Şimdi Ara

NEDİR BU DOĞUŞ OTOMOTİV DÜŞMANLIĞI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zamanki Forum Donanım bu konuları tartışmaya gerek yok böyle gelmiş böyle gider

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: soldier_19

1. lütfen emrivaki konmuşmayın size birşey açıklamak gibi bir misyonum yok .
    2. yani bu nedemek şimdi focus aslında golften çok çok üstün almanya da pahalı satılırken neden Türkiye'de ucuz satılıyor mu demek istiyorsunuz.
    3. bu sorunun muhatabı bendeğilim otosan dır arayın onlara sorun neden ucuza satıyorsunuz kardeşim diye ben vw yi kıyasladım . sizde fordu kıyaslayın.
    4. ben aile sahibi bir insanım o bariyere dikkatli yaklaşırım . ayrıca aracımda focusta bulunmayan ESP,ASR.msr,edl sistemi standart (comfortline) çok gerekirse bu sistemlerin beni focus kadar koruyacağına inanıyorum.
    5. focus ile golf arasında fiyat farkı ülkemizde neredeyse yok şuan Exclusive paket dizel jetta 46600 lira focus ise 44300 lira aradaki 2300 lira farkı is fazladan hava yastıklarına , daha geniş bagaja, extra park sensörlerine, daha iyi 2. ele , daha fazla genişliğe , daha yeni teknolojiye verirseniz arada fark olmadığını anlarsınız. ha yine derseniz neden focus almanya da pahalı burada ucuz diye bende sana git onu al kardeşim o zaman derim. ama size şunu garanti ederim en azından kendi çevreme bakarak konuşuyorum , bu kadar az farka jetta yerine focus alacak fazla tanıdığım yok. özellikle şu exclusive paket bu fiyata satılırken.

1. maaş vermediğim adama emirli konuşmam yorma o güzel kafanı sen...
    2. evet
    3. ford ucuz değil, vw pahalı anlatmaya çalıştığım bu, cuma namazını nerde kılıyorsunuz anlamıyorum arkadaş, wolfsburg'da mı?
    4. bu lafları geçen kaza yapan arkadaşımız levent de söylerdi, kendisini neyse ki burnu kanamadan sağ salim gördük. memleketin yolları sizin dikkatinizin ötesinde bir teknik yapıya sahiptir. ayrıca esp artık buralara geliyor, avrupada zaten önceden vardı.
    5. exclusive dolu değil, comfortline en dolusu...

başka var mı? şarjım bitiyor

1. konuşamzsın zaten.
    2. bence focusa şu anki fiyat bile fazla. eski focus sahibiyim çok severek kullandım halada toz kondurmam ama jetta 2 gömlek üstün geldi . kişiden kişiye göre değişir tabi bu olay.
    3. ben vw konusu açtım ve fiyatları kıyasladığımda fark göremedim . fordun orada pahalı burada ucuz olması senin problemin (tabi problemse) müşterisinin avantajıdır. sıkıntın varsa ara otosanı satacaklarına inanıyorlarsa fiyatları artırsınlar..
    4. en az 1 yıl avrupada çalıştım (7-8 ayrı ülkede bulunarak) senin kadar biliyorum avrupa da ne olduğunu. esp nin gelmediğini yazımın neresinde okudun . nasıl çıkardın bu anlamı?
    5. en az senin kadar hangi modelin ne olduğunu biliyorum . titanyum focus comfortline jettanın muadili değil özellik olarak. hatta exclusive bile değil. eski midline ile falan karıştıma aç konrtol et yeni donanımı. comfortline ile kıyaslayamadığım için exclusive i yazdım.
    6. size sizin konuşma tarzınızla cevap verdim diğer arkadaşlar kusura bakmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 18 Ekim 2009; 19:28:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozdamar

Valla düşman değilimde elemnları daha sıkı eğitmeleri lazım. Eğitmenler seminere gelmişti işletme bolumune kavga çıktı adamlar çok kompleksliler. O derece.

