Şimdi Ara

Nedir bu çift tuner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu çift tuner hakkında herkes bişey söylemiş forumda ben sırf bu yüzden tv alamadım.

Şimdi ben tv yi uydudan seyredeceğim aynı zamanda antenimde mevcut.Ekranda aynı anda iki kanal izlemek istiyorum birini uydu yayınından birini de anten yayınından.Şimdi bana Çift tunerli bir lcd mi lazım yoksa tek tunerle bu işi halledebilirmiyim????

• Anlattığın şekilde 1 tunerli yeterli olur.
    2 tunerliler, RF (anten) yayın içindir, gelen sinyal 2 tunere dağılıp, aynı anda 2 anten yayınını seyretmek içindir.

selamlar

DIKKAT: bu cihazın 1 tunerli PIP özelliği olması da gerektiğini belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 6 Eylül 2007; 14:49:05 >
  • Kısaca şöyle aynı anda iki tv yayınını seyredebilirsiniz. Tabii uydu alıcısı kullanıyorsanız çokda işinize yaramaz. Ancak dijital karasal yayın başladığında bir artı olacaktır. En azından ben bu kanıdayım.
  • oh be teşekkürler nihayet tam bi cevap alabildim o zaman çift tuner için kendimi kasmama gerek yok yani pfl5322 alabilirim.
  • istersen bir araştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 6 Eylül 2007; 21:48:23 >
  • sayın qwert200 bildiğim ve incelediğim kadarıyla pfl 5322 de sizin kullanım amacınıza uygun pip fonksiyonu yok.sadece ekranın bir kısmında resim varken diğer yarısındada teletex yer alabiliyor. yani iki ayrı yerden gelen görüntüleri yarımşar ekran veya büyük ekran küçük ekran yapamıyorsunuz. sony d 3000,panasonic 700 birkısım samsung ve lg tv lerde bu özellik mevcut.lcd yi almadan önce mutlaka satıcıda pip fonksiyonunu
    deneyerek alınız.
  • doğrudur,
    hatta samsung un bazı modelleri sadece belli girişlerden PIP yapabiliyor.
    mutlaka deneyin görün.

selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sayın onbeş eksiğimi tamamlamışsınız. HDMI girişinden yapılan bağlantı olması şartıyla bazı samsung ve phılıps modellerinde pip fonksiyonu aktif oluyor.
  • Arkadaşlar peki iki farklı kanalı tek ekranda seyretme işinde ses sorunu nasıl çözülüyor? Tek kanalın sesini vermesi gerekiyor.
  • ya arkadaşlar bana aynı anda 2 ekranı seyredebileceğim bir yada birkaç model bildiri Allahaşkına yoksa kafayı yiycem bu tv işinden ,bugün saatlerce baktım tvlere ancak karar veremedim max 2000 ytl verebilirim.

Bakın isteklerim şunlar PAP (aynı anda 2 tv seyretmek istiyorum) birde kontrast vs iyi olsun.

Bursa vatan da kampanya var %15 indirim 8 taksit yapıyolar bu fırsatı kaçırmak istemiuyorum.

Örneğin 37pfl5322 modeli çok özel bi kampanyadan 2070 ytl ye geliyor eğer onda PAP varsa alıcam.

LÜTFEN YARDIM....
  • Hemen hemen her PAP olan Tv de bunu yapabilirsiniz. Tek sorun bir uydu alıcınız olacak ve ayrıca tvnin anten bağlantısıda yapılmış olacak. Ama PIP ve PAP olayında size benim 100 hz Beko marka CRT tv mi öneririm. İster TV - TV, ister TV - Herhangi bir AV kanalı, İster AV - AV. Şu ana kadar bunları yapabilen bir lcd göremedim. Plazmaları bilmiyorum yorum yapmayayım. Yada varsa gözümden kaçmıştır kereta
  • dostum benimde crt arçelik yapıyor ama ben lcd de istiyorum mesela 37lc2r bunu yapabiliyomuş tavsiye lütfen
  • Kusura bakmayın konu başlığındaki yazıyı edit ettiğinizi fark etmemişim. Eğer bir uydu alıcınız var ise çift tuner li bir modele ihtiyacınız olmayacaktır. Sd performansı iyi olan modeller böyle bir işlemde daha çok işinize yarar. Tabii ileride dijital karasal yayın başladığında uyduyu kaldırırım diyorsanız çift tuner li bir modele ihtiyacınız olur. Benim şu ana kadar ağırlıklı üzerinde durduğum cihazlar Samsung, Panasonic, Sony ve birazda Toshiba modelleri idi. LG modelleri konusunda pek bilgim olmadığı için yorum yapmayayım. PAP olayında TV ve bir giriş birimi görüntüleniyor. PIP ise genelde PC modunda aktif oluyor. Denediğim modeller, burada incelenen modeller ve deneyemeyip te satış görevlilerinden bilgi edindiğim modeller genelde bu şekildeler. Bu arada sizin bahsettiğiniz LG 37LC2r modelinde PIP gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 7 Eylül 2007; 15:11:22 >

• Düzeltelim,
    37LC2R de PIP-POP-DW gibi özellikler vardır.

işte arkadaşımızın inceleme sayfası
    http://forum.donanimhaber.com/m_9203063/mpage_1/key_sulokal/tm.htm

sadece 1 tuner olduğu için ayrı bir video sinyali bağlamak zorundasınız.

selamlar
  • Yani sonuç olarak hangi tv tavsiye ?????
  • Ben bir iki sitedeki özelliklerine bakarak gözükmüyor dedim. Demekki ilgili sitelerde bilgi hatası yapılmış.
  • arkadaşlar bu pip ve pap işinde her tv kafasına göre davranır denemeden bilemezsiniz
    analog yayının olduğu yerde diğer kaynaklarla pap yapılabilmesi lazım ama yapmazsa o zaman sıkıntı olur
  • peki bana bu tarihde 37lc2r ve 32lc2r almamı tavsiye edermisiniz.

Yoksa 37pfl5322 çok uygun fiyata alabiliyorum (2075 ytl) bu modelde PAP varmı varsa alınırmı??

veya PAP ı olan bu fiyatalaradaha iyi bi lcd???
  • dostum ben süzme bir PIP PAP manyağıyım... 9 yıldır kullandığım loewe crt tvimde pip özelliği vardı ve benim olmazsa olmazım oldu. kumandada en çok kullandığım tuş pip tuşu idi. ( pip te çok zap yaparım)

bişey izlerken hep pip te kanal dolaşırım. (film, dizi falan izlerken hariç tabi)

o yüzden yeni LG 37 LB1R aldım. 3000 ytl . çift tuner var. süper..(sen 32 sor bakalım kaç lira)

gelelim soruna,

benim sana tavsiyem tek tunerli alma. çünkü pip olayında sürekli kanal değiştirme(swap) vardır.
    ve tek tunerde öyle kafana göre swap yapamazsın. kullanışsız olur. diyelim pip te receiver dan bir kanal beğendin. ona geçiyorsun sonra onun kumandasını kullanıp kanal değiştirmen falan gerek....

bildiğim artık sadece lg ve vestel de var..
  • Dün akşam carrefourda 1899 ytl yr gaza gelip 37pfl5321 aldım PAP var diye sattı çocuk.Evet PAP var ancak pap penceresini sadece HDMI yayınlarda açabiliyorum başkada olmuyor.Bugün iade edicem gerçi TV de çok iyi gösteriyodu ama....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.