Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.805
Cevap
49
Favori
291.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Yeni taşındığımız evde superonline fiber altyapısı olmadığı için mecburen Kablonet abonesi oldum.

    Gelip kurulum yaptılar ancak birkaç sorun var.

    1- Domates kasası büyüklüğünde bir modem verdiler. Hayatımda gördüğüm en büyük modem.
    Kurulum ekibi kutudan çıkarınca bütün sokağı Wifi ile kapyalacağını düşünmüştüm.
    Evimiz sahile yakın. Hatta bir ara giderim sahile ordan bile bu modeme bağlanır diye hayaller kurdum.
    Ancak kurulum bittikten sonra bu modemin maalesef Wifi yi kendi bulunduğu oda dışında hiçbir yerden çekmediğini gördüm.
    Kurulum ekibi de başını öne eğerek evet böyle bir sorun var, router kullanmalısınız dedi.

    Bu kazulet modem dışında kendim gidip satın alarak kulanabileceğim bir modem var mı?


    2- Tasarımcılar "dur modem yeterince büyük olmadı şuraya da büyük bir ayak takalım, hatta bu ayak sabit olsun kullanıcı iyice bir eziyet çeksin" demiş olmalılar. Wifi çekim sorunu için dik tutun diyorlar, dik tutunca büyüklüğünden ve ayağından dolayı bu sefer TV ünitesinin altındaki rafa sığmıyor. Şimdilik dik bir şekilde televizyonun yanına koydum. Eve gelen misafirler oooo CD-Romlu kasalı bilgisayar mı aldın, der gibi bakıyorlar

    Bu modemin mülkiyeti bize mi ait oluyor. Ayaklarını kesersem dik bir şekilde alt rafa sığacak.
    Ama mülkiyeti bize mi ait bilemiyorum.


    3- 2000li yılların başında Frontpage ile tasarlanan web sitelerine benzeyen bir arayüzü var. Son derece kullanışsız ama her gün kullanmayacağım için dert değil. Yıllardır VPN kullanıyorum. Arayüzünde VPN diye bir bölüm var ama sanki son kullanıcı için değilde IBM mühendisleri için yapılmış. VPN server mü, yoksa Client mi bilmiyorum. VPN servisleri tarafından verilen bilgileri girecek bir alan yok.

    Bu modeme bilinen VPN servisleri ile VPN kurulumunun nasıl yapıldığını bilen var mı? Bunu başarabilenlere büyük ihtimalle madalya verecekler.


    4- Internetten güncellemesidir, kullanım klavuzudur v.s diye bakınca sadece Türkiye netmaster sitesi ve bu forum çıkıyor.
    Yabancı sitesini, yani üreticisini bulamadım. Yoksa bu yerli mi? Yerlimiz buysa yandık. Eğer bu yerliyse, ısrarla heryerde savunduğum, öncelikle tercihimizi yerliden yana olsun, yerli kullanalım, destek olalım söylemlerime bugünden itibaren son veriyorum. Bir dk, tekrar düşüneyim, evet son veriyorum. Eminim, çünkü bu herkesin katlanabileceği bir eziyet değil.


    Herkese teşekkürler, sağlıklı günler ve yüksek hızlı internetler diliyorum.

    M.




  • mehmetson M kullanıcısına yanıt
    Bu modemler kiralık sen nasıl bir cihaz alırsan al cekim alanı kısıtlıdır eskisi gibi her yerden çeksin olayı yok.
  • mehmetson M kullanıcısına yanıt
    Hocam forumdaki ilk mesajın ve böyle bir yorum harbiden tebrik ederim ya...Sesli güldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardakaşlar hızım 100 olmasına rağmen ethernetle bile 92 üstü alamıyorum güç değerleri bunlar
    Netmaster Infinity 401 yeni modemNetmaster Infinity 401 yeni modemNetmaster Infinity 401 yeni modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcminyak -- 16 Mayıs 2020; 21:53:23 >




  • 3 yıl önce eve internet bağlattığımda Netmaster CBW 383ZN verdi Türksat Kablonet. Modem sürekli yavaşlık sorunu veriyordu. Arada açıp kapatıyorduk modemi. Normal sanıyorduk bu durumu. Hızım 50 mbps.

