Şimdi Ara

NEHALEM 2.93 GHZ VS Q9550 2.83 GHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toms'da Nehalem 2.93 ghz işlemcisi 3dmark2006 cpu testlerinde
    def kendi hızında [ 2.93 ghz] cpu puanı: 5183 puan almış.

kullandıgım q9550 işlemcisini 2.93 ghz hızına sabitledim aynı testten işlemci 4753 puan aldı.

q9550 2.93 ghz cpu scor: 4753

Q9550 3194 MHZ Def voltaj 3DMARK2006 CPU SCOR: 5184 Nehalem 2.93 ghz işlemcisini 1 sayı farkı ile geçti.

NEHALEM 2.93 GHZ

Aşagıdaki yazı kısmı Tomshardware tr 'den alıntıdır:

Aşağıdaki sistem bileşenleriyle deneylerimizi gerçekleştirdik:

İşlemci: Intel Nehalem 2.93 GHz
    Anakart: Prototype X58 motherboard
    BEllek: Crucial Ballistix DDR3-1600 1GBx2
    Sabit Disk: Seagate SATAII 750GB (ST3750330AS/P)
    Ekran Kartı: ATI Radeon 4850 HD
    İşletim Sistemi: Microsoft Windows Vista SP1
    Çözünürlük: 1280 x 1024
    Güncelleme: hotfix_vista32-64_dd_ccc_hd4800series_64906

Sonuçlarımız ise şu şekildeydi:

3DMark06 1280x1024 noAA
    3DMark: 12786
    SM2.0 puanı: 4605
    HDR/SM3.0 puanı: 5600
    CPU puanı: 5183

PCMark 05
    PCMark puanı: 9852
    CPU puanı: 9583
    Bellek puanı: 9010

Referans olması açısından benzer biçimde 2.93 GHz’de yapılandırılan Core 2 Extreme X6800 bir işlemci 7417 CPU puanına erişti – Nehalem aşağı yukarı yüzde 29’luk bir saat hızı başarım farkı yakaladı-. Benzer şekilde yapılandırılmış AMD Athlon FX-62 sistemle karşılaştırdığımızda ise aradaki fark ciddi oranda arttı ve yüzde 36’lık inanılmaz bir fark gözlemledik. ‘Nehalem’ uzak ara liderliğe sahip durumdaydı. Şunu akıldan çıkarmamak gerekir ki bu sonuçlar gerçekten etkileyici; çünkü Nehalem platformu özellikle anakartlar bakımından henüz çok taze olan bir donanım üzerinde çalışıyor. Platformun olgunlaşmasıyla gelecek aylarda daha iyi sonuçlarla karşılaşabileceğimizi ümit ediyoruz..Bu işlemcinin tüm çift çekirdekli işlemcilerin üzerinde yer aldığını da unutmayın. 4 çekirdekli karşılaştırmalarımız da yakında güncellenecek.

3DMark Vantage
    CPU puanı: 17966
    CPU Test1 (Plans/S): 2515.1
    CPU Test2 (Steps/S): 23.08

İncelememizin kısa olmasına rağmen aldığımız sonuçlar Intel’in yeni nesil işlemci platformunun yapabilecekleri hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Nehalem, bazı eski kavramları arkasında bırakan Intel için her alanda büyük bir adım anlamına geliyor.

2008’in dördüncü çeyreğinde duyurulması beklenen Nehalem dört çekirdekli olarak piyasaya sürülecek ve sonraki ölçeklendirmeler bu seviyeden yapılacak. Bir detay da çekici bir dönüş yapan HyperThreading hakkında: Windows Vista kullandığımız sistemimizde işlemcimizin 8 işlemci olarak görüldüğünü belirtelim.

Silikon mimarisinin durumuna göre Nehalem’in frekans potansiyeli Intel’in Temmuz başlarındaki Computex sırasında söylediğine göre oldukça sağlam durumda. Başlangıç aşamasındaki testlerimize göre 2.93 GHz’deki işlemcimizin, meraklıların daha hızlı işlemci umutlarına karşılık verebileceğini söyleyebiliriz.