haklı olabilirsiniz ama hangi servisin elemanları çok eğitimliki? ve hangisi doğuş kadar eleştiriliyor?
  • Öyle bir yazıyorsunuz ki soldier_19 maaş alsam böyle savunamam Doğuş Oto'yu ben. Madem ki hiçbir çıkarınız yok bu işten o zaman ona göre yazın nacizane fikrim... Otomobil alacak olan adamın da kafası çalışıyor sonuçta. Açar bakar fiyatları, gezer görür galerileri. Bakar donanımlar ne alemde diye...
    Ortada bir düşmanlık varsa bu sizi neden rahatsız ediyor acaba? Ha ben düşmanı mıyım? Değilim, işimde olmaz VW, Audi, Opel, Merso ya da Ford ile... Ya Japon ya BMW benim olayım(beni doğuş-vw düşmanı bellemeyiniz)
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Öyle bir yazıyorsunuz ki soldier_19 maaş alsam böyle savunamam Doğuş Oto'yu ben. Madem ki hiçbir çıkarınız yok bu işten o zaman ona göre yazın nacizane fikrim... Otomobil alacak olan adamın da kafası çalışıyor sonuçta. Açar bakar fiyatları, gezer görür galerileri. Bakar donanımlar ne alemde diye...
    Ortada bir düşmanlık varsa bu sizi neden rahatsız ediyor acaba? Ha ben düşmanı mıyım? Değilim, işimde olmaz VW, Audi, Opel, Merso ya da Ford ile... Ya Japon ya BMW benim olayım(beni doğuş-vw düşmanı bellemeyiniz)

evet savunuyorum çünkü her konuda bir vw eleştrisi (hatta bütün alakassız konularda bile) görmekten sıkıldım. çok abarttığımı düşünmüyorum somut örnekler vererek bildiğimi yazıyorum sadece. ama insanlar uslübu değiştirdikçe akış söyklediğiniz yöne kayabiliyor bazen.. bu forumda o kafası çalışan olayından ziyade başka olaylar var kafası çok çalışsa bile insanlar bazen gerçekleri görmezden geliyorlar eminim sizde bununla defalarca karşılaşmişsınızdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 18 Ekim 2009; 19:39:13 >

• quote:

quote:

Valla düşman değilimde elemnları daha sıkı eğitmeleri lazım. Eğitmenler seminere gelmişti işletme bolumune kavga çıktı adamlar çok kompleksliler. O derece.

haklı olabilirsiniz ama hangi servisin elemanları çok eğitimliki? ve hangisi doğuş kadar eleştiriliyor?

Borusanı br ziyaret edin. Adamlar çok efendi. Servis ile ilgilenen beyfendi çok sayglı torunu yaşında olmama rağmen bana gösterdiği ilgi ve alakaya hayranımdır mesela. Ve Borusanda doğuş kadar eleştirilir örneğin fiyat politikaları, bende yeri geldiğinde doğrular üstünden verip veriştiririm. Haklısınız aslında kimse bu işte bir numara değilde bizim yani kişisel konuşayım benim sinirlendiğim nokta biz en iyisiyiz idasında olupda aslında öyle olamamalarından kaynaklanıyor. Hala servis müdürleri bana lakayit şekilde bmw de arabamı diye atıp tutuyor sırf rakipleri diye. Bunlar iş ahlakına ve iş Etiğine kesinlikle uymayan yanlış ve tatsız hareketler. Önce insan olmayı denemeliler bence. İşini hakkıyla yapanlara tabiki lafım yokta bende öylelerini doğuşta göremedim. Etiler şubesinden haramidereye uzanan uzun doğuş trafiği boyunca.

Sevgiler

• quote:

quote:

quote:

Borusanı br ziyaret edin. Adamlar çok efendi. Servis ile ilgilenen beyfendi çok sayglı torunu yaşında olmama rağmen bana gösterdiği ilgi ve alakaya hayranımdır mesela. Ve Borusanda doğuş kadar eleştirilir örneğin fiyat politikaları, bende yeri geldiğinde doğrular üstünden verip veriştiririm. Haklısınız aslında kimse bu işte bir numara değilde bizim yani kişisel konuşayım benim sinirlendiğim nokta biz en iyisiyiz idasında olupda aslında öyle olamamalarından kaynaklanıyor. Hala servis müdürleri bana lakayit şekilde bmw de arabamı diye atıp tutuyor sırf rakipleri diye. Bunlar iş ahlakına ve iş Etiğine kesinlikle uymayan yanlış ve tatsız hareketler. Önce insan olmayı denemeliler bence. İşini hakkıyla yapanlara tabiki lafım yokta bende öylelerini doğuşta göremedim. Etiler şubesinden haramidereye uzanan uzun doğuş trafiği boyunca.

