Şimdi Ara

Neptün Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba sevgili Kültür Bilim bölümü kullanıcıları.
    Astronomi dersi için neptünü tanıtmam gerek arama kısmına yazmama rağmen pek bişey bulamadım.
    Elinde güzel video/slayt olan biri paylaşabilir mi
    İyi forumlar

• Tam olarak nasıl bir tanım istiyorsunuz, bunu biraz daha açabilir misin?

Neptün mesela sesi ile ilgi çekmektedir;

Neptün 2. mavi gezegen olarak bilinir ve solar sistemimizde son gezegendir.
    http://wiki.answers.com/Q/Which_is_the_last_planet_of_the_solar_system
    Plüton cüce gezegen olarak bilinir ve günümüzde son gezegen yerini alan Neptündür.

Elimde normalde İngilizce tabanlı kaynaklar mevcut ancak Türkçe olarak şu belgeseli izleyerek kendine güzel kesitler çıkartabilirsin;
    http://www.belgesellci.com/2011/12/ng-gezegen-rehberi-neptun-ve-uranus.html

• Neptünü ayrıntılı bir şekilde tanıtmamız gerekiyor ödevde.Baktım ben de tam anlatamamışım
    Sınıfta da sunmamız gerekçek.
  • Attığım mesajda Türkçe belgeselini sundum oradan sana çok güzel anlatımlar çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Attığım mesajda Türkçe belgeselini sundum oradan sana çok güzel anlatımlar çıkar.

Daha napcen zaten :)
    Izle belgeseli dostum herşey devletten bekleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesi uzaydan nasıl algılıyorlar ki ? neptün atmosferinda nasa uydusu varmı yok mu bilmiyorum ama, diğer bir ihtimalle de radyoaktivitsi çok bir gezegen olduğu için radyo frekansı kullanmış olabilirler. siz ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

sesi uzaydan nasıl algılıyorlar ki ? neptün atmosferinda nasa uydusu varmı yok mu bilmiyorum ama, diğer bir ihtimalle de radyoaktivitsi çok bir gezegen olduğu için radyo frekansı kullanmış olabilirler. siz ne düşünüyorsunuz ?

İmzana tıkladım

Uzayda ses elektromanyetik dalgalar ile yayılır. Bir alıcı sayesinde bu elektromanyetik dalgalar sese dönüştürülür.

Uzayda iletişim ses dalgalarıyla sağlanmaz çünkü ses dalgalarının bir yerden başka bir yere yayılması için maddi bir ortam gerekir. Uzayda ise bir yerden yere metal kablo çekmek imkansız olduğundan bu şekilde bir iletim olamaz. .Uzayda ses iletimi radyo dalgalarıyla sağlanır. Önce alıcıya gelen sesler radyo dalgaları haline getirilir ve bu elektromanyetik dalgalar boşlukta yayılarak başka bir alıcıya gelir, burada tekrar sese dönüştürülerek mesaj iletilmiş olur.
    Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 5 Kasım 2012; 19:30:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 vitara hakkında yardım
    2 yıl önce açıldı
    İzmir Hakkında Bilgi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekldiğin linkteki bilgi tam doğru ifade edilmemiş
    bir uzay cisminden yayılan elekro manyetik dalgalar(emd) denildiği gibi bilgisayar yardımıyla sese dönüştürülüyor bu sayede ritim şiddet gibi eyleri görsel değilde işitsel olarak inceliyoruz ama o yayılan şey ses değil bizim sonradan sese çevirip incelediğimiz emd

halbuki linkte sesin uzayda emd olarak yayıldığı yazılmış ki yanlış bir ifadedir
    ses madde dalgasıdır ve yayılmak için maddi ortama ihtiyaç duyar o yüzden uzayda ses yayılmaz ayrıca enine dalgadır
    emd ise boyuna dalgadır, yayılmak için maddi ortama ihtiyaç duymaz
    yani bu ikisi tamamen farklı şeylerdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.