Şimdi Ara

Nerede hata yapıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Her şeye muhalefet:Kabul edin etmeyin.Ak parti bu ülkeye çok fazla olumlu icraat yaptı.Gelip sanki ak parti ülkeyi paris gibiyken almış gibi algı oluşturuyorsunuz.Ozellikle ak parti öncesini yaşayanlar bu durumu çok iyi biliyor.O yüzden bazı şeyleri kabullenmeden doğruya doğru demeden özellikle 40 yaş üstü kesimin oyunu alamazsınız.

2)Iktidarı ve seçmenini küçük görme etkisi:Chp diyince hepimizin aklına o batıdaki sahil şeridi geliyor.Orada da sanki sadece kendisi devleti kurmuş,kendisi Atatürkçü ,diğer herkes sırf bu yüzden çomar-"akepeli",yobaz,cahil,makarnacı vs.Öyle çok zengin bir toplum değiliz malum.Birisini kendi partisine oy vermeye en çok çevresi ikna eder.Bu şekilde alaya almak kutuplastirmaktan başka bisey değil.Adam bu durumda asla sizinle aynı safta olmak istemiyor.Tersi de geçerli bunun ama toplumun çoğunluğu muhafazakar olduğundan muhalefetin alttan alması lazım.

3)Kürt meselesi:Bu ülkede yüzde 25-30 civarında ülkücü-milliyetçi-kürt düşmanı insan var.Kurtlerle hdpyle en ufak ortak harekette ne yaparsanız yapın bu gruptan 1 seçmen dahi size oy vermez.

4)Din:Chp muhafazakar bir parti değil.Acikcasi muhafazakar oyları kazanması da kolay değil.Burada yapacağı şey muhafazakar oyları ak partiden soğutup diğer partilere dağıtmak-bolusturmek. Yani din ile bagdasmayacak en ufak bir harekette muhalefetin bunu ciddi olarak kullanması lazım.Ama bunu chp gibi abartarak yaparsanız çok pis ters teper.Hirsiz tayyip hırsız tayyip diye slogan attirirsan ve hiçbişey de sunmazsan,içi boş şeylerle gelirsen,halk sırf muhalefet için muhalefet diye yine sana inanmaz.Yani bunu abartmadan ciddi anlamda muhalefet yapmak amacıyla kullanmak gerek.

5)Seçmen profili:Chp diyince aklımıza şortlarla gezen kizlar, bira tokuşturan gençler,70 yaşında ojelerini makyajını yapan teyzeler geliyor.Eskisehirdeki gibi bankta sızmış adam heykeli yerine atıyorum bir mevlana heykeli yapsan ve altına bir sözünü yazarsan çok daha fazla begenilirsin.Ulkenin çoğunluğu muhafazakar bunu kabullenin.Chpnin de aslında sıradan olduğunu,halka kendisinin bir farkı olmadığını "öcü" olmadığını göstermesi gerek.Bynun için de halkın da kendisini chpye ait hissetmesi gerekiyor.Kusura bakmayın ama bir tarafta fucurat suresini tecvitli okuyan cumhurbaşkanı var diğer yanda cuma namazına gittiği fotoğrafları paylaştıran,şimdiye kadar 50 kez namaz kılmışımdır vb konusan cumhurbaşkanı adayı.Simdi namaz kılsın şunu bunu yapsın demiyorum da ama herkesin meydan okuyacağı bir alan var değil mi?

Secim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını,muhalefetin de daha etkin,iktidarı ciddi anlamda zorlayan bir muhalefet olmasını neticeten ülkemiz için en hayırlı olanı diliyorum.Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimizin ortak paydası 1)Vatanımızın bütünlüğü 2)Devletimizin Her daim ileri gitmesi. Biz biriz beraberiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstemek kavuşmanın habercisidir derler, ben samimi olarak iktidar olmak istediklerini düşünmüyorum, eğer öyle olsaydı bu halkın değerlerine bu kadar yabancı olmazlar dı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam erinmemiş yazmış bu ne tür bir işsizliktir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NE İŞ YAPIYORSUNUZ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.