Şimdi Ara

Nedir Bu İspark? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

İsPark, Resmi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Otopark Mafyasıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda hizmet veren otopark mafyasıdır kendileri.

Sizin mesajlari silerlerse bu kalsin bari

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

İsPark, Resmi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Otopark Mafyasıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda hizmet veren otopark mafyasıdır kendileri.

Sizin mesajlari silerlerse bu kalsin bari

Bunu da silerlerse? :D

Burada asıl amaç milletten para almak değil.
    Buraları paralı yaparak milletin bu bölgelere otomobille gelmesini önlemek.
    Veya uzuuuuuuuuuuun süreli park etmesini önlemek. Böylece hem kendisi sirkülasyon sağlayabilecek, hem de aynı yere gelenler daha çok ve daha kolay park yeri bulabilecek.

Bakın mesela Bağdat Caddesi'nde eski Cafe Crown'un olduğu yeri düşünün.
    Önceden 2 hatta 3 sıra park edip, sağ sokağa dönüşün ek şeridini de kullanıyorlardı.
    Şimdi nispeten adama döndü.
    Hatta o sağa dönüş de deli gibi doluyor, millet abartıp kaldırımlara çıkıyordu.
    İspark görevlileri oralara o şekilde park ettirmiyor, en azından eskiye nazaran daha düzenli.

Eminönü'nde ana caddeye paralel bir arka sokağı trafiğe kapadılar, komple İSPARK yaptılar.

Önceden sokak hem trafiğe açıktı, hem de saçma sapan düzensiz parktan dolayı durmadan tıkanıyordu.
    O başıboşluk da İSPARK sayesinde kayboldu. Adam gibi park edemeyen öküzleri bile eğitiyorlar...

"Allahın sokağı arkadaş, ne diye buradan para alıyorsun" dediğiniz yerlere bir bakın lütfen.
    Orası paralı olmasaydı, oradaki restoranların, mağazaların illegal olarak parsellediği yerler olsaydı, değnekçilerin cirit attığı yerler olsaydı ne olurdu diye...

Dediğim gibi, bu Türkiye'ye veya İSPARK'a özgü birşey değil.
    Avrupa'nın birçok yoğun yerinde böyle.
    Hatta onlarda arabanın istenmediği yerlerde iyice yüksek park ücretleri var. Bizdeki gibi 5 TL falan da değil.
    İnsanlar 15dk park edip, işini halledip, kendisini zor kurtarıp kaçıp gidiyor.

Millet olarak herşeye en ufak şeyde sövmeye söylenmeye hazırız ancak biraz da farklı yönlerden bakmayı öğrenmemiz gerek.
    Bu anlamda İSPARK'a hiçbir zaman kötü gözle bakmadım.
    Aksine, bulunduğum yerde kendi kendime park yeri bulamıyorsam, etrafta saçma sapan tipler varsa, anahtar bıraktıran saçma sapan daraş düreş mekanlı salak salak otoparklar yerine her şekilde İSPARK'ı arıyorken buluyorum kendimi...

İSPARK çalışanı falan da değilim

İnsanlar özellikle ara sokaklardakilere karşı çıkıyorlar. Bunun ismi de "benim sokağım, allahın sokağı" bilmemne diye geçiyor.
    Bu insanların dertleri ne peki? Dertleri, onların o sokağa park ediyor olması.

Halbuki suç burada İSPARK'ta değil aslında.
    Zamanında o insanların oturduğu binaları yapanlarda.
    Normalde her binanın otopark/bahçe için projesinde yeri vardır. Ancak birçok müteahhit, evler küçük olacak diye, araziyi daha çok kullanayım diye, zamanında da otomobil çok fazla olmadığından, otopark için ayrılan alanı da dairelere katmış. Sorunun temeli burada yatıyor. Buna izin veren, bunu yapan kabahatli aslında.

Ancak elbette ki İSPARK'ın bu tip bölge sakinleri için bir çözüm bulması gerekli.

quote:

İstanbul / Florya / Yeşilköy 'de Rönepark adlı nargile cafe'nin önünde adamlar böyle yapıyor. 5 dakika gidip içerideki lavaboya gidip gelecektim ücretli abi dedi. Sonra bende 50 kuruş tuvalete verip 5 lira park ücreti vermemek için cami aramıştım

Genelde aşırı yoğunluk vs. olmayan yerlerde 10-15dk'ya kadar bile idare ettikleri oluyor. Size niye öyle birşey yapmışlar, uğraşmak istemedi herhalde, ya da o sırada yoğundu ortalık..
    Edit: Şimdi gördüm, demek ki orada bir "öküz" çalışan görevliymiş, hak ettiyse eyvallah, diyecek birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1420E4729 -- 2 Nisan 2012; 13:05:55 >

• Olay şu:
    Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nu okursanız (no 5216, kabul tarihi 10.07.2004) görevler arasında şu sayılmış:
    madde 7 l bendi: ...açık ve kapalı otopark yapmak, yaptırmak...

