Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

yok abi.yaptım yine arada kopuyo.

Merhaba,

Kopma sorunu ile ilgili ayarları yapmıştım, fakat sorun devam ediyordu, cihaza router bağladım, wlan üzerinden repeater modunda değişen olmadı, daha sonra ethernet üzerinden bağladım değişen olmadı, uyduneti aradım, modemi kapatın 2 saat bekleyin ayarları güncelleyelim dediler, düzelmezse tekrar arıza kayıtı açtırın dediler, 1 haftadır kullanıyorum kopma yok..
  • o zaman arıza kaydı bırakalım bakalım ne olucak.
  • selamlar arkadaşlar
    bende de aynı modem var yukarıda alıntı yaptığım kısmı sağlosun arkadaş sayesinde yaptım artık kopmalar kalmadı
    ama laptopta bağlantı zayıf 1-2 çubuk var
    acaba

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/airties-air-2410-air-2410-300mbps-kablosuz-n-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=35446

bu ürünü alsam ve laptopa taksam sorunum çözülür mü dersiniz?
    ya da başka daha iyi ürün varsa linkini verirseniz çok iyi olur
    bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim
    bu arada 700v ye 2 tane kablolu pc takılı bir de kablosuz laptop ile bağlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 4 Mayıs 2012; 21:43:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

selamlar arkadaşlar
    bende de aynı modem var yukarıda alıntı yaptığım kısmı sağlosun arkadaş sayesinde yaptım artık kopmalar kalmadı
    ama laptopta bağlantı zayıf 1-2 çubuk var
    acaba

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/airties-air-2410-air-2410-300mbps-kablosuz-n-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=35446

bu ürünü alsam ve laptopa taksam sorunum çözülür mü dersiniz?
    ya da başka daha iyi ürün varsa linkini verirseniz çok iyi olur
    bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim
    bu arada 700v ye 2 tane kablolu pc takılı bir de kablosuz laptop ile bağlanıyorum

yarın(bugün) alıyorum arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

• Herkese iyi günler.

Yaklaşık bir ay kadar önce bir laptop aldım, keşke almasaydım bi hayrını göremedim burnumdan gEldi. Öncelikle konuyu şöyle özetleyeyim; servis sağlayıcım uydunet. Notebook'un markası Samsung.

Masaüstü bilgisayarımdan ethernetle bağlanıyorum ve hız normal, 100 kb/s civarında seyrediyor. Fakat laptop'ımda durum çok farklı. 1-2 kb ve bazen, o da çok şanslıysam 40 kb/s civarında seyrediyor ve hız demeye dilim varmıyor. Laptop diğer ağlarda gayet iyi kullanılıyor. Sorun laptop'ta değil eminim. Fakat ironiktir ki sorun modemimde de değil. Yaklaşık iki ay önce modemden başka bi laptop'la bağlanılıyordu. Ayrıca telefonumda gayet güzel bağlanıyor. Anlamıyorum arkadaşlar, sorunu bilsem belki çözebilirim.

Şimdiden teşekkürler.
  • Umarım bana da yardımcı olursunuz.
  • bende yeni üyeyim aynı sorunla yıl 2012 olmasına rağmen hala cebelleşiyordum taki bu yazıyı görene kadar.. saol kardeşim 10 gündür canavar gibi internet.. allah razı olsun.. burayı modemin serviside okulamı bence...
  • senin problem laptoptaysa iyi sonuç alırsın ama modemim sinyali düşükse aynı sorun devam edecektir.. bunun için ya modemi değiştirip daha iyi modem alacaksın yada iyi bir router alıp modemi başlayacaksın sinyal gücü artacak... birde acces poin almakta çözüö olur...
  • geçen hafta uydunet ve teledünya üyeliğimi başlattım, kampanya kapsamında verdikleri netmaster cbv-700 modemle internet kullanımında kopma, sayfa açamama gibi sıkıntılarla karşılaşınca hemen forumlarda arama yapmaya başladım( bu arada laptop kullanıyorum) ve benzer sıkıntıları bu modemi kullanan birçok kişinin yaşadığını gördüm. arkadaşların paylaştığı modem ayarlarını denedim bir nebze faydası oldu ama kesin çözüm olmadı. sonra 444 0 126 aradım, telefonla şikayetimi dile getirdim, modem versiyonun eski olduğunu (13) yeni versiyon yükleyince sorunun çözüleceğini söylediler, telefonla güncelleme yapıyoruz yarım saat sonra modemi kapatıp yeniden açın dediler, versiyon güncellendikten sonra kapmalar ve sayfa açamama sorunum kalmadı,
    ama wireless uzak odalardan hala 3-4 diş çekim gösteriyor buda modemin sinyal gücüyle alakalı sanırım.
  • bu versiyon güncelleme, adamları arayıp telefonla konuşmadıkça otomatik yapılan bir şey değil mi?

