Şimdi Ara

Neden pek çok ülkeye yardım ediyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anlamakta zorlandığım bir konu. Ekonomik olarak pek de iyi olduğumuz söylenemez bu açık ama bu bol keseden yardımlar nasıl ve neden yapılıyor? Sizce bunda bir siyasi hesap mı var?



  • Belki bir sıcak para gelir de dolar 6.99a düşer tekrar.
  • Sıcak para gelsinle falan alakası yok.
    Caka satmak. Başka bir şey değil.
    Örnek Hollywood yıldızlarına maske göndermek mesela.
  • Çünkü bölgede süper güç olmak bunu gerektiriyor. Bir anlamda dünyaya yön vermekteyiz. Başta reisimiz olmak üzere rabbim emeği geçen herkesten razı olsun. Clinton önünde eğilenlerin olduğu günlerden bu günlere gelmek kolay değil..
  • Biz battık ama elalem zengin görsün diye.
  • Fussilet Suresi - 34-35 . Ayet'i kerime bu davranış ile de gerçekleşmiş oluyor. yoksa türke yapılan muaemeleleri görüyoruz avrupada, isveç'te mesela. belki vicdanları o da varsa sızlar da yaptıklarından utanıp, herkese insanca muaemele eylerler, muamele görürüz diye yardım ediliyor. yoksa sınırımıza binlerce silah dolusu tır gönderen amerika'ya yardım mı edilir? ayet'i kerimenin sırrına hareket ediliyor. vardır bir hayır inşaallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

    Fussilet Suresi - 34-35 . Ayet'i kerime bu davranış ile de gerçekleşmiş oluyor. yoksa türke yapılan muaemeleleri görüyoruz avrupada, isveç'te mesela. belki vicdanları o da varsa sızlar da yaptıklarından utanıp, herkese insanca muaemele eylerler, muamele görürüz diye yardım ediliyor. yoksa sınırımıza binlerce silah dolusu tır gönderen amerika'ya yardım mı edilir? ayet'i kerimenin sırrına hareket ediliyor. vardır bir hayır inşaallah.
    Avrupa dersen içine bulgaristan da girer norveç de. İsveç zaten düzgün politikaları olan bir ülke değil. Adamlar bir çok konuda aşırı rahat. Ülkeleri yol geçen hanı gibi. Bak komşu soydaşları danimarkayla norveçe. Mülteci göçmen politikaları çok sıkı, korona konusunda isveç gibi rahat davranmadılar.

    Ha bu olaylar üzerinden de isveçi kötülemek de ne bileyim. Doğrudur koronadan yaşlıları filan ölüyor ve bu yaptıkları insanca muamele değil ama ortalama bir isveçlinin hayatı ortalama bir türkten 3-4 kat daha iyi. Adamlar geçim derdinden kendini öldürmüyor bir kere. Bizim hayatımız geçim derdiyle, stresle geçiyor. isveçliler ufak bir ülkede kaostan ve stresten uzak yaşıyorlar. bizim gibi geçim sıkıntıları yok. mülteciler gelene kadar da pek olay yaşamıyorlardı. Ama refah da olsa azıcık doğru politikalar izlemediğin zaman böyle s.çıp batırıyorsun işte. Bence isveç kendi başına karar almayı bıraksın. Danimarkaya filan danışsınlar iç dış politikalarında.




  • Propaganda için

    Eski Doğu bölge ülkeleri sporda çok başarılıydı sporcular devletin özel olarak ürettiği ilaç kullanıyor ve başarılı oluyorlardı böylece diğer ülkelere ne kadar gelişmiş olduklarını gösteriyorlardı (tabii sporcuların erken yaşta sağlıkları bozuluyordu)

    Tabii bizim diğer ülkelere ideoloji ihraç etme durumumuz yok ama içerdekileri ikna etsek yeter diyorlar muhtemelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Mayıs 2020; 9:58:43 >
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Nedir peki bu gerçekleşen durum bu ayete göre ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.