Şimdi Ara

NetMaster modemi router olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde iki adet NetMaster CBW-383Z4 model modem var. Modemlerden bir tanesi koridorda duruyor internete bununla kablosuz bağlanıyoruz fakat sinyal gücü inanılmaz zayıf balkondan yan odalardan çekmiyor, yetkililer eve geldiler güya ayar yaptılar gittiler değişen hiçbir şey yok.

Ben istiyorum ki aynı modemden iki tane olduğu için biri koridorda sabit dursun, diğer modemi odama koyayım bana router görevi üstlensin. Forumda araştırdım iyice kafam karıştı bana bu işi nasıl başarabileceğimi, mümkün olup olmadığını 'anneye anlatır gibi' anlatabilecek olan varsa müteşekkir olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bacardi cola

Arkadaşlar elimde iki adet NetMaster CBW-383Z4 model modem var. Modemlerden bir tanesi koridorda duruyor internete bununla kablosuz bağlanıyoruz fakat sinyal gücü inanılmaz zayıf balkondan yan odalardan çekmiyor, yetkililer eve geldiler güya ayar yaptılar gittiler değişen hiçbir şey yok.

Ben istiyorum ki aynı modemden iki tane olduğu için biri koridorda sabit dursun, diğer modemi odama koyayım bana router görevi üstlensin. Forumda araştırdım iyice kafam karıştı bana bu işi nasıl başarabileceğimi, mümkün olup olmadığını 'anneye anlatır gibi' anlatabilecek olan varsa müteşekkir olurum.

Sayın Kullanıcımız,

Modemler yazılımları gereği ilk ürün olmak zorundadır. Modem ile modem kablosuz olarak haberleştirilemez; bu tür bir bağlantı sağlanabilmesi için ikinci modemin yazılımı bu tarz bir bağlantıya izin vermesi gerekiyor.

Öncelikle yaşadığınız kablosuz sinyal problemi için Kablosuz Sinyal Katilleri yazımızı okumanızı öneririz. Modemi enterferans yaratan diğer cihazlardan uzakta, mümkün olduğunca arada duvar ve kolon olmayacak bir yerde konumlandırmanız, NetMASTER Destek Hattı'nı arayarak modeminizin ayarlarını kontrol ettirmeniz sorunu giderebilir.

Bunun yeterli olmadığı durumlarda (geniş mesafe, kalın beton, çelik, alçıpan duvarlar, sinyal kirliliği vb.) ağ donanımı ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Yapmak istediğiniz kablosuz köprüleme için size WDS-300 Kablosuz AP-Router ürünümüzü önerebiliriz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,

Modemler yazılımları gereği ilk ürün olmak zorundadır. Modem ile modem kablosuz olarak haberleştirilemez; bu tür bir bağlantı sağlanabilmesi için ikinci modemin yazılımı bu tarz bir bağlantıya izin vermesi gerekiyor.

Öncelikle yaşadığınız kablosuz sinyal problemi için Kablosuz Sinyal Katilleri yazımızı okumanızı öneririz. Modemi enterferans yaratan diğer cihazlardan uzakta, mümkün olduğunca arada duvar ve kolon olmayacak bir yerde konumlandırmanız, NetMASTER Destek Hattı'nı arayarak modeminizin ayarlarını kontrol ettirmeniz sorunu giderebilir.

Bunun yeterli olmadığı durumlarda (geniş mesafe, kalın beton, çelik, alçıpan duvarlar, sinyal kirliliği vb.) ağ donanımı ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Yapmak istediğiniz kablosuz köprüleme için size WDS-300 Kablosuz AP-Router ürünümüzü önerebiliriz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

Cevabınız için teşekkür ederim, belirttiğiniz ürüne ait siteyi iş yerinde olduğum için açamıyorum daha sonra inceleyeceğim.

Modemimin ayarları destek hattından kontrol edildi, kanal numarası değiştirildi, evime servis gönderildi fakat onlar da kanal numarasını tekrar değiştirip hız testi yapıp gittiler.

"Modem ile modem kablosuz olarak haberleştirilemez" peki ikinci modemi ethernet kablosu ile diğer modeme bağlasam, isteğimi yerine getirebilir miyim? Tabi burda bağlantıyı yaptıktan sonraki modem ayarlarını bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bacardi cola

quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

Cevabınız için teşekkür ederim, belirttiğiniz ürüne ait siteyi iş yerinde olduğum için açamıyorum daha sonra inceleyeceğim.

Modemimin ayarları destek hattından kontrol edildi, kanal numarası değiştirildi, evime servis gönderildi fakat onlar da kanal numarasını tekrar değiştirip hız testi yapıp gittiler.

"Modem ile modem kablosuz olarak haberleştirilemez" peki ikinci modemi ethernet kablosu ile diğer modeme bağlasam, isteğimi yerine getirebilir miyim? Tabi burda bağlantıyı yaptıktan sonraki modem ayarlarını bilmiyorum.

Sayın Kullanıcımız,

Dağıtıcı olarak kullanacağınız cihazın DHCP özelliğini kapatıp, LAN MAC adresini değiştirdikten sonra LAN portlarına bağlantısını yaparak kullanabilirsiniz, ancak bir süre sonra dağıtıcı olarak kullandığınız cihazda internet bağlantısında kopma problemi oluşacaktır. Bunun nedenle bir AP-Router kullanmanızı öneriyoruz.

Saygılarımızla,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.