Bunun bir inceleme olmadığını, sadece Nehalem ailesinin potansiyelini gözler önüne sermek için yapılan ufak bir test olduğunu akıldan çıkarmamak gerek. Umarız bu platformdan ne bekleyebileceğiniz hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Güncelleme: 2.93 GHz’lik Nehalem ve dört çekirdekli Core 2 QX6800 (2.93 GHz’de) arasındaki testle birlikte AMD QuadFX Athlon FX-74’in (3 GHz’de) karşılaştırması aşağıda:

PCMark 05
    Nehalem 2.93 GHz: 9852
    Core 2 Extreme QX6800 2.93 GHz: 8925
    QuadFX Athlon FX-74 3 GHz: 7501

Aynı hızdaki dört çekirdekli Nehalem ve Core 2 Extreme QX6800 (hız aşırtılmış durumda 2.93 GHz) arasındaki başarım farklılığı yüzde 11 seviyelerinde. Bu arada Nehalem yüzde 24’lük bir fark ile QuadFX Athlon FX-74’ün önüne geçiyor. İlginçtir ki dört çekirdekli FX-74, artık eski sayabileceğimiz çift çekirdekli Athlon FX-62m’den sadece yüzde 7’lik bir başarım farkı sağlayabiliyor.

Bunlar bize Intel’in Nehalem mimarisinin arkasında iyi bir mühendislik yattığını gösteriyor. Intel üretim öncesi silikon işlenmesinde de başarılı olmuş, oldukça iyi gözüküyor değil mi?.. Biz de öyle düşünmüştük.

Güncelleme 2: Daha önceden de bahsettiğimiz üzere bu makale Nehalem’in bazı başarılarını gösteren giriş niteliğinde ufak bir duyuru. CPU’nun piyasaya sürülmesine en azından birkaç ay olduğunu unutmamak gerek. Bu tüm CPU karşılaştırmalarını ve grafiklerini kapsayan derin bir inceleme değil ama en azından PC Mark 05 ile sınadığımız 2.93 GHz’deki Nehalem ve Phenom 9850 BE karşılaştırmasını verebiliyoruz.

PCMark 05
    Nehalem 2.93 GHz: 9852
    AMD Phenom 9850 BE 2.5 GHz: 7400

Sonuçlar kabaca yüzde 33’lük farka denk düşüyor. Tahmin ettiğimiz gibi. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından, en hızlı Phenom (9950 BE, 2.6 GHz’de) bize 7680 puan sağladı. 9850 BE’den yüzde 3.7 daha yüksek olan puan alan bu işlemci ne yazık ki yüzde 28’lik farkla Nehalem’in arkasında kalıyor.

Donanımlar daha oturaklı bir hal aldıkça deneylerimizi oyun dünyası başarımları için de yapacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 17 Eylül 2008; 15:16:28 >

• inceleme için teşekkürlerde biraz önce bu yerdeki açılan bir konuda nehalem işlemcilerinin 800-1066 mhz lin DD3 belleklere destek vereceğini yazmış fx 57 hocam nasıl oluyorda teslerde 1600 mhz lik bellekler kullnılıyor acaba oc ilemi 1600 mhz yapıyorlar yoksa gerçek 1600 mhz belleklermi kullnıyorlar iyice kafam karıştı

birde benim bildiğim 2.93 ghz model extreme serisi modeli bu modelli bile Phenom X4 9950 den %28 daha iyi başarımmı sağlamış birisi 65 diyeği 45 nm

extreme sersi olmayan işlemcilerde o %28 %15 olur birde AMD 45 nm ile birlikte O farkıda kapatır kafa kafaya gelmiş olur ki biizm bahzsettiğimiz 9950 phenom FX serisi işlemcilerin ne yapacağını allah bilir

bunların hepsi sadece olasılık yani olabilirde olmayabilirde bazı arkadaşlar üzerime atyacaklar öle şey olurmu diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 17 Eylül 2008; 13:03:01 >

