Şimdi Ara

Neden SONY VAIO (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kentacdis ARKADAŞIM .. BİRÇOK MARKA AYNI FABRİKADA ÜRETİLİYOR .. DİYE YAZMIŞSIN YA ....

DELL NOTEBOOK'LAR HARİÇ .....
    DELL NOTEBOOK'LAR İRLANDA 'DA ÜRETİLİYOR.... ÇOĞU MARKA ÇİN 'DE ÜRETİLİYOR...
    quote:

Orjinalden alıntı: kentacdis

ortami biraz daha kızıstiralim

kaynak:http://store.agearnotebooks.com/asusnotebook.html
    sonynin asusa n.book emri verdigi bu linkte belirtilmis
    ayni zamanda daha sonra asus bircok marka icin notebook yapiyor. yanliz sadece kasasimi ic bilesenleride dahilmi o belirtilmemis...
    2005te 20bin notebook sony icin yapmis
    nec,hp,sharp,ibm,acer
    asustek tayvanda 3.buyuk notebook ureticisiymis
    apple icin 500bin 14.1-inch widescreen iBook yapmis bunun disinda yine yazmadigim bircok 12"apple yapmis

ve yazan iddaya gore apple,ibm,sony gibi isim markalari yuksek fiyattan iyi kalite notebook satarlar, bunlari asustur, asus urettigi kaliteli notebooklari uygun fiyattan kendi markasiyla satar.

yanliz dikkatinizi cekerim sitede bazi modellerini uretir diyor her modeli degil.
    ayni zamanda site epey asusu yalamis diger markalara notebook uretmesi de dogal cunku dunyada 7-8notebook fabrikası var bildigim kadariyla,
    bircok marka ayni yerde uretiliyor...
    kasalari ayni olmasi yada farklı olmasi ne ifade ediyor onuda cozemedim
    iste f3un ust kapagi
     Neden SONY VAIO

yazi biraz asus fanatiklerini yagladi gibi gozuksede 2markaninda birbirinden ustun bir yani yok. fiyatlara bakicaksaniz TRdeki fiyatları karsilastirmayin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçankorkmaz -- 8 Nisan 2008; 18:34:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kentacdis

quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

arkadaşlar akımdan gecen modeller t9300 işlemci olarak yorumları beklıyorm

ASUS M50 SN250DV, INTEL T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghzhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3159
    Sony Vaio Fz490nfb T9300 2.5 8400 GT 300 GBhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NFB--2-GB-NOTEBOOK,4418.html
    ASUS X52SA T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghz HD2600 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2995
    ASUS M51 SN250DV T9300 2.5Ghz NVidia 9500MGS 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2938
    DELL 1520 T9300 2.5 Ghz, 3GB RAM 250 HDD 8600GThttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2750

fiyat performansa bakıcak olursak benim fikrim:
    1dell
    2asus x52sa
    3 sony sonynin artisi blueray olmasi
    4 asus m50

asus x52ile dell in arasinda ekrankarti farki var bunn disinda ayni marka olarak dell i tavsie ederim. oyun oynayacaksan ekran karti guclu olani al.
    daha sonra sony dememin sebebi b.ray okuyucusu var eger 1-2sene laptopu kullanicam dersen b.ray piyasaya ucuzlycak ve yayginlasacak, b.ray olan laptop dvdwr oem fiyatlarna goz atmandi da tavsiye ederim...

Yurt dışında okuyacağım ıcın alıyorum o yuzden secımım dogru olmasını dılerım uzun sure kullanıcam gıbı gozukuyor

• Vaio olsa olsa SZ serisi için alınırDI Dell Latitude 4300 çıkınca SZ'nin de helvasını yeriz
  • Hocam atla eşeği karşılaştırmıyoruz değil mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uçankorkmaz

kentacdis ARKADAŞIM .. BİRÇOK MARKA AYNI FABRİKADA ÜRETİLİYOR .. DİYE YAZMIŞSIN YA ....

