Bildirim
Neptün Hakkında
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Tam olarak nasıl bir tanım istiyorsunuz, bunu biraz daha açabilir misin?
Neptün mesela sesi ile ilgi çekmektedir;
Neptün 2. mavi gezegen olarak bilinir ve solar sistemimizde son gezegendir.
http://wiki.answers.com/Q/Which_is_the_last_planet_of_the_solar_system
Plüton cüce gezegen olarak bilinir ve günümüzde son gezegen yerini alan Neptündür.
Elimde normalde İngilizce tabanlı kaynaklar mevcut ancak Türkçe olarak şu belgeseli izleyerek kendine güzel kesitler çıkartabilirsin;
http://www.belgesellci.com/2011/12/ng-gezegen-rehberi-neptun-ve-uranus.html
-
Neptünü ayrıntılı bir şekilde tanıtmamız gerekiyor ödevde.Baktım ben de tam anlatamamışım
Sınıfta da sunmamız gerekçek. -
Attığım mesajda Türkçe belgeselini sundum oradan sana çok güzel anlatımlar çıkar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Amedra
Attığım mesajda Türkçe belgeselini sundum oradan sana çok güzel anlatımlar çıkar.
Daha napcen zaten :)
Izle belgeseli dostum herşey devletten bekleme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sesi uzaydan nasıl algılıyorlar ki ? neptün atmosferinda nasa uydusu varmı yok mu bilmiyorum ama, diğer bir ihtimalle de radyoaktivitsi çok bir gezegen olduğu için radyo frekansı kullanmış olabilirler. siz ne düşünüyorsunuz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Clarsa
sesi uzaydan nasıl algılıyorlar ki ? neptün atmosferinda nasa uydusu varmı yok mu bilmiyorum ama, diğer bir ihtimalle de radyoaktivitsi çok bir gezegen olduğu için radyo frekansı kullanmış olabilirler. siz ne düşünüyorsunuz ?
İmzana tıkladım
Uzayda ses elektromanyetik dalgalar ile yayılır. Bir alıcı sayesinde bu elektromanyetik dalgalar sese dönüştürülür.
Uzayda iletişim ses dalgalarıyla sağlanmaz çünkü ses dalgalarının bir yerden başka bir yere yayılması için maddi bir ortam gerekir. Uzayda ise bir yerden yere metal kablo çekmek imkansız olduğundan bu şekilde bir iletim olamaz. .Uzayda ses iletimi radyo dalgalarıyla sağlanır. Önce alıcıya gelen sesler radyo dalgaları haline getirilir ve bu elektromanyetik dalgalar boşlukta yayılarak başka bir alıcıya gelir, burada tekrar sese dönüştürülerek mesaj iletilmiş olur.
Kaynak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 5 Kasım 2012; 19:30:49 >
-
ekldiğin linkteki bilgi tam doğru ifade edilmemiş
bir uzay cisminden yayılan elekro manyetik dalgalar(emd) denildiği gibi bilgisayar yardımıyla sese dönüştürülüyor bu sayede ritim şiddet gibi eyleri görsel değilde işitsel olarak inceliyoruz ama o yayılan şey ses değil bizim sonradan sese çevirip incelediğimiz emd
halbuki linkte sesin uzayda emd olarak yayıldığı yazılmış ki yanlış bir ifadedir
ses madde dalgasıdır ve yayılmak için maddi ortama ihtiyaç duyar o yüzden uzayda ses yayılmaz ayrıca enine dalgadır
emd ise boyuna dalgadır, yayılmak için maddi ortama ihtiyaç duymaz
yani bu ikisi tamamen farklı şeylerdir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X