Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
785
Cevap
67
Favori
88.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azx001

netmaster cbw-383z4 uydunet modem ile tp link TD-W8961ND modemi köprüleme yapıp kablosuz ağ çekim kuvvetini arttırmak istiyorum lütfen yardım edin netmaster aradığımda tp link içöin cevap veremeyiz gibi bir durum oldu,tplink zaten cevap vermiyor ne yapmalıyım hiçbiryerde bulamadım

Alıntıları Göster
    bu ara benim modemde bir sıkıntı var şuan telefonla modem yanyana olduğu halde telefonumdan internet erişimi yok diye uyarı alıyorum (windows phone) daha önceden çok rahat giriyordu ofiste ttnet var ofisteki internete çok rahat bağlanabiliyorum.
    edit:IPv4 Güvenlik Duvarı Koruması kapalı yaptım sonrada 802.11 n-modu kapalı yapıp Band Genişliğini 20MHZye aldım şuanda rahat rahat gezinebiliyorum ama ipv4ü kapattım sorun olurmu bu benim için ayrıca kasperskyın lisanslı kullanıcısıyım
    edit2: yarım saat sonra yine bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :.Batsu.: -- 27 Ekim 2014; 8:39:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Hocam güncelleyin derken 020'yi işaretlemiştim orada. Uydunet ile alakası var mı yok mu onu anlamak için kablolu bağlantı ile test yapın.

ALAKASI VAR, KABLO BAĞLANTISI İLE TAM SONUÇ ALINIR, ANCAK WİFİ İLEDE BAĞLANABİLİRSİNİZ FAKAT WİFİNİN ÇEKİM GÜCÜNE GÖRE TAM SONUÇ ALAMAZSINIZ.

pardon caps açık kalmış

bir de hat kalitenizi ölçmek için mutlaka pingtest.net üzerinden ping testi yapınız, ping ve jitter ölçümü neticesini görünüz ingilizce bilenler için sorun yok bilmeyenler google translate ile ne olduğunu anlayabilirler.

Arkadaş onu sormuyor, Dalgalanma modemden mi diyor yoksa uydunetten mi diyor. Bende kablolu bağlantı ile test yap dedim

Alıntıları Göster
    netmasterın kablosuz routerınıde gıdıp aldım teknık servisin dediği yonlendirmeleride yaptım,uydunet işi tehlikeli,fiyat cazibesiyle avlanıyoruz ttnetın adsl hızı yok hicbir zaman,mutlaka gozden kacırıp atladığım noktalar vardır ayarlarda,bu kadar dertli olmamalıydı,keske fiber internet sokağın kösesinden dönüp ardından el sallatmasaydı :(((
    bıraz daha ugraşıp çözülür nasılsa,şimdi kablosuz köprüleme öğrenme zamanı :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: ekt

modemin driver'ı elinde olan varsa gönderebilir mi ? sitelerinden indiremiyorum linki pasif görünüyor.

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA!

Modemin driverı yokki, browser dan yapın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekt

modemin driver'ı elinde olan varsa gönderebilir mi ? sitelerinden indiremiyorum linki pasif görünüyor.

Modemin driverı yokki, browser dan yapın

Alıntıları Göster
    Elimde Linksys WAP300N Acces Point var, bununla köprü yapabilirmiyim? Yani modemin wirelessini kapatıp, buna kablo ile bağlayıp wireless'i Linksys WAP300N'den alacağım?

• quote:

Elimde Linksys WAP300N Acces Point var, bununla köprü yapabilirmiyim? Yani modemin wirelessini kapatıp, buna kablo ile bağlayıp wireless'i Linksys WAP300N'den alacağım?
    misafir ağı açmanın güç tüketimine yada stabiliteye etkisi var mı acaba?

sanki misafir ağı açınca kopmalar daha sık oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysafran

Çok şey denedim para vermek istemedim belkide ben beceremedim bilemiyorum ama kesin çözüm için tavsiye üzerine Netmaster WDS-300 AP-Router aldım ve maşallah sorun kalmadı
    Uydu modemin kablosuz özelliğini kapatıp modemi ap routere ethernet girişleri üzerinden kablo ile bağladım ve ap routere şifre verip kablosuz olarak bağlandım hepsi bu...
    Evin en uç noktasında bile maksimum hızda bağlantı sağlayabiliyorum

Durum nasil bir hiz dusmesi vs yasadiniz mi? Elektrikler gidince felan tekrar ip almasi icin ayar gerektiriyor mu yoksa en basta 1 kere tanitmak yeterlimi? Ip felan degisince baglanti gidiyor mu tekrar ayarlamak felan gerekiyor mu. Hiz dalgalanmasi felan oldumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

bende senin dediğin netmaster router ap üründen aldım golddan 70 tl ye
    bağladım süper oldu daha evvel tp link bağlamıştım onu yeğene vermiştim
    şimdi sende görünce netmaster aldım içide Türkçe yazılımıda kurulumuda çok kolay
    eşleşmeside kolay oldu taa salondan 3 çubukla rahatça bağlanıp33-34 mbphız aldım
    modemin yanından kablosuz bağlantıda 49 mbphız alıyorum tp linkde bile
    bu kadar hız alamamıştım

Hiz dusmesi, baglanti kopmasi vs oldumu? Tekrar tanitmak gerekiyor mu ip frlan degisince, sende durumlar nasil?

