Şimdi Ara

Neden kredi kullanayım ki? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aahmety

bu zihni 1475 tl ayda kredi borcu ödeyip 25 tl dizelle bir ay nasıl gezecek acaba???

Günde 3-4 km yol yapar , markete gider gelir. Gayet de gezer. Zaten krediyle araç alıp kapısının önünde yatıran vatandaşlarımız böyle yapmıyorlar mı?
  • Zihni beyin önümüzdeki 3 yılı garanti altındaysa çekilebilir ama en ufak bir sıkıntıda (en basitinden işten çıkma gibi) araba satılacaksa zarar etmekten başka birşeye yaramaz. Böyle bir durumda aklıma şu soru geliyor; Zihni beyin arabası mı önemli yoksa çocuklarının geleceği mi ? Geriye kalan 1500 TL ile kredi çekip hangi para ile ödeyecek yakıt, bakım, vergi, kasko, sigorta vs. diğer masrafları saymıyorum bile.. Kredi çekilmesine karşı değilim ama illaki çekilecekse çok iyi bir durum değerlendirmesi yapılması gerekir ve az da olsa bir birikim olması gerekir diye düşünüyorum.
  • İki sene evvel.... Aylık kazancım yüksek, hiç bir ödememi aksatmamış, üzerime kayıtlı otomobil-gayrimenkul, cebimde iki ayrı bankanın verdiği gold kart varken (üstelik bu kartlarıda yıllarca üst limitlerde kullanıyor olmama rağmen) televizyonda reklamı çok fazla çıkan bankanın biri 0,01 TL (yanlış okumadınız) kredi kartı borcunu tatilde olmam+sallamamam sebebiyle yatırmamış olmamdan ötürü;

1-) sms
    2-) telefonla nezaketsiz bir şekilde aranarak
    3-) Büyük ve beyaz bir zarf içerisinde mektup atılmak suretiyle toplamda üç aşamada sertçe "ihtar edildim" . Eğer son anda yatırmamış olsaydım icra takibinide geçilecekti.

Kabul ediyorum ödememi geciktirdim, fakat amacım bir harcama yaptığımda ödemeyi bir bütün olarak yapmaktı. 0,01 TL için bankaya gitmek, sıraya girmek, makbuz kesmek, para üzeri almak ekonomik değildi. İşte bu bankalar hastayı yatakta ölüyü mezarda sevgiyle kucaklayan müesseselerdir. Bankaya gidip pislik olsun diye 50 TL verdim, paramın üzerini aldım. Kredi kartlarımı iptal ettim,iki senedir kullanmıyorum, birdaha da kullanmayacağım. İnsanın hayatında banka olmaması tarifi imkansız bir keyif, maddi durumum iki sene evvelinden çok çok iyi. Saygılar

• Hazır param olmasına rağmen aralık ayında araç alırken kredi kullandım. Koç finans dosya masrafsıza kredi veriyordu. 15bin kredinin iki yıllık toplam ödemesi 16300 olacak. Bunun yanında ödediğim miktar gelirimin 7 de 1'i. Asıl önemli olan ödeme güçlüğü çekmemek. Ben gayet mantıklı bır iş yaptığımı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr256 -- 8 Temmuz 2011; 18:24:28 >

Kredi benim gibi para biriktirmeyi beceremeyen arkadaşlar için faydalı bir araç. Ancak tabi insanı riske sokan ve kaldıramıyacağı yükü kaldırmasını sağlayabilen bir "kaldıraç" aracı.

dikkatli ve mantıklı kullanıldığında güzel birşey, ama çok kontrollü olmak lazım. Yoksa arabanız, eviniz "zırrank" diye altınızdan alınır, ihaleyle satılır.

%22.5 aylık mevduat yaptım,askere gidiyorum diye hiç ellemedim 6 ay,para döndüğümde yaklaşık 32.000 TL idi...Devamında da aylık bağladım hep...
    %20.50
    %20
    .
    .
    %17.50
    .
    .
    %14
    .
    .
    %12.50
    %12.25
    .
    .
    %10.50
    %12
    %10
    %12
    .
    %10
    .
    %9
    .
    .
    %8.40 en düşüktü aradan yaklaşık 36 ay 3 yıl geçti...

para 50.000 Küsür oldu...

Zihni TUTUMLU gibi ama 2007 leonlar kaç para bir bakın???

3X(Kasko+Trakif sigortası)=4000 TL yaklaşık...
    6 şar aylık 6 MTV vergisi yaklaşık 2000TL...
    bakımlar 3 tane yaklaşık 1000 TL...
    Yaklaşık 8000 TL benzin...

Maraf 15.000 TL araç 30.000 etse yine,

Elimizde kalan 15.000 TL

50.000>15.000 benim hesap!

15.000>50.000 bankacının hesab!!!

• quote:

Ayrıca para biriktikçe,miktar arttıkça parayı kullanma adına riskli yatırımlar yaparak kayıplar da yaşanabilir ki , çevremde çok insanın başına geliyor malesef.

