Şimdi Ara

Nedir bu symbian-android kavgası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumlarda okuyorum çok ciddi tartışmalar oluyor.Fanatikleri var her ikisinide.
    Tarafsız bir gözle her iki sistemide kullananlar yorumlarlarsa daha doğru bilgi ediniriz.
    Ben geçen hafta C6-01 aldım.Symbian-android çok detaylı bilgim yoktu.
    Benim için önemli olan telefon özelliğinin dışında internet ve ücretsiz navigasyon olmasıydı.Buna göre araştırma yaptım ve fiyat-özellik olarak uygun geldiği için bu telefonu aldım.
    Bir haftalık tecrübem ise;
    Telefonda herhangibir kasma,gecikme reset atma gibi şeyler yaşamadım.
    İnternette hiç problem yaşamadım tarayıcısı hızlı,bağlantı kopmuyor,resimler falan açılıyor.
    Navigasyon için ise beni gerçekten şaşırttı. Bu kadar iyi olabileceğini beklemiyordu.Kesinlikle ayrı navigasyon cihazına gerek yok. Bu konuda çok başarılı.Ayrı navigasyon cihazım olduğu için daha iyi kıyaslama yapabiliyorum bu konuda.
    Evet dediğim gibi tarafsız kullanıcıların yorumlarını bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 24 Eylül 2011; 16:58:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Palio Team

Telefon için kavga eden insalara embesil gözüyle bakıyorum

Hayatında son model telefon dışında hiç bir haltı olmayan hiç bir başarısı olmayan asosyel insan topluluğu.

Koyim telefonuna sanki tasarımını donanımını yazılımını kendi yapmışta laf söyletmiyorlar.

Konuyu başlamadan bitirmiş arkadaş ve iyi etmiş
  • Android -Ios kavgası duydum da Android-Symbian kavgası henüz duymadım,görmedim.Kavga diyebilmemiz için ortada iki işletim sistemi ve fanları olması lazım,Android bir işletim sitemi ve fanları var , çoğu kullanıcı symbianın bir işletim sistemi olduğunu bile kabul etmez ama belirli telefon modelini kıyaslarsanız durum elbette değişir ,c6-01 donanımıyla özellikleriyle güzel telefondur,ama android olmadığı için yazılım konusunda fakir bir telefon olarak kalır,burda da kişinin ihtiyaçlarına göre telefon tercih etmesi gerekir,"benim yazılımla oyunla işim olmaz,kamera -şarj süresi daha önemli" diyen birisi için elbette c6-01 tavsiye edilir,sürekli program oyun isteyenler içinse android teller tavsiye edilir

• quote:

Hayatında son model telefon dışında hiç bir haltı olmayan hiç bir başarısı olmayan asosyel insan topluluğu.

Koyim telefonuna sanki tasarımını donanımını yazılımını kendi yapmışta laf söyletmiyorlar.

• Android in işi gücü yok symbian lamı kavga etcek işine bak kardeşim :)
  • 5800 kullan sonra bi daha gel. Ok ?
  • IOS her türlü akar...

dağılabiliriz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir Bu CDMA Iphone Olayı yahu
    10 yıl önce açıldı
    iOS mu Android mi? Buyrun yorumum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Altı üstü kıytırık bir telefon , millet yok benimkisi daha iyi senin telefonu ezer kavgasına girmişler. Burada bunun tartışmasını yapanların çoğu liseli asosyal elemanlardır.
    Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın.Ayrıca Symbian kötü bir işletim sistemi değil ,diğer işletim sistemlerine oranla birçok artısı bile var.
    Belle ile arayüzüde değişti daha ne olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onedollar

IOS her türlü akar...

dağılabiliriz...

+1

Dağılın
  • Bu kavgalar Gereksizİkisi bence ayrı bir kısma idare Ediyor

Symbian:Dusuk Butceli telefonlarda bile çalışıyor Kasmaz İ.Sistemi bile sayılmaz Ama ovistore Daki uygulamalar Kotu Çok az uygulama var Arayuz Dokunmatikler için tasarlanmamış.Kolay Erişim yok.Dusuk butçeli Telefonlarda yada oyuna uygulamaya fazla takmayanlar için iyi AslındaW/P Olarak kotu olsada İyi şarj surelerioluyor telefonların