DELL NOTEBOOK'LAR HARİÇ .....
    DELL NOTEBOOK'LAR İRLANDA 'DA ÜRETİLİYOR.... ÇOĞU MARKA ÇİN 'DE ÜRETİLİYOR...

evet
    yazdigimda yanlis birseyyok bircogu ayni yerde uretiliyor 7-8fabrika var dunyada...
    dikkat edersen bircok dedim isim kullanmadim, konuyu iyibilseydim susurda uretiliyor derdim ama bilmeden ukalalık yapmanin geregi yok
    dell in de irlanda da uretildigini ogrendik sagol benim icin cinde uretilmesininde bir mahsuru yok, kaliteli olsun yeter, gunumuzde cin meselesi kacinilmaz.
    dell amerikada en cok kullanilan markalardan biridir.

@ogundmr
    arkdasim yurt disi derken misal amerikaya gidiyorsan orda cok kullanilan markalari alman servis ve parca islerini kolaylastirir bunu goz onunde bulundur.
    yurt disina gideceksen en azından TRden alip kdv kazigi yeme 1000ytl ye 180ytl vergi oduyorsun burda az degil bence, hatta kdv olmadan karsilastirsan bile yinede katkat ucuz

alacagin bilgisayarin cok eski model olmamasina bak piyasadan cekilicekse parca bulamayabilrisin
    bunun disinda pek aklima birsey gelmiyor
    pil fiyatlarina bakabilrsin ki kacis yok pili bitecektir belirli kullanimda

amazon.com da hp-dell-sony fiyatlari yakın asus ucuz degil bu markalardan daha pahalı bunlarin disinda toshiba var aklıma gelen o dahada pahalı
    ben hp alirken vazgectim sony e dondum ayni paraya sony(daha iyi ozellk) aldim... unutulmamasi gereken birseyde amerikada tuketici haklari avrupa gibi gelismis degildir avrupada garanti sartlari hizmeti vs hersey daha iyi....

kolaygelsin

• @kentacdis

bulgarıstanadan fıyatlar ne alemdedı orda unv gıdıcem
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

@kentacdis

bulgarıstanadan fıyatlar ne alemdedı orda unv gıdıcem

bulgaristani hic bilmiyorum orda akraba veya arkadasin varsa ona sormalisin
    yada okul baslamadan kamilkoca binip gidersen elektonik fiyatlarina bakarsin

avrupa birligine dahil oldugundan avrupa ya shipping veren herhangibir firmadan alabilirsin bilmiyorum misal belki "amazon.de" den satin alabilirsin
    gumruk takildi derdide yok amazon.de den fiyatlari arastir bakalim sonuclar nasil.

edit: amazon.de demistim ama merak ettim baktim fiyatlari cok yuksekmis gercekten...
    baska biryerler arastir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klinik_Psikolog -- 9 Nisan 2008; 2:38:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Cevap hakkımı kullanıyorum...Sony Vaio yu Asus ürettiği için bu hakkım olduğuna inanıyorum.

1)Asusun ekran kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Ekranlarımız Samsung dur. LCD TV üretim ve satışında Sony Bravia ya nal toplattırmaktadır. !!!!
    2)Malzeme Kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Herhangi bir kimya laboratuarında yapılmış bir hammadde analizine dayanarak mı bu yorumu yapıyorsunuz.?????Böyle bir analiz raporu varsa biz de bilelim.
    3)Asus made in China ..Sony made in Japan......Intel de mi Japan ...yoksa Nvidia mı Japan ???Ya Vista o nasıl Japan ???..Siz Türkiye de Honda üretildiğini...Toyota üretildiğini kabul etmiyorsunuz herhalde....Önemli olan teknolojidir...Japon işçisinin elinin değmediği hiçbirşey Japon değildir diyorsanız...-Bunu Japonlar bile kabul etmiyor-..Siz bilirsiniz...
    4)Sony nin müşterilerine sunduğu imkanları Asus kullanıcıları hayal bile edemez: Evet bu doğru ..Biz Asus kullanıcılarını pikniğe götüren bir kulübümüz yok. Ama sizin aşırı ısınmadan şikayetçi olan Sony Vaio FZ21 M kullanıcılarını ''bozguncu'' ilan edip ....''haklarında daha fazla işlem yapılacağı'' tehdit...ini savuran .....konuyu kitleyen .... ''kullanıcı dostu'' bir ''Club'' ınız var.
    5)Sony hiçbir ürünü diğer firmalara ürettirmez teknolojisi çok üstündür: Ben Sony nin işlemci....ekran kartı...kablosuz işlemci...vb ...üretmediğine kesin eminim.Sizin cihazınızdaki bu bileşenler Sony midir yoksa ?????Cihazınızda ekranı dışında hiçbirşeyin Sony olmadığını lütfen kabul ediniz..Bu o cihazı değersiz kılmaz .Global Üretim Sistemi bunu dayatıyor..Sony de ..diğer üreticiler gibi buna uymak zorunda .!!!!