    Sonra 100'lük hıza geçirelim dediler. Ama 100 hız alamadım. Teknik servis geldi modemin bozuk dedi. Tam da garantisi bittiğinde modemin bozulduğu ortaya çıktı. Tabi değişmediler. Yeni modem almamı söyledi Türksat. Aylarca yaptığım şikayetlerden sonra mecbur kaldım ayda 6 lira daha faturama ekletip modem kiraladım.

    İnfinity 401 modem getirip kurdular. Ama modem 5 Ghz ile bağlandığım cihazda nispeten iyi. Ama 2.4 ghz ile bağlandığım cihazlarda inanılmaz yavaş yan odada olmama rağmen. 0,8 mbps hız gördüm yani. Türksat mişteri hizmetleri Netmaster'ı aramamı söylüyordu. Benim muhattabım sizsiniz diye ısrar edince servis geldi. Bu modemler kötü yapacak bişey yok xiaomi extender alabilirsin mesela dedi ve gitti. Şu anda modem değişimi için ısrar ediyorum. Her ay kira verip üstüne bir de ekstra alet alacaksam ne anladım bu işten.

    Ayrıca Türksat neden bu kadar kalitesiz, bozulan, çekim alanı bu kadar düşük olan modemler üreten bir marka olan Netmaster'la çalışmaya devam ediyor. Tahminimce bu marka Çin'den parça alıp burada birleştiriyor. Oradan da sanırım en dandik parçaları alıyor. Ayrıca modemi dik tut diyorlar ama kablosu o kadar kalın ki dik durmuyor, yukarı bi yere koy diyorlar Netmaster modeme 10 cmlik kablo koymuş resmen. Artık daha fazla para vermek istemiyorum bişeylere, ve bu kadar kalitesiz bir bağlantı için de ayda 107 lira ödüyorum seve seve. Sürekli şikayet yazıyorum ama birşey de çıkmıyor. Çözümü bilen var mıdır? Ubee modem iyi midir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcminyak

    ardakaşlar hızım 100 olmasına rağmen ethernetle bile 92 üstü alamıyorum güç değerleri bunlar
    Modeminizin değerleri -benim kanaatimce- size gelen hatta epeyce gürültü (noise) olduğunu ve bunun üstesinden gelmek için Türksat ekiplerinin hattınızın gücünü epeyce arttırdıklarını ama buna rağmen sıkıntılı olduğunu anlatıyor. Bende de İstanbul Beşiktaş ilçesinde benzeri noise problemi var bir süredir. Yalnız yakın zamanda metro çalışmalarında bir ana hattın koparıldığını duydum bilmem doğru mudur? Yani genel bir sıkıntı sözkonusu. Yine de Türksat çağrı merkezini arayıp arzıa kaydı bırakıp ekiplerin bu arayüzü görmesini sağlayın derim. belki daha iyileştirebilirler. Yine de speed test hızınız hiç fena değil.




  • İbo954 İ kullanıcısına yanıt
    hocam noise olduğunu nasıl anladınız ?
  • albayemeklisi kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Yaşadığınız problem ile ilgili modeminizin kablosuz ayarlarının yapılandırılması ve genel kontrolü için modeminizin yanında olduğunuzda Destek Hattımız ile irtibata geçmenizi rica ederiz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcminyak

    hocam noise olduğunu nasıl anladınız ?
    Ben birkaç senedir aynı modemi kullanıyorum ve arayüzden sizin vermiş olduğunuz güç ve SNR (Signal Noise Ratio yani sinyalin gürültüye oranı) sayılarını kendi ortalamalarımla mukayese ederek bu sonuca kendimce vardım. Benim uzun yıllar tecrübe ettiğim en düzgün değerler Güç: -2/+4 dBmV aralıklarındayken Sinyal/ Gürültü oranları 40 ın üzerinde gezinir.(SNR) Sizde çok yüksek sinyal gücü veriliyor fakat o derece yüksek gürültü olduğu için SNR değerleri 41,7 max. Tekrar etmek isterim bu kanaati sadece kendi değerlerimle mukayese ederek edindim, bu konuda herhangi bir uzmanlığım yoktur. SNR sinyal gürültü oranı olduğu için Yüksek sinyal 41.7 vermesi için aynı oranda yüksek gürültü (Noise) manasına gelir.




