Şimdi Ara

Neden sakalsız çalışmak-NEDEN? EDİT:Change.Org Kampanyası EKLENDİ.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne sacma bir konu zaten her yerde imaj olarak birakilan top sakal cucuk bıyık vs serbest.At hirsizi modeller yasak.
    Olmasi gerekende bu zaten.Terorist gibi gezmek ayri imaj yapmak ayri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısın kardeşim etraf terorist tipli insanlarla doldu +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    2015 yılında hala disiplin göstergesi sayılıyor çünkü. Dünya artık aştı bunları, iş başvurusunda fotoğraf isteyen şirketlere ceza veren ülkeler var, bizimkiler hala sakala takılıyor.

    Edit büdüt: change.org kampanyasını desteklemiyorum.

    Burası ekşi mi Ağır Blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır bazılarının beynlerini bunlar ile yıkadılar sakallılar öcü diye şimdi o beyni yıkananlan bu inançları ile taşlaştı ve aşamıyorlar bir sonraki nesili beklemelisin.
  • Serbest olsa önüne geçemezsin de ondan. Öyle top sakala hafif sakala izin varla olmuyor. Adam top sakala değişik şekiller verir sakalını daha çok uzatır ne bileyim bunun ölçüsü yok ki tutup ölçesin. Kamu da çalışıyorsan sen devleti temsil ediyorsun orada. Her zaman temiz, en düzgün şekilde kılık kıyafetinle orada olmak zorundasın. Bu olunca yarın dersin tşört kotla gidelim ne bileyim akseusarlara da izin gelsin, din tarafı baskın olanlar sarık cübbe ister. Kamu görevinin belli bir ciddiyeti, resmiyeti vardır. Burda çoğu arkadaşlar genç olduğundan özeniyor sakal falan olgun kişiler daha iyi yorumlayabilir bunu. Change.org ile de bir şey değişmez emin olun.
  • Saçma bir tartışma olmuş.
    Çalışan adamla kahvede geceleyen adam arasında bir fark olmamalı mı sanki
    At hırsızı ggibi mi dolansız devlet memuruda
    arkadaş demiş ufak topsakal felan ama o iş olmaz azı çoğu diye ayırt edemezsin bence mantıklı bir uygulama
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Her konuda sen,bu kadar boş ve gereksiz biri görmedim. Senin hayatla ilgili sorunlarinda vardi konunu biliyoruz, orda takil sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın nerde çalıştıgı belli olsun diye abartanlar için diyorum sakala zaten tamamen izin veren ülke yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Crantola

    sanane birader kösesin galiba istediği gibi uzatır sakalını

    Nedense sakal birakmak isteyen insanlar hep gerici osmanlici oluyor.

    Seni kimse ise almadiginda aglayip konu acarsin sen de.

    Napalim kardesim kurallar bu git kendi isini ac o zaman sen de

    işine gelince kurallar işine gelmeyince hükümete sövmece ne güzel hayat
  • Bizim bakanlardaki sakal bir yastık doldurur Mübarekler öyle bırakmışlar ki bakınız enerji Bakanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinin emrettigi sekilde birakilmasinda herhangi bir yasagin soz konusu olmamasi lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzubahis şahsın konumunu, konumundan ayrı bir de sosyolojik/güncel konumunu biliyorsanız ciddi anlamda yanlış yollardasınız. Çünkü o denli komik ve meleke belirtisi göstermekten uzak bir iddia.

    Ama eğlenmek, forumda karmaşa ile büyümek istediğinizi düşünmekteyim. Bunun adına bir "antik-mitolojik yaşayan form" ismi takıyorlar, ağza düştüğünden ve bu makamı taşımanızı size yakıştırmadığımdan(çünkü başarılıları tat veriyor, sizde o yok nazarımda) söylemeyeceğim.

    Bilmeyenler için:
    ************
    Kendisi önemli bir bilimsel proje/uygulamada görevli idi ve açıklamasını görülen kıyafetle yaptı. Kimse sakalına yorum yapmadı, adam bilim insanı ve sakalının bir önemi yok olarak görüldü. Ki bence bu da makul.

