Şimdi Ara

Neden müslüman ülkelerde hep savaş var (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
354
Cevap
3
Favori
12.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Demagoji yapma boşuna, anca kendin gibileri kandırabilirsin. Rakamları eğip büken varsa o da sensin. Sen İsveç ile Mısır'da tecavüz istatistiklerinin aynı kriterler ile tutulduğunu ve tecavüz mağdurlarının aynı cesarete sahip olduğunu iddia ediyorsan ideolojik fanatiklikten zihnini köreltmişsin demektir. Git araştır İsveç'te bu istatistik nasıl kayıtlara geçiyormuş, neler tecavüz olarak sayılıyormuş, fevkalade araştırma yeteneği olan arkadaşım. Ha bir de tecavüz suçluları genelde kimler oluyormuş İsveç'te ona da bak. Bilimden hayatın boyunca uzak olduğun için bilimin de ne olduğunu bilmiyorsun. Veri üretim metodu bilimin temelidir zaten. Sen bunu es geçip sadece sonuca bakarsan bilim değil, komiklik yapmış olursun.
    Dediğin şeyleri araştırdım ama bulamadım, İsveç'te nasıl istatistik yapılıp kayıtlara nasıl geçiriliyormuş link haber atabilir misin bakalım okuyalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• www.thelocal.se/20170221/why-sweden-is-not-the-rape-capital-of-the-world/amp

https://www.snopes.com/fact-check/crime-sweden-rape-capital-europe/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 12:7:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müslüman olmayan ülkeler müslüman ülkelere karşı birleşmiş durumdalar. Amerika ile Rusya bile farklı taraflarda görünüyormuş gibi olsa da söz konusu orta doğu müslüman ülkeleri olunca bir şekilde anlaşıyorlar. Aslında müslüman ulke olmasalardi da çok farklı olmazdi, eğer güçsüzsen ezerler. Hele ki orasi jeopolitik açıdan önemli, doğal kaynakları açısından önemli ise. Bu iş böyledir ama müslümanlara ayrı bir kini oldukları da bir gerçek. Ama tabi suç onların oyunlarına dusenlerde. Devir; akıllı olma, işi bilene verme, ileriye dönük düşünebilme, birlik olma devri. Bunu yapmassan dış güçler, dış güçler diye gezersin.

• quote:

www.thelocal.se/20170221/why-sweden-is-not-the-rape-capital-of-the-world/amp

https://www.snopes.com/fact-check/crime-sweden-rape-capital-europe/
    İlk verdiğin linki okuyorum, şöyle yazıyor;

"İsveç'te her cinsel şiddet vakası ayrı bir olay olarak kaydedilir. Örneğin, birisi her gün iki hafta boyunca bir ortak tarafından tecavüze uğradığını söylerse, memurlar 14 potansiyel suçu kaydedeceklerdir. Diğer ülkelerde talep tek bir olay olarak kaydedilebilir."

elbette ayrı suç olarak kayıt edilecek,
    bir kişi iki hafta boyunca (14 gün) bir kişi tarafından tecvüze uğruyorsa kaç defa kayıt edilmesi gerekir sana soruyorum o zaman.
    elbette 14 suç ayrı diye kayıt edilecek, kadın 14 defa tecavüze uğramışsa elbette 14 ayrı suç olarak işlenecek.
    var mı buna herhangi bir itirazın?

• Okuduğunu anlamıyorsun galiba? Diğer ülkelerde tek bir vaka olarak kayıtlara geçtiği için İsveç'te daha yüksek çıktığını yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 12:24:0 >
  • quote:

Okuduğunu anlamıyorsun galiba? Diğer ülkelerde tek bir vaka olarak kayıtlara geçtiği için İsveç'te daha yüksek çıktığını yazıyor.
    sana yazılanı yazdım.
    isveç'te bir kadın 14 gün boyunca tecavüze uğruyorsa 14 suç olarak yazılıyor diyor, yanlış mı? hayır yanlış değil.
    isveç'te bir kadın 14 defa tecavüze uğramışsa 14 suç yazılması kadar doğal birşey yok.

yani isveç'te rakamlar doğru, diğer ülkelerde olduğundan daha az yazılmış sonucu çıkar, o zaman diğer ülkeleri de 2 ile çarp, avrupada norveç vs iskandinav üleklerindeki kadına tecavüz faciasını var sen düşün.

• Demagojide sınırları zorluyorsun. Burada konu hangi yöntemin doğru olduğu değil, arasındaki fark. Ayrıca tecavüz sayısının yüksek çıkmasındaki tek faktör o değil. Arap ülkelerinde uygulanmasının hayallerden de öte olan kanunlarla tecavüz vakaları kaydediliyor.

