Şimdi Ara

Neden sokağa çıkma yasağı ilan edilemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden sokağa çıkma yasağı ilan edilemiyor?

Milli Gazete Genel Yayın Yenetmeni Mustafa Kurdaş hükümetin neden sokağa çıkma yasağı getiremediğini gerekçeleriyle yazdı.

Kurdaş, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan kararlarla ilgili eleştirilerde bulunurken Devlet’in "ben buradayım, duruma vazife ediyorum" demek yerine, “benim büyük milletim var” demeyi seçtiğini söyledi.

Daha işin başında herkesin OHAL beklediği anda sokağa çıkma yasağı koyulsaydı Koronavirüs’ün durdurulabileceğini öne süren Kurdaş, iktidar herkesin dediğini değil, ekonominin dediğini yapmak zorundaydı. İnsanımız, “Koronavirüs” ile “ekonomivirüs” arasında sıkışıp kalmıştı” dedi.

Milli Gazete
    Mustafa Kurdaş yazdı… Neden sokağa çıkma yasağı ilan edilemiyor?
    https://www.milligazete.com.tr/haber/4132242/mustafa-kurdas-yazdi-neden-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 5 Nisan 2020; 2:41:20 >

対馬用

• Aslında ekonominin isteği de sorunun erken bitmesidir. Gevşek davranma süreci uzatacaktır bu da daha büyük ekonomik sorun demektir
    Mesela 3 hafta çalışmayanlara ve çalışanların yarısına sokağa çıkma yasağı gelse kayıp ne olur Aylık %8.3 yarısı çalışmıyor *1/2= %4.1 ,3 hafta sürdü *3/4 toplam sonuç= %3 küçülme olur. Normalde yıllık %3 büyüyeceksek %0 büyüme gerçekleşir . Oysa şimdi ne olacak 3-4 ay %60-70 çalışma yüzdesi sonra 1 ay karantina çok daha büyük küçülme ,fakirleşme en önemlisi toplumsal kargaşa oluşabilecektir. Hadi süre 3 ay oldu ve karantina olmadı diyelim 2/3 çalışma oranı olsa bile toplam 1 ay çalışılmaması demektir bu ve yıl 12 ay olduğundan %8.3 küçülme demektir beklenti %3 büyümekti . Direk %5.3 küçülme ile sonuçlanacaktır

3 hafta sokağa çıkma yasağı uygulayıp %50 çalışma oranı olmasıyla 3 ay sıkı tedbir alınmadan %66 çalışma oranı arasında %5.3 yani 42 milyar dolar fark olacaktır. Yani ekonomi zarar görmesin denilerek sıkı tedbir alınmadığında 42 milyar dolar daha fazla zararımız oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Nisan 2020; 2:44:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.