Sabah gazetesinde Sony Vaio ilanları var .. VGNSZ61MN/B...TÜM ÖZELLİKLERİ Asus F3SR ile ''hemen hemen'' aynı. O olağanüstü ekranının çözünürlüğü de aynı (1280x800)...Asus F3SR ın artıları var...ama ..yazmaya gerek yok...şimdi esas bomba geliyor:

Sony Vaio VGNSZ61MN/B 3.184 YTL..............................Asus F3SR 1.600 YTL.......!!!!!!!!!

Yanyana duran 2 simitçiden biri 75 ykr a diğeri ''Aynı Simiti'' 1.5 ytl ye satıyorsa ve siz 75 ykr luk simide ..1.5 ytl veriyorsanız ...mutlaka nedenleriniz olmalı..ya da daha doğru bir tanımla nedenler üretmelisiniz.Bu nedenler üretilmezse ''şifa'' aramak zorunda kalırsınız.!!!!!

Neden SONY VAIO

Hakkaten marka tartışması olmuş ama insanlara da yanlış bilgi verilmesine karşıyım o yüzden bikaç düzeltme yapmak istiyorum.

1.Asusun ekran kalitesinin sonyden iyi olduğuna kendin dahi inanmıyorsundur bunun için cevap vermeye bile lüzum yok.
    2.Makine yüksek mühendisiyim,malzemeler üzerine mesleki deneyimim ve bilgim var buna dayanarak konuşuyorum.
    Artı olarak da istersen yukarıda verilen sony dayanıklılık videosunu bi izle istersen.İnandırıcı gelmediyse youtubedan arattır yapılan amatör testlerde de sonynin malzemesinin ne kadar dayanıklı olduğunu görürsün.
    3.Japonların sadece üretimde değil,montajda da her zaman bir adım önde olduklarını söylememe gerek yoktur.Dediğin gibi önemli olan teknolojidir sony teknolojiside her zaman üstündür.Ayrıca o söylediğin parçaların ve "vista"nın çinde üretilmediğini herkes biliyor laf kalabalığı...
    4.Evet sonynin Türkiyedeki imkanları pahalı ve çok etkin olmayabilir bu Türkiyedeki firmanın eksikliğidir.Yinede ufak bi kıyaslama yapalım.Sony kullanıcılarına kaliteyi sunuyor ama pahalı.İyi mal iyi para.Gidip yurtdışından alırsanız asus ile aynı fiyata çok daha kaliteli bir Sony sahibi olabilirsiniz.
    5.Bilgisayar üreticilerinin laptop üretirken yaptığı,ekran kartı,harddisk gibi bitakım bileşenleri en uygun ve sorunsuz çalışacak biçimde birleştirmek ve kullanıcıya sunmasıdır.Sony,asus,toshiba gibi güçlü firmalar teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanarak maliyet ve talep oranlarına göre üretim yaparlar.Bir mühendis olarak söyleyebileceğim şudur ki,kalite ve fiyat düzeyi yakın yükseklikte olanlar makbüldür.Ama,bazısı maliyeti düşürmek için kalitesinden ödün verebilir.Sony kalitesinden ödün vermediği için fiyatı biraz yüksektir.