    Üzerinde giydiği kıyafette "kadınları aşağılama" olduğu iddia edildi ki katılmıyorum bu görüşe, özellikle "bir kısım feministler" tarafından aşağılandı ve hakaretlere, karalamalara, kadın düşmanı olma ihtamına maruz kaldı.

    Sonrasında, feminist çoğunluk tarafından "bir kısım feministler"in kendilerini temsil etmediği, adamla bir garezi olmadıkları açıklaması yapıldı. Suçsuz olmasına rağmen, biraz baskılardan biraz da gönlünün buna elvermemesinden dolayı, yanlış hatırlamıyorsam ağlayarak özür diledi.

    Dünya'da, tamamen rakamı atıyorum, birinci dünya ülkelerinden insanlar arasından 10undan 8-9u bu adamı destekledi. Rakamı nereden mi veriyorum, olayı hem yabancı TV kanallarından, hem de sosyal(destekçi/karşıt) medyadan ve çeşitli internet sitelerinden takip ettim. İnternet herkesin, aramak iki tık uzakta.
    ************


    Siyasete karışmadan bir şunu sormak istiyorum:
    Geçenlerde bir mühendis, açılış konuşması yaparken, devlet makamından(sanırım vali) biri tarafından herkesin içinde azarlandı, kürsüden indirildi de denebilir. Bu ülkenin enerji bakanının bıraktığı sakal da makul değil. Kendisi bunu eleştirebilecek miydi? Dikkat çekmek için belirtiyorum, BAKAN DA DEVLETİN BİR ÇALIŞANI, milletin hizmetkarı, işveren falan da değil, böyle bir hakka sahip olmamalı o da. Bunlar yalnızca **işveren mevzusuna girenlere**

    Atanız, babanız, dedeniz sakal bıraktı kendince gerekçelerle. İnsanlar siyasi görüşleri için bıraktı, keyif için bıraktı şu ya da bu. Onlara da bunu makul görmemelisiniz o zaman. Bunlar yalnızca **kimse sakal bırakmamalı** **keşke zorunlu herkes kesse"" diyenlere.

    Eleştirirken nesnel olmayı bilmeli insan, hadi diyelim nesnellikten kopamaz insan, o zaman adil olmalıdır. Adil olmamak, hiçbir çoğul kabul görmüş düşünce biçiminde, dinde ve ideolojide tasvip edilen bir davranış değil.



    ELEŞTİRMEK İSTEYENLERE ÖZET ve MALZEME:
    * sakal serbestlisinin sınırlar içerisinde olmasını destekliyorum.
    * herhangi bir siyasi görüşü benimseme düşüncem, destekleyici ve teşvik edici bir hareketim yok, bundan siyasi görüşleri sevmediğimden imtina ederim.
    * insanları yaftalamak, görünüşe göre aşağılamak ya da sıfatlandırmaktan insanlarda bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum, mesela merhamet, mesela anlayış, mesela saygı.


    İyi forumlar.

    (Komiklere not: ben de yazdıklarımı okumadım, durumum yoktu vb. akıl tutulmaları)
    (Diğerlerine not: kinayeden anlamayan nesle aşina değiliz)




  • Dışarıda bakıyorum da sakallı olan insanların çoğu boş, işi gücü olmayan, hayat memat nedir daha bilmemiş tipler olarak görüyorum. Şayet aslına bakınca öyle gözükmüyorlar tabii ama sakal bırakarak çirkinliğini gizlemek, modaya uyum sağladığını sananlar benim gözümde sıfırdan öte eksi numaradadır.

    Bu benim görüşümdü, buradakilerin fikrini de saygıyla okuyorum. Almanya'da yaşadım ve sakala her üç kişiden biri takıyor, işsiz gibi gözükme psikolojisi uygulandığından çoğu insanları da gayet temiz. Bence Avrupa'yı yanlış tanıyorsunuz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

    Dinin emrettigi sekilde birakilmasinda herhangi bir yasagin soz konusu olmamasi lazim.