Yani bizden topladığı emlak vergisi ile böyle bir görevi yerine getirmesi gerekiyor belediyenin. Getiriyor mu bu görevi yerine? Hayır!
    Peki ne yapıyor:
    Madde 7 f bendi: "... yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek..."

Yani aslında hareket eden araçlar için yapılmış yolları gözgöre göre otoparka çeviriyorlar. Bunun için de zaten kanuni dayanajlarını hazırlamışlar ve meclisten geçirmişler. Şimdi vatandaş ne diyebilir bu duruma? Hiçbir şey.
    İşine gelmediği zaman "Şehir Hatları İşletmesi"ni sat, "Devlet vapur mu işletir, biz gomonist miyiz" de, işine gelince de icabında değnekçilik yap. Neymiş, belediyenin göreviymiş. Ben belediyeye değnekçilik yaptırasın diye mi seçtim seni? Metro, park, depreme hazırlık yapsana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 2 Nisan 2012; 13:42:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: uurll

quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

quote:

5 dakika arabayı bırakayım şuraya gidip geleceğim diyorsun; tamam abi diyorlar. Ama plakaya park ücreti yazıyorlar.

Girip bakabilirsiniz aracınızın ispark borcu var mı diye. Benim var mesela ; 7 lira.

http://www.ispark.com.tr/List/

5 dk da sıkıntı yok. 15 dk ve sonrası ücretli.

10 dakika diye biliyorum?

İstanbul / Florya / Yeşilköy 'de Rönepark adlı nargile cafe'nin önünde adamlar böyle yapıyor. 5 dakika gidip içerideki lavaboya gidip gelecektim ücretli abi dedi. Sonra bende 50 kuruş tuvalete verip 5 lira park ücreti vermemek için cami aramıştım

Geçen sene orda bir işpark görevlisini bizzat dövdüm hocam rahat ol.

Polis kaydımız mevcuttur.

adam tehdit ediyor hemde benim hatunun yanında benim gibi bi trabzonluya.

O çek dediği zaman çekecekmişim arabayı şuraya gir dedği zaman girecekmişim.

Hatuna dedim sen gir röneye kahvaltıyı söyle geliyorum.

Namussuzu bagaj ipiyle boğuyordum elimden aldılar.

Sonrada gelmiş abi ben sana lan demek istemedim.

Şerefsiz kaynıyor memleket dayılandın yanımda dişi var bari o zaman dayılanma.Ben ne kadar haklıda olsam yanında dişi olan bi erkek varken ses etmem.

Bizim oralarda delikanlılıktandır malum Gaziosmanpaşalıyız

Ayrıca çoğu cumartesi pazar hatunla kahvaltımızı yapar gazetimizi okur yürüyüş yaparız tavus kuşlarını besleriz bi ara görüşelim orda

kardeşim sende çok katı adamsın başına bela alırsın öylelerinin sahipleri çok olur ama dediğin gibi artistlendiyse eline sağlık

• quote:

Ara sıra bakmak lazım:

olaya bak konuya girdim borçlu çıktım ....4tl...

quote:

quote:

quote:

quote:

5 dakika arabayı bırakayım şuraya gidip geleceğim diyorsun; tamam abi diyorlar. Ama plakaya park ücreti yazıyorlar.

Girip bakabilirsiniz aracınızın ispark borcu var mı diye. Benim var mesela ; 7 lira.

Şerefsiz kaynıyor memleket dayılandın yanımda dişi var bari o zaman dayılanma.Ben ne kadar haklıda olsam yanında dişi olan bi erkek varken ses etmem.

Ayrıca çoğu cumartesi pazar hatunla kahvaltımızı yapar gazetimizi okur yürüyüş yaparız tavus kuşlarını besleriz bi ara görüşelim orda

Helal

Beyazıtta bankta otururken isparkın yanında görevli aracı park ederken önce öndeki araca dokundu sonra geri geri arkadakine dokundu.
    İşten anlamayanları doldurmuşlar herhelde.

• Ben sorgu yaptigimda, ogrenmek icin iletisim noktalarina gidin diyor! Killandim simdi baska boyle sonuc cikan var mi?
  • Değnekçilerin devlet bünyesinde olanlarıdır ispark.

Orijinalden alıntı: Arif

yasal değnekçilerdir...

bunu yazmak için girmiştim

Çıkarken 2 TL dediler, şakamı diye adama bakmıştım.

