Şimdi Ara

Nedir Bu Hayata Küskünlük Yahu. Ayağa Kalkın!!!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
45
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hadi gel buluşalım

boş konu.

bilkent elektronikte okuyan 4'e yakın ortalamalı, zengin, hayata küsmüş biriyim. mutsuzluğun sebebi para pul değil.

tavsiyeler kısmı çok saçma. orta halli bir yerden mezun bir mühendis bir yerlerini yırtsa da benim seviyeme asla gelemez. çünkü tüm hayatımı bunun üzerine kurdum. aradaki seviyeyi kapatmak imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

Dunning-Kruger ile Hindsight Bias bir araya gelip çocuk yapmış da, ortaya böyle bir yazı çıkmış gibi.

Bu kadar basite indirgenecek bir hayatın varsa önce kendine aynada bir bak ve sadakatin ve saygın neye karşı, onu bir tart derim.

Gerçekten olduğun yerden memnunsan ancak bu kadar tecrübeye ve gelişmeye rağmen bunu basit olarak algılıyorsan, demek ki çok da ahım şahım bir şey başarmamışsın demektir. Biz buna döte bala ya da torpille ya da dört ayak üstüne düşmek diyoruz. 3 dil + c++ biliyorum, sürekli kitap okuyorum, şu an python veya java öğrenmeye çalışıyorum ve 2. üniversitemdeyim. Hiç ama hiç kendimi kandıramam, senin yaşadığın hayatı bana bahşedecek kimse yok.

Yine gavurların procrastination dedikleri kapitalist bir tuzağa düşmüş ve bunu da çok güzel bir örnekmiş gibi lanse etmişsin. Herkes bir değil, bu yaşa kadar gelip bunu anlamadıysan sıkıntı büyük. Para biriktir dediğinde sanki benjamin franklin'e fazla özenmişsin gibi geldi. Daha fazlasını ve ihtiyacın olandan fazlasını istemek, hatırlayacağından fazla insanları çevrene katmak, okuduğunu 2 ay sonra unutmak yerine şahsen ben anımı yaşamayı tercih ederim çünkü bugünün yarını olmayabilir.

Şöyle herşeyi basite indirgeyip bilgelik taslamanla insanları hakikaten bilgisayarlarının başından kaldırıp açlık sınırında sabah 8 akşam 12-gece 1 mesaili işe girip hayata küskünlüklerini yeneceklerini düşünmen bile nasıl küstah ve haketmediğin bir yerde olduğunu yeterince açıklıyor.

Yazıklar olsun sana da seni beğenenleri de işte sizler kimsiniz biliyor musunuz sabahtan akşama kadar ekşi lerde, forumlar da, ona, buna, hükümeti kötüleme, ülke kötüye gidiyyy, akp mahvetti ortalığı diye sabahtan akşama kadar dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü sanan sadece kendilerinden başka kimse yokmuş gibi olarak gören kişiler olduğunuz için bu ülkeyi sizin düşündüğünüz gibi sanıyorsunuz ki benden önce size hakettiğin cevabı vermiş diğer arkadaşlar 3 dil bilsen ne olacak kendini ifade edemedikten sonra etkili olacağım diyen bir insan kahve ortamını da bilmeli, cafe ortamını da, üniversite de arkadaş ortamını görmüş olmalı ama öyle arkadaşlar var ki burada ki o kişiler her gün aynı konuları hortlatanlar açıyor biri konu üniversite bitirdim hiç arkadaşım olmadı neymiş onun gibi düşünmüyormuş insanlar sen kimsin ki ne olarak görüyorsun ki kendini bilge misin bilim adamı mı şair mi görüyorsun kendini de insanlar senin gibi düşünmüyormuş başka birine bakıyoruz okuyor Allah yok dinler yalan kitaplarını iki tanede youtube de video izliyor sonra ben ateistim diye kendini bilge sanar hale geliyor sonra niye benim arkadaşım olmuyor. Diyorsun ki c++ biliyorum bende yazılım işi içinde olduğum için senin anlayacağın dilden yazayım endüstri meslek lisesi makine ressamlığı 'ndan çıktım java C# ta uzman olmak için amacımın peşindeyim ve hiç bilmeyen biri olarak senin anlatmak istediğin yollardan geçtim geçiyorum geçeceğim de ama C++ bilmek demek miras kavramlarını biliyorum tür dönüşümlerini iç içe türleri if leri for ları biliyorum demekle olmuyor bu işler bir iş yerinde 5 kişi ile aynı projeye başlayarak ve herkesin projenin bir kısmını yürüterek sonunda da bir bütün haline getirip projeyi hayata geçirebilmek mesele yoksa herkes yazılım biliyorum der bu işte o yüzden sen ne kadar öğreniyor olursan ol kendini insanlara ifade edemiyorsan demek ki sorun başkalarında değil kendine bakarak arayacaksın ama biri böyle hayatı örnekleyince de yok paşam öyle değil ben bu şu onlara sahipken senin gibi şansa sahip değilim gibi de üste çıkmaya da çalışmanın bir anlamı yok.. Arkadaşın da dediği gibi ne kadar emek verirsen o kadar bugün olmazsa yarın bir şekilde karşılığını alır insan iyilik yapacaksın ve yapılan iyiliği de unutacaksın herkesin önüne iyi insanlar çıkmaz her zaman çünkü çıkar için yaşayan öyle varlıklar var ki ama bunların içinde yapılan iyilikleri unutmayan insanlar da çıkıyor ve gün gelip seni hatırlıyorlar benimde karşıma bu arkadaş gibi nice örnekler çıktı o yüzden daha yazacak çok şeyim olur da daha fazla uzatmanın bir anlamı yok bu kafalar ile ülke tabi ki ilerlemez damdan düşer gibi 10 k 'lık işler istiyorsunuz ama bu dedikleriniz ABD, Avrupa 'da bile olmuyor o ülkelerin bile bizden kat ve kat fazla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz am bize geldi mi çalışmak yok damdan düşer gibi koç sabancı da iş sahibi olmak istiyoruz görürseniz bana da haber verin de biz de o yolu bulalım.. Kısacası çok çalışmalısın kardeş gerekirse 500 tl aylığa 15 saat çalışacak şekilde bazı şeyler ilerisi için birikim yatırım yapmak demektir ve bunun içinde gerekirse cebimize az girsin uykularımız heba olsun..

Yahu siz var ya, iflah olmazsınız gerçekten. Bak arkadaşım, sen 500 TL için 15 saat çalışırken birileri hiçbir şey yapmadan milyonları götürüyor. Arkadaşın demek istediği etrafınzıdaki adaletsizliklere çanak tutmayın, ha eğer siz memnunsanız 15 saate 500 TL almaya bu memnuniyeti kendinize saklayın. Bu millet şu an tam olarak senin mantalitendeki insanlar yüzünden bu halde. Her türlü yolsuzluğa, hırsızlığa, torpile çanak tutarsınız, daha sonrasında 15 saate 500 TL kazanmayı meşrulaştırarak sadece kendi jenerasyonunuzun değil gelecek jenerasyonların da düzgün yaşam hakkını ellerinden alırsınız.

Konuyu açan arkadaş, belli ki bazı zorluklar yaşamışın, şu anki durumun gayet iyi ve bunu tırnaklarınla kazıyarak yapmışın. Buna son derece saygı duyarım. Ancak, lütfen, burda kendi durumunu romantize edip günümüz şartlarını meşrulaştırmaya çalışma. Tamam sen didinmişin ve bir şekilde kendini kurtarmışın ancak eğer sen sırf kendin bazı zorluklar yaşadın diye bunun olması gereken şey olduğunu iddia edersen gelecek nesillere çok büyük kötülük yaparsın.

