a) pve b) pvp c) dungeon görevini yap. Bu bölgeden gyrm coin kazanılır ve tier 2 pvp item almaya yarar, satıcı yine bu bölgede. En büyük getirsi son zindanda item düşürmek.

    3 numara için herşeyden önce bir loncaya (guild) üye ol. Bu sayede gauntlgrym görevleri açılacak. Bunun yanında üst seviye zindanlara girmek için iyi bir lonca çok büyük artı. Zindan da düşen bir zırhı 700-800k AD'ye satabilirsin, işte bu oyunun son noktası.

    a) PVE kısmı PVP savaşı için fayda sağlıyor. Bence çok gereksiz. Şöyle oluyor gauntlgrym bölgesine gidin, girin bir pvp maçı yapın, bu event bitmesine 5 dk kala inin aşağıya bir kaç canavar fln kesin, düşenleri toplayın, sonra x'e basın bakın listeye girdiyseniz tamam. Event bitince bir mühür kazanıyorsun. Bunu yapmamızın amacı, rhix yada lord bize bunu görev olarak verebiliyor, onrdan rough astral diamond kazanmak.

    b) PVP kısmı 5 adet bölge ( node) var onları en çok elinde tutan, maçı kazanıyor. Hiç sevmiyorum 20 vs 20 bir oraya, bir buraya koşmaca. 3000 puanı alan maçı kazanıyor. Kazanınca 7 grym kaybedince sanırım 4 gyrm veriyor. Asıl savaş bizim gibi onlarca savaş oluyor tüm sonuca göre şekilleniyor. Asıl savaş durumu ekran üstünde ortada, bizim savaş ekean sağında gösteriliyor. Bu kısım da 30 dakika 2 kere falan yapsanız 10-15 grym coin getirsi olur.

    c) Dungeon (zindan FC yada DK) bu başlayınca 5'er kişilik ekipler kuruluyor ve amaç 30dk içinde zindanı en az 2-3 kere bitirmek. Böylece 2-3 kişi item sahibi oluyor. İtemler FC de seviye 1, DK da seviye 2 , 5k-700k( bu benim en fazla düşürdüğüm, en üst sınırı bilmiyorum). Burada lütfen angutluk yapmayın amaç bir an önce bitirmek, bilmiyorsanız, yeniyseniz bilenleri takip edin, sandıkları bilmeden açmayın, kimsenin saldırmadığı düşmana saldırmayın. Burada boss a gelene kadar yoldaş kullanmayabilirsin, yoldaş fazladan düşman çekebilir, bossdan önce yoldaşı summon edersin. Yerde can çekişen biri varsa onları hemen kaldır.

    Burada benim tavsiyem DELZOUN explorers tarafından bir loncaya üye olmanız. Genelde eventi bunlar kazanıyor. Kaybedenler ve kazananlar FC isimli kısa bir zindana 30 dk için girip bossu kesip loot a ulaşıyorlar, 1 kişi tier1 item kazanıyor, ben bir maskeyi düşürdüm, markette 150k ad ye sattım.

    Öte yandan kazanan taraf yüzde doksan delzounlar, DK isimli zindana hak kaznıyorlar. Bu yine kısa, biraz daha zor ama sonuçta tier 2 item düşüyor. Burada düşürdüğüm botu 700k Ad'ye sattım.


    Gelelim lonca işine, çok önemli. Sosyal bir ortam, bilgi alış verişi, item alış verişi. Gerçek pastadan pay almak, zor zindanları başarmak için çok önemli. Fakat acı gerçek, loncalarda zaten aşmış olanlar, beraber takılır, zindana beraber girerler, pastayı yine onlar mideye indirir. Deneyimsiz oyuncularla uğraşmak istemezler, çünkü bu oyunda zindanlar çok zor, ufak bir saçmalama tüm gruba pahalıya patlar. Bu bakımdan onları da çok yadırgamayın. Eğer sosyal yanınız güçlü, ilgili iseniz, siz de böyle bir gruba katılır ya da kendi grubunuzu kurarsınız. Bunlar hiç olmadı mı, boşverin, gauntlgrym zindanları size yeter, tecrübe kazanıncaya kadar, karakterinizi geliştirinceye kadar burada takılırsınız ben buradan 1 milyondan fazla AD kazandım, altıma tier 3 bir binek, lesser olsalarda 1 zırh, 1 silah taşına sahip oldum, tier 7 taşları kuşanmaya başladım. Kısaca olayın özeti budur.

    ******

    Şimdi biraz PVP;
    (http://www.tentonhammer.com/neverwinter/pvp-and-skirmishes)

    Gauntlgrym pvp'den bahsettik. Sıra geldi Domination PVP'ye, 5x5 maçlar, 3 adet node var. Bunları en çok kontrol edip 1000 puan yapan maçı kazanıyor. Sonuçta ödül, bolca deneyim ve glory denilen pvp para birimi. Bununla tier 1 pvp seti, pvp iksirleri, yoldaş ve artifact alabiliyoruz. Tüm bunları zaten aldıysanız ve glory varsa zırh alıp bunları salvage yaparak rough AD kazanabilirsin( bir günde 24k rough Ad, normal AD'ye çevrilebilir).