Bu arada simit olayına gelince,lezzetine güvendiğim simidi,1.5 ytlye deil gidip fırınından 75 kuruşa alırım.Eğer lezzetine ve kalitesine güvenmediğiniz simite 1.5 ytl verirseniz cem yılmazın dediği gibi o sizin hayırseverliğinizdir yok 75 kuruş verirsen bu sefer sağlığınız bozulur gerçekten şifa aramak zorunda kalırsınız ...

• http://www.cnet.com.au/laptops/laptops/0,239035649,339272445,00.htm

http://www.forbes.com/markets/feeds/afx/2006/07/18/afx2888056.html

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/733810.html

bunları okursanız son noktanın geldiğini görürüz....ama sony kullanıcıları üzülmesin..sonuçta lcd ekran sony üretimi.ve sony diğerlerinden ayıran + özellik lcd ekranıdır...gerisi yalan..haa sonuçta asus kendi kasalarını "b" kalite üretir 30 kuruşa satar, sony "a" kalite kasa siparişi verir , 60 kuruşa satar...

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

http://www.cnet.com.au/laptops/laptops/0,239035649,339272445,00.htm

bunları okursanız son noktanın geldiğini görürüz....ama sony kullanıcıları üzülmesin..sonuçta lcd ekran sony üretimi.ve sony diğerlerinden ayıran + özellik lcd ekranıdır...gerisi yalan..haa sonuçta asus kendi kasalarını "b" kalite üretir 30 kuruşa satar, sony "a" kalite kasa siparişi verir , 60 kuruşa satar...

gönderdiğin linklerin ikisinde ps3 üretiminde asusla çalışıldığı yazıyor.
    bitaneside asusun bir modelinin özellikleri yazıyor.Dikkatinizi çekerim önemli olan teknolojidir.Toyota da türkiyede üretim yapıyor ama hata oranı anavatanında üretildiğinden çok farklı deil.Teknoloji sonyden olduktan sonra üretimin nerde olduğunun önemi belli bir oranda vardır ama sony kalitesi bu ufak hata payını örtecek düzeyde iyidir.

Bu arada trimaxsahinabi arkadaşım avatarına hasta oldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 12 Nisan 2008; 2:09:15 >

• sony gercekten kaliteli ama tr fiyat performansi berbat yurt disinda asusla basabas bircokyerde...

kullananlarin servis,musteri hizmetleri gibi menuniyetsizliklerini de eklersek fiyat meselesinin yanina
    sony ile ilgili bir sorun varsa onunda nerde olduğu anlasilabiliyor...

sunuda eklemek isterim
    mesele marka meselesi degil ama asus daha dün girdi tr piyasasına
    insanlarin servis yedekparca vs gibi seyleri cok fazla dusunmeden nasıl bu tip aletler aldiklarina sasiriyorum
    asus yerine dell,hp vs gibi servisi yaygin ve belirli bir kitlesi olan laptopu almayi tercih ederim suan icin
    ha ileride degisir durum o ayri...
  • Bendeniz ilk PC im olan ..FS Pro V 2000 i aldığımda ..Bu tarih ''KASIM 2004'' tür. Vatan Bilgisayar da en çok çeşidi olan dizüstülerden biriydi Asus....

''Asus daha dün girdi TR piyasasına'' yazılmış da ...o nedenle belirtme gereği duydum.
  • Evet trdeki garanti konusunda istanbul bilişim çok yetersiz kalıyo yani oturup ingilizce kasıp ciddi ciddi sony eurasiaya şikayet etsen bu adamları distürbitörlüğünü falan ellerinden alabilirler :)Ama amerikada burdaki aldığın teknik servishizmetinin çok üstünde bi hizmet veriyorlar o da ayrı.
    Bide sonynin garantiye fazla ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum çünkü bozuldukları çok nadir oluyo.
    Asusun garanti olayı inanılmaz güzel.Ama o da bunu ithal eden boğaziçi bilgisayarın güzelliği.Mesela arkadaşımın asus laptopu vardı,kasanın rengi attı bide ısınma yüzünden kasanın sağ tarafında çatlaklar oluştu gönderdi çocuk ne para aldılar ne bişey 0 kasa taktılar gönderdiler.Diğer markaların çok beğendiğim sony dahil türkiyede bunu yapacağını düşünmüyorum ki önceki bilgisayarım casperda aynı sorunu yaşadım casper para istedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 12 Nisan 2008; 12:16:05 >
  • Madem konu açıldı ...Aklıma takılan bir ayrıntıyı daha yazayım.

