Şimdi Ara

Nefsinizi 'Karting' Pistinde Köreltin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . İçindeki bulundugumuz ekonomik kriz ve insanlarımızın gün geçtikce sorunları ve problemleri gün geçtikce artmakda . Ve bu sorun problemler insan hayatının gündelik yaşam diliminde çogu kez karşımıza çıkmakdadır .Bu sorun ve problemler insanların sinir sistemlerinde gereksiz ve istem dışı doluluga yol açıyor ve bu sinir ve asabiyet ister istemez araç başında araç kullarken trafikde yapılan hatalara yansıyor . Gerek başkalarının trafikde yaptıgı gereksiz davranışlar ( HIZ , MAKAS ATMA ) ister istemez insanların canını sıkıyor ve bizleri tahrik ediyor . Bu tahrik edici davranışlara ister istemez bizlerde gaza gelip katılıyorz .

Dün gece hayatımda ilk defa bir arkadaşımın ısrarı üzerine KARTİNG pistinde arkadaşımla pistin boş olması dolayısıylada yarışma fırsatım oldu . Ben bu karting olayını çok hafife alıyordum . Geçmişde Lunapark a çok gitmişligim var . Çarpışan otoları bilirsiniz . Bu karting olayını da ben buna benzetiyordum vede çok basit birşey zannediyordumki aracı kullandıkdan sonra bütün tabularım yıkıldı . İnsan bu kadar deşarj olamaz . Trafikde yapmak isteyipde bir çok yapamadıgım tehlikeli haraketli bu pistde yapabilme imkanı buldum . Çocuklukdan beri araba tutkum var ve kendi kendime burak sen çok şey kaçırmıssın bu yaşına kadar nasıl Go-KART ( karting) yapmamışsın dedim . Antalya da yaşıyorum belki bilenler varıdr . Antalyada çok büyük bir KARTİNG pisti yok ama ilk deneyimim için bu pist benim için yeterli oldu . Sabah işyerimize geldigimde kahvaltıdan sonra ilk işim karting pistleri araştırmak oldu . Antalyada büyük bir pist yok ama İSTANBUL da İstanbul Karting Pist diye biryerin oldugunu buldum ve 7.000 m2 bi alan içerisine pistin yayıldıgını ögrendim . Hayırlısıyla eger bir sorun olmassa Haziran ayı içerisinde istanbul da gezi yapma gibi bir 10 günlük planım var . Burayada mutlaka gidicem ve bu büyük pistte tur atıcam .

Arkadaşlar konuyu şuraya baglıcamki . İnsanların hayatlarını tehlikeye atmıyalım . İsteyerek yapılan hatalar daha sonra düzeltilemeyecek hatalara yol açabilir . Bu tür hatalı yüksek hızlı denemelrimizi ve yarış akrobasi haraketli bu denli pistlerde yapalım ve Nefsimizi Köreltelim .

Sizlere ısrarla tavisye ediyorum . Denemeyenler varsa Mutlaka denesin .

Herkeze hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 15 Mart 2010; 23:44:54 >

• Arkadaş çok dogru söylemiş gerçekten daha önce binmeyenler küçümseyebilirler ancak gerçekten çok hızlı,acayip keyif veriyor özellikle virajlarda arabanın arkasını attırma ve ayrıca meletler güzel yol tutuyorlar
  • Süre tutulsun. Transponder baglansın

Açık idda diyorum karting için..
  • Evet zevklidir karting. İki türlü viraj dönme imkanı var. Gazla frene aynı anda basarak kompresyonla ya da yan vererek. İkisi de çok zevkli. Ama dişli rakipler olunca zevkli. Bir de ortada durup her çarpışmada yola atlayan elemanlar yoksa tamam işte zevkli geçer karting.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Süre tutulsun. Transponder baglansın

Açık idda diyorum karting için..

Seninle kapışırım diyemiyorum :) Çünki çalışmak şart
  • evet karting gercekten mukemmeldir. Tavsiye ederim
  • Beyler istanbulda arastirin time attack yapabileceğimiz karting pisti varmı acaba die.. Şayet varsa oldukça keyifli olur diğer türlü amacsiz yarışmış gibi hissediyorum kendimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekne turu severmisiniz ?
    7 ay önce açıldı
    Arabayla dibine girme hastaları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok zevkLi ve maddi durumu pek iyi olmayanlar için biraz tuzLu :)

En çok zevk aldığım arkadaşım ile yarışmak :) baya bir çekişmeli oluyor tabiki birazda pistin iyi olması gerekir. Geçiş yerlerinin fazla olmaması lazım bence :) 2 ay önce yarıştığımızda viraj dönerken arkadaş yandan acımasızca carpmıştı yan yatmıştım onun zevki paha biçilemez
  • Bakalim Nisan'da körfez pisti açılıyor.. Dh için yine gun talep edecem umarım gerekli katılımı sağlayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Beyler istanbulda arastirin time attack yapabileceğimiz karting pisti varmı acaba die.. Şayet varsa oldukça keyifli olur diğer türlü amacsiz yarışmış gibi hissediyorum kendimi

Koşuyolu - Acıbandemde transponder ile süre tutlan pist var, tur tur zamanını, en hızlı zamanı, atılan tur sayısını herşeyi görebiliyorsun - Istanbul Karting Park