  • Sn. Ali Err benim özel mesaj sistemim çalışmıyor maalesef. Mesajınızı görüp ÖM. cevaplayamıyorum.
  • İbo954 İ kullanıcısına yanıt
    Hat degerlerime bakar misiniz diyecektim. Gecen servis geldi kablolarin ucunu falan degistirdi. Sonra tekrar oldu duzeldi.

    https://hizliresim.com/xw9VLR

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetson M kullanıcısına yanıt
    ibm muhendisleri kismina sesli guldum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    Hat degerlerime bakar misiniz diyecektim. Gecen servis geldi kablolarin ucunu falan degistirdi. Sonra tekrar oldu duzeldi.

    https://hizliresim.com/xw9VLR

    Tesekkurler.
    Sizin de gürültü oranınız benim birkaç sene önce aldığım değerlere nisbetle yüksek görünüyor ama tekrar ediyorum epeydir bende de SNR maalesef düşük. Belli ki Türksat/Telekom hatlarında kimbilir nasıl sıkıntılar var ki bize gürültü ve paket kaybı, hız kaybı, lag, ping gibi dezavantajlar yaşatıyor. Yine de buna da şükür diyorum.




  • Allah rızası için birisi modem önersin! Yan odadan çekmiyor bu
    netmaster cbw-383z4, ne boktan bir modem, kahretsin. Başka marka alan veya önerebilecek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hipoksi kullanıcısına yanıt
    Kablonet modemlerinin hepsi wifi olarak kötüdür hocam modeminizin yanına bir router almanızı öneririm router olarak Keenetic Viva alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    Hat degerlerime bakar misiniz diyecektim. Gecen servis geldi kablolarin ucunu falan degistirdi. Sonra tekrar oldu duzeldi.

    https://hizliresim.com/xw9VLR

    Tesekkurler.
    Bu modem e gelen hattın ek yerlerinin/ soketlerinin durumu çok önemli. Modemde internetle ilgili sıkıntı hissedince ilk yaptığım bu splitter/ ek yeri ve modem giriş soketi bağlantılarını temizlemek. Buralarda zamanla oluşan temas problemleri vs. bizi hemen suçu Türksat a atmaya itiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbo954 -- 20 Mayıs 2020; 6:45:15 >
  • NETMASTER İnfinity 401 modemin 5 Ghz Wifi ayarlarından en iyi kanal ayarları frekansları nelerdir? modem arayüzünden Kablosuza geliyoruz ve 5 Ghz bölümüne girerek aşağıdan "Kontrol Kanalı" bölümünden 36'dan 136'ya kadar olan kanallardan en iyisi olan 36, 40, 44, 48 olanlardan size uygun olanından birini seçiyorsunuz. ayrıca "Band Genişliği" bölümünden 20/40 Mhz seçiyorsunuz, aşağıdan uygula diyerek onaylayın bir kaç saniye içinde aktif olacaktır.

    Ayrıca istediğiniz zaman Wifi çıkış gücünü %25'den, %100'e kadar ayarlayabilirsiniz. yine bunun içinde modemin Kablosuz bölümüne gelerek aşağıdakilerden "Çıkış Gücü" bölümünden istediğiniz gücü ayarlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 20 Mayıs 2020; 14:25:1 >
  • İbo954 İ kullanıcısına yanıt


    İvir zivir esylarin arasinda buldugum ferrit boğumlarini modeme takili olan hat kablosuna ve adaptore taktim

    Parazitleri engeller, İse yarar heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef adıgeçen gürültü (noise) hatta başka cihazlar tarafından yayınlanıyor. ferrit çekirdeklerin bu işe pek fayda edeceğinden şüpheliyim.
  • Bu modemde DNS değişikliği yapabilen var mı ? Varsa nasıl yaptınız arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.