şu anda bulunduğum evde 1 adet desktop ve 1 adet laptop olmak üzere 2 adet pc mevcut.. desktop olan bilgisayar sorunsuz olarak internete bağlanıyor (şekil 1-a)
modem zyxel p600 tek portlu olduğu için desktop'un etherneti vasıtasıyla laptop'a da internet bağlıyorum.. (ev ağı kur vs vs) ancak hem pc'ler birbirlerini görmüyorlar, hem de laptop'un interneti 5-10 dakika içinde kesiliyor.. desktop'tan tekrar network kuruyorum... ilk denemede "an error occured" diyor.. ikinci denemede network kurdum diyor... sonra laptopa internet geliyo.. tabi yine 5-10 dakkalığına..
sorunun firewall'la alâkalı olabilceğini düşünüp pc'lerdeki firewall'ları kaldırdım.. ancak yine de çözemedim sorunu...
bu arada garip olan birşey; desktop olan alet ağ bağlantılarında kendini bile göremiyor.. laptop en azından kendini görüyor..
2 gecedir bunlarla uğraşıyorum.. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
umarım modem in yanmamıstır.. aklıma bısıy gelmedı benım ama bırılerı yardımcı olur forumdan bileni vardır kesin...
modemin yandığını sanmıyorum, çünkü şu anda desktop'tan bağlanıyorum nete... laptop yerine başka bi pc bağladım.. onda da aynı sorun oluyo.. önce bağlanıyo nete, 5-10 dakka sonra kesiliyo..
sınırlı bağlantı veya bağlantı yok.. sinirden pc'leri parçalıcam valla!