Benim çevremde genelde krizde ev araba alan insanlar var.. Öyle çok yatırım cambazı tipler değil, bildiğin cahil halk işte.. Ama hesabını bilen insanlar..

Miktar arttıkça riskler oluyor evet.. Bankacılar insanın etrafında dönüp "bakın şuraya yatırırsanız daha fazla kazanırsınız" gibi laflar edip güvensiz yatırım araçlarına yönlendiriyorlar..

Ben araba almak için para çekerken "paranızı çekmeyin, taşıt kredisi verelim" diyen bile oldu.. Yuh be kardeşim benim paramı bana satıp aradan kar edeceksin, enayi var sanki karşında..

Bu arada ben de bankacılık mezunuyum..

• bu zihnininde gözü çok yükseklerde al bi dacia logan 1.6 benzinli 18.000 tl sonra büyük oğlanada çok para veriyor oğlan parayı büyük ihtimal karı kızla yiyor küçük çocukta öyle

böyle zihni olmaz olsun
  • Zihni bey 3 yıl beklerse hem alacağı araç 3 yıl sonraki piyasada olacak yani sıfır gibi hemde o üç yıl boyunca herhan gibi bir mali krizde geceleri rahat uyuyabilecek.örneğin şimdi aldığı araç 3 yıl sonra aynı parayı etmeyecek fakat verdiği para aynı yılın sıfır aracına denk gelecek.O üç yılda çekilen sıkıntı cabası.Ki o sıkıntı şu.
    Tatile çıkamayacak
    Patronun her dediğini sünger gibi çekmek zorunda kalacak
    Her ay başında ve sonunda milim milim ölçüm yapacak
    O üç yıl içerisinde masraflarının içerisine aracın bakım ve yakıt giderleri de girecek.
    Arkadaşlar kredi iyidir güzeldir fakat bazen gereksiz örneğin bu durum için.3 yıl fazla bir zaman değil 3 yıl sonra rahat rahat istediği aracı alıp bir çok giderini de sorun etmeyecek.Ve aracını bu 3 yıl içinde satmak isterse rahat rahat satamama durumları da var
    İşin özü ben zihni bey olsam 3 yıl için hiç de krediye girmem bankaya fazladan 13-14 bin vermem.3 yıl sonra alırım 13-14 bin bütçem artar hayalimdeki arabanın hasını alırım

• quote:

Zihni bey 3 yıl beklerse hem alacağı araç 3 yıl sonraki piyasada olacak yani sıfır gibi hemde o üç yıl boyunca herhan gibi bir mali krizde geceleri rahat uyuyabilecek.örneğin şimdi aldığı araç 3 yıl sonra aynı parayı etmeyecek fakat verdiği para aynı yılın sıfır aracına denk gelecek.O üç yılda çekilen sıkıntı cabası.Ki o sıkıntı şu.
    Tatile çıkamayacak
    O üç yıl içerisinde masraflarının içerisine aracın bakım ve yakıt giderleri de girecek.
    Arkadaşlar kredi iyidir güzeldir fakat bazen gereksiz örneğin bu durum için.3 yıl fazla bir zaman değil 3 yıl sonra rahat rahat istediği aracı alıp bir çok giderini de sorun etmeyecek.Ve aracını bu 3 yıl içinde satmak isterse rahat rahat satamama durumları da var
    İşin özü ben zihni bey olsam 3 yıl için hiç de krediye girmem bankaya fazladan 13-14 bin vermem.3 yıl sonra alırım 13-14 bin bütçem artar hayalimdeki arabanın hasını alırım

Ama örnek verilen zihni bey olayında arabayı kredi kullanarak almakla para biriktirerek almak arasında hemen hemen hiçbir fark olmuyor. O zaman neden 3 yıl arabasız kalıyor zihni bey , neden hayatı erteliyor. Eğer para biriktirerek ciddi derecede kara geçiliyorsa tamam haklısın ama ortada böyle bir durum da yok. Bankaya fazladan 13-14 bin vermem diyorsunuz ama memlekette enflasyon denen bişey var sonuçta arabada aşağı yukarı o kadar artacak zaten 3 yıl sonunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Örnek verilen araba'da altın mübarek 33 ayda 15bin lira zam görmüş:)

al bendende o kadar...
  • yasal tefecilere bu kadar prim yaptırtan yine bizim halkımız, adamlar insanların ağzından girip burnundan çıkıyor ve bi bakmışsın elinde bilmem kaç bin liralık kredi. Öde dur bakalım. Birde böyle ucu ucuna hesap olmaz, köşe yazarı resmen yazmış yani.

quote:

Orijinalden alıntı: hkas
    Zihni Bey'in büyük çocuğunun harcaması 700 liraymış.Bu ülkede 700 lira asgari ücretle aile geçindirmeye çalışan onbinlerce insan var.

Uçuk bir rakam değil ki bu. Sonuçta herkes asgari maaş ile geçinmiyor, o yüzden parası olan insanların parasını harcaması neden bu kadar tepki çekiyor anlamış değilim ?
    götürüp kredi borcum olan bankaya yatırmamışım.

Son ödeme gününden 8 gün sonra bir telefon, karşımda bayan "kredi borcunuzu en geç iki gün içinde ödeyiniz, aksi halde...."
    benim konuşmama bile fırsat vermeden sözünü bitirip telefonu kapattı. İşlerimiz yoğundu izin alamadım iki gün daha bekledi.
    3. gün bir yazı geldi. İcra takibi başlattık diye. Apar topar kalkıp gittim 20 gün için %12 faiz aldılar. İtiraz ettik ama dinlemediler bile.

Yuh yani...

Bankalar cüzzamlıdan beterdir, insanın yaşama sevinci neyi varsa yok eder. Uzak durulmalıdır.

Zihni bey aklını başına topla.

• Bu aracın kaskosu,benzini,sigortası,bakımı vs. yok mu ? Arabaya hiç mi binmeyecek bu adam ? Hiç mi kazası olmayacak ? Milleti Kandırmayın.

"Bankalar, güneşli günde şemsiye uzatıp, yağmur başladığında geri alırlar…"

Mark Twain

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB®h Pozitif -- 9 Temmuz 2011; 8:48:46 >

Volvo For Life.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

quote:

Zihni bey 3 yıl beklerse hem alacağı araç 3 yıl sonraki piyasada olacak yani sıfır gibi hemde o üç yıl boyunca herhan gibi bir mali krizde geceleri rahat uyuyabilecek.örneğin şimdi aldığı araç 3 yıl sonra aynı parayı etmeyecek fakat verdiği para aynı yılın sıfır aracına denk gelecek.O üç yılda çekilen sıkıntı cabası.Ki o sıkıntı şu.
    Tatile çıkamayacak

Ama örnek verilen zihni bey olayında arabayı kredi kullanarak almakla para biriktirerek almak arasında hemen hemen hiçbir fark olmuyor. O zaman neden 3 yıl arabasız kalıyor zihni bey , neden hayatı erteliyor. Eğer para biriktirerek ciddi derecede kara geçiliyorsa tamam haklısın ama ortada böyle bir durum da yok. Bankaya fazladan 13-14 bin vermem diyorsunuz ama memlekette enflasyon denen bişey var sonuçta arabada aşağı yukarı o kadar artacak zaten 3 yıl sonunda.

Hangi otomobil markası üç yılda 13-14 bin zam yapmış c segmentte birde d segmentte oynama oluyor oda uc durumlarda.Zihni bey 3 yıl önce aldığı 40 milyar şu anki enflasyona göre aynı değerde olmazken şu an ki enflasyondan para ödeyecek.Kendi paran olan 54000 var bankanın parası olan 54000 var.Zaten sizin hesabınızla olmayacağı belli çünkü bu araba o üç yıl içerisinde hiç mi vergi vermeyecek hiç mi yol gitmeyecek.Ssıfır bir arabaalınınca 1 yaşındaki aracın vergisinden bakımından haberiniz varmı?

• 20.000 peşin verdik 25.000 kredi çektik 45.000'e 0 araç aldık.

Aylık 560 ödeme var 5 yılda bitecek inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yeasen

20.000 peşin verdik 25.000 kredi çektik 45.000'e 0 araç aldık.

Araç; 54.000 TL geldi yani...

Orijinalden alıntı: aadrty

quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

20.000 peşin verdik 25.000 kredi çektik 45.000'e 0 araç aldık.

Araç; 54.000 TL geldi yani...

pardon aylık odemesı 540 civarı olması lazım faizle o civara yaklaştı yaklasık olarak.

70.000 Küsür bine kredi ile toplamda tabi Oel Vectra alıp 4 sene kredi ödedikten sonra arabayı 24.000 TL satıp krediyi kapatan ve elinde hiç para kalmayan bir arkadaşın konusu vardı hatırlayanınız var ise buraya link atabilir mi yaklaşık 2 sene önce olması lazım

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

bu zihni 1475 tl ayda kredi borcu ödeyip 25 tl dizelle bir ay nasıl gezecek acaba???

Günde 3-4 km yol yapar , markete gider gelir. Gayet de gezer. Zaten krediyle araç alıp kapısının önünde yatıran vatandaşlarımız böyle yapmıyorlar mı?

günde 3-4 km ve kredi 5 yıl ödencek. 5 yıl hiçmi yol yapmicaksınız??? Evin önünde yatan arabaya ayda 1500 tl bağlanırmı.

Kredi almakla biriktirmek arasında 3şşağı beş yukarı pek fark yok ama kredide olumsuz bi durumda aracınızın elinizden alınma ihtimali var. 5 sene uzun bir süre nolacağı belli olmaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.