• Yok gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

Yok gerek yok
    Bende de son güncellemeden sonra enteresan bir sorun meydana geldi. Evde birçok dizüstü bilgisayar var. Mac'te hiçbir sorun yok, ne bağlantısı kopuyor ne başka bir şey. Windows bilgisayarlarda, 7 ve 8 fark etmeden, çeşitli zamanlarda bağlantı sorunu oluyor. Şu meşhur sarı ünlem.

Ama asıl sorun diğer mobil cihazlarda. Cep telefonu ve tabletlerde çok sinir bozucu bir sorun var. Cihazın kablosuz bağlantısı var görünüyor, hem de tam çekiyor güya ama herhangi bir veri alışverişi yok. Uygulamaları deniyorsun, hiç tepki yok. Yüklenemiyor. 1 2 dakika sonra tekrardan veri alışverişi başlıyor. Fakat eş zamanlı olarak bilgisayarımdan rahatlıkla bağlanıyorum. Mobil cihazlarda da Android ve iOS var. İkisinde de aynı sorunlar. Görünüşte bağlı ama pratikte bağlantı yok. Bir türlü çözemedim. Adamları arıyorum durumu anlatıyorum, bağlantı var diyorlar. E ne yapayım yani seni eve çağırıp durumu mu göstereyim? Gerçi adamlar da haksız değil hakikaten bilgisayarda bağlantı sağlanabiliyor. Çok sinir bozucu bir durum. Artık evde bile mobil veri kullanır hale geldim sürekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: baskurtf

Bende de son güncellemeden sonra enteresan bir sorun meydana geldi. Evde birçok dizüstü bilgisayar var. Mac'te hiçbir sorun yok, ne bağlantısı kopuyor ne başka bir şey. Windows bilgisayarlarda, 7 ve 8 fark etmeden, çeşitli zamanlarda bağlantı sorunu oluyor. Şu meşhur sarı ünlem.

Ama asıl sorun diğer mobil cihazlarda. Cep telefonu ve tabletlerde çok sinir bozucu bir sorun var. Cihazın kablosuz bağlantısı var görünüyor, hem de tam çekiyor güya ama herhangi bir veri alışverişi yok. Uygulamaları deniyorsun, hiç tepki yok. Yüklenemiyor. 1 2 dakika sonra tekrardan veri alışverişi başlıyor. Fakat eş zamanlı olarak bilgisayarımdan rahatlıkla bağlanıyorum. Mobil cihazlarda da Android ve iOS var. İkisinde de aynı sorunlar. Görünüşte bağlı ama pratikte bağlantı yok. Bir türlü çözemedim. Adamları arıyorum durumu anlatıyorum, bağlantı var diyorlar. E ne yapayım yani seni eve çağırıp durumu mu göstereyim? Gerçi adamlar da haksız değil hakikaten bilgisayarda bağlantı sağlanabiliyor. Çok sinir bozucu bir durum. Artık evde bile mobil veri kullanır hale geldim sürekli.

Mobil cihazlarınızdaki dns değerlerini değiştiriniz...
    Muhtemelen sorununuza geçici bir süre de olsa çözüm olacaktır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

Orijinalden alıntı: baskurtf

Mobil cihazlarınızdaki dns değerlerini değiştiriniz...
    Muhtemelen sorununuza geçici bir süre de olsa çözüm olacaktır...

Alıntıları Göster
    Benim modemden (değişen 3. modem hepsi böyleydi) uğultu geliyor. Hemde tv falan açıkken bile farkedilen bir gürültü. Özellikle sessiz ortamda ciddi bir rahatsızlık veriyor.

Bana mı denk geldi diye merak ediyorum bu sorun. Sizlerin modemlerde de böyle uğultu tarzı bir ses var mı?

Birde AC destekli modem bulabilir miyim? Mümkünse Netmaster olmasın. Yoksa bile N destekli Motorola veya iyi marka bulabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Benim modemden (değişen 3. modem hepsi böyleydi) uğultu geliyor. Hemde tv falan açıkken bile farkedilen bir gürültü. Özellikle sessiz ortamda ciddi bir rahatsızlık veriyor.

Bana mı denk geldi diye merak ediyorum bu sorun. Sizlerin modemlerde de böyle uğultu tarzı bir ses var mı?

