Şimdi Ara

NetMaster Infinity 401 ile IP Alamama Sorunu (KabloNet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 14 gün önce TurkTelekom'dan Kablonet'e geçtim. Eski TP-link modem gayet güzel çalışırken NetMaster Infinity 401 ile ciddi sorunlar yaşıyorum.

ANA SORUN

Akşam modemi kapayıp sabah açtığımda görev çubuğu üzerindeki "Network" simgesi üzerinde sarı ünlem çıkıyor.

"DNS sunucusuna bağlanılamıyor" veya "DNS sunucu ile bağlantı kurulamadı" tarzı hatalar veriyor.

NetMaster modem arayüzüne girdiğimde "Temel" ayarlar kısmında IP kısmının ___:___:__:__ şeklinde boş olduğunu görüyorum.

BULGULAR

Ethernet kablosu modeme takılı değilken aç-kapa yapınca modem IP alıyor ve telefonum ile bağlanabiliyorum.

Evdeki eski laptopa ethernet kablosunu takınca turuncu lan ışığı yanıyor ve "Fast Ethernet" bağlantısı çalışıyor.

Fakat Intel Gigabit Ethernet, LANGuard & GameFirst II destekli in-built ana kartım ile bağlanınca yeşil ışık yanıyor.

Ethernet kablosunu pc'ye takmadan modemin IP almasını bekleyip kabloyu sonradan takınca bilgisayar interneti görüyor.

Bu sefer de bir süre sonra LAN ışığında ve dolayısıyla internette 5-6 saniyelik kesilip gelmeler yaşanıyor, sanki IP aramaya çalışıyor.

Anlayacağınız üzere "MODEMİ KAPATMAZSAN SORUN OLMAZ" gibi bir çözüm de beni sonuca ulaştırmayacak.

DENEDİKLERİM

Kablonet ekibi modemi yeni bir Infinity 401 modem ile birebir değiştirdi, aynı sorun devam ediyor.

Bugün 7 veya 8. kez evime gelen ekip Sonatai marka splitter'ı Procomm marka splitter ile değiştirdi.

Bu sefer de hızım 14 mbps'lere kadar düştü, birazdan arayıp durumu bildireceğim.

Ethernet driverını ASUS'un sitesinden güncelledim.
    (Version 20.1.2019.0 2015/07/31 Intel LAN Driver V20.1.2019.0 for Windows Win10 32bit & 64bit)

TP-link'in eski çalışan modeminin ethernet kablosunu denedim, kablonetin sıfır yeni kablosunu denedim, yeni aldım denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 3 Şubat 2018; 15:19:32 >

• modem problemi gibi fw güncelledinizmi güncellemizi öneririm.http://netmaster.com.tr/files/prod//uQdh1W8squ.INFINITY4010081.545.799.012DLOAD.RAR
    netmaster.com.tr
    Netmaster
    http://netmaster.com.tr/urun/69

güncelse sorunu netmaster a iletip çözüm isteyin.

birde denemişsin gerçi ,gigabit de kullandığın kablo min cat5e olmalı buda hepsi kalitesine göre gibabit vermez kesilmelere yol açar cat6 deneyin.

birde bi sorum var meraktan kablonet de ipv6 açınca ipv6 alıyormu ipv6 dağıtımı varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 3 Şubat 2018; 16:11:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

modem problemi gibi fw güncelledinizmi güncellemizi öneririm.http://netmaster.com.tr/files/prod//uQdh1W8squ.INFINITY4010081.545.799.012DLOAD.RAR
    netmaster.com.tr
    Netmaster
    http://netmaster.com.tr/urun/69

güncelse sorunu netmaster a iletip çözüm isteyin.

birde denemişsin gerçi ,gigabit de kullandığın kablo min cat5e olmalı buda hepsi kalitesine göre gibabit vermez kesilmelere yol açar cat6 deneyin.

birde bi sorum var meraktan kablonet de ipv6 açınca ipv6 alıyormu ipv6 dağıtımı varmı.

Kablonet modeme res atınca otomatik güncelleme aldığını söylüyor fakat sizin tavsiyeniz üzerine denedim.

Modem arayüzünden indirdiğim dosyayı yükledim. Yükleme sonunda update failed hatası verdi. Sanırım zaten günceldi.

Bu arada modem arayüzünde IPV6 ayarları görmedim sadece IPV4 ayarları mevcut.

Hocam anakartım Asus Z97 Pro Gamer, bahsettiğim in-built ethernet kartı ise bugüne kadar TP-link modem ile sorun çıkarmadı.

Hatta TP-Link modemin ethernet kablosu cat5'miş şimdi baktım, buna rağmen kullanırken sorun çıkmıyordu.

İkinci kullandığım cat5e ethernet kablosu ile de sorun yaşadım. Son olarak yeni modem kutusundan çıkan kısa ethernet kablosunu taktım.

Ethernet kablosundan olduğuna emin misiniz hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 3 Şubat 2018; 16:45:38 >

• pek emin olmamakla, modem sorunu gibi ,aygıt yöneticisinden Intel Gigabit Ethernet ayarları hızı 100mbps al bir dene kablodan olup olmadığını anlarsın dizüstünde sorun olmuyormu kabloyla bağlayınca.
    modemin ayarlarında bridge router ayarını kontrol et.

NetMaster Infinity 401 kulanmıyorum , fiber.
  • selamlar ,

bende bozuk fiber alt yapısından dolayı kabloya geçtim , elektriği kestiğimde geçmiş olsun pc saniyeler içinde acilirken internetim gelmiyor modemi resetledim ne yaptıysam düzelmiyor sadece cözüm ağ sıfırlama kötünün iyisi kablonet birşey diyemiyorum başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakimutata Insane

selamlar ,

bende bozuk fiber alt yapısından dolayı kabloya geçtim , elektriği kestiğimde geçmiş olsun pc saniyeler içinde acilirken internetim gelmiyor modemi resetledim ne yaptıysam düzelmiyor sadece cözüm ağ sıfırlama kötünün iyisi kablonet birşey diyemiyorum başka.

Valla hocam modemi kapatmıyorum, şuan için bir sorun yok. Sadece 2-3 gün önce 10-15 dakikalığına gidip gelmeler yaşamaya başladım.

Sanıyorum olay benim pc ile alakalı değil. Asıl sorun kablonet sinyalinde, yani kendileri kabul etmeseler de durum öyle gözüküyor.
  • hepsi zaten kendisini haklı çıkarma yolunda iyisinin kötüsü işte naparsın alt yapılar firmalar böyle olunca internet ne yapsın en pahali olmasıda cabası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu hortlatıyorum
    Ben de aynı sorunu yaşıyorum acaba bir çözüm buldumuz mu
    Modem değişimi yapmayı düşünüyorum başka marka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.