    Patronun sana sorduğunda dinimizin usülüne göre sakalı şöyle şöyle yaparak bırakmak serbestmiş mi demeyi planlıyorsun? Bahsedilen zaman dilimi "modern dünya", bu devirde ben dahil dinine o kadar sık bir kişiyi sırf bu kuralları nedeniyle bırak işe almayı görüşmeye dahi çağırmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 23 Temmuz 2015; 1:01:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düzenli bir sakal bakımın daha büyük göstergesi bence kesmekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesleğimin en güzel yanı. Ben sakalı geçtim işe parmak arası terlik, koltuk altı yırtık tişört ile bile gittiğimi hatırlıyorum. Hatta geçen önemli bir kurumsal firma ile toplantıya katıldık bari azıcık düzenli olayım dedim blazer ceket, kot pantolon, mavi gömlek gittim. Adamlara baktım jilet gibi çekmişler kravatları, takımları, ceketlerin cebinde ütülü mendil filan. Herifler sıfır sakal, saçlar düzenli ve taranmış. Ama sakalımın ve kıyafetimin adamlar için gram önemli olduğunu düşünmüyordum. Düşündüğüm tek şey davranış ve konuşmalarım ile saygımı göstermek, toplantıya sebep olan işi anlayabilecekleri kalibrede onlara yansıtmak. Bunda da her daim başarılı oluyoruz. Amacımız farklılık olsun filan diye değil ama bizim meslek grubuna biraz uçuk baktıkları için kıyafet filan sadece bedeni kapamakla yükümlü nesneler gözü ile bakılıyor. Hatta dolabımda senelerdir 2 adet takım elbisem vardır. En son mezun olduğumda giymiştim. Tabi saç sakal var ama bunun düzenli bakımını yaptırmadan olmaz. Enseler temizlenip, elmacık kemiklerinde bulunan kıllar sir ağda ile temizlenir, burun kılları alınır. O kadarda hayvan değiliz herhalde.

    Meslek ise Grafik Tasarımcısı.




  • Change.orgda iyicmoda oldu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: wmsnickers

    Gayet medeni ileri görüşlü bir bireyim. Osmanli falanda tutturmuyorum ve osmanlidan yüzundende istemiyorum. Sadece sakallı olmak bana daha cok yakistigi icin istiyorum

    Sakal olmasa bir hicsiniz

    Benim sakalim cikmiyor ama senden yakisikliyimdir kizlar bile diyor evlenmeden once sevgilinizi sakalsiz gorun diye boyu da genelde kisa olur sakallilarin ben uzunum 186 boyum var sevgili olmak isteyen pm

    Niye bu kadar gereksizsin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solntsevskaya -- 23 Temmuz 2015; 9:35:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaymaz1997

    quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: wmsnickers

    Gayet medeni ileri görüşlü bir bireyim. Osmanli falanda tutturmuyorum ve osmanlidan yüzundende istemiyorum. Sadece sakallı olmak bana daha cok yakistigi icin istiyorum

    Sakal olmasa bir hicsiniz

    Benim sakalim cikmiyor ama senden yakisikliyimdir kizlar bile diyor evlenmeden once sevgilinizi sakalsiz gorun diye boyu da genelde kisa olur sakallilarin ben uzunum 186 boyum var sevgili olmak isteyen pm

    Niye bu kadar gereksizsin?

    1997 dogumlu velede bakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Millet yasini gormesin diye profili gizlemeye gerek yok yas sadece gizleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaymaz1997

    quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: wmsnickers

    Gayet medeni ileri görüşlü bir bireyim. Osmanli falanda tutturmuyorum ve osmanlidan yüzundende istemiyorum. Sadece sakallı olmak bana daha cok yakistigi icin istiyorum

    Sakal olmasa bir hicsiniz

    Benim sakalim cikmiyor ama senden yakisikliyimdir kizlar bile diyor evlenmeden once sevgilinizi sakalsiz gorun diye boyu da genelde kisa olur sakallilarin ben uzunum 186 boyum var sevgili olmak isteyen pm

    Niye bu kadar gereksizsin?

    1997 dogumlu velede bakin

    "Kedi Uzanamadığı Ciğere Mundar Dermiş..."




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.