Şimdi Ara

Haksız ve gerekçesiz yere vatandaşa ceza yazılır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli üyeler size bu akşam başımızdan geçen bir olayı anlayatım, saat 22:30 civarlarında park vb gibi yasağı olmayan herkesin oturduğu çekirdek yediği uzunca bir yol kıyısında bir kaç ekip otosu bir kaç yunus ve 2 sivil otosu gelerek herkesten kimlik ve araç sahiplerinden ruhsat alarak gbtye sokulduk yaklaşık 30 kişi bu yerde takılıyor ve herkes ayrı 3-4 kişilik gruplar maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak oturuluyor, hiç bir tutanak imzalatılmadı ve polislerin dediği şu anlık tutanak bir daha ki sefere tekrarında ceza yazılacak acaba bunun sonucu ne olur ceza gelir mi? yazılacaksa bile neye dayanarak yazılabilir itirazı mümkünmüdür?

• Haksız yere yazılabilir, gerekçesiz yazılamaz.

Duruma göre daha sonra yazılan cezanın haksız olduğunu ispat edersiniz. Fakat dedigim gibi bir gerekçeye oturmadan ceza kesilemez. Gerekçe haksız olabilir, bu başka konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün, TV haberlerinde vardı. İstiklal'de maskesiz yürüyor diye vatandaşa ceza kesiliyordu.
    Pazar yeri değil, market değil. Mantık aranmıyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Dün, TV haberlerinde vardı. İstiklal'de maskesiz yürüyor diye vatandaşa ceza kesiliyordu.
    Pazar yeri değil, market değil. Mantık aranmıyor işte.
    Devlet'e para lazım

• Maskesiz dışarı çıkmak pandemi önlemi alan tüm ülkelerde ceza konusu. Maske takmanın hastalıktan koruyucu etkisi olduğu bilinen bir gerçek. İlk başlarda hatırlasanız hem bilim kurulu konusunda uzman hekimler konu ile ilgili gerekli açıklamaları yaptılar.(Hasta olan kişinin hastalığı yaymaması, hasta olmayan kişinin de hastalığı kapmaması için maske kullanılması gerektiği.) kurallara uymayan ülkelerin sonuçları ortada. Sevdiklerimizden birini ya da kendi hayatımızı kaybetmeden bu gerçeği kabullenip önlem almak zorundayız.
  • Herkese sağlıklı günler,
    Öncelikle şu anda kaldırımda yolda durup sohbet eden, birbiriyle merhaba, görüşürüzden bir kelime fazla eden herkes gerçekten benim sinir ve stres kat sayımı artırıyor. Şu anda kaldırımda durduğunuzda ben sizin yanınızdan daire çizerek 4 metre uzaklaşarak geçiyorum. Kaldırım ve dükkan önleri, evinizin önündeki kaldırım sizin tapulu malınız değil dostlar. Polislerin uyarmasından dolayı onları tebrik ediyorum. Keşke marmaris'te de aynı şekilde davransalar.

Cezalarla ilgi kısma gelecek olursak.

Bu cezalarla ilgili çok daha önce başımdan geçen bir şeyi anlatayım belki ceza yiyenlere faydalı olabilir:
    Yaklaşık 7 sene önce adres bildirimi sistemini halka benimsetmek için 430 tl gibi bir ceza belirlemişlerdi. Yani yeni bir adrese taşındığında adresini 15 gün içinde nüfus dairesine bildirmezsen bu cezayı ödüyorsun. Tabii ki yüksek bir rakam olduğu için kimse ödemedi. Ve yeni bir kanun çıkartıldı bir torba kanunun içine eklendi ve 1 sene sonra bu ceza 50 tl oldu. Şimdi de böyle bir 50-70 gibi bir şey hali hazırda. Neyse bana da bu ceza yazıldı. Ben de ödemedim. 50 tlye düştü yine ödemedim. Aradan yıllar geçti 2019 aralık ayında eve 400 küsur tl lik bir ödeme emri geldi vergi dairesinden.