    Eğer ikinci karakteri geliştiriyorsan, üzerindeki giysilere deneyim veren taşlar tak. Pvp yaparak kısa sürede 60 seviye olursun, biriken glory kazançlarınla direk pvp tier 1 epic seti ve silahları satın alabilirsin.

    PVP yaparak üzremize mor set ve silahları alınca, artık gerçek bir 60 seviye oluyoruz. Şimdi 24k glory daha kazanıp, bloodraven isimli pvp artifact'i de alabiliriz.

    Dur ama bundan önce pvp'yi öğrenelim. Amaç o node denilen daireler içinde durup orayı ele geçirmek. Bunlar takıma puan kazandırıyor. Eğer düşman node üzerine ayak basarsa, o node puan vermeyi bırakır. Biz tek başımıza gidip onların nodeunu üzrinde olursak oradan puan kazanamazlar. Bu biraz taktik adamların iki node u var, bizim tek, maçı kazanacaklar. 2 şer adamımız onların node üzerinde savaşırsa, onların iki node da artık puan vermeyecek, biz ise tek node dan aldığımız puanla maçı kazanabiliriz.

    Şimdi 30 tane adam kes maçı kaybedince getirisi, hiç adam kesememiş ve maçı kazanmış oyuncudan az. Adam kesmek önemli ama asıl amaç maçı kazanmak. Bunu bilmeyen bir sürü andaval pvp'de mevcut. Savaşırken bile nodeların üzerinde savaş, bu sana çok daha fazla puan verir, çünkü maçı kazandırıyorsun. En önemli node orta da olan 2 numaradır, onu savunan genelde maçı alır. En iyi taktik 4 oyuncunun ortayı alması, en güçsüz olanın base nodu alması devamında ortada sağlam savunmadır.

    Diğer bir konu, düşmana tecavüz etmeyin. Moralleri bozulur ve oyundan çıkarlar, onların nodu çok fazla zorlamayın, amaç en fazla glory ile maçı kazanmak. Düşmanı 2 numarayı savunurken node civarında öldürün çok puan alırsınız. Düşman takımı minimum 200 puan alsın.

    Pvp bu şekilde, bloodraven artifactini aldık. Bu artifactler 100 lvl'a kadar çıkıyor, bize çok fazla stat katkısı oluyor. Ama bunların upgrade işi çok masraflı, acayip yani.

    Peki yöntem? Ben şöyle yaptım bloodraven içine gereksiz level 4 taşları falan attım level 29 yaptım. Sonra bunu upgrade etmedim. Sonra gittim pvp ile bir bloodraven artifact daha aldım. Sonra 1 lvl olanı taktım ve onu refine yaptım içine sadece 29 lvl olan bloodraven'ı koydum ve ta ta yüzbinlerce puan kritik katkı yaptı. Sonra onu 40k civarı harcama ile gerekli şeyleri alarak upgrade ettim, sonuçta elimde lvl 51 bloodraven oldu, şimdi bunu lvl1 başka bir artifact e koymayı planlıyorum.

    Oyunda dikkat edilmesi gereken nokta Auction Marketin etkili kullanımı, burada alım satımlarla çok karlı çıkarsınız. Diyelim ki bir malzeme satcanız , aynısı 5000' e satılıyor. Gidip 4500 fiyat koymayın, 4990 koyun, boşuna para kaybedip aynı zamanda piyasayı kırmayın.

    Bu arada oyunda L'ye basarak aktif etkinlikleri görebilirsin. Bu sırada etkinlik yaparsan sana ekstra getirileri olur. K harfine basıp listeden uygun etkinlik için sıraya girebilirsin.

    Para Kazanma Rehberi:

    http://nw-forum.perfectworld.com/showthread.php?567591-Trace-s-Guide-to-AD-Creation-and-Wealth-Building


    Arkadaşlar kendimce oyunda önemli konuları sizlerle paylaşmak istedim. Oyunla ilgili basit ve genel şeyleri oyunun wikisinden öğrenin. Aklıma yeni birşeyler gelirse eklerim. İmla hataları için üzgünüm tablette ancak bu kadar oluyor.

    Oyun Wikisi :
    http://neverwinter.gamepedia.com/Neverwinter_Wiki

    Diğer Kaynaklar:
    http://nwcalc.com/
    https://www.tentonhammer.com/neverwinter/new-player-handbook
    http://neverwintermmo.com/
    http://mmominds.com/


    NOT: Arkadaşlar oyunu oynamayı bıraktım, bu mesaj güncelliğini kaybetmiştir. En altta verilen kaynaklardan güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 3 Şubat 2016; 18:06:58 >







  • Eline sağlık,ülkemizde oynayan kişi sayısı epey az ,umarım bu dökümanın sayesinde TR oyuncusu sayısı artarda daha eğlenceli hale gelir
  • Tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtesem bir rehber eline saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 için daha detaylı hazırlanırsa tadından yenmez bu haliylede gayet iyi :)
  • En büyük püf noktası TL'dir.TL'yi verirseniz kralsınız.
  • Harika olmuş bende nub nub questlerle oyunu çözmeye çalışıyodum çok faydalı oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın dediği gibi TL üzerine güçlü oluyorsun :) 1 defalığına mahsus 100 TL vermek şartıyla oyundan istediğin heycanı yakalarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Excution

    Arkadaşın dediği gibi TL üzerine güçlü oluyorsun :) 1 defalığına mahsus 100 TL vermek şartıyla oyundan istediğin heycanı yakalarsın.