Sevgiler

doğru söylediğinizden şüphem yok . zaten borusanı ziyaret edeceğim günleri 4 gözle bekliyorum. ama önümüzdeki 8-10 yıl bu mümkün değil benim açımdan. tabi dubaide falan bilmediğim bir amcam falan varsa daha erkende olabilir. bu paralara ancak 2. el 1 serisi alabilirim o da nana hitap etmiyor. birgün 3.20 d alacak param olursa direk borusandayım. o ana kadar hepsi üç aşağı 5 yukarı aynı sanırım . ama şu anda benim gözümde ford:0 vw:1 diğer servisleri bilmiyorum birde geçen hafta mesai arkadaşım 30.000 bakımı için honda city modelinin. 385 tl ödedi rutin bakımdışı malzeme yok (çiftkurtlar. buda bana pahalı geldi biraz.. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 18 Ekim 2009; 19:50:04 >

• Şimdi mesajları okuyunca konunun gidişatı az çok belli oluyor, bir de VW olunca tabi ki Türk sınırı - tampon bölge - Suriye sınırı gibi 3'lü ittifak meydana geliyor. Bir defa sevgili DH'cı dostlar, bazı hususları ayıralım, kırım yapalım.

1. VOLKSWAGEN (Almanya'da bir firma, bol sayıda otomobil üretir, Wolfsburg'ta oturur, okur yazar, müdahil olmasına mâni bir hali yok)
    2. DOĞUŞ OTOMOTİV (İstanbul'da bir firma, Türk sermayeli, başında Ferit Şahenk adında karizmatik bir adam var, Scirocco kullanır)
    3. YETKİLİ SERVİS (Müteselsil sıralamada bize en yakın VOLKSWAGEN temsilcisidir çünkü mütekabiliyet esasına göre ona gideriz hep)

Şimdi biz ağzımız çıktığı kadar bağırsak VOLKSWAGEN'e sadece a)Telefon b)E-Mail c)Faks d)Posta yoluyla ulaşabiliriz. DOĞUŞ OTOMOTİV'e biraz daha yakınız, ona da aynı yollardan ulaşabiliriz ama bir farkla ki o çok mühim, kalkıp merkezlerine giderbiliriz. Sinirliysen camlı kapıdan içeriye dalarsın, sakinsen efendice park edersin, MİSAFİR yaka kartını takar içeriye girersin. Yani VOLKSWAGEN bir devlet ise DOĞUŞ OTOMOTİV de büyükelçisi olurdu (ikna olmamış olanlar konsolos da diyebilir). YETKİLİ SERVİS ise DOĞUŞ OTOMOTİV'in sizin onlara zırt pırt telefon açıp VW siparişi vermek için kullandıkları telefon hatlarını meşgul etmemeniz amacıyla görevlendirdiği bir taşeron, bir aracı, komisyoncu. FAHRİ KONSOLOS da diyebiliriz. Yalova Kaymakamı misali istediğiniz Yetkili Servise de gidebilme özgürlüğünüz var çünkü hepsi belki bir bölge için yetkili ama parayı bastırdığın sürece arabana kırtasiyeden CC harfleri alıp yapıştırır ve polis noktasından ellerini ve kollarını sallayarak geçebilirsiniz.

Sevgili soldier_19 arkadaşım şans eseri İYİ HİZMET VEREN bir servise denk gelmiş. Doğal olarak da "madem ekmek bu kadar iyiyse, o zaman fırıncı da iyi olmalı, unu da ve buğday da" şeklinde haklı bir düşünce konstelasyonu geliştirmiştir. Tabi onun için göreceli olan bir durum başkaları için belki de hiç de öyle değildir. Markalar daima daha çok satışa yönelik hizmet verir, zaten parayı da servis ve yedek parçadan kazanır. Sıfır araba satmaktan komik rakamlara çaıştıklarını duymuştum ama esas para parça, aksesuar, servis gibi kalemlerden geliyor.