• ben nehalemden daha fazlasını beklerdim, 130W yakan bir işlemci ve bellek kontrolcüsünü de işlemci içine entegre ettiler zaten çok daha fazla performans vermesi gerekirdi
  • evet Nehalem islemciyi ve buna bagli sistemi gorduk...
    8 thread olarak calisan 4 cekirdekli bir islemciden bahsediyoruz.. hani 8 thread puani..? hadi madem 4 cekirdekli islemci ile karsilastiriyorsun, kapat hyperthreading'i.. 4 cekirdegin gercek gunucu karsilastiralim 4 cekirdek herahngi bir islemci ile..

DDR3 1600mhz Crucial Balistix kullanilmis...
    sen bu sistemi AMD ile karsilastiramazsin... cunku AMD'de DDR3 1600mhz ram kullanamiyoruz...

High end bir sistemle, fiyatinin yarisinda bir sistem karsilastirilir ise sonucun ne cikmasi bekleniyordu ki...?

HT ve QPI'i karsilastirmak icin her birine ayni ekran kartini takmali, maksimum cozunurlukte, max AA, max AF, max detail bir oyun calistirman lazim ki FPS'deki ufak farki gorelim de tamam diyelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

ben nehalemden daha fazlasını beklerdim, 130W yakan bir işlemci ve bellek kontrolcüsünü de işlemci içine entegre ettiler zaten çok daha fazla performans vermesi gerekirdi

ne kadar daha fazla %24 ile en iyi işlemcilerinden birisini gecmis kş bu daha da gelisir daha ne yapsınlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

High end bir sistemle, fiyatinin yarisinda bir sistem karsilastirilir ise sonucun ne cikmasi bekleniyordu ki...?

X4 9950, Amd'nin Hign End ürünü değilmi ?

------------------------------

Ayrıca %25-30 gibi rakamlar neye göre kime göre ? bismillah, cim karnında bir nokta. ES dolaşıyor daha, sadece 3d06 testine bakarak yorum mu yapılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 17 Eylül 2008; 13:27:21 >
  • Athlon FX-74 dört çekirdekli bir işlemci değildir. Quad-FX platformu için geliştirilen ve çifter satılan çift çekirdekli bir işlemcidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

X4 9950, Amd'nin Hign End ürünü değilmi ?

------------------------------

Ayrıca %25-30 gibi rakamlar neye göre kime göre ? bismillah, cim karnında bir nokta. ES dolaşıyor daha, sadece 3d06 testine bakarak yorum mu yapılır ?

9950 High End Degil... hatirlarsan butun mevcut sistemlerin orta seviye ve biraz ustu kullanicilar icin oldugu soylenmisti reportajlarda... daha 45nm olan ve Phenom FX olan modeller gelecek..

3D06 testine bakarak yorum yapilmamasi gerek olur ise; bu konunun mantiken hic acilmamasi gerekiyor.. bunu da dusundugunu umuyorum...

• konuyu açan arkdaşımız, farklı yaptığı/gördüğü herşey için konu açan biri olduğu için artık hoşgörüyoruz.

9950 high end değilse, piyasada bulunabilecek daha üst bir model gösterebilirmisin ?

yani adamların eline güç bela ES bir işlemci geçmiş test yapıyorlar. " Amd 45 nm Phenom üretsin onunla karşılaştıralım bari " mi demeleri lazım ?
  • Karşılaştırma birtakım fikirler veriyor ama detaylı testleri görmeden kesin konuşmamak lazım. Fakat bu teste gözüken tabloda nehalem beklenildiği kadar iyi gözükmüyor. Aynı hızda çalıştığı QX6800'den PC Mark'da sadece %10 hızlı, ayrıca Expander'in testine göre %10 hızlı çalışan Q9550 Nehalemle aynı puanı alıyor. Phenom x4 9950 ile kıyaslanınca gene ciddi bir başarım farkı görünmüyor %13 daha yavaş çalışan Phenom'dan %28 daha performanslı olabilmiş sadece. İntel işlemciyi geliştirecektir muhakkak zaten yakın zaman içinde nehalemin gerçek performansı ortaya çıkacaktır bunun yanında 45nm Phenomlar da merak konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 17 Eylül 2008; 14:43:29 >
  • quote:

konuyu açan arkdaşımız, farklı yaptığı/gördüğü herşey için konu açan biri olduğu için artık hoşgörüyoruz.

