Şimdi Ara

Neden PCI-Express x4 ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,alttaki sistemi kullanıyorum,yalnız bugün bi şey farkettim.Ekran kartım PCI-Express 16X olmasına rağmen x4'te çalışıyor...BIOS'tan bütün ayarları yaptım.Nedenini bilen var mı??Teşekkürler.......

• yanılmıyorsam anakarttaki bir slot 16x diğeri 4x çalışıyor. ekran kartını diğer pci-express slota tak ve dene.
  • Yok ya,biri 16x,çift takılınca her ekran kartı için 8x düşüyor,yalnız 4x değil ki.Hem N-vidia Control Panel,hem de CPU-Z x4 gösteriyor....
    Aynen bu linkteki gibi,bi tek sistemim farklı...
    http://server2.pictiger.com/img/58827/computer-games-and-screenshots/pci-e-4-x--not-16-x.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 5 Kasım 2006; 1:54:37 >
  • Bende tek slot pci-ex girişi var,aynı sorun bende de var zamanın da çok araştırdım hatta kafayı yiyecek duruma geldim nedenini bulamadım aynı şekilde x4 yazıyor ankart imzada, yaptığım testler sonucun da aldığım puanlar sorunsuz bu nedenle içim rahat ama hala x4 yazıyor bende bakmamaya çalışıyorum Sana tavsiyem ekran kartını iyi bir testten geçir ve aldığın skorları kıyasla sonuçlar düşük çıkmassa sorun yok demektir
  • Aslında bütün 3Dmarkları koşturdum artık,sorun yok gibi geliyor bana,ama yine de bilirsiniz,acaba daha iyi mi olur?Epox'a mail attım,bakalım ne diyecekler bu konuda....
  • ama ne olursa olsun.performans düşük olsa bile o ksımda x16 yazması gerek diye düşünüyorum.bence bi gariplik var.bakalım mail atacaklarmı geri? merak ettim doğrusu.
  • aynı sorun ben de var...!!#%&?
    Anakart : AsRock Dual.880Pro AGP 8x ve PCI_exp. 4x yuva var..
    AGP de eski Ekran kartı 8x çalışıyo..
    7600GS Sonic almayı düşünüyodum ki.. ahanda o da ne.. PCI-Exp yuva 4x..!
    herkes 4x lik performans alırsın dedi ee bu konuda fikri olan var mı..?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    13 yıl önce açıldı
    PCI Express X16, 2.0 Farkı nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben sanırım kendi çözümümü buldum ve Kartı alıyorum....

Anakartım Asrock Dual PT880Pro üzerinde AGP.x8 ve PCI-Exp.x4yuva vardı. Tam 7600Gs Sonic alacakken yuvanın x4 destekli olduğunu farkettim
    sorunumu 1haftadır nette hiçbiyerde bulamadım.. ama cevabı 1metre yanımda anakart kutusunun arkasındaymış
    Kutunun arka yüzünün tamamında Referans Mainboardlarda PCI-Exp.x16 ve x1 ile Asrock PCI-Exp.x4 yuvalarda
    3D.Mark da test edilen üç Ekrankartı test verileri yazıyor..
    verileri aktarıyorum..

CPU: intel P4 Prescott 3.0
    Ram: Kingmax DDR400 512*2
    MB: AsRock PT880.Dual Pro (AGP & PCI-Exp.)

3D Mark 2003
     Neden PCI-Express x4 ????

Değerler %3-5 gibi bir kayıpla PCI-Exp x4 yuvanın aynı performansı verdiği göstermiş.
    (3D Mark 05 testi de var ama topic kirliliği olmasın diye eklemedim..yine değerler x16 ya göre %3-5 düşük.)
    Anakartın sayfasında da 7600,7800..serilerini desteklediğinin teyidi oldu bu bana..

Bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlara umarım Referans olur bu bilgi..

Herkesin PCI-Exp yuvası x16 mı çalışıyor.?

• yanı burdakılere gore evet ufak bır degerde bakalım sendekı durumu ne olcak farklılık gosterebılır yanı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.