Kuzenim de oto tamircisi. Aynı servis parasını ona vermeyi taahhüt ederseniz sizi 3 yıldızlı Çavuşoğlu Otelinde ağırlar, kebap-şırdan-tatlı-vişne suyu ve baklava dahil yemeğinizi yedirir, arabanızı bal dök-yala kadar temiz yıkatır, deposunu da makul dolurur ve size teslim eder. Ama kuzenim %50-%75 indirimli çalışır ve fazla para da sizin cebinizde kalır, onu da isterseniz kendinize, evinize, işinize, aracınıza veya eşinize harcayabilirsiniz.

There's no such thing as a free meal.

Her hizmet, dekorasyon, ikram vb. herşey fiyata dahil edilmiştir. Herşey ödediğiniz bedele yansıtılır.

Selamlar,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Şimdi mesajları okuyunca konunun gidişatı az çok belli oluyor, bir de VW olunca tabi ki Türk sınırı - tampon bölge - Suriye sınırı gibi 3'lü ittifak meydana geliyor. Bir defa sevgili DH'cı dostlar, bazı hususları ayıralım, kırım yapalım.

1. VOLKSWAGEN (Almanya'da bir firma, bol sayıda otomobil üretir, Wolfsburg'ta oturur, okur yazar, müdahil olmasına mâni bir hali yok)
    2. DOĞUŞ OTOMOTİV (İstanbul'da bir firma, Türk sermayeli, başında Ferit Şahenk adında karizmatik bir adam var, Scirocco kullanır)
    3. YETKİLİ SERVİS (Müteselsil sıralamada bize en yakın VOLKSWAGEN temsilcisidir çünkü mütekabiliyet esasına göre ona gideriz hep)

Şimdi biz ağzımız çıktığı kadar bağırsak VOLKSWAGEN'e sadece a)Telefon b)E-Mail c)Faks d)Posta yoluyla ulaşabiliriz. DOĞUŞ OTOMOTİV'e biraz daha yakınız, ona da aynı yollardan ulaşabiliriz ama bir farkla ki o çok mühim, kalkıp merkezlerine giderbiliriz. Sinirliysen camlı kapıdan içeriye dalarsın, sakinsen efendice park edersin, MİSAFİR yaka kartını takar içeriye girersin. Yani VOLKSWAGEN bir devlet ise DOĞUŞ OTOMOTİV de büyükelçisi olurdu (ikna olmamış olanlar konsolos da diyebilir). YETKİLİ SERVİS ise DOĞUŞ OTOMOTİV'in sizin onlara zırt pırt telefon açıp VW siparişi vermek için kullandıkları telefon hatlarını meşgul etmemeniz amacıyla görevlendirdiği bir taşeron, bir aracı, komisyoncu. FAHRİ KONSOLOS da diyebiliriz. Yalova Kaymakamı misali istediğiniz Yetkili Servise de gidebilme özgürlüğünüz var çünkü hepsi belki bir bölge için yetkili ama parayı bastırdığın sürece arabana kırtasiyeden CC harfleri alıp yapıştırır ve polis noktasından ellerini ve kollarını sallayarak geçebilirsiniz.

Sevgili soldier_19 arkadaşım şans eseri İYİ HİZMET VEREN bir servise denk gelmiş. Doğal olarak da "madem ekmek bu kadar iyiyse, o zaman fırıncı da iyi olmalı, unu da ve buğday da" şeklinde haklı bir düşünce konstelasyonu geliştirmiştir. Tabi onun için göreceli olan bir durum başkaları için belki de hiç de öyle değildir. Markalar daima daha çok satışa yönelik hizmet verir, zaten parayı da servis ve yedek parçadan kazanır. Sıfır araba satmaktan komik rakamlara çaıştıklarını duymuştum ama esas para parça, aksesuar, servis gibi kalemlerden geliyor.

Kuzenim de oto tamircisi. Aynı servis parasını ona vermeyi taahhüt ederseniz sizi 3 yıldızlı Çavuşoğlu Otelinde ağırlar, kebap-şırdan-tatlı-vişne suyu ve baklava dahil yemeğinizi yedirir, arabanızı bal dök-yala kadar temiz yıkatır, deposunu da makul dolurur ve size teslim eder. Ama kuzenim %50-%75 indirimli çalışır ve fazla para da sizin cebinizde kalır, onu da isterseniz kendinize, evinize, işinize, aracınıza veya eşinize harcayabilirsiniz.

There's no such thing as a free meal.

Her hizmet, dekorasyon, ikram vb. herşey fiyata dahil edilmiştir. Herşey ödediğiniz bedele yansıtılır.

Selamlar,

Taner Göde

hocam bu forumda saygı duyduğum insanlardan birisiniz. hatta aracımı almadan önce bilginize başvurdum. ilk olarak ben servisten çok fiyat stratejisi eleştrileri için konuyu açtım ve büyük haflerle yazdım bu konuyla ilgili yorumlarınızi bekliyorum. 2. olarak bana söylermisiniz hangi yetkili servis özel servislerden ucuz. hepsi bir miktar fazla tırtıklar bunu bilmeyen yokki zaten. ben focus kullanırkende defalarca 130-150 liralık bakıma 300-400 lira ödedim. zaten bunlar makul olsa özel servis diye bir sektör kalırmı bu piyasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

2. yani bu nedemek şimdi focus aslında golften çok çok üstün almanya da pahalı satılırken neden Türkiye'de ucuz satılıyor mu demek istiyorsunuz.

2. evet
    3. ford ucuz değil, vw pahalı anlatmaya çalıştığım

Belki Ford türkiyede ucuz değil Almanyada pahalıdır, Hatta alnamyadaki başka bir "funkmaster" "Bu Ford'da amma kazık bak Türkiyede Vw den bile ucuza ama burada pahalı" diordur

• servisten yola çıkarak yola çıkarak böyle bir yazı yazmanız biraz talihsizlik.çünkü sizinde söylediğiniz gibi at hırsızı da var adam gibi adamı da var.yani gittiğiniz servisin(önceki) kötü olması hepsinin kötü olacağı anlamına gelmediği gibi şimdi gittiğiniz servisin iyi olması da hepsinin iyi olacağı anlamına gelmez.

vw ve doğuş un eleştirilmesi-fiyat politikası konusuna gelince;evet almanya ile yakın fiyatlarda satılıyor olabilir ama şahsi görüşüm bu araçların bu kadar etmeyeceği(lütfen sataşma olarak algılanmasın,kimsenin arabasına parasına lafım yok).ne Türkiye de ne Almanya da(yani en azından ben bu kadar para vermezdim)...ha birileri durumu doğuş ile sınırlandırabilir o ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 18 Ekim 2009; 20:17:13 >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• bir yılı aşkın bir süredir bu foruma üyeyim. çok fazla konu açıp msj yazmam , daha çok okumayı tercih ederim.

daha önce kullandığım araç ford fıestaydı. bu sene aracı değiştirmeye karar verdiğimde, ilk başta burada birçok kişinin yaptığı gibi bir konu açıp arkadaşlardan fikir almayı düşündüm ancak seçeneklerin içinde vw olduğu için konu açmadım. bunu çok samimi söylüyorum.

kesin tartışma çıkardı.

gittim araca baktım zaten tanıdığım bir araçtı test sürüşü yaptım beğendim ve aldım..

ben daha çok forumun eğlenceli konularına takılıyorum

• 2 defa gıttım vw servısınde gayet sıcak ve alakalı davrandılar far ayarı ve akümü ölçtüler ıkısınde de ücret almadan hallederız abi sorun degıl şeklınde yaklaştılar sempatı kazandılar acıkcası
  • Volkswagen'nin fiyatları ötv indirimi ve sonrasında en az değişen marka oldu evet şuan tüm araçlar pahalı fakat 2009 ocak-şubat aylarında diğer markalar çok daha ucuza satarken volkswagen gene pahalı satıyordu şimdi noldu hepsi pahalandı.Doğuş oto düşmanlığıda burdan geliyor.Ağzına kadar dolu astra 38-40bine satılırken muadili golf veya jetta 50bine satılıyordu.Doğal olarak herkes pahalı olduğunu düşünüyordu.Ee tabi şuan hepsi pahalı oda ayrı bi konu kolay kolay ucuzlamaz gibi geliyor bana...

