NetLimiter 2 Monitor programını gecenlerde bilgisayarıma kurdum. Offline kısmında ismi yazmayan bir program var ve burada sürekli bir hareketlilik gösteriyor. Programın ismini veya dosyasını hicbirseyini yazmıyor sadece yanında mavi bir yuvarlak içinde soru işareti var. Bu programı kullanan arkadaşlar sizde de bu durum var mı, yoksa bu bir virusten veya trojandan mı oluyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Durumu gosteren bir de resim ekliyorum.
Şüpheli bir durum, sisteminde antivirus varsa full scan yap, birde trojan ihtimaline karşı Ewido programını çekip full scan yap.
bende devamlı izlemeyi severim giriş cıkısları resmi goremedım ama tavsiyem. sistemde antivirus (kaspersky) firewall (kasp. anti-hack) antispyware (spware doctor)
bulundurmanı öneririm..
olmadı firewall ile kitle :d
quote:
Orjinalden alıntı: djdeha
bende devamlı izlemeyi severim giriş cıkısları resmi goremedım ama tavsiyem. sistemde antivirus (kaspersky) firewall (kasp. anti-hack) antispyware (spware doctor)
bulundurmanı öneririm..
Sistemde kurulu olan programlar
Norton Antivirus Spybot S&D Microsoft Antispyware Ad-Aware SE
bunlar hiçbirşey bulamıyorlar. Ayrıca Hijack-This loglarında da bir sorun görünmüyor.
Arkadaşın tavsiyesiyle Ewido'yu da kurup arama yaptırdım, oda birşey bulamadı.
Bu arada birşey bulamadı derken Ad-Aware ile Ewido, internete girip çıktıktan sonra mutlaka birkaç tane Spyware Cookie, Tracking Cookie buluyor. (Artık bunun normal birşey olduğunu düşünmeye başladım, zaten bu kadar program da bunların gelmesini neden engelleyemiyor anlamıyorum?)
Djdeha arkadaşın söylediği gibi firewall ile engellemeyi de düşündüm ama programın ne adı var, ne hangi dosya oldugu, hiçbirsey yok. Sadece ismi, cismi, yeri belli olmayan birşey nette aktivite yapıyor. Bu arada netlimiter da mı sorun var diye kaldırıp tekrar yükledim, durum hala devam etti. Bu işi yapan Netlimiter dan başka program tavsiye edebilir misiniz?
Bu güvenlik işide artık hem paranoya yapmaya başladı, hemde sıkıntı vermeye. Bu kadar program kullanıyoruz ama yine de sorun çıkabiliyor. Tüm bu programların yerine daha basit bir cozum onerebilecek biri varsa cok mutlu olucam.