• quote:

Demagojide sınırları zorluyorsun. Burada konu hangi yöntemin doğru olduğu değil, arasındaki fark. Ayrıca tecavüz sayısının yüksek çıkmasındaki tek faktör o değil. Arap ülkelerinde uygulanmasının hayallerden de öte olan kanunlarla tecavüz vakaları kaydediliyor.
    demogosjiyle falan ne alakası var bunun, ben sana yazılanı aynen aktarıyorum.

verdiğin sitedeki adam, isveçte bir kadına bir kişi 14 defa tecavüz ediyorsa, bu rakam kayıtlara 14 tecavüz suçu olarak değil 1 tecavüz suçu olarak sayılması gerektiğini düşünüyor.
    eğer sence de böyle ise dediğin doğru.

ama bence bu mantık saçma,
    bir kadına bir kişi 14 defa tecavüz etmişse bu 14 tecavüz suçu olarak kayıtlara işlenmeli.

burada isveç'teki tecavüz vakalarının üstünü örtmek için uydurulmuş bir mantık var,
    isveç'te bir kişi bir kadına 14 defa tecavüz edilmişse 14 suç olarak yazılmalı.

isveç'teki kadına tecavüz rakamları doğru, diğer ülkelerdeki rakamlar az yazılmış, bu daha büyük bir facia.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 12:43:4 >

• hocam bu argümanlar çok yetersiz..

ortada dehşet bir istatistik var müslüman ülkelerle ilgili..

zorlaya zorlaya argümanla açıklanacak gibi değil ki.. ben de zorladım zamanında ama saçmalamayıp gerçeği kabul etmek gerekiyor,,

Benim şimdi yeni sarıldığım nokta:
    "Gerçek islam bu değil"

Eğer bu noktaya da tutunamazsak deizme gidiyoruz zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Şubat 2020; 12:51:28 >
  • Bozuk plak gibi takıldın aynı şeye. Sana İsveç'in yaptığının yanlış olduğunu söylemedim ki. İsveç tecavüzle mücadele konusunda en çok çaba harcayan ülke. Bu uğurda sizin gibilerin ağzına sakız olmayı göze almışlar. Sana tek faktörün tecavüz vakalarının ayrı ayrı olarak yazılması olmadığını söyledim. İstatistiğe bodazlama bakarsan Suudi Arabistan tecavüz vakasının en az olduğu ülke olarak görülür. Sen şimdi Suudi Arabistan'daki bir kadının İsveç'teki hem cinsine göre taciz ve tecavüz için daha rahat şikayette bulunabildildiğini mi iddia ediyorsun? Kırbaç tecavüz mağdurlarını cesaretlendiriyor galiba?

www.hurriyet.com.tr
    Tecavüze mi uğradın al sana 200 kırbaç
    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/tecavuze-mi-ugradin-al-sana-200-kirbac-7701381

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 13:5:57 >

• quote:

Bozuk plak gibi takıldın aynı şeye. Sana İsveç'in yaptığının yanlış olduğunu söylemedim ki. İsveç tecavüzle mücadele konusunda en çok çaba harcayan ülke. Bu uğurda sizin gibilerin ağzına sakız olmayı göze almışlar. Sana tek faktörün tecavüz vakalarının ayrı ayrı olarak yazılması olmadığını söyledim. İstatistiğe bodazlama bakarsan Suudi Arabistan tecavüz vakasının en az olduğu ülke olarak görülür. Sen şimdi Suudi Arabistan'daki bir kadının İsveç'teki hem cinsine göre taciz ve tecavüz için daha rahat şikayette bulunabildildiğini mi iddia ediyorsun? Kırbaç tecavüz mağdurlarını cesaretlendiriyor galiba?

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/tecavuze-mi-ugradin-al-sana-200-kirbac-7701381
    ağzına sakız, demogoji, bozuk plak bilmem ne..
    baktın duvara tosladın başladın hakarete aklınca laf sokmalara..

isveçte istatikler düzgün değil vs dedin,
    link at, dedim..işte attığın link ortada.

linkte okuduğunu bile anlamamışsın gelmiş isveçte rakamlar doğru tutulmuyor vs adam kandırmaya çalışıyorsun.

o zaman sana soru;

bir kadın 1 kişi tarafından 14 defa tecavüze uğramışsa bu olay kayıtlara kaç olarak işlenmeli?
    1 mi 14 mü?

başka sorum yok.

• İsveç'te istatistikler düzgün değil dediğim yeri gösterirsen üyeliğimi sileceğim. Eğer gösteremezsen sen sileceksin. Kabul mü?

