Merhaba Şu an dizüstü bilgisayarım da var onu kullanıyorum ama evde bulunan masaüstü bilgisayarım da var ve bunu çocuklar kullanıyor. Ancak en son 2003 yılında yenilediğim sistem şu an çok gürültü yapıyor ve işlemci de yavaş kalıyor. Athlon XP ve 1 gb ram var. Ekran kartı da 128 mb (bayağı eski).
Şimdi elbette ki çok üstün özellikli bir sistem de alınabilir ama benim kafamda şöyle birşey var: Hani netbooklar var ya, hem sesi çok az hem elektrik tüketimi düşük, eh fiyatları da ucuzluyor. (500 TL civarı işe yarar modeller oluyor) Acaba bu netbookların özelliğine denk bir masaüstü sistem ayarlanabilir mi? Tabii böyle olunca fiyatının da netbooktan düşük olması gerekir.
Şu an 19 inch lcd monitörüm de var, dvi özelliği var. Yoksa mesela hdmi çıkışı olan bir netbook alıp da onu bu monitöre bağlayıp masaüstü gibi kullanmak daha mı mantıklı olur? Tavsiye ve yorumlarınız benim için çok yararlı ve değerli olacaktır.
biraz sıradışı olacak belki ama bu tarz birşey düşünürmüydünüz?
500 lìraya kasa yapıp 19 ınc monîtor íle kullanmak varken netbook la falan uĞraşmayın zaten çoğu atom íşlemcìlì......
Athlon II x2 250 2gb ram Msı p23 gibi ucuz bi anakart
Büyük ihtimalle eski kasada da sorunsuz çalışır, maliyeti de 250tl civarı bişey olur. Hdd vs yenilemeyi düşünürseniz onlar da eknelir. Hdd sesinden cpu fan sesi kolay duyamazsınız zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme