Şimdi Ara

NEDEN OYUNLARDA FAZLA FPS ALAMIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm dostlar öncelikle sistemimimi yazayım
    athlon3500 +venice
    leadtek 7600 gt ekran kartı
    2x512 mb dual ddr 400
    asus a8n5x nf 4

daha önceden 6600 gt ekran kartı ile doom 3 ve quake 4 te 1024 x 768 çözünürlükte 60 fps alıyodum şimdi
    7600 ekran kartım ile aynı değerleri alıyorum üstelik düşük çözünürlükte bile fps değerlerine fraps denilen programla bakıyorum sizce yanlış olan nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger cage -- 28 Haziran 2006; 15:55:23 >

• Oyunun ayarlarıyla ilgili bişey olması lazım. FPS 60 dan yukarı çıkmıyordur. limit gibi bişey...Bi oyunun video ayarlarını kurcala derim
  • frabs programından mı acaba çözüm nedir
  • eger karti taktiktan sora format atmadiysan format oyle kur driverleri,yada oyunda daha yuksek fps yoktur
    birde fearla dene istesen kartini 6600 gt bu oyunda yerlerde surunuyor eger bu karttada yerlerde surunurse demekki bi problem var, ama en mantiklisi 3d2003 le sistemini dene 6600gt 8000 civari aliyor ona gore bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 28 Haziran 2006; 16:31:35 >
  • Yenileme oranın ne ise max FPS'yide öyle alırsın...

60 HZ = 60 FPS

75 HZ = 75 FPS gibi...

Tabi bazı oyunlarda bu böyle değil.Programcılar oyuna FPS limit koyuyorlar.Bknz PES/WE serisi...

Doom 3'de bu böyle değil galiba yanlış hatırlamıyorsan.Yenileme oranı ne ise max FPS'de aynı olması lazım...
  • formatlama mevzusuna gelince formatlma yaptım nvidianın en son driver leri kurdum test olarakta 3dmark 2005 kullandım 5800 çıktı. buraya kadar her şey tamam ama bu iki oyundada 60 fps in üzerine çıkamıyorum tüm detaylar kapalı en düşük çözünürlükte bile fikri olan arkadaşlar lütfen bu konuya el atalım
  • tazeleme oranıyla ilgisi yok dostum denedim olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doom 3 teki ayarı anlatıyorum. Doom 3 yapı olarak 60 FPS ile sınırlandırılmış.Yani senin çok güçlü üst seviye bir ekran kartın olsa bile 60 FPS geçemeyeceksin.Bunla ilgili ayar yanlış hatırlamıyorsa. oyuna gir. ekran ayarları bölümünde VERTICAL SYNC var. bunun açık ya da kapalı olma durumu senin doom 3 te 60 FPS geçememene sebep oluyor. Bu ayarı değiştir.
  • 60 ı geçemezsin o oyunda. + geçsen bile hiçbirşey farketmez insan gözü bir değerden sonra fps nin arttığını anlamaz. zaten 60 fps çok iyi işte daha ne istiyorsun. mesela 80-90 da da oynasan farketmeyecek 60 da oynuyormuş gibi hissedeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: GreatSoLdiER

Yenileme oranın ne ise max FPS'yide öyle alırsın...

60 HZ = 60 FPS

75 HZ = 75 FPS gibi...

Tabi bazı oyunlarda bu böyle değil.Programcılar oyuna FPS limit koyuyorlar.Bknz PES/WE serisi...

Doom 3'de bu böyle değil galiba yanlış hatırlamıyorsan.Yenileme oranı ne ise max FPS'de aynı olması lazım...

Bende yenileme hızı 75HZ.GTA San Andreas oynarken herşey aşırı hızlanıyor.V-sync diye bir ayar varmış.Ordan fps limiti konulabiliyormuş....da nerdedir bu ayar bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuGy18

60 ı geçemezsin o oyunda. + geçsen bile hiçbirşey farketmez insan gözü bir değerden sonra fps nin arttığını anlamaz. zaten 60 fps çok iyi işte daha ne istiyorsun. mesela 80-90 da da oynasan farketmeyecek 60 da oynuyormuş gibi hissedeceksin

farkedilmeyeceğini bende biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger cage -- 28 Haziran 2006; 21:23:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ErkanCo

Doom 3 teki ayarı anlatıyorum. Doom 3 yapı olarak 60 FPS ile sınırlandırılmış.Yani senin çok güçlü üst seviye bir ekran kartın olsa bile 60 FPS geçemeyeceksin.Bunla ilgili ayar yanlış hatırlamıyorsa. oyuna gir. ekran ayarları bölümünde VERTICAL SYNC var. bunun açık ya da kapalı olma durumu senin doom 3 te 60 FPS geçememene sebep oluyor. Bu ayarı değiştir.

denedim olmadı başka çözüm yolu varmı arkadaşlar
  • Sen Vertical Sync V-Sync olarak ta geçer. O ayarı kapat öyle dene. FPS ye limit koyan ayar odur.
    quote:

Orjinalden alıntı: tiger cage

farkedilmeyeceğini bende biliyorum
  • 2004 yılı 9. ay Level dergisi Doom ince ayar rehberi. Oraya da baktım aynısnı yazmışlar. Vertical Sync . ama hala olmadıysa 60 FPS değerini geçen bir kart olup olmadığından emin olmalıyız.Başka oyunlarda da aynı değerlerde mi kalıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 28 Haziran 2006; 21:40:10 >
  • aynı değerleri 6600 gt ile alıyordum zaten şu anda elimdeki 7600 gt nin 3dmark2005 dışında getirisi olmadı gibi birşey
  • Getirisi olmadı derken yanılıyorsun çünkü sadece bu iki oyunda (ki bunlar zaten aynı oyun motoru ile yapıldılar) max limit 60 fps'dir ve bu yüzden bunu geçemiyorsun. Ama eğer oyunda Antialiasing ve Anisotropic filtering'i sona dayarsan, çözünürlüğü de 1280*1024 gibi bir ayara getirirsen aradaki fark biraz ortaya çıkmaya başlar.

Ayrıca dediğim gibi sadece bu iki oyun (ve birkaç oyun daha) için fps limit söz konusudur. Diğer bütün oyunlarda performans farkını hissedersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiger cage

tazeleme oranıyla ilgisi yok dostum denedim olmadı

Doom 3'de olmadıysa demek ki max 60 FPS verebiliyor, limiti var yani...

Yoksa bir çok oyunda bu böyledir.FPS limiti yenileme hızı belirler genelde...

@qtq GTA SA'da yanlış hatırlamıyorsam frame limti diye bir ayar wardı.Aktif olduğunda oyun max 25 frame çiziyordu.Disable yaptığında ise max FPS = refresh rate (yenileme oranı) idi... Ama bu ayar biraz sakat.FPS birden yükselip düşebiliyor ki bu da tahmin edersiniz insanın midesini bulandırıyor...

VSYNC dediğin olay (dikey senkronizasyon) ayrı bir opsiyon.Dokularda oluşan yırtılmaları önler benim bildiğim.Disable olduğunda yırtılmalar oluyor ve FPS abartılı sayılara yükseliyor (limit yok sisteminin izin verdiği yere kadar)

Genelde testlerde VSYNC kapalı olur.Onun dışında sistem zorlanmadıkça kapatılması pek önerilmez...

• cevaplarınız için teşekkürler ayarları biraz daha bızıklayayım bakalım ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.