• quote:

İsveç'te istatistikler düzgün değil dediğim yeri gösterirsen üyeliğimi sileceğim. Eğer gösteremezsen sen sileceksin. Kabul mü?
    isveçte istatikler düzgün değil VS dedim..VS demek ve benzeri laflar demek.

al sarfettin VS. laflar;

Tecavüzün istatistiklerinin tutulmasıyla alakalı birşey. Özellikle İskandinavya ülkeleri tecavüz konusunda çok hassas, hâliyle istatistiklere yansıması da farklı oluyor.

bu lafların o VS. dediğim ve benzeri ifadeler..ama sen üyeliğini silme sen bize lazımsn, senin zihniyeti deşifre etmek başımızın üstüne.

isveçte'teki tecaüz rakamları doğru tutuluyor, 1 kişi bir kadına 14 defa saldırıp tecavüz etmişse bu 14 olarak yazılır, 1 olarak yazılmaz.

isveç'tek tecavüz rakamları doğru,
    diğer ülkelere örnekteki gibi 14 değil 1 olarak yazılmış, bu bir facia,
    islandinav ülkelerindeki tecevüz vakalarını en aa 14 ile çarpın, rezillik kepazelik...avrua avrupa al sana avrupa!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 13:20:25 >

• Her şeyi allah'a havale edip yaşadığın ülkenin derebeyi gibi yönetilip münafıklıkta master yapmasına neden olursan iki yakan bir araya gelmez tabi.

Sonra insanlar ne kural tanırlar ne adalet. Bir de vakıflar ve cemaatçiler var, sırf çıkar amaçlı din ponzisi yapan bu münafık güruh da bir yerde patlıyor.

Yaşadıkları ülkenin temelini kazıp patlatmaya çalışan bu biatçı sürüsü de çok tanık olduğunuz üzere faydalı oluyor. Biri gidiyor öteki geliyor.
  • İşte böyle kıvırmak zorunda kalırsın. Dediklerimin İsveç'te istatistikler düzgün tutulmuyor anlamıyla uzaktan yakından alakası yok. Bunu sen bile böyle anlamazsın ama işine geldiği gibi kıvırıyorsun. Okuduğunu anlarsan eğer iddia ettiğinin tam aksine İsveç'te en doğru biçimde tutulduğunu söylüyorum. Öyle kafana göre sayılarla carpmakla olmaz bu işler, tek faktör vakaların ayrı ayrı işlemesi değil diyorum ki orayı bile doğru anlamamışsın Sen bırak Avrupa'yı Arapları düşün. Sen şuna cevap versene kıvırmadan: Türkiye'de ve Arap ülkelerinde kadınlar tecavüze ugradiklarında bunu gerekli mercilere bildirme konusunda en az Avrupa'daki hem cinsleri kadar rahat mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 13:33:54 >
  • quote:

İşte böyle kıvırmak zorunda kalırsın. Dediklerimin İsveç'te istatistikler düzgün tutulmuyor anlamıyla uzaktan yakından alakası yok. Bunu sen bile böyle anlamazsın ama işine geldiği gibi kıvırıyorsun. Okuduğunu anlarsan eğer iddia ettiğinin tam aksine İsveç'te en doğru biçimde tutulduğunu söylüyorum. Öyle kafana göre sayılarla carpmakla olmaz bu işler, tek faktör vakaların ayrı ayrı işlemesi değil diyorum ki orayı bile doğru anlamamışsın Sen bırak Avrupa'yı Arapları düşün. Sen şuna cevap versene kıvırmadan: Türkiye'de ve Arap ülkelerinde kadınlar tecavüze ugradiklarında bunu gerekli mercilere bildirme konusunda en az Avrupa'daki hem cinsleri kadar rahat mı?
    VS. demek "ve benzeri" sözler demek,
    ve benzeri sözlerini de yazdım..ama dediğim gibi sen üyeliğini silme, sen olmasan senin gibi kadına tecavüzü görmezden gelen zihniyeti avrupa aşıklarını nasıl ifşa edeceğiz değil mi.