• Böyle konumu olur cevaplar konudan uzun sittin sene okumam okuyamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite hayatıma kadar hep gezdim yedim içtim hiç çalışmadım, tercihlerim yapılırken dahi orada değildim, şansa bir mühendislik fakültesine girdim puanı da o kadar yüksek değildi, neyse hiç çalışmadan kopya ile vs. 4 senede okulu bitirdim, bölümümden çok güzel bir kız ile tanıştım ve sevgili oldum, ingilizcemi hep geliştirmek istedim meraktan dolayı fakat hiç yapamadm, okulu bitirdim direk askere gittim geldim, askerliğim kıbrısa çıktı çok rahat olmasada 6 ayda bitirdim geldim, 1 sene sadece keyfimden hiçbir şey yapmadan sevgilimin yanında kaldım üniversite son senesinde ev tuttum, ingilizce kursuna gittim ama sadece gidip gelmeye bir yerim olsun diye, bu arada ailemin durumu çok iyi değil ama onlara da ingilizcenin şart olduğunu ve bulundukları şehirde çok iyi kursların olmadığına ikna ettim, daha sonra kız arkadaşım okulu bitirince ailemin yanına döndüm, 2. haftasında iş buldum, normal mühendis ücretinin hayli üstü bir maaş ile ve çok iyi bir şirkette, sonra evlendim ve eşimi de bu şirkete aldırdım, 1.5 sene sonra sadece sıkıldığım ve yorulduğum için istifamı verdim, istifa kağıdımı verip odadan çıktım pat telefon geldi farklı bir şehirden aradılar iş için, gittim meraktan görüştüm, çok iyi para önerdiler, üstelik mesai parası da ödeniyordu hiçbir yerde ödenmemesine rağmen, neyse görüşürken eşiminde işe ihtiyacı olduğunu söyledim hemen onu da aldılar, şu an 4 aydır burada çalışıyorum, bu arada birikmiş bir paramız yoktu, bir gün bilgisayarda gezerken karşıma bir yarışma programı çıktı araba veren, kayıt oldum çağardılar yarıştık ve arabayı kazandık, henüz bölüm yayımlanmadı fakat yayınlanınca arabayı alacağız (yaklaşık 100bin TL'lik), son 1 ayda kayınvalidemin babasından çok çok yüklü bir miras kaldığını öğrendik, babannemin tarlaları var sit alanı olduğundan hiç satılmaz diye düşünüyorduk, sit alanı kalktı köprü yapılacak çok yakınına fiyatı müthiş derecede artacak..

Anlatsam daha da uzar, sizin hayat hikayenizin tam tersi sanırım, yani demek istediğim şansın yaver giderse gerisi boş kardeşim. Hadi iyi geceler..

* Bu arada bu işten de çok kısa zamanda çıkacağım, çünkü buradan da sıkıldım, bu şekilde düşünmeden hareket edince hem hayattan daha fazla zevk alıyorum hem de genelde olumlu sonuçlanıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srondad -- 15 Ekim 2017; 20:11:57 >

• Şimdiye kadar okuduğum en iyi hayat hikayelerinden... ama bizim insanımız yine eleştiren tarafta ... bakıyorum yorumlara hatta en çok like alan yorum eleştiri yorumu. adam hayatını anlatmış yok bunu düşünmüşsün yok şöyle demen bunu gösterir falan tebrik et geç sadece neden saçma sapan eleştiriyorsun ki ? şu forumda bu yazıyı görüp de helal la adama diyecek kimse yok mu bi fikir belki küçük bi motivasyon olur birilerine dolayısıyla gayet yerinde bi paylaşım bu kız benden hoşlanıyor mu tipim nasıl ss li kaslarım nasıl ssli paylaşımlarda bitane olumsuz eleştiri yok gençliğin ilgi ve alakası günlük vizyonsuz meseleler olmuşken bu konuyu taşlamak yersiz.

