Şimdi Ara

'NEFES' Yapılmış En İyi Türk Askerlik Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=vSWj-UlqVI0 Meşhur İçtima Sahnesi

http://www.youtube.com/watch?v=KyNgEddjK0A&feature=related Fragman 1 HD

http://www.youtube.com/watch?v=6l92I_PgQoQ&feature=related Fragman 2 HD

http://www.youtube.com/watch?v=7Fma1nyTQMY&feature=related Fragamn 3 HD

http://www.youtube.com/watch?v=19dKuGopFlY&feature=related Fragman 4 HD

Arkadaşlar Hakan Evrensel diye bir adam vardı hatırlar mısınız? Hani "Güneydoğudan Öyküler 1-2-3" diye kitabı vardı. Bu abimiz zamanında güneydoğunun muhtelif yerlerinde görev yapmıştır,askeri okul mezunudur. Askeriyeden ayrılınca yazarlığa soyunmuş ve bu kitapları yazmıştır. Bunun bir kankisi vardı Levent Semerci diye. Hemen hemen aynı yaştalar (67 doğumlulardı galiba)

Levent de ağır ama çok sağlam adımlar atan yönetmen bir kardeşimizdir. Onu hep kısa metrajlı filmleriyle tanırız. Ve bu işini sağlam yapan yönetmen kankisi, Hakan'ın kitaplarını film yapmaya karar vermiş. Sonuç olarak ilk uzun metrajlı filmi olan "Nefes'i" çekmiştir. Size linkini verdiğim fragmanlar bu filmindir. Bildiğim kadarıyla film 29 Ekim 2009'da gösterime girecek. Bence çok sağlam film olmuş. En üstteki link olan "Nefes İçtima" adlı klibi özellikle izlemenizi tavsiye ederim.

Ya zaten ülkemiz aslında filmler için konu zengini. Ama bizimkiler yine zottirik komedi / komedi-korku / komedi-aşk filmleri çekip işi batırıyorlar. Aman komedisi eksik kalmasın. Yıllardır süren güneydoğu olayları, terör örgütünü destekleyen yabancı devletlerin o topraklar üzerindeki çıkarları, yöre insanının sıkıntıları, devlete olan güvensizliği, pkk'nın halk üzerinde oluşturduğu korku, Türk askerinin hangi zor şartlarda görev yaptığı; ülkemizdeki siyasal rantlar ,20 yıldır bitmeyen türban siyaseti, maliye bakanının oğlunun açtığı amatör şirketin 2 yılda Türkiye'de ilk 10'a girmesi, töre cinayetleri... al sana konu da konu.. Eskiden Normandiya çıkarması mı bilirdik, adamlar Ryan'ı kurtaralım kisvesi altında kendi tarihlerini öğrettiler bize. Var mı dev gibi Mohaç meydan muharebesinin, Sırp Sındığı'nın , Kosova savaşının ayrıntısını bilen? İstanbul'un fethiyle ilgili şu efsanevi karadan yürüyen gemileri beyazperdede bir görelim yahu..

Ya böyle filmler yapılsın, halkın tavrını, düşünce tarzını bile etkiler. Aha da o zaman sanat olur işte. Neden unutmuyoruz o Kadir İnanır'ın Töre filmini, Sel filmini. Çünkü bunlar Türkiye'nin gerçeği filmler. İnsanlar izlerken etraflarında gördükleri,yaşadıkları şeyi izliyorlar "bizim mahallede geçen yıl oldu bu ya" diyorlar; ya da Laila'da manken şarkıcılara 100 şişe şampanya gönderen hödükler "ulen hakkaten böyle yaşayanlar da var mı acaba" diye titreyip az da olsa kendilerine geliyorlar. Bak hala karedenizde bir yağmur,sel oldu mu ulaşım sıfır, evler sular altında. 20 yıl önce de aynı şimdi de aynı.

Taylan Biraderler'miş! Bir film yaptılar "okul" diye. Güya Türkiye'nin ilk korku filmiymiş. O filmdeki animasyon örümceklerin babasını doğuda kerpiç evde yatan dayzeler, amcalar çıplak ayaklarıyla ezip yatıyorlar. Biri de gitmiş plazada oturan meslek sahibi, hayatlarında taşra,yılan görmemiş adamları, 10.000TL vereceğiz diye Fear Factor'e almış. Yarışmaya hakkaten aç, işsiz insanları kabul et bakalım. O yılanlardan, örümceklerden korkmayı bırak, parayı alalım diye o hayvanları diri diri yer, tatlı niyetine de kameramanı yerler. En iyisi bu taylan biraderler ülkemiz adına şu 2 kişi sürülen bisikletlerin yarışları var ya çift pedallı, ona katılsınlar belki daha faydalı olurlar.