"sen bırak avrupayı" demişsin, noldu zoruna gitti karnın ağrıdı değil mi?

sana bu 3. soruşum hala cevap vermedin;
    bir kadına 1 kişi 14 defa tecavüz etse bu rakam nasıl kayıt edilmelidir?
    1 mi 14 mü?

isveç'te 14 yazılmış ki doğru olanı yazmış, verdiğin site bu rakam diğer ülkelerde böyle yazılmıyor tek olarak yazılıyor diyor.

yani isveç'te rakamlar doğru, yanlış olan şey diğer ülklerde tecavüz vakalarının eksik yazıldığı.

senin soruna gelelim, sen cevaplardan kaç biz kaçmayalm;

arap ülkeleri ve türkiye'de kadınlar tecavüze uğrarlarsa bunu bildirirler mi, olursa bildirirler veya bildirmeyebilirler,
    ama bu tecavüz oranı hakkında sana asla bilgi vermez, sadece seni niyet okuman olur, belki tecavüze uğramıyorlar o yüzden de şikayet etmiyorlar, bilemezsin.

ama bildiğimiz şey isveç'teki ve avrupdaki kadına tecevüz rakamlarının bir facia olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 13:45:4 >

• Cahilsin, üstüne okuduğunu bile anlamıyorsun. Senin vs. Dediğin gibi bir anlam da yok ortada. Senin sorunun konuyla alakası yok, böyle konuyla alakasız soru sorunca alt edeceğini mi sanıyorsun? Soruyu sormaktaki amacın vereceğim cevap üzerinden yüreyerek beni sıkıştırma amacı gütmen. Kendini çok zeki sanıyorsun ama öyle bir görüntü vermesin. Kendi çapında kurnazlıkla sadece zihinsel mastürbasyon yaparsın, okuyanlar neyin ne olduğunu görüyor. Sonuç olarak cahilliğini yüzüne vurdum ve senin yaptığın tüm laf salatası aslında yenilgiyi kabul ettiğini ve kuyruğunu dik tutmak uğruna rezil olmayı göze aldığını gösteriyor. Satranç masasındaki güvercinden farkın yok. Bu konuda bildiklerimin %1'i bile seni alt etmeye yetti. Ha bu arada, tamamen konu ile alakalı olan sorumun cevabı veremedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 13:55:33 >
  • quote:

Cahilsin, üstüne okuduğunu bile anlamıyorsun. Senin vs. Dediğin gibi bir anlam da yok ortada. Senin sorunun konuyla alakası yok, böyle konuyla alakasız soru sorunca alt edeceğini mi sanıyorsun? Soruyu sormaktaki amacın vereceğim cevap üzerinden yüreyerek beni sıkıştırma amacı gütmen. Kendini çok zeki sanıyorsun ama öyle bir görüntü vermesin. Kendi çapında kurnazlıkla sadece zihinsel mastürbasyon yaparsın, okuyanlar neyin ne olduğunu görüyor. Sonuç olarak cahilliğini yüzüne vurdum ve senin yaptığın tüm laf salatası aslında yenilgiyi kabul ettiğini ve kuyruğunu dik tutmak uğruna rezil olmayı göze aldığını gösteriyor. Satranç masasındaki güvercinden farkın yok. Bu konuda bildiklerimin %1'i bile seni alt etmeye yetti. Ha bu arada, tamamen konu ile alakalı olan sorumun cevabı veremedin.
    sorduğum sorunun konu ile alakası yokmuş;

kendin attığın linkteki yazanı aktarıyorum;

"İsveç'te her cinsel şiddet vakası ayrı bir olay olarak kaydedilir. Örneğin, birisi her gün iki hafta boyunca bir ortak tarafından tecavüze uğradığını söylerse, memurlar 14 potansiyel suçu kaydedeceklerdir. Diğer ülkelerde talep tek bir olay olarak kaydedilebilir.

şimdi senin verdiğin linkteki rakamlara göre SANA soru soruyorum;

bir kadına 1 kişi 14 defa tecavüz ederse, sence bu olay kayıtlara kaç olarak geçmeli?
    1 mi 14 mü?

senin verdiğin linke göre hatta rakamı bile aynı alarak soru soruyorum, cevap veremiyorsun,
    çünkü karnın ağrıyor, 1 diyemiyorsun, çünkü isveç'teki tecavüz rakamları doğru olarak veriliyor 14 ise 14 500 ise 500.

ben senin sorunun cevabını verdim, türkiyede ve arap ülkeleridne tecavüze uğrayanlar şikayet etmeyebilir haklısın, ama şikayet etmemesi onların tecavüze uğradığı anlamına da gelmez..

isveç kadına tecavüzde dünyadaki en rezil ülkelerden biridir,
    norveç'te de hayvan genelevi var mesela onu da buraya koyayım mı karnın daha da ağrır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 14:0:59 >

• Attığım linklerde okursan tek faktörün vakaların ayrı ayrı işlenmiş olması olmadığını anlayacaksın.