üni hayatı beni hiç cezbetmiyor.. mesela arkadaşlarım 3.5 ort yapıyorlar sınavlara bir ay önceden hazırlanıp her gün ders kitabuı okuyorlar onlara napacan bu kadar ort diyorum yuksek lisans mı yapıcan diyorum hayır diyorlar resmen hobi olarak ders çalışıyorlar ha benım ort dıploma alamayacak duzeyde. durum hiç iç açıcı değil gerçekten çünkü okul dersleri ve hocaları ilk seneden bu yana sevebileceğim bölümden nefret ettirdiler. 5 gün süre verip 5 syfa makale yazmamı ve ders anlatmamı istedi bende yarım yamalak yaptım çünkü 5 günün 2 sınde hasta oldum birinde sürücü kursuna gittim vs hoca da kalkmış sen öğretmen olma sürücü ol diyor. bense iyi öğrenciler yetiştirme hayali kuruyordum ta ki bana bunu diyene kadar şimdi okula bile gidesim gelmiyor sunu hazırlamıştım yarısı ders içeriği ile alakalı karikatürdü mesela hoca konuyu anlatmadın kı ne karıkaturu dedi bende yarıda kestim. dersten kalsam da umrumda değil bu sistem de ne öğretmen ne de öğrenci olmak da istemiyorum .. ders kitabı okumuyorum çünkü hepsi teorik ıvır zıvırla dolu e ders kitabı okumadığım için okulda bitmeyecek ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum .. çiftçi olabilirim mesela ... herkes şehre kaçarken ben köyde yaşamak istiyorum . hayvan bakmak emin olun şehir kalabalığından gürültüden daha iyi hayvan yemlemek terapi gibi bişey. köyde yaşamanın en büyük zorluğu ise evlenecek olsan kimsenin devlet memuru olmadığından kız vermeyecek olması ve deli misin köyde niye yaşıyorsun o kadar okudun bari bi memur olaydın diyecek onlarca akraba. babam pek sorun etmz okumamamı diğerleri umrumda değil zaten... ama sıkıntı olan şey ise köy kızlarının bile şehirde yaşamak istemesi anlam veremiyorum gerçekten neyse yazacak çok şey var bu kadar yetsin...

seni gerçekten tebrik ederim ALLAH mutluluğunu daim etsin

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    Yok yok.. Vardir paranin da bi etkisi hocam.

AMA abiler ablalar onemli.
    Torpil acisindan degil dayanisma yardimlasma acisindan.

Neyse biz ozguvensiz karakterimizle kaybetmeye devam..

• Yaahu o abilerin ablaların olmasa sittin sene o işlere giremezdin. Adsl döşemeye gider gider dururdun. Kendi başına başardığın bişey yok ortada. Ortada olan ne biliyo musun? O abinin ablanın hak edeni değil de seni torpille o işe sokmasıdır. Bu yüzden bu ülkenin burnu boktan çıkmıyor. Hak eden işe girmiyor. Birinin abisi diğerini dayısı ötekinin anası referans oluyor işe girip yürüyor.

Arkadaşım İngilizce İşletme bitirdi. İngilizcesi sular seller gibi. Baya baya da her konuda zeki. Öğrencilik yıllarında Çin'den mal getiren firmalara tercümanlık yapardı. o kadar iyiydi ingilizcesi. Bu çocuk mezun oldu iş bulamadı. 1500 liraya 2 sene sonra gitti işe girdi. 2-3 sene çalıştı. Dayı amca hala ana referansıyla şuanda çok iyi bir firmada çok iyi bir pozisyonda 7 bin tl maaşla çalışıyor. Dayı amca referansı olmadan bu ülkede kolay kolay kimse bişey olamaz. İStersen 15 dil bil hiçbir halta yaramaz.

Gelmişsin bide referansla bi yere geldiğini açık açık yazıyor millete akıl veriyorsun. Yok cömert olun yok kitap okuyun.

Şimdi bana şunu söyle ; abin ablan dayın olmasa sen şuanda nerdeydin?

• quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

Yaahu o abilerin ablaların olmasa sittin sene o işlere giremezdin. Adsl döşemeye gider gider dururdun. Kendi başına başardığın bişey yok ortada. Ortada olan ne biliyo musun? O abinin ablanın hak edeni değil de seni torpille o işe sokmasıdır. Bu yüzden bu ülkenin burnu boktan çıkmıyor. Hak eden işe girmiyor. Birinin abisi diğerini dayısı ötekinin anası referans oluyor işe girip yürüyor.