Android:Dokunmatikler İçin tasarlanmış O yuzden daha iyi Ama googlein Default tasarımı olduğu ıcın dusuk butceli Telefonlarda kasabilir.Android market çok guzel Fazla uygulama var Daha iyi Lunix tabanlı çok değişim yapılabiliyor.Kısa Erişimleri(Widgetdi galiba)Var Oyun oynayanlar,Uygulama iile uğransaşnlar Program yapanların tercihi olabilir

Bana sorarsanız Android Derim Ama forumdaki Symbian almak Malıktır Kanısı yanlış Bence nokia almak malıktır Asırı dusuk donanım sunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

Merhabalar herkese,
    Size elimden geldiğince tarafsız bir yorum yapmaya çalışacağım şimdi. Öncelikle ben daha önce Android/Symbian'ın kıyaslandığını duymadım. Herneyse bu çok önemli değil. Öncelikle symbianın halk arasında daha doğrusu teknolojiyi takip eden forumdaşlar tarafından çok yerden yere vuruluyor, bu kimilerine göre doğru kimilerinde göre yanlış olabilir lakin şuanki konumuz bu değil.

Yazına başlamadan önce bu kısımda biraz laf dolandırmaya çalışmışsın sırf yazmış olayım ayağıyla.

quote:

Symbian son zamanlarda belki de en kötü dönemini yaşıyor S60 serisi ile başlayan iyi tutunuşlarını bu zamana kadar nasıl getirebildiler şaşırıyorum doğrusu.

Symbian çıktığında(2002) zamanının çok ötesinde olan bir işletim sistemiydi ve gayet başarılıydı. Zamanının çok ötesinde olması onu rakipsiz yaptı. Rakipleri ancak 2000'li yılların sonlarına doğru çıktılar. O zamandan bu zamana gelmesi gayet normaldir. Bunun neresine şaşırdın bilmiyorum ama bu yazdığınla beni şaşırttığını söyleyebilirim.

quote:

Ardından ise S603rd ve S605rd ile başlayan farklı bir serüven var oraya hiç girmek istemiyorum.

Farklı bir serüven nasıl oluyor acaba? S60v2'den S60v3'e geçildi. Peki ne yapmalıydı S60v2'de mi kalsaydı? S60v3 ile hem sistem hem de arayüz gelişti. Yani sırf yazayım mantığıyla yazıp saçmalamışsın. Farklı bir serüvenmiş???

quote:

Symbian yıllardır aynı arayüzü kullanıyor. Cihazları gerçekten çok yavaşlatıyor bu işletim sistemi

Aynı arayüzü kullanması bir sorun değildir. Ayrıca Anna ile arayüzün değiştiğini belirtelim. Symbian yavaş bir sistem değildir. İlk önce bunu öğren. Symbian'ı yavaşlatan S60'ın içine bir sürü gereksiz kod ekleyerek sistemi hantallaştıran Nokia'dır. Daha sonra Symbian^3'e geçilmesiyle sistem kodları baştan yazılarak gereksiz tüm kodlardan temizlendi. Belle ile tamamen altyapı olarak değişmiş bir Symbian oldu.

quote:

ardından flash desteğinin olmaması ise ayrı bir dert

Symbian'da flash desteği olmaması Symbian'ın suçu değil. Bunun sebebi cihazlarda ARM 11 işlemci kullanan Nokia'nındır. Bilindiği üzere ARM 11 işlemciler flash desteklemez. Symbian'a Cortex tabanlı sağlam bir donanım koysa Symbian flash siteleri destekler. Bu sistemden çok Nokia'nın cihazlarında kullandığı donanımla alâkalı bir durumdur.

quote:

Farklı bir eksi yönüne gelicek olursak, kullanışsız ve bir o kadar kalitesiz olan ovi store'a değinebiliriz. Ovi store yeterli mi? Evet bu işletim sistemi için fazla bile. Symbian için bu kadar yeter sanırım.

Ovi Store'un hali dediğin gibi içler acısı. Bu konuda sana katılıyorum. Ama Symbian için bunun fazla olduğunu nasıl çıkardın acaba? Tam tersine yetersiz.

quote:

Android'e gelicek olursak öncelikle işletim sisteminin cihazlarla tam uyum içersinde olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Yok artık! Android'de hâlâ bir sürü stabilite sorunları mevcut ve kalkıp buna tam uyum içersinde diyorsun? Tam uyumluluğun ne olduğunu görmek istiyorsan iOS ve Windows Phone kullan.

quote:

Çoğu cihaz için hazırlanan farklı modlar mevcut durumda (bi'nevi cfw) ve cihazlara o/c yapabilme imkanı doğuyor. 604 mhz olan işlemciyi 800~ mhz civarına çekebiliyoruz. Bu özellik teknoloji tutkunların ilgisini ister istemez çekiyor.