İhmal ettim, öncelikle aracın hayırlı ve uğurlu olsun. Güle güle kullan, kazasız ve belasız, daima açık yollarda ve güzel yolculuklarda. Yukarıdak sıralamada aşağıdan yukarıya bir nakit akışı vardır hep. Konu sadece Doğuş Otomotiv'i değil, diğer markaların yetkili servislerini de ilgilendiriyor. Bir defa yetkili servis, şayet resmi ithalatçının kendi sermayesine ait bir yan kuruluşu değil ise, yüksek bir teminat bedeli vererek "Yetkili Servis" ünvanını alabilmektedir. Konumuzda kapısına VW YETKİLİ SERVİSİ şeklinde bir yazı asar, reklam yapar, broşür dağıtır, yetişmiş eleman işe alır, eğitir ve kapılarını hizmet vermek için açar. Elbette hepsi standart bir VW YETKİLİ SERVİS eğitimine tabi tutuluyor ancak insan unsurunu göz ardı edemeyiz, en iyi eğitimi dahi almış olsa o sabah karısı ile kavga etmiş bir ustabaşı işe sinirli gelir, herkese ve müşteriye de bir süre sonra bağırır, sinirini birisinden çıkartır. Bu insan faktörü her sektör, yer ve adımda vardır, hatta çoğumuz kendimizden de bunu biliriz.

Siz o gün servisin belki de en iyi anına denk geldiniz, belki servis her zaman böyleydi, inşallah servis de her zaman böyle kalır. Kendi servisim AYKAN ve ben de kendilerinden azami memnunum. Hiç üzmediler, hep saygılı davrandılar, hep yüksek bir miktar fatura ettiler, ben doğal karşıladım çünkü orası yetkili servis, ben de bile bile yetkili servise gittim, aracımın markasına özel olarak hitap ediyor, başka araç markalarına prensipte bakmıyor ve müşteri memnuniyeti için gerçekten elinden geleni yapıyor. Ama benim böyle düşünmem için beklentilerimin karşılanmış olması gerek. Bir başkasının beklentileri benimkinden çok çok farklı olabilir ve şayet karşılanmamışsa o zaman tam tersi orayı yerin dibine batırır, şikayet eder, kötüler. Yani bu durumlar, bu hususlar ve bu olaylar görecelidir. Kişiden kişiye fark gösterebilir.

Bir defasında SEAT Servisine gittim, ön tamponda bir delik oluştu, benim hatamdan ama başkasının eşşekliğinden (pardon!) ve servise gittiğim o gün o an o dakikada tüm işçileri patron yanına çağırmış ve çıkışlarını vermişti, ben de çil yavrusu gibi sağa sola koşuyor, bana yardımcı olacak, bana hizmet edecek birisini arıyordum. O zamana kadar da SEAT Servisinden hep memnundum, 1 defa periyodik bakımı 2 katı fiyatla yaptılar, birşey diyemedim, içime attım.

Eşimin FIAT Grande Punto aracının bakımına MIÇILAR 250 TL aldı, ben kuzenime 75 TL'ye yaptırdım. Araç saat gibi maşallah.

İstanbul'da bazı VW servislerinin terör estirdiğini de işittim forumda fakat işe bu kişileri şikayet ederek, bu yerleri üst makama bildirerek terbiye edebiliriz. Başka çare yok. Hep bir üst kademeye hitap etmek zorundayız. Hakkımızı bize hakkımızı vermeyen mevkiide ararsak tıkanmıştır bu sistem. Daima bir sonraki yetkiliye, bir üst makama başvurmamız gerek.

Konunun özünde yetkili servisin her zaman kan emici bir yanının olmadığı doğru ama garanti dışı büyük masrafa yol açan bir parçanın fiyatının araç bedelinin yarısına yakın olması gibi durumlardır insanlarımızı aniden ve birden çok rahatsız eden ve örnek 6-DSG vites kutusu burada 20.000 TL'ye satılıyor yedek parçası ama Almanya'da eskisini veriyorsun, sana tamir edilmiş yenisini yarı fiyatına veriyor. Ama aramızda 5.000 km var ve Doğuş Otomotiv bunu yapmıyor, ayrıca tamir edilmiş parçaların ülkemize onarılmış veya yeni olarak ithali de yasak.

Her halükârda haklı olduğunuzu belirtmek isterim. Yetkili Servis müşterisini kollamak ve korumak ister, ama belli ölçüler içerisinde, hizmetin bedeli de fiyata yansır. Bu de normaldir, başkası yerinize ödemez. PASSAT'ımın bakımı yapılırken ben klimalı, deri koltuklu ve çay/kahve servisli bir bekleme salonunda zamanımı geçiriyordum ve sonra aklıma geldi ki bütün bunların masrafı sonuçta faturaya yansıtılıyor.

