Şimdi Ara

Neden son 500 yılda geliştik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MÖ 3000 yılını hayal edelim, İran ve Sümerler savaşıyor. Ne ile? kılıç mızrak ok
    MÖ 2000 yılındayız; Mısır, Hitit İmparatorluğuyla savaşıyor. Ne ile? kılıç mızrak ok
    MÖ 1000 yılındayız; Yunanistan, Truva ile savaşıyor. Ne ile? kılıç mızrak ok
    0 yılındayız; Roma, Perslerle savaşıyor. Ne ile? kılıç mızrak ok
    1000 yılındayız; İngiltere Fransa ile savaşıyor. Ne ile? kılıç mızrak ok

MÖ 3000 den başlattım ama Allah bilir kim bilir daha kaç bin sene böyle geriye gidiyor tarih. Ama birden bire 1400lerde barut top tüfek derken 1900lerde artık muazzam kitle imha silahları karşımıza çıkıyor. 2000de ise artık iş iyice çığrından çıkıyor. Teknolojinin üstel olarak arttığını anlıyorum ama bu seviyeye onbinlerce yıldır neden gelemediğimizi merak ediyorum. Yoksa geldik de biz mi bimiyoruz?

• Gelişme gelişmeyi kovaladi hani bi kipriti tutusturmak icin kutunun yanina surtersin ve yanar sonra biraz o yanan kibriti izlersin çikan dumani koklarsin sonra bi kibrit daha yakarsin sonra bir daha sonra yine bi noktaya gelirsin yaktigin kibriti kutudaki kibritlere yanaştirirsin ve cazzz cuzzz kutu bile yanar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar forumda yılbaşı obur cuburu diye konu açmış ne bekliyorsun
    lan bütün forum mu çöpten kağıt toplayan adamdan daha fakir olur

forumdaki herkes acı çekerek ölecek ancak kurtulmaları için önündeki düğmeye bas deseler basmam
    gebersinler

bir arkadaşımız konu açmış 200-250 bin tl arası araç tavsiyesi için
    bütün eziklerlerde adamı gömmüş
    ulan nasıl bir çekememezlik bu
    yüzyıllar boyu fakirleri ezmekle iyi yapmışız biz soylu ve paralılar

yoksa başıma çıkacakları belli
    şimdi hümanist kafa cevaplar gelecek ancak sonuna kadar haklıyım

kötülük yuvası fakirler
    onlara güvenmeyin
  • Aslinda bahsettiğin kitle Cahiller. Ve evet cahillerden nefret etmek en mantiklisi. Uzak durmak ise paha biçilemez. Onlar olmasa dunya daha guzel olurdu ama yaratici en cok onlardan yaratip herseyi alt ust etmeyi çok sever çünki kibirli

• Aydınlanma Çağı. Dinin etkisi azalınca böyle şeyler oluyor, Orta Doğu da tam tersi şimdi mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matraxx22

Gelişme gelişmeyi kovaladi hani bi kipriti tutusturmak icin kutunun yanina surtersin ve yanar sonra biraz o yanan kibriti izlersin çikan dumani koklarsin sonra bi kibrit daha yakarsin sonra bir daha sonra yine bi noktaya gelirsin yaktigin kibriti kutudaki kibritlere yanaştirirsin ve cazzz cuzzz kutu bile yanar
    Ama insanın aklına geliyor. Neden binlerce yıldır değilde son 500 yılda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyav Miyav

Ama insanın aklına geliyor. Neden binlerce yıldır değilde son 500 yılda?

Alıntıları Göster
    hocam iletişim ve kitapların artması olarak görüyorum bu durumu ben, bundan 1000 yıl önce dünyanın en güçlü silahını da yapsanız sadece siz ve ülkeniz geliştirebilirdiniz, dünyanın her bir tarafından akıl alamazdınız, ki hatta silahınız krallar vs ile yasaklanabilirdi de..

