Şimdi Ara

Neredeyiz?Ne oluyor?Biz kimiz?Neden buradayız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsmi "Dünya" olan bir gezegende yaşıyoruz.Biz neden buradayız?Biz kimiz? Bir görevimiz, bir amacımız mı var? Varsa bile kim için ve neden yapıyoruz?

Bana "Allah'a iyi bir kul olmak için gönderildik" felan demeyin.Bu bir inanç.Ben İngiltere'ye gitsem bana başka bir inanç için yaşıyoruz derler. İsrail'e gitsem başka bir inanç için yaşıyoruz derler, Hindistan'a gitsem başka derler.
    Burada kesinlikle dinler yoktur demiyorum fakat bunlar sadece bir inanç.Sadece anlamaya çalışıyorum fakat anlayamıyorum.

Dünya çok garip geliyor artık.İnsanlık doğmuş, gelişmiş ve neslin yaptıklarını tekrarlamış ve ölmüş.Şuan çoğumuz bebekken aile ve çoğrafya nedeniyle bir dil öğrendik, topluma göre aklımızda ahlaki kurallar oluştu, ailemize göre de dinimizi benimsedik.Ömür boyu istemsizce empoze edildik.
    Sizde de acayip gelmiyor mu? Doğ,oku,iş sahibi ol,evlen,çalış,öl.
    Bu mu yani? Bu kadar mı? Yoksa ben bir beklenti içinde olduğum için mi böyle düşünüyorum?

Susmaya çalışıyorum, Çünkü hiçbirşey bilmediğimi bildiğimi tahmin ediyorum.

• Derin bir konu ve içinden çıkılamıyor maalesef. Çok düşündüm ben de, en iyisi düşünmemek dedim.
  • Salla, çok düşünürsen mutlu olamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük hakikat imandır.İmanı olmayan insan yiyip,içip,yatan bir hayvandan farkı kalmaz.Sana verilen akılı kullanman gereken konu burasıdır.Bilim yapıyorsan en küçük hücreden evrene baktığında onu anlamaya çalışırsın.Eğer imanın yoksa bu hayatın hiçbir amacı yoktur tek yapman gereken kalan hayatını bencil bir şekilde mutlu olarak geçirmektir.Bu yüzden inançsız insan aslında yaşamıyordur çünkü buraya diğer hayvanlar gibi evrilip gelen bir biyolojik makinedir.
     Neredeyiz?Ne oluyor?Biz kimiz?Neden buradayız?

• Kuantum bilgisayar tarafindan yapilmis yapay bir paralel evren havuzunda ki bir evrende yasayan canlilar dermisim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşündükçe içinden çıkamayacağın bir konu.Bende diğer dünyada farklı birşeylerin bizi beklediğini düşünürüm hep.Ama iman olmalı.İmansız yaşayınca yaşamanın zaten bir anlamı kalmaz.
  • Bende imanı veya tanrı yoluna gitmeyi düşünüyorum fakat içimde bunu zorunlu olarak yapıyorum hissi var.
    Yani tamam, iman edeyim fakat ben bunu isteyerek yapamam ki, zorunluluktan yaparım.Çünkü yapmaya mecbur gibi bir şeysin.Yaparsan iyi yere gideceksin,yapmazsan kötü yere. Fakat iman ederken veya her zaman tanrı içimi bilmiyor mu, biliyor, içimden de bunu zorunlu olarak yaptığım geçiyor çünkü başka şansım yok.İmanı zorunlu olduğum için yapmakta insanı kötü hissettiriyor.

@IntelligentDesign
    @Keepo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizde niye yok!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevabı yok galiba bunun.

• Şimdi biri Allah Bilir yazıcak ve + yağmuruna tutulacak.

• Dünyadayız. Dünya dönüyor. İnsanız. Bize sormadan bizi yaratan Allah'a iman etmek için. Konu kapandı.
  • Evet bu

• Schopenhauer

• AYETLER VAR AYETLER
  • Maslow piramidinin ilk basamaklarini doldurmaya çalış kendinde. Eğer hala bir şey bulamazsan kendi yaşam amacını yarat. Bende bunları çok sorguluyorum ama o eksiklerimizi tamamlanmadan bulmamiz imkansız gibi.

• Üsttekilerin de yazdığı gibi bu soruları teist olmayan biri düşünür durur ancak asla ve asla tatmin edici bir cevap bulamaz. Çünkü bu hayatın bir gün hiçlikle son bulacağı düşüncesi her zaman "hayat amacı" kavramını sakata düşürür. Tabi tüm bunlar bir dine sahip olma nedenleri olmak zorunda değiller ancak durum bu, yapacak bir şey yok. Ateist arkadaşlar genelde bu durumu din ve ahiret kavramının psikolojik olduğuna ve insanlar tarafından uydurulduğuna yorarlar. Ancak ben farklı bir perspektiften bakarak ölümden sonraki hayatı, düşünen insanlar için bir ruh sağlığını koruma mekanizması olarak tanrının bize bir lütfu gibi görüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HAYAT BOŞ POMPALA COŞ xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

İsmi "Dünya" olan bir gezegende yaşıyoruz.Biz neden buradayız?Biz kimiz? Bir görevimiz, bir amacımız mı var? Varsa bile kim için ve neden yapıyoruz?

Bana "Allah'a iyi bir kul olmak için gönderildik" felan demeyin.Bu bir inanç.Ben İngiltere'ye gitsem bana başka bir inanç için yaşıyoruz derler. İsrail'e gitsem başka bir inanç için yaşıyoruz derler, Hindistan'a gitsem başka derler.
    Burada kesinlikle dinler yoktur demiyorum fakat bunlar sadece bir inanç.Sadece anlamaya çalışıyorum fakat anlayamıyorum.

Dünya çok garip geliyor artık.İnsanlık doğmuş, gelişmiş ve neslin yaptıklarını tekrarlamış ve ölmüş.Şuan çoğumuz bebekken aile ve çoğrafya nedeniyle bir dil öğrendik, topluma göre aklımızda ahlaki kurallar oluştu, ailemize göre de dinimizi benimsedik.Ömür boyu istemsizce empoze edildik.
    Sizde de acayip gelmiyor mu? Doğ,oku,iş sahibi ol,evlen,çalış,öl.
    Bu mu yani? Bu kadar mı? Yoksa ben bir beklenti içinde olduğum için mi böyle düşünüyorum?

Susmaya çalışıyorum, Çünkü hiçbirşey bilmediğimi bildiğimi tahmin ediyorum.

evet hocam hayırlı olsun Celal Şengör dinlemenın en buyuk sorunu :D bende muptelasıyım kendısının. size din felsefesi dinlemenizi ve okan bayulgenın beyın bedava programlarını ızlemenızı tavsıye edıorm bırkac ısım soyleyecegım ama aklıma gelmiyor. gercek su ki ınsan celıskıye dusuyor. Şu da bir gercek ileri hedeflerımızin iş kurmak cocuk yapmak buyutmek buyuttukten sonrada ölümün aklımıza gelmesi ve dine bağlanmamız gelecege yaptıgımız yatırımları konusturuyor. aynı hayvanlar gibi neslin devamı avlanmak ölürkenki ümitsizlik. Verilebilecek cok iyi bir tavsiye olduguna ınanmıyorum. ama kendınızı umıtsızlıge baglamayın sosyal ve pskolojık etmenli varlıklarız en degerlı hazınemız bu degerler ıcınde mutlu olabılmek.

• Para yok

• öldükten sonra evrenin o müthiş tozlarının arasında gezmek isterdim
  • Bize bu acıları yaşatan ve bizi bu çelişkilere düşüren utansın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.