9950 high end değilse, piyasada bulunabilecek daha üst bir model gösterebilirmisin ?

yani adamların eline güç bela ES bir işlemci geçmiş test yapıyorlar. " Amd 45 nm Phenom üretsin onunla karşılaştıralım bari " mi demeleri lazım ?

q6600 sence High END bir islemci midir?
    Cunku mevcut X4 9950 islemcisi q6600'den daha ucuz...AMD'de High End diye bir kategori yok.. Bunu islemciyi ureten adam soyluyor.. ben sana burda anlatmaya calisiyorum. sen beni hos gormuyorsun ama ben ne yapayim..

ben de arkadasi hos goruyorum.. hemde cok hos goruyorum.. ozellikle ilgili anakart overclocksuz DDr3'de bile 1066mhz'den yukari ramleri desteklemiyor iken; 1600mhz ramlerle yapilan testlerin kistas alinmasi bile cok komik..

Performans ve yapisal ozelliklerin esit oldugu yerde fiyat esittir.. bu yuzden mevcut Phenom 4 cekirdekli islemciler q6600'den daha ucuz..

• quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

Karşılaştırma birtakım fikirler veriyor ama detaylı testleri görmeden kesin konuşmamak lazım. Fakat bu teste gözüken tabloda nehalem beklenildiği kadar iyi gözükmüyor. Aynı hızda çalıştığı QX6800'den PC Mark'da sadece %10 hızlı, ayrıca Expander'in testine göre %10 hızlı çalışan Q9550 Nehalemle aynı puanı alıyor. Phenom x4 9950 ile kıyaslanınca gene ciddi bir başarım farkı görünmüyor %13 daha yavaş çalışan Phenom'dan %28 daha performanslı olabilmiş sadece. İntel işlemciyi geliştirecektir muhakkak zaten yakın zaman içinde nehalemin gerçek performansı ortaya çıkacaktır bunun yanında 45nm Phenomlar da merak konusu.

Buna Aynen Katılıyorum Phenomlar 2.93 Ghz Olarakta Teste Tabi Tutulması Gerekirdi.

Ekleme : Denebler 3 ghz Ve Üstü Gelecekti Ve 4 Ghz Üstü O.C olucak Diyorlardı Demekki Aradaki %28 Başarım Farkı Kapanacak Gibi Duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTalyCL -- 17 Eylül 2008; 15:23:19 >

• quote:

q6600 sence High END bir islemci midir?
    Cunku mevcut X4 9950 islemcisi q6600'den daha ucuz...

seni canı gönülden tebrik ediyorum, yani içten içe q6600 'ün bu işlemciye hem F hemde P olarak rakip olabileceğini kabul edebiliyorsun, bunlar güzel gelişmeler

ayrıca en ucuz Q6600 197 $ iken en ucuz x4 9950 223 $

Performans olarak incelemek istersen eğer ==>>> http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3344&p=13

Testler default o-c falan yok, o-c edilmiş halini görmen, sağlığın için pek iyi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 17 Eylül 2008; 16:02:50 >

• ram hizlari farkli iken herhangi bir karsilastirma yapamazsin
    eger yaparsanda dogruluktan oldukca uzak olur

cunki ram hizlarida cpu puanini oldukca etkiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

İşlemci fiyatlarından haberiniz yok görünüyor!

Resmi Fiyatlar:

Q6600 -> 193$ (arayan bulur)
    X4 9950 -> 174$ (www.amd.com/pricing)

Tr. Fiyatları:

Q6600 -> 197$ (http://www.teknofiyat.com/?search=q6600&altlimit=&ustlimit=)
    X4 9950 -> 205$ (http://www.teknofiyat.com/?search=amd+9950&altlimit=&ustlimit=)

Allah Allaahh

benim firefoxmu arızalı ? sen, explorer opera netscape ? hangisini kullanıyorsun ? yada veritabanı sana özel fiyatmı veriyor ?