Anladığım kadarıyla(Lütfen bu deyime dikkat. Olayı tam bilmiyorum) Sony Eurasia ile İstanbul Bilişim arasında Sony Vaio lar konusunda bir sorun yaşanıyor.
    Forumda yazıyorlar :......dan Sony Vaio aldım ..İstanbul Bilişim garantiliymiş ..Sony Eurasia garantisi yokmuş ????Ne yapmam lazım ???

Sony Club forumunda da gördüm...Kullanıcı bir sorun için İstanbul Bilişim e başvurdum diyor. Yanıt olarak : Neden İstanbul Bilişime gittiniz Sony Vaio nun servisi Cihan Elektronik dir....şeklinde ...''Moderatörler'' yanıt veriyor.!!!!

Nedir bu İstanbul Bilişim ile Sony Eurasia (Vaio dışında diğer ürünleri de kapsıyor mu ???) arasındaki sorun.????

Benzeri bir sorun da LG ile Digicom arasında yaşanıyor.(11.4.2008 tarihli Milliyet Gazetesi) Digicom LG nin bir TV modelinin sorunlu olduğunu gazete ilanlarıyla duyurmuş....LG bu ilan ''yersiz ve geçersizidr'' Digicom temsilcilik haklarını kötüye kullanıyor ...demiş.!!!!
    Zaten artık LG Türkiye de kendi şirketini kurdu.....

Pazar büyüdükçe temsilcilerle ...Pazara kendileri yerleşmek isteyen üretici firmalar arasında kavga büyüyecek herhalde.!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimhun -- 12 Nisan 2008; 12:04:07 >

• Türkiye ve Avrupa'da satılmayan ABD serisi Vaio modellerini İstanbul Bilişim getiriyor. İstanbul Bilişim'in ürün portföyü çok zengin. Ayrıca Avrupa modellerinde daha fazla sorun yaşandığını okuyorum bu da İstanbul Bilişim'in tercih edilmesinde önemli etken. Orjinal Sony bile alsan servis sorunu yaşanıyor. Malesef Türkiye'de bu alanda yeterince eğitimli uzman elemanlar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 12 Nisan 2008; 12:39:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

http://www.cnet.com.au/laptops/laptops/0,239035649,339272445,00.htm

gönderdiğin linklerin ikisinde ps3 üretiminde asusla çalışıldığı yazıyor.
    bitaneside asusun bir modelinin özellikleri yazıyor.Dikkatinizi çekerim önemli olan teknolojidir.Toyota da türkiyede üretim yapıyor ama hata oranı anavatanında üretildiğinden çok farklı deil.Teknoloji sonyden olduktan sonra üretimin nerde olduğunun önemi belli bir oranda vardır ama sony kalitesi bu ufak hata payını örtecek düzeyde iyidir.

Bu arada trimaxsahinabi arkadaşım avatarına hasta oldum :)

ilk linkte yazan
    "Design
    Asus has of late been rewriting the rules on notebook design -- it probably helps that they're the OEM manufacturers of a number of brand-name systems such as Apple and Sony, but even Apple hasn't (yet) bothered with leather laptops like the Asus S6"
    yerde benim anladığım asusun bu markalara malzeme sağladığıydı...2. linkte asus un ps3 işine girdiği (sanırım sony üretimi asusa yaptıracak) ,3. linktede gene bizim gibi forumdaki insanların şuan tartışmakta olan "sony nin kasayı asus yapıyor" muhabbeti yazıyor..ordakilerde aynı şeyi söylüyor.