    Sizlere nasıl güçlü olunacağını kısaca anlatmaya çalıştım, epic bir bineğim var, 14K bir TR'ım var ve hiç para harcamadım (ayrıca 12K bir CW, 50 level bir HR var). Hiç para harcamadan iyi bir seviyeye gelebilirsiniz. Ben Pvp ağırlıklı oynamayı seviyorum.

    Eğer çok kötü ve acemi bir takıma denk gelmezsem, PVP'de harikalar yaratabiliyorum. Örneğin 30-1, 16-0, 25-1 gibi rakamlarla maçları bitirdiğim seyrek değil. Maç biraz çekişmeli olmaz ise bu rakamlara ulaşamıyorum, çünkü rakip maçı terk ediyor.

    Yakında 60 seviye için birkaç önemli püf noktayı rehbere ekleyeceğim. Fakat oyunun şimdilik PVP kısmı sorunlu, yeni yama umarım bu sorunları çözer, potensiyeli yüksek.




  • Oyun p2win ve tab target böyle olduğu için hiç çekilmez bence.Non target olsa araya yetenek faktörü girerdi ama tab target olunca gg wp.
  • Cidden işime yarıyor bu rehber şuan konu ölü olmasa daha iyi olurdu.
  • p2w bıraktım gitti.
  • Bu mavi itemleri nereden Astral Elmasa çeviriyoruz bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balawitz

    Bu mavi itemleri nereden Astral Elmasa çeviriyoruz bulamadım

    Mor itemleri salvage yaparak çevirirsin. Diğer tüm itemleri AH denilen müzayede marketinde satarak çevirebilirsin. Yukarı menüde balyoz işareti gibi olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerospace

    quote:

    Orijinalden alıntı: Balawitz

    Bu mavi itemleri nereden Astral Elmasa çeviriyoruz bulamadım

    Mor itemleri salvage yaparak çevirirsin. Diğer tüm itemleri AH denilen müzayede marketinde satarak çevirebilirsin. Yukarı menüde balyoz işareti gibi olan.

    Oraya satışa koyduğum zaman kendi kendine bir AD fiyatı biçiyor demin mavi bir şey koydum 150 dedi. O kadara mı satmalıyım yoksa artırma-azaltma yapmalı mıyım
  • Orası sahibinden com, genelde ederi o kadardır. Becerebiliyorsan daha yükseğe sat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Peki genelde satılıyor mu bunlar yoksa elimde mi kalır genelde
  • Perfect world firmasi oyunu cok guzel pay2win yapmislar malesed. oyle boyle gorev itemleriyle bile rahat bir sekilde 60 olunuyor ama is pvp ye gelince pamuk elleri cebe girenler sizi eziyor. Pvp dusunuyorsaniz tavsiye etmiyorum oyun da zaten pve agirlikli. Konu sahibi arkadas da cok guzel bir rehber yazmış gercekten. Tesekkurler. Emeginize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StackOverflow -- 11 Mayıs 2014; 23:26:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StackOverflow S kullanıcısına yanıt
    Faydamız olduysa ne mutlu. Ben bu oyunun PVP kısmından çok zevk alıyordum, eski halinde nispeten sıfır para vererek iyi bir pvp zevki yaşanabiliyordu. Fakat PVP yaması yapacağız derken, içine ettiler, p2w oldu.

    Şimdilik level 60 olarak TR, HR, CW ve GWF yaptım. PVP kısmında öncelikle TR ve sonra HR nispeten iş yapabiliyor. Diğerleri ciddi anlamda item kasmak istiyor. Öte yandan CW karakteri ile PVE kısmında çok iyi item kasılıyor, HR ise PVE kısmında sanki çok aşırı güçlü, TR ile oynadığımın yarı zorluğunda PVE oynuyorum.

    Bu arada meslekler kısmında nispeten 20 seviyeler oldum. Size tavsiyem tüm karakterlerde sadece ve sadece liderlik kasın ve onu 20 yapın. Diğerleri sadece para tuzağı. Fakat liderliğin getirisi güzel.
  • Ben şu buildi takip ediyorum daha 4 günlük bir celeric karakterim var ama bu buildi sonradan gördüğüm için karakterde yanlışlar oldu umarım reset hakkı vardır. Yoksa karakteri silip tekrar kasmam gerekecek. ( stat resetlemem lazim power olsa zen alır resetlerim ama işte.. ) Şu anda 42 lvl oldu karakter gerçi silmekte istemiyorum.

    Build bu ;

    http://laggygamerz.com/forum/index.php?/topic/17-kaelac%E2%80%99s-guide-to-devoted-clerics-in-neverwinter/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 11 Mayıs 2014; 23:51:56 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.