Şimdi Ara

.NET Open Source Oldu Java Ölecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün yapılan açıklama ile .NET çoklu platform desteği ve açık kaynak kodlu olması ile popülaritesini arttıracak gibi görünüyor.Java'nın ülkemizde kullanımı pek yaygın değil bugün yaşanan olay javayı ülkemizde öldürecek mi yoksa pekte büyük bi etki yaratmaz mı? Bu sorulara cevaplar aramaktayım Java gelişimini sürdürüyor son versiyonu ile birlikte yeniliklerine yenilik kattı diyebiliriz. Ancak .NET microsoft adının gücünü kullanarak ve bugün ki açıklamalar ile birlikte nelere sebep olacak. Fikirlerinizi merakla bekliyorum ....








  • Ben calistigini gormeden inanmam. Kendi bacagina sikmak oluyor bu biraz, yani bu durumda windows sunucusunada gerek olmamasi lazim, uzun vadede yeni sunucular linux olacak ve bu is ivme kazandiginda microsoft yavas yavas isletim sistemindeki hakimiyetini kaybedecek. Zaten tutuna bildigi baska birseyleride gorunurde yok gibi. Varsa soyleyin bileyim… Ben anlam veremedim bu harekete ne yalan soyleyim. Zaman icinde gorecegiz artik.
  • Calistigim ve tanidim pek cok kurumsal firma Java kullaniyor. .NET in Open Source olmasinin bunu oldurecegini sanmiyorum. Ama yazilim dunyasi icin cok iyi bir gelisme. Microsoft icin ise cok gec bir hamle.
  • Her dilin kendisine göre artısı vardır open source oldu diye diğer dilleri çok fazla etkilemez biraz kaymalar ama oda büyük ölçüde değil bunu yapmalarındaki amaç .net developerların farklı platformlara kolay entegre olabilmesi diye düşünüyorum.

    Server konusunda da kaybı çok fazla olmaz ki bunu hesaplayan binlerce çalışanı vardır mutlaka.
  • başımıza taş yağacak
  • Actigi konuya bak java tr de fazla kullanilmiyormus liselerde univlerde c# göre göre ne olacak.java guide cok fazla tercih edilmez cogu firmanin backend sistemi arkada java ile koşar.Kullandigin o binlerce android uygulamasininda arkasinda java calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aslinda bir politika cunku microsoft .net i gelistirdiginde diger platformlarda kullanilmasinin populeritrsini arrttirmak icondi fakat umdugunu bulamadi ve son zamanlarda android java ve objC nin inanilmaz yukselisinin onune gecemedi dikkat ederseniz aciklamada mobil platformlara agirlik veriyor ve suanki .net yapisi ile biz sadece windows icin calisiyoruz mesela ben ios icin ObjC ogrenmek zorunda kaldim android icin java yapmaya calistigi bu developer leri tek cati altinda toplamaya calisiyor acik kaynak yaptim diyerek cazibe toplamak istiyor fakat ne derece bi acik kaynak destegi sunacak bunu bekleyip gorelim birlikte ben acikcasi java seviyesinde bir hizmet beklemiyorum cunku bu kadarini yapacak cesareti yoktur microsoftun bu cok radikal bir karar olur acikcasi bence yapmaya calistigi son zamanlarda iyice kaybettigi populeritesini tekrar toplamaya calisiyor ama bu kanimca buraz zor arti vstudio cominity surumuyle yapacagi bir acilim bu devamini ara surumlerle getirirmi bu konuda bisey soylemedi agzimiza bir kasik bal surup olayi bitirecekmi yoksa kararlilikla open source destegi verecekmi bu mixrosft icin ciddi bir gelisme ve bakalim girelim artik ama acikcasi bn fazla bisey beklemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Calistigim ve tanidim pek cok kurumsal firma Java kullaniyor. .NET in Open Source olmasinin bunu oldurecegini sanmiyorum. Ama yazilim dunyasi icin cok iyi bir gelisme. Microsoft icin ise cok gec bir hamle.

    Harfiyen katılıyorum.
  • Kısmi olarak açtı, her şeyi açacağını düşünmüyorum. Ama en azından bir adım olarak güzel bir şey.
  • Arkadaşlar tamam yorum yapmak istiyorsunuz evet de, biraz bilmeden araştırmadan yapmayın...
    1. kısmi olarak falan değil tamamen açılacak, yavaş yavaş tüm code base'i githubdan yayınlayacaklar 2015 içerisinde, duyuru blogunu okuyorsanız bunu bilirsiniz. @Aske
    2. zaten desktop dünyası yavaş yavaş ölüyor ve zaten server tarafında da windows'un herhangi bir hakimiyeti yer almıyor, daha çok linux makineler kullanılıyor. @hitman80
    3. yani dediğim gibi blog makalesini okusaydınız, %100 open source şekilde devam edecek, merge requestler kabul ediliyor, bazı issue'ler open for grabbing şeklinde olacak, yani eğer deneyiminiz varsa .net'deki bugları düzeltebilirsiniz @veli_0300

    Benim yorumuma gelirsek, uzun zamandır java ile ilgili iş dünyasında sıkıntılar var, eğer takip ediyorsanız pek çok kişi javanın şu an tamamen önceden gelen popülaritesi ile devam ettiğini düşünüyor.
    Sektörde şu an hakim olan dil Java olabilir, ancak çoğu firmanın .net kullanmayışının 2 ana sebebi kapalı kaynak olması ve linux platformunda resmi destek bulunmaması (mono sadece runtime sağlıyor herhangi bir destek söz konusu değil). Microsoft doğrudan bu 2 şikayete yönelik çalışmış durumda, hakkını vermek gerekir.

    Çok doğru bir hamle yaptı microsoft, çok geç bile kalındı bence, umarım başarılı bir hamle olur da managed diller arasında biraz rekabet görürüz.

    Ayrıca fanboyluğun alemi yok, ne olursa olsun rekabetten geliştiriciler olarak biz karlı çıkacağız.

    Hele bir de cross platform bir visual studio çıkarırlarsa sabahlar olmasın




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.