Aslında Türkiye'de siyasetin,politikanın alası yapılıyor tabi. Bilirsiniz, Ispanyol diktatör General Francisco Franco’ya söyle bir soru sormuslar:
    “Yahu ülkenin yapisi bozuk!.. Ekonomi kötü, halk perisan!.. Herkes adaletsizlikten yakiniyor… Ama, hiç isyan yok!.. Bunu nasil sagliyorsun?” Ispanyol diktatör su cevabi vermis:“Bunu 3 F ile sagliyorum… Yani Franko, Futbol ve Fiesta ile… Onlari yüz binlik besiklerde uyutuyorum!” Diktatör Franko’nun “yüz binlik besik” olarak nitelendirdigi yerler, “stadyum”lardi.Franco, “baskici rejim”inden bunalan halkini, “futbolla oyaliyor”du. Franco için futbol; “kitleleri oyalayan, toplumu siyasi konularda tepkisizlige iten, ülke gündemini saptiran bir afyon”du! Yalnizca, Franco gibi diktatörler tarafindan yönetilen ülkelerde degil; son derece modern rejimlere sahip ülkelerde de futbol, toplumu pasifize etmek amaciyla kullanilmistir.Günümüzde de bu tür örnekleri görmek mümkündür.Bakın Italya Basbakani Silvio Berlusconi, bu duruma en iyi örneklerden biridir.Berlusconi, siyaset hayatinda iki unsuru çok iyi kullanmistir. Bunlardan birincisi dördüncü kuvvet medya; digeri ise bacasiz sanayi “futbol”dur.

Türkiye'de futbol yok başka şeyler var. Her ayın halkı uyutacak "ulen ne dümen dönüyor bu ülkede" diye sormalarını engelleyecek ayrı bir konusu var medyada. Ramazan geliyor ya, yakında başlar tv'de "sakız orucu bozar mı, denize girmek bozar mı" tartışmaları. ben ilkokul 1'deyken de bu konular vardı televizyonda,hala onlar.. Bu ülkenin diyanet işleri çıksın söylesin kardeşim, şu bozar bu bozmaz,son söz budur,bitti..

Ha neden bu halkın uyutulma meselesine geldim onu söyleyeyim. Hani dedim ya size bu yönetmen Levent Semerci sağlam adımlar atıyor diye. "Nefes İçtima" fragmanındaki uyursanız ölürsünüz lafını alelade bir uyumak olarak almayın diye anlattım bunları. Evet askerlerimiz şehit oluyor ama neden? Vatanımızı bölmek isteyenler çalışırken biz hep uyuduk,üretmedik ve çalışmadık o yüzden. Yazıklar olsun.Uyuduk ve öldük,bu yaşananlara kayıtsız kaldık ve öldük,baskılara kayıtsız kaldık ve öldük,bu sıkıntılara cevap veremedik ve öldük,konuşamadık ve öldük,ÖLDÜK... İşte uyursanız ölürsünüzdeki uyumaktan kastı o. Aslında kürt açılımını bir de bu filmin belki de daha fazlasını yaşayan kişilere sormak lazım, ne derler sizce??

Neyse bana ayrılan sürenin sonuna geldim. Uyuma diye diye uykum geldi zaten. Hadi herkese derin bir İYİ UYKULAR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xatixungur -- 16 Ağustos 2009; 14:03:36 >

• İçtima sahnesi hangisi?

Onu izlememiştim.
  • İçtima sahnesinin full versiyonu
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1087261274095&ref=nf
    http://www.youtube.com/watch?v=93W_n6DuNyY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdwardElric -- 16 Ağustos 2009; 13:41:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

İçtima sahnesi hangisi?

Onu izlememiştim.

En üstte verdim ya linkini
  • gerçek ve yaşanılan sahneler bunlar.
  • Çok konuşulacak bir ictima sahnesi var
  • 100.konu tebrikler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

100.konu tebrikler.

Ben kendi yorumumu da ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xatixungur

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

100.konu tebrikler.

Ben kendi yorumumu da ekledim

Kendi yorumunu eklemek için konu açmaya gerek yok.
  • Bunlar da fragmandan can alıcı bazı kareler

• komutan deli kızmış heee

ictima sahnesini izlerken gözümün önüne geldi. arada bizde de oluyordu. komutan bi kızıyordu tutabilene aşk olsun
  • Adam uyuya kalmış sınır hattına öldürmediğine dua etsinler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.