bir de dediğiniz gibi,teknoloji (sadece ekran ve kasa tasarımı) en önemli hususlar..ama sony nin tv si var bizde (32" crt dijital tv) ...6. ayında tv nin gri kasa leş gibi bir renge döndü ve temizlenmiyor...kumanda ise şimdiye kadar gördüğüm en mükemmel kumanda (crt tv ler içinde en teknolojik olanı).ama gel görki,kumandanın yüzeyi komple soyuldu,rengi iğrenç oldu,tuşların yarısı basmıyor,ve ses aç-kapa tuşu koptu (kendi kendine..önce yerinden çıtı,sora sallana sallana düştü)..yani iş sadece teknolojide bitmiyor...biraz malzeme kalitesi de lazım...

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Türkiye ve Avrupa'da satılmayan ABD serisi Vaio modellerini İstanbul Bilişim getiriyor. İstanbul Bilişim'in ürün portföyü çok zengin. Ayrıca Avrupa modellerinde daha fazla sorun yaşandığını okuyorum bu da İstanbul Bilişim'in tercih edilmesinde önemli etken. Orjinal Sony bile alsan servis sorunu yaşanıyor. Malesef Türkiye'de bu alanda yeterince eğitimli uzman elemanlar yok.

sony nin tv si ile yaşadığım servis muhabbetinden sonra artık garantili sony alırsam beni eşşekler kovalısın diyorum...arada %8-10 fiyat farkı olsa bile gider kaçak alırım sony i...laptop servisini yada istanbul bilişimi bilemem ama.

• evet arkadaşlar sıkıntılar yaşanıyor, fz serılerınde son donemlerınde cok duydum. bakıldıgı zaman rıder arkasımıza katılıyor, okudugum yorumlar hep avrupa modellerınde problemler yasandıgını goruyorum. amerıka modellerınde deneyımı olan arkadaslarında forumlarda paylasımlar son zamanlar hep olumluu. bu durumda ıyı bır analız yapıp urunu ıyı secmek gerekır...
  • Orjinalden alıntı: flyingraper

Ne usd 2.460...usd 3.000 i....Carrefour Blu Ray li Sony Vaio yu 1.690 YTL ye satıyor....12 taksit !!!!!

Sony Vaio nun fiyatı Asus a eşitlendi....Alın size Sony Vaio nun Asus tarafından üretildiğinin son ve açık kanıtı. SONY VAIO IS AN ASUS.!!!!

Sonye asus diyen arkadaşımıza birkaç cevap niteliğinde bişeyler yazmak istiyorum..
    1.Asusun ekran kalitesi sonynin yanına yaklaşamaz
    2.Malzeme kalitesi sonynin yanına yaklaşamaz
    3.Asus made in PRC veya China,"Sony MADE IN JAPAN"
    4.Sonynin müşterilerine sunduğu imkanlar asus kullanıcılarının hayal ettiklerinden bile çok fazla.
    5.Sony hiçbir ürününü diğer firmalara ürettirmez çünkü teknolojisi daha üstündür.

Kısacası Asus laptop pazarında güçlü ve iyi bir marka ama Sonynin yanına yaklaşamaz.Kısacası sonyi bilen bilir..

çok güzel ifade edilmiş doğru söze ne hacet

• quote:

Bendeniz ilk PC im olan ..FS Pro V 2000 i aldığımda ..Bu tarih ''KASIM 2004'' tür. Vatan Bilgisayar da en çok çeşidi olan dizüstülerden biriydi Asus....

''Asus daha dün girdi TR piyasasına'' yazılmış da ...o nedenle belirtme gereği duydum.

birader
    2004te almissin guzel,4yil olmus tam.
    senin icin eski olabilir

vatan bilgisayar getirebilirde bu cok sattigi anlaminada gelmiyor
    bircok markanin tr giris tarihi asusun giris tarihinden enaz 10yil oncesidir...

saygilar....

evet arkadaslar bu topicle ilgilenen herkesin izlemesi gereken link!
    izleyince caponlar yapmis diyor insan....
    http://www.youtube.com/watch?v=No1cjYTUz9w&feature=related buyrun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.