Ayrıca yurt dışı fiyatlarından BİZE NE KARDEŞİM.

q6600 için arayan bulur
    9950 için Amd sitesinden 1000 lik alım fiyatı....

çok obCektifsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 17 Eylül 2008; 16:21:43 >

• quote:

X4 9950 -> 205$ (http://www.teknofiyat.com/?search=amd+9950&altlimit=&ustlimit=)

Hatta peşin alımda karfoshop 200$ civarında satıyor 9950'yi.
  • quote:

quote:

quote:

İşlemci fiyatlarından haberiniz yok görünüyor!

Resmi Fiyatlar:

Q6600 -> 193$ (arayan bulur)
    X4 9950 -> 174$ (www.amd.com/pricing)

Tr. Fiyatları:

Q6600 -> 197$ (http://www.teknofiyat.com/?search=q6600&altlimit=&ustlimit=)

Allah Allaahh

benim firefoxmu arızalı ? sen, explorer opera netscape ? hangisini kullanıyorsun ? yada veritabanı sana özel fiyatmı veriyor ?

Ayrıca yurt dışı fiyatlarından BİZE NE KARDEŞİM.

q6600 için arayan bulur
    9950 için Amd sitesinden 1000 lik alım fiyatı....

çok obCektifsiniz.

X4 9950 diye Aratmışsın Phenom 9950 Olarak Arat.

Bu arada Verdiğin Linkte Q6600 o.csiz genel Olarak Phenom 9950 Tarafından Ezilmiş.

Ekleme : Yeni Alacağınız Q6600 ler 1.325 Vid Değerli Geliyor Genelde Kütük Çıkıyor 3.6 Ghz Unut ama paran varsa Q9000 Serisi Alabilirsin Phenomlardan İyidir

Not: Kesinlikle AMD yi Savunmuyorum İntel Amd Tartışmalarında Yazdığım Yazılara Bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTalyCL -- 17 Eylül 2008; 16:46:43 >

• yahu nasıl aratırsanız aratın sonuç aynı q6600 hem ucuz hemde daha ...... anlayan anlıyor.
  • "AMD işlemciler Yanar! Almayın"

YALAN SÖYLÜYORSUN diyorum. Eğer söylemiyorsan bu cümlemi bulup getirdiğin an üyeliğimi sildireceğim, bulamazsan YALANCISIN.

Fiyat verirken o zaman İntel için 1000 lik alımların yer aldığı resmi bir link verseydiniz, hani çok bilgili ve araştırıcısınız ya.

Konuşma yazma özürlü değilim ama hoşuma gidiyor böyel yazmak bu benim tarzım, ışığımı yansıtıyor, Seviye konusuna girmeyelim bu göreceli bir kavramdır, forum beyefendisi gibi davranmaya gereNk yok.
  • quote:

evet Nehalem islemciyi ve buna bagli sistemi gorduk...
    8 thread olarak calisan 4 cekirdekli bir islemciden bahsediyoruz.. hani 8 thread puani..? hadi madem 4 cekirdekli islemci ile karsilastiriyorsun, kapat hyperthreading'i.. 4 cekirdegin gercek gunucu karsilastiralim 4 cekirdek herahngi bir islemci ile..

DDR3 1600mhz Crucial Balistix kullanilmis...
    sen bu sistemi AMD ile karsilastiramazsin... cunku AMD'de DDR3 1600mhz ram kullanamiyoruz...

HT ve QPI'i karsilastirmak icin her birine ayni ekran kartini takmali, maksimum cozunurlukte, max AA, max AF, max detail bir oyun calistirman lazim ki FPS'deki ufak farki gorelim de tamam diyelim...

Katılıyorum hocam .

Bilgilendirme için teşekkürler.

AMD yanar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.