Zaten bu yukarıdaki resimde oradanın resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 6 Mart 2010; 16:04:00 >
  • Maltepe Carrefour'un orada da kapalı ve süre tutan bir yer vardı. Ama arabalarını yürüyerek geçebilirsiniz. Koşuyolu'ndakine gitmiştim. Süre tutturmamıştık ama bayağı sakat bir pistti. Hele aşağı inişli büyük bir viraj var. Orada spin attıktan sonra arkadaşım uçarak bana çarpmıştı. Aklıma geldikçe belime ağrılar giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Maltepe Carrefour'un orada da kapalı ve süre tutan bir yer vardı. Ama arabalarını yürüyerek geçebilirsiniz. Koşuyolu'ndakine gitmiştim. Süre tutturmamıştık ama bayağı sakat bir pistti. Hele aşağı inişli büyük bir viraj var. Orada spin attıktan sonra arkadaşım uçarak bana çarpmıştı. Aklıma geldikçe belime ağrılar giriyor.

Koşuyolundaki pist bence çok zevkli, gayet uzun sayılabilecek bir düzlüğü, sonundada zorlu bir 270 lik virajı var

Ben orda ıslakken bile biniyorum, hele pistin yarısı ıslak yarısı kuruyken karting bence daha zevkli çizgi sürekli değişiyor

Kurudan gidiyorsun ama gittikçe suyu kuruya taşıyorsun her geçişinde

Her turda kuru yerden geçmeye ıslaga gecerkende en son ıslanan yerden gecermeye calısıyorsun süper zevkli oluyor

• quote:

Orada spin attıktan sonra arkadaşım uçarak bana çarpmıştı. Aklıma geldikçe belime ağrılar giriyor.

Aynı olayı dün gece bende yaşadım . Şimdi ilk araca bindim tabi daha önce kullanmadıgım için aracı bi anlatım yaptı görevli . ( Anlatım dedigimde sagtarafdaki gaz soltarafdaki fren dedi okadar :)))) ) Daha sonra başladık tur atmaya Neyse bi 10 dk flan baya bi alıştım artık araca sonraki 10 dk da işi şova dökmeye başladım . Arkadaşımla öle bi kaptrıdkki virajları yanyana yan yan alıyoruz flan millet coştu bi baktım sagım da solumda bagıranlar var :) herneyse o gazla vir virajı arkadaşım dışardan aldı bende aynı virajı içerden almaya çalışırken arkadaşa sag yanından destekli bi şekilde çarptım . Hemen görevli eliyle biraz bize yavaş olmamız ikazında bulundu . Ama arkadaşa çarptıgımda yüz ifadesi muhteşemdi . Baya bi heyecanlandık o virajda çarpma anında .

• quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

quote:

Orada spin attıktan sonra arkadaşım uçarak bana çarpmıştı. Aklıma geldikçe belime ağrılar giriyor.

Aynı olayı dün gece bende yaşadım . Şimdi ilk araca bindim tabi daha önce kullanmadıgım için aracı bi anlatım yaptı görevli . ( Anlatım dedigimde sagtarafdaki gaz soltarafdaki fren dedi okadar :)))) ) Daha sonra başladık tur atmaya Neyse bi 10 dk flan baya bi alıştım artık araca sonraki 10 dk da işi şova dökmeye başladım . Arkadaşımla öle bi kaptrıdkki virajları yanyana yan yan alıyoruz flan millet coştu bi baktım sagım da solumda bagıranlar var :) herneyse o gazla vir virajı arkadaşım dışardan aldı bende aynı virajı içerden almaya çalışırken arkadaşa sag yanından destekli bi şekilde çarptım . Hemen görevli eliyle biraz bize yavaş olmamız ikazında bulundu . Ama arkadaşa çarptıgımda yüz ifadesi muhteşemdi . Baya bi heyecanlandık o virajda çarpma anında .

Hocam sürekli yapsan onlara alışırsın. Biz gayet euro ncap testi yapmıştık. Ama sağlammış arabalar.

• Verdikleri saçma boneler yüzünden 25 liranın boşa gittiğini de bilirim. Geçiriyordum bir yere az kalsın

Ama en zevklisi elbette egs parktaki toros go kart idi. İlk orası olduğundan mıdır nedir, arada bir gitmek istiyor canım ama imkanlar sizinkiler kadar geniş değil, gidecek arkadaş da bulamıyorum...
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 4:28:40 >
  • kilom yerinde maşallahı var.o yüzden yan vermek için ekstra çabalamam gerekiyor.virajları iyi dönüyorum da virajdan çıkışı hızlanmak sıkıntılı
  • karting etkinliğine bende katılmak isterim
  • Bu arada bölgenizde bulunan yerlerin kaç dakikanın ne kadar oldugunu yazarsanız daha bilgi verici olur
  • evet karting araçlarında kilo çok farkediyor benden 15-20 kilo daha ağır olan iki arkadaşı madara ettikten sonra beni de benden bir o kadar daha hafif olan başka bir arkadaş madara etmişti. Ağırlığın tek avantajı var o da virajı alırken slick lastikler yere daha çok yapışıyor, kayma olmuyor. sonuç nolursa olsun ağırsanız hüsran, hafif olan geçiyor. düzlük uzunsa ağır olanın neredeyse hiç şansı yok.

autodrom pisti vardı, orada yok mu artık karting ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.