Şimdi Ara

Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yakın zamanda 4K TV almayı düşünüyorum ve HDMI 2'den PC bağlantısı kurup bazı oyunları TV'de oynamak istiyorum fakat kafama takılan bir husus var;
    Test sitelerinde bazı 4K tvler için Chroma 4:4:4@60Hz destekler yazarken bazılarında ise sadece Chroma 4:4:4@30 Hz'a kadar destek verdiğini yazmışlar.Bazı modellerde ise Chroma 4:2:2@60 Hz desteklediği belirtmişler .Arkadaşlar nedir bu 4:4:4@60Hz durumu bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum.

• Chroma subsampling olayı...
    Siyah ve beyaz full chroma sağlanırken rgb renk paletinin 4.2.2 de yarısının 4.2.0 da %75 inin göz ardı edilerek transmit ediliyor. Ancak görüntüde gözün tam olarak anlayacağı bir degrade olmayabilir.
    4.4.4. Ise full chroma aktarımı Sağlar ancak bandwith o kadar buyur ki burada hdmi 2.0 için 30p sınırı aşılamıyor 4K için. Ancak display port bağlantısı olan bir monitör sağlayabilir belki....
    TV için 4.4.4. 30p bence mükemmel yoksa da pek sorun etmemek Lazım ama monitör dünyasında ne gelişmeler var bilmiyorum....

Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı? Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Chroma subsampling olayı...
    Siyah ve beyaz full chroma sağlanırken rgb renk paletinin 4.2.2 de yarısının 4.2.0 da %75 inin göz ardı edilerek transmit ediliyor. Ancak görüntüde gözün tam olarak anlayacağı bir degrade olmayabilir.
    4.4.4. Ise full chroma aktarımı Sağlar ancak bandwith o kadar buyur ki burada hdmi 2.0 için 30p sınırı aşılamıyor 4K için. Ancak display port bağlantısı olan bir monitör sağlayabilir belki....
    TV için 4.4.4. 30p bence mükemmel yoksa da pek sorun etmemek Lazım ama monitör dünyasında ne gelişmeler var bilmiyorum....

Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı? Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı?

Çok teşekkür ederim hocam bilgiler için;
    Aklımdaki tv tam olarak bu hocam Samsung UN55JS8500 özellikleri ve performans değerleri çok hoşuma gitti sadece 1080p@120 Hz olmaması kötü olmuş onun dışında gayet performanslı duruyor,umarım fiyatını hakeden bir ürün olur.

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/samsung/js8500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kensei -- 18 Temmuz 2015; 23:00:13 >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Hayırlı bayramlar öncelikle, şef sana bir soru geliyor ..MSI GT730 2GB 128bıt geforce dx.11 ekran kartım var ekran kartı (HDMI 1.4a) dolayısıyla 3D bir kart sorun yok, ama denemediğim bir nokta var resimde'de gördüğün gibi: 1 (version 1.4a) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz destekliyor kart,PC bağlantısı ile 4K TV'de 3280 X 2160p 24Hz veya full hd tv'de 1080p 24Hz'de sıkıntısız masaüstü çözünürlük alabiliyormuyuz + bunu dememdeki amaç sende biliyorsun pc bağlantısında sorunsuz (Bluray,mkv,3D ISO vb filmler izlemek çünkü ben (nmt) cihazları sevemedim pc'deki gibi görüntü veremiyorlar bir kaç model denedim eregeat r6s pro,dune hd,wd live vs sende biliyorsunki filmler 24fps çekiliyor önemli olan akıcı görüntü, bak bir arkadaşın yazısını sunuyorum, normalde Full hd tv'lerde pc bağlantısı 1920x1080p 60hz oluyor 24Hz olayı baya içime sindi filmler 24fps çekiliyor olmasından ..buyrun saygılar.

ekran kartının HDMI çöz:desteği kırmızı işaretledim

Kartın sitesindeki linki:http://www.msi.com/product/vga/N730-2GD3.html#hero-specification

Konuyu açan arkadaşın kendi çözümü:http://forum.donanimhaber.com/m_70539256/tm.htm

Nedir bu 4K Chroma 4:4:4@60Hz olayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 19 Temmuz 2015; 0:03:15 >

• Fark burda ciddi şekilde ortaya çıkmış;demekki PC bağlantısında 4:4:4@60Hz ile 4:2:2@60 Hz ciddi fark ediyor.Özellikle PC'den 4K TV'de kayıpsız 60Hz desteği alacak arkadaşların dikkat etmesi gereken bi durum.

https://www.youtube.com/watch?v=SqEXNZXZVII
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    24hz hareket cozunurlugu lcd teknolojisi gibi super sorunlu bir panel uapisinda ciddi sorunlara yol acar keza artik filmleri 48hz cekmeye basladilar blle...tv ler bu hareket effektlerini azaltmak icin her karenin arasina mutlaka benzer statik kareler ekleyerek goruntuyu akici hale getirir hatta senin bahsettigin samsung da black frame insertion teknolojisi var ki bir de simsiyah kareler ekleyip gozun tazeleme hizindan yararlanip bir de aldanma olusturuyor ve bence simdiye kadar bir lcd tv de ulasilmis en iyi hareket cozunurlugu var. AMA YETERLI MI ? Hayir bunlari yaparken o kadar cok islem hapiyor ki input lag uzuuyooor da uzuuuyooor.Oyun oynamak icin bir tv ye o kadar para vermemek gerektigini dusunuyorum.
    Ekran kartlari ve pc dunyasini pek bilmem ama herseyi ekran kartina biracak bir monitor daha verimli olur gibi....