Vergi dairesi ödeme emrini eski kanuna göre yollamış. Ben de telefonla aradım "Bunda bir yanlışlık var. Bu 430 tl değil. O Olaydan sonra kanun değişti. Bu ceza 50 tl oldu. Bir de zaten aradan 5 seneden fazla bir zaman geçti ve bu kamu alacağı zaman aşımına uğradı dedim. Ama neyse, bunu yeni kanundaki 50 tl ye çevirin ben de yeniden değerlenme oranını da ekleyip ödeyeyim dedim." Oradan bir kadın "Hayır ceza 400 küsur lira, bizim hukuk birimimiz konuyu incelemiştir. Bunu ödemek zorundasınız. Zaman aşımı yok falan dedi." Ben de dava açacağımı söyledim. (Bu arad 2014 yılındaki 430 tl yeniden değerlenme ve kanuni faizle 1000 tlyi geçer.)

İtiraz etmek için konuyla ilgili eski 400 küsur tl ile ilgili kanunu, 50 tl ceza belirleyen yeni kanunu bulup, kazancı'nın sitesinden yeniden değerlenme değerini falan hesaplayıp dava açtım. 1 ay geçmeden Vegi dairesinden aradılar (tabii ki mahkeme başlamış tebligat ulaşmış ve hatta bir savunma dilekçesi falan yollamışlardı): "yanlışlık olmuş ceza miktarı 400 küsur değil 50 tl gelin ödeyin dedi. Ben de dava açtım zaten dava harcı 200-300 tl ödedim. Şu aşamadan sonra bu sözünüzü mahkemeye yazılı olarak bildirin dedim."

Dava devam ediyor.
    Neyse uzun lafın kısası, sağlığınız için evinizde oturun. Ama Türkiye'de bu tür cezaların hiçbirisi uygulanmaz. Hele böyle ikinci dünya savaşından beri başımıza gelen en büyük felaketten sonra kimse sizden bu cezayı tahsil edemez -ama yine de dikkatli olun, aşağıyı okuyun. Devletin parası yok ama yeni bir kanun çıkar rakam aşağıya çekilir. Bizim ülkemiz böyledir. Keşke adil para cezaları olsa ve biz de iptal edilmeyeceğinden yüzde yüz emin olup ödesek. Halk ve devlet etkileşimli olarak birbirini ciddiyetsiz davranmaya itiyor.

1- İcra micra gelmez. Bu rakamlar sadece caydırıcılık için yüksek tutulmuş. Ödenmek için değil.
    2- Ödeme emri gelirse itiraz edin.
    3- İtiraz kabul edilmezse, Vergi dairesi çok yüksek rakamlar haricinde, normal icra yapmıyor, otomatik e-icra yapıyor. Bankada para tutmayın. Paranız anında bloke olur. Kanun değişse yeni kanun çıksa bile eski kanuna göre bankadan e-icra yoluyla tahsil edilen para size iade edilmez. Bizde sistem böyledir. Şöyle bakıyor adam, ya bırak önce bir kerizler ödesin. Sonra indiririz. Oradan da prim yaparız. Hatta şöyle diyebilir: "Bu çok yüksek bir ceza, vatandaşı üzmeyin, yaptığınız yanlış!" Araba camlarına çekilen filmlerde ve diğer olaylarda olduğu gibi kendi kendine kavga eder hükumet, oradan prim yapar olay kapanır. 6 ay sonra yaşlı teyzelere sorun dış güçlerin oyunu yüzünden yazıldı bu cezalar der. Olan sizin bankadaki 3000 tlnize olur.

4- Haklı olduğunuzu ispat edebilecek şahit ve delilleriniz yoksa ve kaybetmeyi göze alamıyorsanız dava açmayın. Millet hakkını aramasın diye, şu anda idari davaları kaybedenlere en az 2000-3000 tl geçiriyorlar. Bu kanun 2012 yılında getirildi. 2012 den önce vatandaş idari davayı kaybettiğinde vekalet ücreti ödemiyordu. Şu anda vatandaşlar hakkını aramaya çekiniyorlar. İleri demokrasi işte. Allah daha ileri demokrasiden korusun hepimizi.

Evde oturun ceza yemeyin.
    Herkese sağlıklı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpsinan -- 9 Mayıs 2020; 13:36:7 >

• benzer uyarıyı dün yedim. halbuki alkol vardı istese alkolden ceza yazabilirdi. ses etmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Haksız Verilen Ceza
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.