Arkadaşım İngilizce İşletme bitirdi. İngilizcesi sular seller gibi. Baya baya da her konuda zeki. Öğrencilik yıllarında Çin'den mal getiren firmalara tercümanlık yapardı. o kadar iyiydi ingilizcesi. Bu çocuk mezun oldu iş bulamadı. 1500 liraya 2 sene sonra gitti işe girdi. 2-3 sene çalıştı. Dayı amca hala ana referansıyla şuanda çok iyi bir firmada çok iyi bir pozisyonda 7 bin tl maaşla çalışıyor. Dayı amca referansı olmadan bu ülkede kolay kolay kimse bişey olamaz. İStersen 15 dil bil hiçbir halta yaramaz.

Gelmişsin bide referansla bi yere geldiğini açık açık yazıyor millete akıl veriyorsun. Yok cömert olun yok kitap okuyun.

Şimdi bana şunu söyle ; abin ablan dayın olmasa sen şuanda nerdeydin?

Abi abla dedigim kisiler aile bagim olmayan kisiler. Herhangi bir aile bagim yok.

Hikaye o kisilerde degil benim onlarin aklima nasil girdigimde.

Arkadasina gelince. Cocuk egitim olarak kendini gelistirmis. Herhalde akrabalarin aklina ilk o gelecek. Bos adam degilki? Sen mi geleceksin akillarina?

Bos olduktan sonra hangi abi abla kisi size referans olur? Hikaye sizin dolu olarak hazir olmanizda ve bir isik vermenizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Şimdiye kadar okuduğum en iyi hayat hikayelerinden... ama bizim insanımız yine eleştiren tarafta ... bakıyorum yorumlara hatta en çok like alan yorum eleştiri yorumu. adam hayatını anlatmış yok bunu düşünmüşsün yok şöyle demen bunu gösterir falan tebrik et geç sadece neden saçma sapan eleştiriyorsun ki ? şu forumda bu yazıyı görüp de helal la adama diyecek kimse yok mu bi fikir belki küçük bi motivasyon olur birilerine dolayısıyla gayet yerinde bi paylaşım bu kız benden hoşlanıyor mu tipim nasıl ss li kaslarım nasıl ssli paylaşımlarda bitane olumsuz eleştiri yok gençliğin ilgi ve alakası günlük vizyonsuz meseleler olmuşken bu konuyu taşlamak yersiz.

üni hayatı beni hiç cezbetmiyor.. mesela arkadaşlarım 3.5 ort yapıyorlar sınavlara bir ay önceden hazırlanıp her gün ders kitabuı okuyorlar onlara napacan bu kadar ort diyorum yuksek lisans mı yapıcan diyorum hayır diyorlar resmen hobi olarak ders çalışıyorlar ha benım ort dıploma alamayacak duzeyde. durum hiç iç açıcı değil gerçekten çünkü okul dersleri ve hocaları ilk seneden bu yana sevebileceğim bölümden nefret ettirdiler. 5 gün süre verip 5 syfa makale yazmamı ve ders anlatmamı istedi bende yarım yamalak yaptım çünkü 5 günün 2 sınde hasta oldum birinde sürücü kursuna gittim vs hoca da kalkmış sen öğretmen olma sürücü ol diyor. bense iyi öğrenciler yetiştirme hayali kuruyordum ta ki bana bunu diyene kadar şimdi okula bile gidesim gelmiyor sunu hazırlamıştım yarısı ders içeriği ile alakalı karikatürdü mesela hoca konuyu anlatmadın kı ne karıkaturu dedi bende yarıda kestim. dersten kalsam da umrumda değil bu sistem de ne öğretmen ne de öğrenci olmak da istemiyorum .. ders kitabı okumuyorum çünkü hepsi teorik ıvır zıvırla dolu e ders kitabı okumadığım için okulda bitmeyecek ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum .. çiftçi olabilirim mesela ... herkes şehre kaçarken ben köyde yaşamak istiyorum . hayvan bakmak emin olun şehir kalabalığından gürültüden daha iyi hayvan yemlemek terapi gibi bişey. köyde yaşamanın en büyük zorluğu ise evlenecek olsan kimsenin devlet memuru olmadığından kız vermeyecek olması ve deli misin köyde niye yaşıyorsun o kadar okudun bari bi memur olaydın diyecek onlarca akraba. babam pek sorun etmz okumamamı diğerleri umrumda değil zaten... ama sıkıntı olan şey ise köy kızlarının bile şehirde yaşamak istemesi anlam veremiyorum gerçekten neyse yazacak çok şey var bu kadar yetsin...