• quote:

24hz hareket cozunurlugu lcd teknolojisi gibi super sorunlu bir panel uapisinda ciddi sorunlara yol acar keza artik filmleri 48hz cekmeye basladilar blle...tv ler bu hareket effektlerini azaltmak icin her karenin arasina mutlaka benzer statik kareler ekleyerek goruntuyu akici hale getirir hatta senin bahsettigin samsung da black frame insertion teknolojisi var ki bir de simsiyah kareler ekleyip gozun tazeleme hizindan yararlanip bir de aldanma olusturuyor ve bence simdiye kadar bir lcd tv de ulasilmis en iyi hareket cozunurlugu var. AMA YETERLI MI ? Hayir bunlari yaparken o kadar cok islem hapiyor ki input lag uzuuyooor da uzuuuyooor.Oyun oynamak icin bir tv ye o kadar para vermemek gerektigini dusunuyorum.
    Ekran kartlari ve pc dunyasini pek bilmem ama herseyi ekran kartina biracak bir monitor daha verimli olur gibi....

Hocam bilgiler için teşekkürler;
    FPS oyunları için zaten SLI sistem üzerinde BENQ(XL2720Z) 144hz 1ms 27'' oyuncu monitörünü kullanıyorum.
    Aksiyon,macera,spor,yarış gibi oyunlarıda logitech kablosuz gamepad ile 4K 60Hz'da kayıpsız,kaliteli bir şekilde yani düşük input lag ve yüksek renk kalitesi ile oynamak,
    PC'de Full HD film arşivimdeki filmleri;kaliteli HD to UHD Upscaling özelliğine ve siyah derinliği yüksek bir Tv de izlemek,
    Futbol maçlarını ise düşük motion blur değerlerinde akıcı ve net bir şekilde izlemek için üst düzey 55'' 4K TV arıyordum.
    Tüm bu kriterler ışığında araştırmamı yaptığım zaman Samsung UN55JS8500 modelinin tam aradığım model olduğuna karar verdim.
    Son olarak PC'den HDMI 2 bağlantı performansını araştırırken ''chroma subsampling 4:4:4'' olayı ile karşılaştım ve onuda siz açıklayıp yardımcı oldunuz.
    Samsung UN55JS8500 modelinin PC bağlantısına HMDI 2(DVI) portu ile tam destek(4k@60Hz@4:4:4) verdiğini okudum ve bu cihaz üzerindeki kararım dahada netleşti.
    Zaten haberler dışında günlük TV izleyen birisi değilimdir.Benim TV ile olayım genelde akşam 10'dan gece 1'e kadardır ki buda sadece dizi,film ve oyun üzerine olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kensei -- 19 Temmuz 2015; 14:58:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xiaomi Mi Box s 5+1 ses problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .Kensei kullanıcısına yanıt
    Bu Tv'lerin en büyük problemi edge led olması sebebiyle backlight bleeding ve overall siyah üretimindeki zayıflıklardır.
    Gece mutlaka üzerine ambiyans Işığı vurdurmalısınız.Üzerindeki ultrA clear panel Pro kaplama siyahları oldukça iyi seviyeye getirir ama ışıkları kapatır da zifir karanlıkta izlerseniz eğer pek tavsiye etmeyeceğim bir görüntü ile karşılaşırsınız.
    Dikkat edin alırsanız mutlaka kuracak servise akşam saatlerinde kurdurun ve karanlıkta dinamik resim ve otomatik siyah ayarlayıcıları kapatıp Ekranın siyah homojetisine bakın.

• quote:

Bu Tv'lerin en büyük problemi edge led olması sebebiyle backlight bleeding ve overall siyah üretimindeki zayıflıklardır.
    Gece mutlaka üzerine ambiyans Işığı vurdurmalısınız.Üzerindeki ultrA clear panel Pro kaplama siyahları oldukça iyi seviyeye getirir ama ışıkları kapatır da zifir karanlıkta izlerseniz eğer pek tavsiye etmeyeceğim bir görüntü ile karşılaşırsınız.
    Dikkat edin alırsanız mutlaka kuracak servise akşam saatlerinde kurdurun ve karanlıkta dinamik resim ve otomatik siyah ayarlayıcıları kapatıp Ekranın siyah homojetisine bakın.

Hocam tavsiyelerinizi dikkate alıp dediğiniz gibi denettireceğim.
    Direct led panellerin fiyatları beni aşar ve samsung ile sony dışında TV düşünmüyorum fakat bu firmaların direct led kullanan panelleri çok pahalı;

Sony KD-75X9405C (30.000 TL)(direct led destekli 65 modeli yok sanırım)
    Samsung UE65JS9500 (18.000 TL)(en ucuz direct led modeli ve curved )

açıkçası curved ekran seven biri değilim flat ekran tercihim olur ve 15 bin lirada bir TV için gereksiz gelir bana 65'' için 8-10 bin tamam ama üzeri bana fazla gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Kensei -- 19 Temmuz 2015; 16:57:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.