fiberde pingim 10-15 ms fazlalaştı diğer sağlayıcıya göre neden böyle mh yi arayıp düşürtebilen oldu mu |
Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda. (37. sayfa)





-
-
Tam 1 haftadır yanlış gönderilen faturayı düzelttirmeye çalışıyorum sürekli teknik ekibe yönlendirdik en geç 1 saat’te düzelir diyorlar ama düzelmiyor resmen netgsm pişmanlık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nesini yanlış hesaplamışlar
-
İki aboneliğim var referans yaptılar birbirine indirimli gelmesi gerekirken normal ücret geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok zaten kendileri söyledi referansı ben unutmuştum, az önce işi bilen bir hanımefendi halleti sorunu tam 1 haftadır uğraşıyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 haftadır hat değerlerim çok kötü 4 Mbit hızla bağlanıyorum sürekli kopmalar yaşanıyor. İç tesisatımda da hiçbir değişiklik olmadığı halde birden kötüleşti. Hafta içi iki kez müşteri hizmetlerini aradım tamam ilgilenilecek denildiği halde hiçbir şey yapılmadı.
Bugün bir kez daha aradım bu kez gerçekten ilgilenildi ama gelen mesaj şu:
Alıntı
metni:...Ekiplerin kontrolünden sonra sizi bilgilendireceğiz. Türk telekom altyapısı kaynaklı sonuçlanan arızalarda ücret yansımamaktadır. Arızanın kullanıcı kaynaklı tesisat problemi, modem arızası, kapasite sorunu, bina ankastre ortalaması yetersizliği, ankastre arızası ve donanımsal olduğunun tespit edilmesi halinde 630 TL bedelinde ücret bir sonraki faturanıza yansıtılacaktır. Şimdi telekom'un da kendilerinden kaynaklı hatalarda bile en az 5. defa aynı arızadan dolayı çağırılmıkları sürece hata iç tesisat kaynaklı dediklerini bile bile bu mesajı alınca kendimi aslanın karşısında çaresiz kalmış yavru ceylan gibi hissediyorum.
Söyleyin şimdi ben ne yapayım kaderime boyun mu eyeyim yoksa arıza kaydını iptal ettirip 4 mbit kullanmaya devam mı edeyim?
Hatta aboneliği iptal ettirip başka yerde yeni abonelik açsam en fazla 800 TL ücret ödeyeceğimi göz önünde bulundurursanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 18 Ekim 2024; 13:7:19 >
-
Bina girişinden eve cat6 kablo çektir. Ben turknet abonesiyken böyle yapmıştım, telefondaki kız daha ankastr... derken lafı ağzına tıkadım. Böyle olunca iç tesisat falan diyemiyorlar.
-
Ücretli destek almadan önce; ankastre kablonuzu kontrol edin (korozyon, temassızlık), jakları, ek yerlerini, farklı adaptör ve imkan varsa modemle deneyin. Hat zayıflamanız yüksek, snr düşmüşse bir ihtimal tesisatta sorun olabilir.
Dediğiniz gibi öyle ya da böyle fatura çıkma ihtimali var gibi. Denemekte fayda var; geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
istanbulda yaşayanlar acaba hız testi yapıp atabilir mi? teşekkürler.
-
80-90 mbs yi görüyor fiberde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
netgsm cep uygulamasına bağlanan varmı bende açılmıyor .açılan zamandada ofline gözüküyorum ..web sitesinde online işlemler hiç açılmıyor .fatura zamanı geldi .kontrol edicem edemiyorum .bir hafta on gündür böyle
-
Ben de bağlanıyorum. ios uygulamasında bir sorun yok gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cep uygulamasını sildim tekrar yükledim şimdi hiç açılmıyor.netgsm web sayfası açılıyor online işlemler tıklıyorum sayfa açılmıyor.başka cep telefonundan hotspot yaptım belki ip numarası değişince açılır diye yok netgsm yazısında kalıyor .hiç bir yerden giremiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X