seni gerçekten tebrik ederim ALLAH mutluluğunu daim etsin

Aynen dediginiz gibi.

Size bir kac ornek daha vereyim

1 arkadasim ituden 8 senede filan mezun oldu. Ama okurken hep yazilima odaklandi cok iyi ajanslarda calisti ve calisitor.

1 arkadasim matematik muh okudu kendi isini kurdu 2 defa batti baska firmalarda calisti filan cok is degisti. Blavkberry de de calisti simdi buyuk bi yazilim firmasinda Genel mudur

3-4 arkadasim iktisat okudu bitirdi ama hic o isi yapmadilar. Okul zamaninda yazilima odaklandilar cok ii firmalarda saglam kazaniyorlar.

Mesele diploman degil aslinda mesele senin ne oldugun ve ne vaadettigin.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallium

Yok yok.. Vardir paranin da bi etkisi hocam.

AMA abiler ablalar onemli.
    Torpil acisindan degil dayanisma yardimlasma acisindan.

Neyse biz ozguvensiz karakterimizle kaybetmeye devam..

Hocam madem kaybettin bu ozguvensizliginle bari digerini dene bir de obur taraftan kaybet ne cikar. Zaten kaybetmissen tekrar kaybetmek ne yapar sana? Kir zincirini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

Dunning-Kruger ile Hindsight Bias bir araya gelip çocuk yapmış da, ortaya böyle bir yazı çıkmış gibi.

Bu kadar basite indirgenecek bir hayatın varsa önce kendine aynada bir bak ve sadakatin ve saygın neye karşı, onu bir tart derim.

Gerçekten olduğun yerden memnunsan ancak bu kadar tecrübeye ve gelişmeye rağmen bunu basit olarak algılıyorsan, demek ki çok da ahım şahım bir şey başarmamışsın demektir. Biz buna döte bala ya da torpille ya da dört ayak üstüne düşmek diyoruz. 3 dil + c++ biliyorum, sürekli kitap okuyorum, şu an python veya java öğrenmeye çalışıyorum ve 2. üniversitemdeyim. Hiç ama hiç kendimi kandıramam, senin yaşadığın hayatı bana bahşedecek kimse yok.

Yine gavurların procrastination dedikleri kapitalist bir tuzağa düşmüş ve bunu da çok güzel bir örnekmiş gibi lanse etmişsin. Herkes bir değil, bu yaşa kadar gelip bunu anlamadıysan sıkıntı büyük. Para biriktir dediğinde sanki benjamin franklin'e fazla özenmişsin gibi geldi. Daha fazlasını ve ihtiyacın olandan fazlasını istemek, hatırlayacağından fazla insanları çevrene katmak, okuduğunu 2 ay sonra unutmak yerine şahsen ben anımı yaşamayı tercih ederim çünkü bugünün yarını olmayabilir.

Şöyle herşeyi basite indirgeyip bilgelik taslamanla insanları hakikaten bilgisayarlarının başından kaldırıp açlık sınırında sabah 8 akşam 12-gece 1 mesaili işe girip hayata küskünlüklerini yeneceklerini düşünmen bile nasıl küstah ve haketmediğin bir yerde olduğunu yeterince açıklıyor.