O dediğin Symbian'da da oluyor. 5800 için yazılmış bir sürü CFW var. O CFW'lerde de işlemci hızı değiştirilebiliyor.

quote:

Ardından genel olarak android market ise fazlasıyla işimizi kolaylaştırıyor. İçerisinde ister ücretsiz ister ücretsiz binlerce nitelikli oyun ve program mevcut durumda. Zaten çoğu ios için tasarlanmış app store'da ki oyunların neredeyse tümü android markette de var.

Sen şu içi trojan kaynayan Android Market'ten söz ediyorsun sanırım. :) Android Market'te kaliteli kaç tane uygulama var? Android Market denilen şey aslında kurukalabalık. Sırf kağıt üzerinde iOS'u geçmek için zararlı zararsız her türlü yazılımı koyuyorlar. Hattâ temaları bile uygulamadan sayıyorlar. :D E böyle yaparsan tabi yüzbinlere ulaşırsın. Siz de bu sayılara bakınca aldanıyorsunuz. Android Market şişirilmiş bir balon. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin. O zararlı yazılımları ve temaları çıkarsan onbinlercesi gitmiş olacak. Bu şekilde gerçek uygulama sayısını görmüş oluruz.

quote:

Şarj/Performans oranı da symbian'a göre fazlasıyla üstün bir işletim sistemi olduğunu belirtmek isterim.

Buna ancak gülünür. :) Android şarj/performans açısından Symbian'ı bu konuda geçemez. Çok hızlı çalışsa da çoğu cihaz bir günü bile çıkaramıyor. Performanslı olduğu kadar tasarruflu da olmalı ama Andorid'de tasarruftan söz etmek mümkün değil.

quote:

Orijinalden alıntı: Nova.6

5800 kullan sonra bi daha gel. Ok ?

Demekki Symbian değişmiş ki 5800 kullan bi daha gel diyorsun. :) Hâlâ sırf eleştirmek mantığıyla eski sürümünü öne sürüp böyle komik yorumlar yapmayı ne zaman bırakacaksın? :) O zaman ben de sana HTC Dream kullan derim. ;)

quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

Bu kavgalar Gereksizİkisi bence ayrı bir kısma idare Ediyor

Symbian:Dusuk Butceli telefonlarda bile çalışıyor Kasmaz İ.Sistemi bile sayılmaz Ama ovistore Daki uygulamalar Kotu Çok az uygulama var Arayuz Dokunmatikler için tasarlanmamış.Kolay Erişim yok.Dusuk butçeli Telefonlarda yada oyuna uygulamaya fazla takmayanlar için iyi AslındaW/P Olarak kotu olsada İyi şarj surelerioluyor telefonların

Android:Dokunmatikler İçin tasarlanmış O yuzden daha iyi Ama googlein Default tasarımı olduğu ıcın dusuk butceli Telefonlarda kasabilir.Android market çok guzel Fazla uygulama var Daha iyi Lunix tabanlı çok değişim yapılabiliyor.Kısa Erişimleri(Widgetdi galiba)Var Oyun oynayanlar,Uygulama iile uğransaşnlar Program yapanların tercihi olabilir

Bana sorarsanız Android Derim Ama forumdaki Symbian almak Malıktır Kanısı yanlış Bence nokia almak malıktır Asırı dusuk donanım sunuyor

İşletim sistemi niye sayılmazmış merak ettim doğrusu? İşletim sistemi olarak görülen iOS ve Bada daha multitasking bile yapamıyorlarken Symbian'ı işletim sistemi olarak görmemek çok yanlış.

Android'in düşük bütçeli cihazlarda kasmasının sebebi o cihazlardaki düşük donanımdan kaynaklanmasıdır. Android yüksek donanımlarda doğru düzgün çalışır.