Selamlar,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

servisten yola çıkarak yola çıkarak böyle bir yazı yazmanız biraz talihsizlik.çünkü sizinde söylediğiniz gibi at hırsızı da var adam gibi adamı da var.yani gittiğiniz servisin(önceki) kötü olması hepsinin kötü olacağı anlamına gelmediği gibi şimdi gittiğiniz servisin iyi olması da hepsinin iyi olacağı anlamına gelmez.

vw ve doğuş un eleştirilmesi-fiyat politikası konusuna gelince;evet almanya ile yakın fiyatlarda satılıyor olabilir ama şahsi görüşüm bu araçların bu kadar etmeyeceği(lütfen sataşma olarak algılanmasın,kimsenin arabasına parasına lafım yok).ne Türkiye de ne Almanya da(yani en azından ben bu kadar para vermezdim)...ha birileri durumu doğuş ile sınırlandırabilir o ayrı mesele.

tamam sizin haklı olduğunuzu varsayalım peki arkadaşım hangi model ucuz vw ile kıyasladığında lütfen yaz bende haklısın ya bu volkswagen çok pahalı satıyor diyebileyim.
    lütfen diğer markaların fiyatlarıyla ama aynı özellikleri koyduktan sonra ve aldıktan sonrasını düşünerek kıyaslama yap. teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Değerli arkadaşım,

İhmal ettim, öncelikle aracın hayırlı ve uğurlu olsun. Güle güle kullan, kazasız ve belasız, daima açık yollarda ve güzel yolculuklarda. Yukarıdak sıralamada aşağıdan yukarıya bir nakit akışı vardır hep. Konu sadece Doğuş Otomotiv'i değil, diğer markaların yetkili servislerini de ilgilendiriyor. Bir defa yetkili servis, şayet resmi ithalatçının kendi sermayesine ait bir yan kuruluşu değil ise, yüksek bir teminat bedeli vererek "Yetkili Servis" ünvanını alabilmektedir. Konumuzda kapısına VW YETKİLİ SERVİSİ şeklinde bir yazı asar, reklam yapar, broşür dağıtır, yetişmiş eleman işe alır, eğitir ve kapılarını hizmet vermek için açar. Elbette hepsi standart bir VW YETKİLİ SERVİS eğitimine tabi tutuluyor ancak insan unsurunu göz ardı edemeyiz, en iyi eğitimi dahi almış olsa o sabah karısı ile kavga etmiş bir ustabaşı işe sinirli gelir, herkese ve müşteriye de bir süre sonra bağırır, sinirini birisinden çıkartır. Bu insan faktörü her sektör, yer ve adımda vardır, hatta çoğumuz kendimizden de bunu biliriz.

Siz o gün servisin belki de en iyi anına denk geldiniz, belki servis her zaman böyleydi, inşallah servis de her zaman böyle kalır. Kendi servisim AYKAN ve ben de kendilerinden azami memnunum. Hiç üzmediler, hep saygılı davrandılar, hep yüksek bir miktar fatura ettiler, ben doğal karşıladım çünkü orası yetkili servis, ben de bile bile yetkili servise gittim, aracımın markasına özel olarak hitap ediyor, başka araç markalarına prensipte bakmıyor ve müşteri memnuniyeti için gerçekten elinden geleni yapıyor. Ama benim böyle düşünmem için beklentilerimin karşılanmış olması gerek. Bir başkasının beklentileri benimkinden çok çok farklı olabilir ve şayet karşılanmamışsa o zaman tam tersi orayı yerin dibine batırır, şikayet eder, kötüler. Yani bu durumlar, bu hususlar ve bu olaylar görecelidir. Kişiden kişiye fark gösterebilir.

Bir defasında SEAT Servisine gittim, ön tamponda bir delik oluştu, benim hatamdan ama başkasının eşşekliğinden (pardon!) ve servise gittiğim o gün o an o dakikada tüm işçileri patron yanına çağırmış ve çıkışlarını vermişti, ben de çil yavrusu gibi sağa sola koşuyor, bana yardımcı olacak, bana hizmet edecek birisini arıyordum. O zamana kadar da SEAT Servisinden hep memnundum, 1 defa periyodik bakımı 2 katı fiyatla yaptılar, birşey diyemedim, içime attım.