Yazıklar olsun sana da seni beğenenleri de işte sizler kimsiniz biliyor musunuz sabahtan akşama kadar ekşi lerde, forumlar da, ona, buna, hükümeti kötüleme, ülke kötüye gidiyyy, akp mahvetti ortalığı diye sabahtan akşama kadar dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü sanan sadece kendilerinden başka kimse yokmuş gibi olarak gören kişiler olduğunuz için bu ülkeyi sizin düşündüğünüz gibi sanıyorsunuz ki benden önce size hakettiğin cevabı vermiş diğer arkadaşlar 3 dil bilsen ne olacak kendini ifade edemedikten sonra etkili olacağım diyen bir insan kahve ortamını da bilmeli, cafe ortamını da, üniversite de arkadaş ortamını görmüş olmalı ama öyle arkadaşlar var ki burada ki o kişiler her gün aynı konuları hortlatanlar açıyor biri konu üniversite bitirdim hiç arkadaşım olmadı neymiş onun gibi düşünmüyormuş insanlar sen kimsin ki ne olarak görüyorsun ki kendini bilge misin bilim adamı mı şair mi görüyorsun kendini de insanlar senin gibi düşünmüyormuş başka birine bakıyoruz okuyor Allah yok dinler yalan kitaplarını iki tanede youtube de video izliyor sonra ben ateistim diye kendini bilge sanar hale geliyor sonra niye benim arkadaşım olmuyor. Diyorsun ki c++ biliyorum bende yazılım işi içinde olduğum için senin anlayacağın dilden yazayım endüstri meslek lisesi makine ressamlığı 'ndan çıktım java C# ta uzman olmak için amacımın peşindeyim ve hiç bilmeyen biri olarak senin anlatmak istediğin yollardan geçtim geçiyorum geçeceğim de ama C++ bilmek demek miras kavramlarını biliyorum tür dönüşümlerini iç içe türleri if leri for ları biliyorum demekle olmuyor bu işler bir iş yerinde 5 kişi ile aynı projeye başlayarak ve herkesin projenin bir kısmını yürüterek sonunda da bir bütün haline getirip projeyi hayata geçirebilmek mesele yoksa herkes yazılım biliyorum der bu işte o yüzden sen ne kadar öğreniyor olursan ol kendini insanlara ifade edemiyorsan demek ki sorun başkalarında değil kendine bakarak arayacaksın ama biri böyle hayatı örnekleyince de yok paşam öyle değil ben bu şu onlara sahipken senin gibi şansa sahip değilim gibi de üste çıkmaya da çalışmanın bir anlamı yok.. Arkadaşın da dediği gibi ne kadar emek verirsen o kadar bugün olmazsa yarın bir şekilde karşılığını alır insan iyilik yapacaksın ve yapılan iyiliği de unutacaksın herkesin önüne iyi insanlar çıkmaz her zaman çünkü çıkar için yaşayan öyle varlıklar var ki ama bunların içinde yapılan iyilikleri unutmayan insanlar da çıkıyor ve gün gelip seni hatırlıyorlar benimde karşıma bu arkadaş gibi nice örnekler çıktı o yüzden daha yazacak çok şeyim olur da daha fazla uzatmanın bir anlamı yok bu kafalar ile ülke tabi ki ilerlemez damdan düşer gibi 10 k 'lık işler istiyorsunuz ama bu dedikleriniz ABD, Avrupa 'da bile olmuyor o ülkelerin bile bizden kat ve kat fazla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz am bize geldi mi çalışmak yok damdan düşer gibi koç sabancı da iş sahibi olmak istiyoruz görürseniz bana da haber verin de biz de o yolu bulalım.. Kısacası çok çalışmalısın kardeş gerekirse 500 tl aylığa 15 saat çalışacak şekilde bazı şeyler ilerisi için birikim yatırım yapmak demektir ve bunun içinde gerekirse cebimize az girsin uykularımız heba olsun..