2 netbook 1 laptop ve ipad 2 ile test yaptım

netbook ve laptop lar ethernet ile bağlıyken hiçbir şekilde net kopmuyor, 340-370 kb/s ile stabil DL yapabiliyorum

netbook ve laptop kablosuz, aşırı kötüler, 340 a çıkıyor ama 20-30 saniye sürüyor sonra bir anda 9-12 kb/s lere düşüyor... bazen aralıksız 1 ya da 2 gün 340 stabil hızı yakalıyorum sonra bir anda anlamsızca gene düşüyor... net devamlı gidip geliyor...

ipad 2, gerek DL de gerek nette en ufak problem yok, hayvan hızıyla giriyor, hayvan hızıyla DL yapıyor

netbook ve laptop da kablosuzda bu kadar problem yaşarken ipad de hiç problem olmaması aşırı garip, Allaha şükür evde ipad var yoksa isyan etmiştim, zaten son 10 aydır netbook ethernetle bağlı ve sadece DL yapacağım zaman açıyorum, net için ipad kullanıyorum...

modem versiyonunu ne olduğu nereden görüyoruz?

güncelleme dosyası indirdim, modemim açılıp kapanabilen düğmeye sahip olan model yani güncelleme yapılabilir, ancak netmaster ana sayfasında gösterilen yöntemle güncelleme bölümü benim modem arayüzünde yok...

modeme de uydunete de lanet olsun :)

edit: bu arada unutmadan modemim ilk 1 haftada 3 kere değişti :) buna rağmen sorunlar bitmedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 11 Haziran 2012; 17:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

quote:

Orijinalden alıntı: geronimoayh

yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu
    modemle alakası olabilri miAllah aşkına

olabilir, modemin sayfasından güvenlik bölümüne gir orda tüm işaretli seçenekleri kaldır (ipflood, güvenlik duvarı, vs...) işaretli bi şey kalmasın.
    dene bakalım sonuç alacak mısın?

Helal olsun arkadaş düzeldi..
  • Sayın Kullanıcılarımız,

NetMASTER cihazlarınızla ilgili bahsettiğiniz şikayetlerinin her birinin hızlı çözümleri bulunmaktadır. Lütfen NetMASTER Destek Merkezi'ne email ya da telefonla başvurun. Destek Merkezi'miz her gün 08:00-22:00 arası hizmet vermektedir. Sorun giderilmiyorsa modem arızalı olabilir ve bu durumda da garanti kapsamında olduğu sürece yeni ile değiştirmek bizim görevimizdir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcılarımız,

NetMASTER cihazlarınızla ilgili bahsettiğiniz şikayetlerinin her birinin hızlı çözümleri bulunmaktadır. Lütfen NetMASTER Destek Merkezi'ne email ya da telefonla başvurun. Destek Merkezi'miz her gün 08:00-22:00 arası hizmet vermektedir. Sorun giderilmiyorsa modem arızalı olabilir ve bu durumda da garanti kapsamında olduğu sürece yeni ile değiştirmek bizim görevimizdir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla

merhabalar,

netmaster cbv-700 modeminiz ile uyumlu çalışabilecek bir access point önerebilir misiniz bize lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcılarımız,

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla

merhabalar,

netmaster cbv-700 modeminiz ile uyumlu çalışabilecek bir access point önerebilir misiniz bize lütfen...

