saol arkadaşım.daha inceleyecem ama teşekkürler için kaynaklar
çok güzel bir kaynak ellerine sağlık....
polo verdiğin site çok mükemmel sağol teşekkür ederim sana da teşekkür ederim powerstrom... emeğe teşekkürrr
arkadaslar cok acayip bi sorum var bana yardım ederseniz çok sevnecem.
sorum şu mesela bir ağ içindeki herhangibir bilgisayara internetten ip adresiyle nasıl ulaşabiliriz. örneğin kişiyle netmeeting oturumu veya oyun oynamak için fln. bağlantıyı direkt ip connection yaparak. eskiden dial-up modemlerle bu gayet kolaydı. mesela benim internetteki ip adresim direkt benim bilgisayarımındı fakat şimdi öyle değil. mesela benim modemim hep açık ve netten ip adresimi kontrol ediyorum, pc yi kapatıp açıyorum netten benim ip adresim yine aynı. yani netteki ip adresi benim modem veya swich e ait. netten benim ip adresimi kullanıp benimle bağlantıyı nasıl kuracam. örneğin bir internet cafede internete sadece bir bilgisayar bağlı diğerleriyse o bağlı olana bağlı, yani onu köprü olarak kullanıyolar. işte o herhangibir bilgisayarın internetteki ip adresi ne? soruyu düzgün soramadım biliyorum ama inşallah anlayan ve çözen biri olur. saygı ve selametle.
hmm bence sadece paylaşıma açtıgın dosyaları gorebilirsin o yöntemle sanırım başka bişi yapamıyosun
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
Hocam değişik konularda network dökümanına sahip olmak isteyenler bana pm atsınlar...(Cisco dökmanları dahil) ayrıca aşağıdaki linkide sürekli kontrol etmelerinde fayda var derim;););)
Hocam localde o iş biraz zordur...Networkünüzün cinsini(yani router varmı yada sadecve switch mi kullanıyonuz vs...) gibi şeyleri detaylı verirsen yardımcı olurum sana...
dökümanlarlar için sana ne kadar teşekkür etsem diye düşündüm ama teşekkürlerimi evrende sığdırabileceğim bir yer bulamadım. umarım cisco sertifikalarını başarıyla alırsın. bende msce'ye gidiyorum bu tip belgelere ihtiyacım vardı. Eywallah...
EYVALLAH powerstorm
Seri - Ethernet Ceviriciler;
• Her turlu RS232 cihazi ile calisir ve bu cihazlarin aga baglanmasini mumkun kilar. • Seri port ile ethernet arasinda tamamen seffaf olarak veri akisina izin verir. • Cihazlar sadece bir PC ile değil, aynı zamanda birbirleri ile de ethernet (TCP/IP) baglantisi uzerinden gorusebilirler. • Oldukca esnek bir yapıya sahiptir ve ayarlanabilir pekcok ozelligi vardir. • Butun ayarlari seri port veya ethernet portu uzerinden, temin edilen program vasitasiyla yapilabilir. • IP adresi ve pekcok diger parametre ag üzerinden degistirilebilir. • Bütün degisiklikler cihaz calisirken, baglanti kesilmeden yapilabilir. • Kucuk ve cekici boyutları vardır. Yer kaplamaz, goze batmaz. (Olculer 100x57x3mm) • Cihaz yazilimi sahada yenilenebilir. • Cihaz Sanal Seri Port yazilimlari ile beraber teslim edilir. Bunun yaninda cihazlarin izleme ve yönetimi ile ilgili teknik destek saglanır.
çok yaralı dökümanlar sağolun varolun...
Merhaba
Arkadaşlar ben bu ekteki dosyaları indiremedim....Hakk rızası için gönderirseniz sevinirim , bu konuda yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum talhagunes_@hotmail.com
Site Adresi İçin Teşekkürler arkadaşım. Çok Faydalanacağınıı umuyorum herkeslerin
arkadaşlar ben bir monitör alacagım ve şu iki seçenek arasında kaldım bunlardan hangisi daha iyi seçenek 1 : 17 LG T730SH/BH FLAT seçenek 2 : 17 SAMSUNG SYNCMASTER 794MB FLAT GÜMÜS/SiYAH arasından hangisi iyi bunu bana açıklarsanız sevinirim
dhcp hakkında sana yardımcı olabilirim bu servis dinamik olarak internete çıkman için sana bir ad veriyor 10.0.0.2 gbi bu servisi makina her açıldığında yenileniyor bilgisayarım sağ tıkla yönet oradan hizmetlerde dchp göreceksin bu gennelikle server sistemlerinde kullanılır internete çıkan iki server aynı dhcp kullandığı için internete bağlanamazlar böyle bir olay başıma gelmişti ....
senin internet çıktığın ip gerçek ip değildir onun için gerçek ip numaranı burdan öğrenebilirsinwww.showmyip.com ondan sonra netmeetinle çevirirsen bağlantı kurarsın yapabilirsin