Yahu siz var ya, iflah olmazsınız gerçekten. Bak arkadaşım, sen 500 TL için 15 saat çalışırken birileri hiçbir şey yapmadan milyonları götürüyor. Arkadaşın demek istediği etrafınzıdaki adaletsizliklere çanak tutmayın, ha eğer siz memnunsanız 15 saate 500 TL almaya bu memnuniyeti kendinize saklayın. Bu millet şu an tam olarak senin mantalitendeki insanlar yüzünden bu halde. Her türlü yolsuzluğa, hırsızlığa, torpile çanak tutarsınız, daha sonrasında 15 saate 500 TL kazanmayı meşrulaştırarak sadece kendi jenerasyonunuzun değil gelecek jenerasyonların da düzgün yaşam hakkını ellerinden alırsınız.

Konuyu açan arkadaş, belli ki bazı zorluklar yaşamışın, şu anki durumun gayet iyi ve bunu tırnaklarınla kazıyarak yapmışın. Buna son derece saygı duyarım. Ancak, lütfen, burda kendi durumunu romantize edip günümüz şartlarını meşrulaştırmaya çalışma. Tamam sen didinmişin ve bir şekilde kendini kurtarmışın ancak eğer sen sırf kendin bazı zorluklar yaşadın diye bunun olması gereken şey olduğunu iddia edersen gelecek nesillere çok büyük kötülük yaparsın.

Yazdığın şeylerin boş olduğunu biliyorsun değil mi ben gayet açık yazdım klavye başında oturma ile kimseye 10 k maaş verilmiyor lisansmı bitirdin bitirmekte yetmiyor kendini yoğuracaksın işi iş başında öğreneceksin öyle ben master yaptım 4 üniversite bitirdim sabancı beni mülakata bile çağırmadı demekle olmuyor bu işler ben orada sözün gelişi yazdım gerekirse 500 tl ye 15 saat diye bazen öyle anlar gelir bosch ta kendini ispatlamak için bile 1 yıl boyunca maaş almadan para talep etmeden kendini kanıtlamak için her şeyi göze alabilmeli insanlar bu gibi örnekler çok etrafımda kendim de benzerlerini yaşadım. Mezun olup bak mühendis oldum itü den boun dan mezunum 3 k teklif ediyorum vermezseniz kendinize başkasını bakın diye racon kesersen çokkkk bilgisayar başında oturup bunun suçlusu hükümettir diye konular açarsın ama kime kendin yazar kendin okursun buradakilerin çoğu da aynı kafa da her akşam kendimizi gayet iyi özetliyoruz, kapı kapıyı açar diye boşa dememişler ama sen kapı tıklamadan bende özgüven yok diye geri dönersen kusura bakma o kapıya birinin geldiğinden bile haberleri olmaz içeridekilerin yeteri kadar açıktır sözüm herhalde. Siz hükümet kötülemeye devam edin bir süre sonra sizler de yorulursunuz anlarsınız Türkiye 'nin gücü bu kalitesi bu insanının kalitesi bu kadar para bu kadar ekonomi bu kadar diye sanki bunlar gidince gelenler 2 trilyon dolara 1 ay da çıkaracakmış gibi şikayet üstüne şikayetler sanki iki ay da Almanya olacağız da biz engelliyoruz olmasını ahh keşke olsa hemen gözümüz kapalı adımımızı atalım ama bu kadar basit değil internet başından görüldüğü gibi değil Türkiye..

• Böyle hayatın amını patlatayım

"Kir zincirlerini gel aska kanalim" seninle demis tarkan.

Yok haci. Bak sabah 5.30 kalkiyorum. Simdi servisteyim. Zil caliyo cay molasi. Zil caliyo is basi. Gelde kufretme. Bi de iyi biseyler olur diye acik igretime kastik. Cok gereksizmis. Okul mokul hakkaten.

Ornekler cok guzel. Insan gayallerinin pesinde kosmali. Diploma pesinde degil.
    Zamaninda bi yakinim bi is gorusmesi ayarlayacakti AMA ben bende okul uzar ders kalir diye yanasmamistim. O zaman o is olsaydi bende simdi cok iyi bir yazilimci olabilordim belkide.

Babamin okul sevdasi saolsun. Okul olunca hersey hallolacakmis gibi. Neyse daraldim. Hergun sovuyon artik kendisine.

• Hey gidi İrfan dost.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.