Ayrıca yine 1000 yıl öncesinde kitaplar ve yaygınlaşması konusundaki bakış neydi bilmiyorum ama, pek sıcak bir bakış olmadığını düşünüyorum, en azından karanlık çağda yakılan kitaplar vs

ki ayrıca kitapların kaynağını oluşturan matbaacılık da 1500 lü yıllarda kabul görebilmiş ve yaygınlaşabilmiştir dünya genelinde

yani kısacası kitap (bu konunun biraz daha araştırılması gerek, bunu sizden bekliyorum) ve iletişim eksikliğinden dolayı binlerce yıldır yerimizde saymış olabiliriz insanlık tarihi olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 29 Aralık 2018; 15:11:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelisme üstel olarak artiyor. 2^x in grafigini dusun. Bir gelisme sonraki gelismelerin onunu acar cunku.

• Aslında son 500 yılda geliştik diyemeyiz. İnsanlık tarihi bulunan fosillere göre 2.5 milyon yıla dayanıyor ve belki daha da öncesi var ama şöyle bir baktığımızda 10.000 yıl öncesini bilmiyoruz, daha yeni göbeklitepe keşfedildi de bir şeyler değişti kim bilir daha öncesi nasıldı.

Son 500 yılda olanları da bir sıçrama olarak görmüyorum pek açıkçası, ama gelişme var tabi ki de öyle sıçrama yaratacak bir şey yok henüz. Ve bu arkadaşın dediği şey de @k3k doğru.
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    orta doğuda mızrakla mı savaşıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: whatif

orta doğuda mızrakla mı savaşıyorlar
    Mızrakla savasmiyorlar ama mesela taşla kadın öldürüyorlar. Savaştıkları aletler ise aydınlanma cagini yaşamış ülkelerin malları ya da teknolojileri.

• Belki milattan yuzbinlerce yıl önce medeniyet çok gelişti ve değişik değişik icat yaptılar bir süre sonra o toplumlar bir şekilde yok oldu ve tabi yaptıkları icatlar da yok oldu ve son 500 yılda yeniden medeniyet gelişti. Belki x yıl sonra bu medeniyet de yok olacak icatlar da. Nasıl olacak diye merak etmeyin belki bir meteor düşecek belki bir volkan patlayacak vs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gate100

adamlar forumda yılbaşı obur cuburu diye konu açmış ne bekliyorsun
    lan bütün forum mu çöpten kağıt toplayan adamdan daha fakir olur

forumdaki herkes acı çekerek ölecek ancak kurtulmaları için önündeki düğmeye bas deseler basmam
    gebersinler

bir arkadaşımız konu açmış 200-250 bin tl arası araç tavsiyesi için
    bütün eziklerlerde adamı gömmüş
    ulan nasıl bir çekememezlik bu

yoksa başıma çıkacakları belli
    şimdi hümanist kafa cevaplar gelecek ancak sonuna kadar haklıyım

kötülük yuvası fakirler
    onlara güvenmeyin
    Neden son 500 yılda geliştik?

"ulan nasıl bir çekememezlik bu
    "

"kötülük yuvası fakirler
    onlara güvenmeyin
    "

Gerçekten yazık.Aynı safta olduğu kişileri küçük görüp yukarıdaymış gibi davranmak.

• tüm cağları kılıc mızraga indirmek komikmiş.
    kılıcın yapıldığı malzeme hiç mi gelişmedi ?

etin evcilleştirmesi, at arabaları savaş alanında yaşanan en büyük teknoloji, o an ki tüm imparatorlukların üstünden geçiyorlar böylece
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Dine saldırmakla kafayı bozdunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 30 Aralık 2018; 15:38:24 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetKARAHANLİ -- 30 Aralık 2018; 16:17:20 >
  • Branşlaşma bilginin üstel olarak artması sanayi inkılabı. Büyük ihtimalle tarım icat edilince senin gibi düşünen ller olmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaşa söylüyorum youtube a efe aydal insanlık 200 bin yıldır varsa neden son on bin yılda ilerleyebilmişler yaz ve izle. Çok güzel açıklamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okunasi bir konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.