Birde AC destekli modem bulabilir miyim? Mümkünse Netmaster olmasın. Yoksa bile N destekli Motorola veya iyi marka bulabilir miyim?

benim modemde sesin S i bile yok değil uğultu
    o modem bozuktur arkadaşım
    benim daha önce tt netde bile kullandığım hiç bir
    model modemde ses yoktu
    ilk defa sende duydum modemden ses geldiğini
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

benim modemde sesin S i bile yok değil uğultu
    o modem bozuktur arkadaşım
    benim daha önce tt netde bile kullandığım hiç bir
    model modemde ses yoktu
    ilk defa sende duydum modemden ses geldiğini

Sorma hocam. Bende hiç bir modemde böyle bir ses duymadım.
    İlginç bir sorun.

• carman1tr kullanıcısına yanıt
    murat kardeşim haber ver netmastere değiştirsinler o modem bozuk bence
    fan çalışıyormuş gibi ses çıkartıyor senin söylemen uğultulu
    bu modemlerde fan yokki daha doğrusu modemlerde fan olmaz benim bildiğim
    yoksa varda ben mi bilmiyorum
  • Modemde fan yok, ses içerdeki karttan veya kondansatör den geliyor. Modem sorunlu

• quote:

Modemde fan yok, ses içerdeki karttan veya kondansatör den geliyor. Modem sorunlu

Aynen öyle. Fakat ilginç olan şu, ben bu modemden 3 tane (yoksa 4 müydü) değiştirttim Uydunete. Hepsi aynı şekilde ses çıkarıyordu. Docsis 2.0 olan modemlerde ve ttnet kullandığım dönemlerde ADSL modemlerde hiç böyle bir durum yaşamamıştım.

3 tane değiştirip yinede kurtulamayınca sizlere de sormak istedim. Bana mı denk geldi hep sorunlu modemler yoksa bu modellerde kronik bir sorun mu var diye.

Açıkçası artık peşine düşmek istemiyorum çünkü her seferinde uydunet ile kavga gürültü yaşayıp modem değiştirmekten yoruldum.

Bana Motorola modemleri tavsiye etti bir çalışan. Ama bilgim yok. Öneriniz var mı arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Hocam güncelleyin derken 020'yi işaretlemiştim orada. Uydunet ile alakası var mı yok mu onu anlamak için kablolu bağlantı ile test yapın.

ALAKASI VAR, KABLO BAĞLANTISI İLE TAM SONUÇ ALINIR, ANCAK WİFİ İLEDE BAĞLANABİLİRSİNİZ FAKAT WİFİNİN ÇEKİM GÜCÜNE GÖRE TAM SONUÇ ALAMAZSINIZ.

pardon caps açık kalmış

bir de hat kalitenizi ölçmek için mutlaka pingtest.net üzerinden ping testi yapınız, ping ve jitter ölçümü neticesini görünüz ingilizce bilenler için sorun yok bilmeyenler google translate ile ne olduğunu anlayabilirler.

Alıntıları Göster
    league of legends oynuyorum. uydunete geceli 1 hafta oldu her oyun en az 1 kere dc oluyorum 5 sn sora geri baglanıyorum. genelde ole kopma mopma yok ama bu ufak 5 sn lik kesintiler yuzunden oyun oynayamıyorum. interneti zaten online oyunlar icin kullanıyorum kanser oldum. kritik yerde dc olursam macı kaybediorum haliyle. İSYAAAN LİİİC OF LECINDS OYNAYAN ARKADASLAR BIR YARDIM ETSIN

• Değişen tüm cihazlarınızda aynı sorun çıkması problemin sizin tarafınızda olması ihtimalini güçlendirmekte...
    Uğultuyu muhtemelen cihazınızın güç kaynağı yapmakta... Bu da yüksek akım veya gerilim ile alakalı olabilir...
    Kondansatör ihtimali doğrudur, olabilir,yüksek akıma sebebiyet verir lakin tüm cihazlarda aynı Kondansatör ihtimali düşük....
    Cihazın bağlı bulunduğu prizin voltajını bir ölçün...

• quote:

bende senin dediğin netmaster router ap üründen aldım golddan 70 tl ye
    bağladım süper oldu daha evvel tp link bağlamıştım onu yeğene vermiştim
    şimdi sende görünce netmaster aldım içide Türkçe yazılımıda kurulumuda çok kolay
    eşleşmeside kolay oldu taa salondan 3 çubukla rahatça bağlanıp33-34 mbphız aldım
    modemin yanından kablosuz bağlantıda 49 mbphız alıyorum tp linkde bile
    bu kadar hız alamamıştım

Bumuydu ?
    Netmaster WDS-300 Kablosuz AP-Router

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Evet bu çok memnun kaldım bu routerden

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.