Eşimin FIAT Grande Punto aracının bakımına MIÇILAR 250 TL aldı, ben kuzenime 75 TL'ye yaptırdım. Araç saat gibi maşallah.

İstanbul'da bazı VW servislerinin terör estirdiğini de işittim forumda fakat işe bu kişileri şikayet ederek, bu yerleri üst makama bildirerek terbiye edebiliriz. Başka çare yok. Hep bir üst kademeye hitap etmek zorundayız. Hakkımızı bize hakkımızı vermeyen mevkiide ararsak tıkanmıştır bu sistem. Daima bir sonraki yetkiliye, bir üst makama başvurmamız gerek.

Konunun özünde yetkili servisin her zaman kan emici bir yanının olmadığı doğru ama garanti dışı büyük masrafa yol açan bir parçanın fiyatının araç bedelinin yarısına yakın olması gibi durumlardır insanlarımızı aniden ve birden çok rahatsız eden ve örnek 6-DSG vites kutusu burada 20.000 TL'ye satılıyor yedek parçası ama Almanya'da eskisini veriyorsun, sana tamir edilmiş yenisini yarı fiyatına veriyor. Ama aramızda 5.000 km var ve Doğuş Otomotiv bunu yapmıyor, ayrıca tamir edilmiş parçaların ülkemize onarılmış veya yeni olarak ithali de yasak.

Her halükârda haklı olduğunuzu belirtmek isterim. Yetkili Servis müşterisini kollamak ve korumak ister, ama belli ölçüler içerisinde, hizmetin bedeli de fiyata yansır. Bu de normaldir, başkası yerinize ödemez. PASSAT'ımın bakımı yapılırken ben klimalı, deri koltuklu ve çay/kahve servisli bir bekleme salonunda zamanımı geçiriyordum ve sonra aklıma geldi ki bütün bunların masrafı sonuçta faturaya yansıtılıyor.

Selamlar,

Taner Göde

ben teşekkür ederim hocam. allah sizede kaza bela vermesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Volkswagen'nin fiyatları ötv indirimi ve sonrasında en az değişen marka oldu evet şuan tüm araçlar pahalı fakat 2009 ocak-şubat aylarında diğer markalar çok daha ucuza satarken volkswagen gene pahalı satıyordu şimdi noldu hepsi pahalandı.Doğuş oto düşmanlığıda burdan geliyor.Ağzına kadar dolu astra 38-40bine satılırken muadili golf veya jetta 50bine satılıyordu.Doğal olarak herkes pahalı olduğunu düşünüyordu.Ee tabi şuan hepsi pahalı oda ayrı bi konu kolay kolay ucuzlamaz gibi geliyor bana...

haklısınız ama ben bu foruma 7 seneye yakın zamandır üyeyim (belki en eski üyelerden biriyimdir) bu vw konusu hep böyleydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 18 Ekim 2009; 20:39:46 >

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

servisten yola çıkarak yola çıkarak böyle bir yazı yazmanız biraz talihsizlik.çünkü sizinde söylediğiniz gibi at hırsızı da var adam gibi adamı da var.yani gittiğiniz servisin(önceki) kötü olması hepsinin kötü olacağı anlamına gelmediği gibi şimdi gittiğiniz servisin iyi olması da hepsinin iyi olacağı anlamına gelmez.

tamam sizin haklı olduğunuzu varsayalım peki arkadaşım hangi model ucuz vw ile kıyasladığında lütfen yaz bende haklısın ya bu volkswagen çok pahalı satıyor diyebileyim.
    lütfen diğer markaların fiyatlarıyla ama aynı özellikleri koyduktan sonra ve aldıktan sonrasını düşünerek kıyaslama yap. teşekkürler..

mesajımda dikkat ederseniz hiç bir markayı savunmadım.vw şuna bakarak pahalı veya şuna göre ucuz da demedim.vw şu donanımı şu paraya verirken xxx firması şu paraya veriyor da demedim.benim gözümde bu kadar değerli değil dedim o kadar.rakip firmaların fiyat politikalarının iyi olduğunu da söylemedim.xxx firmasına göre avantajlı olması o firmanın da doğru işler yaptığı anlamına gelmiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.