Orijinalden alıntı: Ormanci

Millet İSPARK'a mafya falan filan diyor, "evimin önü vs" diyor ama birçok yerdeki uygulamalarına bir de empati yaparak bakın.
    Ayrıca Avrupa'daki uygulamalarına da bakın.

Burada asıl amaç milletten para almak değil.
    Buraları paralı yaparak milletin bu bölgelere otomobille gelmesini önlemek.
    Veya uzuuuuuuuuuuun süreli park etmesini önlemek. Böylece hem kendisi sirkülasyon sağlayabilecek, hem de aynı yere gelenler daha çok ve daha kolay park yeri bulabilecek.

Bakın mesela Bağdat Caddesi'nde eski Cafe Crown'un olduğu yeri düşünün.
    Önceden 2 hatta 3 sıra park edip, sağ sokağa dönüşün ek şeridini de kullanıyorlardı.
    Şimdi nispeten adama döndü.
    Hatta o sağa dönüş de deli gibi doluyor, millet abartıp kaldırımlara çıkıyordu.
    İspark görevlileri oralara o şekilde park ettirmiyor, en azından eskiye nazaran daha düzenli.

Eminönü'nde ana caddeye paralel bir arka sokağı trafiğe kapadılar, komple İSPARK yaptılar.

Önceden sokak hem trafiğe açıktı, hem de saçma sapan düzensiz parktan dolayı durmadan tıkanıyordu.
    O başıboşluk da İSPARK sayesinde kayboldu. Adam gibi park edemeyen öküzleri bile eğitiyorlar...

"Allahın sokağı arkadaş, ne diye buradan para alıyorsun" dediğiniz yerlere bir bakın lütfen.
    Orası paralı olmasaydı, oradaki restoranların, mağazaların illegal olarak parsellediği yerler olsaydı, değnekçilerin cirit attığı yerler olsaydı ne olurdu diye...

Dediğim gibi, bu Türkiye'ye veya İSPARK'a özgü birşey değil.
    Avrupa'nın birçok yoğun yerinde böyle.
    Hatta onlarda arabanın istenmediği yerlerde iyice yüksek park ücretleri var. Bizdeki gibi 5 TL falan da değil.
    İnsanlar 15dk park edip, işini halledip, kendisini zor kurtarıp kaçıp gidiyor.

Millet olarak herşeye en ufak şeyde sövmeye söylenmeye hazırız ancak biraz da farklı yönlerden bakmayı öğrenmemiz gerek.
    Bu anlamda İSPARK'a hiçbir zaman kötü gözle bakmadım.
    Aksine, bulunduğum yerde kendi kendime park yeri bulamıyorsam, etrafta saçma sapan tipler varsa, anahtar bıraktıran saçma sapan daraş düreş mekanlı salak salak otoparklar yerine her şekilde İSPARK'ı arıyorken buluyorum kendimi...

İSPARK çalışanı falan da değilim

İnsanlar özellikle ara sokaklardakilere karşı çıkıyorlar. Bunun ismi de "benim sokağım, allahın sokağı" bilmemne diye geçiyor.
    Bu insanların dertleri ne peki? Dertleri, onların o sokağa park ediyor olması.

Halbuki suç burada İSPARK'ta değil aslında.
    Zamanında o insanların oturduğu binaları yapanlarda.
    Normalde her binanın otopark/bahçe için projesinde yeri vardır. Ancak birçok müteahhit, evler küçük olacak diye, araziyi daha çok kullanayım diye, zamanında da otomobil çok fazla olmadığından, otopark için ayrılan alanı da dairelere katmış. Sorunun temeli burada yatıyor. Buna izin veren, bunu yapan kabahatli aslında.

Ancak elbette ki İSPARK'ın bu tip bölge sakinleri için bir çözüm bulması gerekli.

quote:

Genelde aşırı yoğunluk vs. olmayan yerlerde 10-15dk'ya kadar bile idare ettikleri oluyor. Size niye öyle birşey yapmışlar, uğraşmak istemedi herhalde, ya da o sırada yoğundu ortalık..
    Edit: Şimdi gördüm, demek ki orada bir "öküz" çalışan görevliymiş, hak ettiyse eyvallah, diyecek birşey yok.

elinize sağlık

aynen bu açıdan da bakmak gerek, bizim milletimiz çok fırsatçı ve bencil

avm otoparklarına bile parkedip orada günlerce bırakıyor bazıları

hadi işlek olmayan yerler bi nebze sorun değil de, taksimde eminönünde kadıköyde gerçekten lazım ispark gerekli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Harbiden helal hocam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.