Sayın Kullanıcımız,

Ürünüzlerimizi tüm AP-Router'lar ile kullanabilirsiniz. Ancak, tüm network'ü NetMASTER cihazlarıyla kurmanız herhangi bir sorun olduğu taktirde destek merkezimizin daha hızlı ve efektif çözüm bulmasını sağlayacaktır.

Bu nedenle, size WDS-150 Kablosuz AP-Router'ı öneririz. Detaylar için aşağıdaki linkten ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

http://netmaster.com.tr/urun/48/t

Saygılarımızla

• Bu son modem güncellemesi sonrası güvenlik duvarı ve kablosuz ayarları yapmaya gerek kalıyor mu bilgisi olan var mı?

Edit: Ping testte, IP Flood + Güvenlik Duvarı etkin iken %70 - %90 arası packet lost yaşanıyor. Sadece IP Flood şıkkı seçiliyken problem kalmıyor.

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 11 Temmuz 2012; 16:49:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: golge_s

Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !

Arkadaşlar bu arkadaşın dediği gibi yapıp olmayanlar ve bulunduğu kanalı ( genelde 11 olan kanal ) değiştirdiğinde olmayanlar için söylüyorum.
    Bu arkadaşların dediklerini yaptım fakat sonuç alamadım. Bende uyduneti aradım ( 444 0 126 ) versiyon güncelleştirilmesi için tamam dediler güncelleştirdik yarım saat sonra çıkart tak. Yaptım yine düzelmedi. Yine aradım güncellenmemiş dediler şimdi yaptık yarım saat sonra çıkar tak. Yine olmadı. Bende sinirlenip netmastera e mail attım (http://www.netmaster.com.tr/iletisim ) Gece atmıştım. Sabah saat 10.30 da telefon geldi. Yardımcı oldular ve HALA VERSİYONUMUN ESKİ OLDUĞUNU GÜNCELLENMEDİĞİNİ SÖYLEDİLER.Uydunetten yeniden güncelleştirme yapmamı istediler ve güncelleştirme yapılıp yapılmadığını anlamam için bana modemin arayüzüne girip Durum > Yazılım > Yazılım Sürümü nün sonunun 018 olması gerektiğini söylediler. Benimki hala 011 di. Şimdi aradım sonunda becerikli bir uydunet elemanı güncelleştirebildi. Bu seferde modem güncelleştirmelerinde hız düşermiş. Benim hızım 10 mega bit ama güncelleştirme olunca 2 mega bite düşermiş. Onu yükselttiler. Bakalım yarım saat sonra olacak mı? Sanırım hızımda 4-5 aramamda düzelecek. Bu arada 2 bilgisayarımdaki hız eşitlendi. Daha önce sizlerinde bildiği gibi birinde 10 megabit hız alırken diğerinde 1 megabiti zor buluyodu. Düşüp duruyodum. Şimdi kablolu kablosuz eşit hızda. 2 side 2 megabit. Yükselincede eşitleneceğini umuyorum.

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM GÜNCELLEŞTİRME İSTEMEDEN ÖNCE Durum > Yazılım > Yazılım Sürümü nün sonuna BAKIN. GÜNCELLEŞTİRME YAPILDIKTAN SONRA DEĞİŞMEDİYSE OLMADI DEMEKTİR. YENİDEN ARAYIN. GÜNCELLEŞTİRME YAPILDIĞINI SANANLAR OLABİLİR BENİM GİBİ.

Hızım yükselince yine buraya yazarım. Umarım diğer yapamayan arkadaşlara yardımcı olurum :)

• quote:

Modem salonda.
    Ayarlar şu şekilde.

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.

Denicem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Modem salonda.
    Ayarlar şu şekilde.

Büyük adamsın vesselam

• Firmware update yapin versiyon 18 de sorun kalmiyor.
    Kanali da 11 yaptim. Bendeki tum problemler sona erdi.
    Onceleri 110kb/sn ile down yapiyordum simdi 200 oldu ? Hizda artti ama guzel oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 19 Temmuz 2012; 15:51:35 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.