Senin anlamadığın şey şu: İsveç haricindeki Avrupa ülkeleri de tecavüzle mücadele ve tecavüz mağdurlarına destek konusunda dünyanın geri kalanına göre başarılı. İstatistikler rezilliği değil, şeffaflığı gösteriyor. Adamlar kıça dokunmayı yani tacizi tecavüzle bir tutarken senin ülkende kadın bağırmadığı için tecavüz yoktur kararı alınıyor. Suudi Arabistan'da mağdur kırbaçlanıyor. Şimdi sen bana diyorsun ki bütün ülkelerin tecavüz istatistiklerini bir tuturak kıyasla.

Avrupa'yı bir kere olsun gören kişi senin gibi idelojik saplantılı biri degilse dediklerinin absürt ötesi komiklikte olduğunu bilir. Herşey ortada. Finlandiyalı dağcıya kendi ülkesinde yıllarca dağcılık yapıyor birşey olmuyor, Fas'a gidiyor, tecavüz uğruyor boğazı kesilerek katlediliyor. İtalyan kadın gelinlikle Avrupa'yı geziyor, senin ülkene girdiği an tecavüz edilerek öldürülüyor. Danimarkalı kadın bisikletçi dünyayı geziyor senin ülkende tecavüze uğruyor. Turist rehberlerinde kadınlar Mısır'a tek başlarına gitmesinler yazar ama Avrupa için böyle birşey yok nedense? Kız arkadaşımın birinci ağızdan duyduğu, ama mağduru tarafından sikayet edilmeyen tecavüz vakalarını yazsam forum yeni server almak zorunda kalır. He tamam Avrupa rezil, Araplar süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 17 Şubat 2020; 14:23:20 >

• quote:

Attığım linklerde okursan tek faktörün vakaların ayrı ayrı işlenmiş olması olmadığını anlayacaksın.

Senin anlamadığın şey şu: İsveç haricindeki Avrupa ülkeleri de tecavüzle mücadele ve tecavüz mağdurlarına destek konusunda dünyanın geri kalanına göre başarılı. İstatistikler rezilliği değil, şeffaflığı gösteriyor. Adamlar kıça dokunmayı yani tacizi tecavüzle bir tutarken senin ülkende kadın bağırmadığı için tecavüz yoktur kararı alınıyor. Suudi Arabistan'da mağdur kırbaçlanıyor. Şimdi sen bana diyorsun ki bütün ülkelerin tecavüz istatistiklerini bir tuturak kıyasla.

Avrupa'yı bir kere olsun gören kişi senin gibi idelojik saplantılı biri degilse dediklerinin absürt ötesi komiklikte olduğunu bilir. Herşey ortada. Finlandiyalı dağcıya kendi ülkesinde yıllarca dağcılık yapıyor birşey olmuyor, Fas'a gidiyor, tecavüz uğruyor boğazı kesilerek katlediliyor. İtalyan kadın gelinlikle Avrupa'yı geziyor, senin ülkene girdiği an tecavüz edilerek öldürülüyor. Danimarkalı kadın bisikletçi dünyayı geziyor senin ülkende tecavüze uğruyor. Turist rehberlerinde kadınlar Mısır'a tek başlarına gitmesinler yazar ama Avrupa için böyle birşey yok nedense? Kız arkadaşımın birinci ağızdan duyduğu, ama mağduru tarafından sikayet edilmeyen tecavüz vakalarını yazsam forum yeni server almak zorunda kalır. He tamam Avrupa rezil, Araplar süper.
    senin zihniyetinin arkasında islam arap hatta türk milletine düşmanlığın var,
    danimarkalı ülkene geliyor tecavüz ediliyor, diyerek içindeki türk düşmanlığını da ifşa etmiş oluyorsun..ama isveç'in kadın tecavüzündeki avrupa birinciliği, dünya 2.liğini görmüyorsun..çünkü sen bir islam türk ve arap düşmanısın, sen artık bizden değil sen yorgo hans olmuşsun.
    arapların, türklerin, islam ülklerindeki düşük kadına tecavüz oranları seni çıldırtıyor değil mi?
    karın ağrın bu yüzden değil mi?

atalarına, geçmişine, ülke insanına, bu kadar düşmanlık sana nereden empoze edildi öğretildi bir düşün.

konu artık isveç'teki tecavüz değil, senin zihniyetinin türk islam ve arap düşmanlığın..

ben konunun hiçbir yerinde araplar süper demedim, araplar süper şeklinde anlaşılacak hiçbir ifadem de yokken senin durup dururken arap, türk, ve ülkedeki insanlara dümanlığının sebebini sorgula, eğer tahammülün varsa bi aynaya haline bak atalarına, dedenin ninenin inancına, geçmiine türk milletine düşman oldun, aynaya bak da acı kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Şubat 2020; 14:33:30 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.