• işletim sistemi gormememin sebebi Symbianın hafif ve basit olması
  • quote:

işletim sistemi gormememin sebebi Symbianın hafif ve basit olması

İyi de bu tam tersine daha iyi bir şey. Kaldı ki iOS'u iOS yapan şey de hafif ve basit olmasıdır. Kaldı ki iOS Symbian'dan daha basittir kullanım itibariyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 24 Eylül 2011; 22:13:09 >
  • @sugar klavyeci bunları boşver daha ne istediklerini bilmiyorlar.Boşa laf anlatmaya gerek yok :))
    Zaten bu elemanların hepsi 6 aya kalmaz elindeki telefonu satışa çıkarırlar.Bu yüzden onlarıda kendi hallerine bırakalım telefonlarla kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar :))

Benim n82 bozuldu şimdi yeni telefon arayışına girdim.Yoksa o telefonu 2013 e kadar kullanırdım :)
  • Valla akıl ozurlu diyecem ayıp kaçcak Ben bunu symbianın artı yonu olarak soyledim zaten
  • quote:

Valla akıl ozurlu diyecem ayıp kaçcak Ben bunu symbianın artı yonu olarak soyledim zaten

Ben de aynı şeyi senin için düşündüm. Sana göre işletim sistemi olması demek karmaşık ve dolambaçlı olması mı oluyor? Basit olması kullanımı kolaylaştırır. Bir işletim sisteminin en önemli özelliklerinden birisi kullanıcıyı yormayan kullanımı basit ve hafif bir sistem olmasıdır. iOS böyle olunca işletim sistemi olarak görüyorsun da Symbian böyle olunca mı işletim sistemi olarak görmüyorsun?
  • quote:

çok temiz olmuş çokda iyi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

@sugar klavyeci bunları boşver daha ne istediklerini bilmiyorlar.Boşa laf anlatmaya gerek yok :))
    Zaten bu elemanların hepsi 6 aya kalmaz elindeki telefonu satışa çıkarırlar.Bu yüzden onlarıda kendi hallerine bırakalım telefonlarla kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar :))

Benim n82 bozuldu şimdi yeni telefon arayışına girdim.Yoksa o telefonu 2013 e kadar kullanırdım :)

Hayırdır nasıl bozdun? :)

• Symbian'ı , ilk olarak 1 ay evvel kullanmaya başladım. E72 alırken forumdaki aleyhteki aşırı yorumlardan dolayı tereddütlü alsamda, şimdi iyi ki almışım diyorum.
    Forumda yavaş olduğu yazılır durur ben hızından memnunum sadece mesajlara 2-3 sn'de giriyor bu da büyük dert değil. Çok basit, daha önce hiç kullanmadığım halde kolayca kullanmasını öğrendim.
    Symbian telefonlar; kapalıyken alarm çalar, arama seçeneğiyle hafıza kartında da dosya arar, hafıza kartına uygulama kurabilir ve görüntülü görüşme yapılabilir bunlar android telefonlarda hep eksiklik..
    Symbian'da ki eksiklikte bahsedildiği gibi vidyo flaş desteğinin çok az olması ama bu nokia'nın hatası tıpkı çoğu telefona oto fokus koymaması gibi.

Benim tuhafıma gidense, burda sıkca yapılan abartılı ve saçma eleştiriler bazıları sanki telefonun ortağı da rakip telefonlara öyle bi saldırıyor ki , bu kadarına da pes diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonan61

Symbian'ı , ilk olarak 1 ay evvel kullanmaya başladım. E72 alırken forumdaki aleyhteki aşırı yorumlardan dolayı tereddütlü alsamda, şimdi iyi ki almışım diyorum.
    Forumda yavaş olduğu yazılır durur ben hızından memnunum sadece mesajlara 2-3 sn'de giriyor bu da büyük dert değil. Çok basit, daha önce hiç kullanmadığım halde kolayca kullanmasını öğrendim.
    Symbian telefonlar; kapalıyken alarm çalar, arama seçeneğiyle hafıza kartında da dosya arar, hafıza kartına uygulama kurabilir ve görüntülü görüşme yapılabilir bunlar android telefonlarda hep eksiklik..
    Symbian'da ki eksiklikte bahsedildiği gibi vidyo flaş desteğinin çok az olması ama bu nokia'nın hatası tıpkı çoğu telefona oto fokus koymaması gibi.

Benim tuhafıma gidense, burda sıkca yapılan abartılı ve saçma eleştiriler bazıları sanki telefonun ortağı da rakip telefonlara öyle bi saldırıyor ki , bu kadarına da pes diyorum.

Nasıl yani Android telefonlarda kapalıyken alarm çalmıyormu

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.